Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#691206 Γιατί το λές αυτό, ότι αν πας πιο χαλαρά θα δείξουν ψηλότερα;
Κανονικά πρέπει να ανεβαίνει όσο πιο μεγάλη απόσταση ή/και σε όσο πιο γρήγορο ρυθμό πηγαίνεις και όσο πιο πολλά υψομετρικά έχεις.
Και φαντάζομαι κάθε ρολόι/υπολογιστάκι μπορεί να έχει λίγο διαφορετικό αλγόριθμο υπολογισμού.
Πάντως το Garmin ρολόι μου δεν απαιτεί κάποια συγκεκριμένη δοκιμή, πας όσο θές και σου λέει. Και δεν νομίζω να στηρίζεται σε μία μόνο δοκιμή εκτός αν είσαι δίπλα στο όριο και βοηθήσει να ανέβεις. Πάντως εμένα έτσι λειτουργεί, αν τρέξω σχετικά συχνά και δυνατά ανεβαίνει αλλιώς πέφτει και σταθεροποιείται πιο χαμηλά. Τώρα που δεν πολυτρέχω (γιατί νυχτώνει νωρίς και το πάρκο είναι κλειστό όταν γυρνάω σπίτι) πέφτω 1-2 μονάδες. Όταν και τρέχω και ποδηλατώ ανεβαίνει.
Και αν χάσω βάρος θα ανέβει αναλογικά μια και οι μονάδες του είναι ανά κιλό σωματικού βάρους. Υπολογίζω ότι αν χάσω 5 κιλά θα ανέβω περί τις 2,3 μονάδες (και μείον 15''/χλμ), 10 κιλά 5 μονάδες, 15 κιλά 8 μονάδες και πάλι αδύνατος δεν θα είμαι.
Άβαταρ μέλους
By harpymonk
#691285 Σε κεντρα πολεων συνιστώ βαθιες εισπνοές, ο αερας να φθανει στο βαθος του πνευμονα (ειναι καλυτερο για τα αιωρούμενα μικροσωματιδια)
Άβαταρ μέλους
By g8777
#691288 Εσύ Τρύφωνα πώς αντιμετωπίζεις την ατμοσφαιρική ρύπανση εκεί που είσαι;; Δεδομένου ότι ασχολείσαι και ημιεπαγγελματικα με την ποδηλασία; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By italakias
harpymonk έγραψε:Σε κεντρα πολεων συνιστώ βαθιες εισπνοές, ο αερας να φθανει στο βαθος του πνευμονα (ειναι καλυτερο για τα αιωρούμενα μικροσωματιδια)

Και πως θα τα αποβαλλει ο οργανισμος;
Άβαταρ μέλους
By harpymonk
#691292 Ιταλακια δεν τα αποβαλλει τα καρκινοποιει.
Εγω ζω στη φυση μεσα στα δαση και στις Αλπεις σε 830 μετρα υψομετρο (κατι σαν την Heidi :s_cool να πουμε), καμμια σχεση με Λονδινο η Καρατσι, ευχαριστω.
Άβαταρ μέλους
By g8777
harpymonk έγραψε:Ιταλακια δεν τα αποβαλλει τα καρκινοποιει.
Εγω ζω στη φυση μεσα στα δαση και στις Αλπεις σε 830 μετρα υψομετρο (κατι σαν την Heidi :s_cool να πουμε), καμμια σχεση με Λονδινο η Καρατσι, ευχαριστω.

:hmmm:
Pics or bust. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By italakias
#691295 Αλλο ρωτω,σε τι βοηθουν οι βαθειες ανασες;
Εγω ξερω οτι ο οργανισμος με τα φλεγματα καθαριζει τον πνευμονα.
Αν παιρνω βαθειες ανασες ,προφανως θα δυσκολευεται στον καθαρισμο αφου ολα αυτα πανε στον πατο.
Αυτο με την καρκινοποιηση δεν το καταλαβα. .
Άβαταρ μέλους
By harpymonk
#691297 Πλακα εκανα σορρυ αν δεν το καταλαβες, για σας καλυτερα να αποφύγετε καθε ειδους ασκηση η ακομα και αναπνοη αν θελετε να ζησετε.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
harpymonk έγραψε:Πλακα εκανα σορρυ αν δεν το καταλαβες, για σας καλυτερα να αποφύγετε καθε ειδους ασκηση η ακομα και αναπνοη αν θελετε να ζησετε.
Εικόνα

Μου θυμίζει πολύ λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. Πού είναι;
Άβαταρ μέλους
By g8777
#691300 Ουαου! Φοβερός! :oops:

Απολογουμαι ειλικρινά, έβαλες τα λεφτά σου εκεί που είναι το στόμα σου. :s_howdy

(Δεν είναι πουθενά Ιωάννινα αν αναρωτιέται κανείς,και εγώ πίστευα ότι θα ανεβάσεις καμιά φωτό από Μέτσοβο.)