Μία γνωστή μου έκανε παράπονα ότι στο διαμέρισμα από πάνω πρέπει να έχουν μία τέτοια σκούπα και όλο γκαπ γκουπ και γενικά θορύβους που αποδίδει στην ρομπο-σκούπα ακούει...
Είναι υπερβολική ή είναι πραγματικότητα;
Ο γερομπισμπίκης σε νέες περιπέτειες.
Κάτω η δικτατορία των shorts.
Θόρυβο μπορεί να κάνει αν κάτω είναι πλακάκι, χτυπάνε οι πλαστικές ρόδες στις ενώσεις, οπότε για τους κάτω είναι σα να περνάει τρένο από πάνω.
☢ ☢ ☢
Η iLife δεν κοπανάει. Εγώ θα προτιμούσα μια ρομποτική εώς 200€ να σκουπίζει και άντε να σφουγγαρίζει τα ψιλά και τα υπόλοιπα σε μια δυνατή χειρός-στικ.
My Flickr

< Note >
krom έγραψε:... Για φίλτρα να μην αλλαζουν σύχνα υπάρχει εδώ και χρόνια πατέντα με στεγνά πανάκια καθαρισμου, τα τεντώνεις όσο πάει για να γίνει τελείως λεπτό και διαφανές, τα κόβεις λίγο μεγαλύτερα από το φίλτρο (ακόμα και τα πιο απλά-κοκκινα) το βάζεις πάνω στο φιλτρο και το κουμπωνεις στο καδο. Όλη η μπιχλα μαζευεται στο πανάκι το οποιο πετας, το φίλτρο μένει καθαρό και αντέχει για άπειρο καιρό.
Θόρυβο μπορεί να κάνει αν κάτω είναι πλακάκι, χτυπάνε οι πλαστικές ρόδες στις ενώσεις, οπότε για τους κάτω είναι σα να περνάει τρένο από πάνω.
Εγώ στις δύο δικές μου ηλεκτρικές σκούπες (ηλεκτρικά σκουπάκια με κοντάρι) βάζω πριν το φίλτρο, χαρτοπετσέτες τις λεπτές του Jumbo και μαζεύεται εκεί όλη η βρώμα και τα σκουπίδια. Μετά πέταμα η χαρτοπετσέτα και τέλος. Τα φίλτρα με αυτό το τρόπο δεν βρωμίζουν.
Πρέπει όμως η χαρτοπετσέτα να είναι ιδιαίτερα λεπτή και μονόφυλλη για ευνόητους λόγους.
Αυτά τα ρομποτικά σκουπάκια πως τα πάνε σε χώρους με πολλά έπιπλα (καρέκλες, τραπέζια κλπ...);
Σκεφτόμουν να πάρω ένα τέτοιο για την φουκαριάρα την μάνα μου. Στην ηλικία που είναι δυσκολεύεται για τέτοιες εργασίες στο σπίτι που μένει.
viewtopic.php?f=9&t=144&p=458150&hilit=LG+%CF%80%CE%BB%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF#p458150
και .... 2-0 το σκόρ!!!
Μετά το λάστιχο της πόρτας, σήμερα....... πάει και το μπροστινό αντίβαρο.
Ξέρω-ξέρω: Γυναίκες που βάζουν 1.400 στροφές με 2 κιλά όπως και με 8 κιλά που παίρνει max.
Oπότε..... περαστικά μου.
Είχε 1 μήνα που έκανε περισσότερο θόρυβο στο στύψιμο, υπέθεσα ότι πεθαίνει κάποιο αμορτισέρ και το έψαξα, αλλά όλα ήταν στη θέση τους.
Φαίνεται ότι είχε χαλαρώσει η βίδα το δεξιού αντίβαρου, διότι σήμερα σε λειτουργία στυψίματος, έκανε ξαφνικά ένα "γκάπ" γερό και μετά .... κόντεψαν να φύγουν πάγκος και πλακάκια!!!
Ευτυχώς , το σβήσαμε αμέσως .
Άνοιγμα κάτω πρόσοψης και ... θρύψαλα απ΄ το μισό αντίβαρο, το υπόλοιπο κρέμεται απο τη μία βίδα!!!
Αύριο σε αναζήτηση ανταλλακτικού (θα αλλάξω και τα αμορτισέρ με την ευκαιρία) και ... καλές δουλειές.
Ας είναι καλά το youtube, βρήκα ήδη βίντεο επισκευής.
Αντίβαρο + 3 αμορτισέρ/πύρροι = 55€ και υπολογίζω 3-4 ώρες δουλειά !

Εργατικά επισκευής 100€ στα σίγουρα, δεν ρωτάω καν. Θέλει λύσιμο το μισό πλυντήριο.
Stay tuned!
Το αντίβαρο δεν βρίσκεται εύκολα, ευελπιστώ σε 1-2 που το έχουν στην ιστοσελίδα, να είναι και πραγματικά διαθέσιμο.
Τις ευλογίες σας!!!
Ξαναδιάβασα το λάστιχο που είχες γράψει, να πω κι εγώ εδώ πως το λάστιχο θέλει καθάρισμα εί δυνατόν μετά από κάθε πλύση, γιατί σε όλα τα πλυντήρια εκεί θα κρατήσει υγρασία και ίσως χνούδια. Την πάτησα κι εγώ, το ενός έτους LG μου είχε μαζέψει το κακό χαμό και στο τέλος μαύρισε και το λάστιχο από την υγρασία στο σημείο και δεν βγαίνει και εντελώς!
Το καθάρισα καλά όσο μπορούσα και πλέον έχω σφουγγαράκι δίπλα και μαζεύω το νερό που μένει.
Επίσης, θα πρότεινα σε όλους, να μην παραφορτώνετε το πλυντήριο. Δεν κερδίζεις σχεδόν τίποτε, καλύτερα να μπει ένα δεύτερο, γιατί ούτως ή άλλως τα σύγχρονα πλυντήρια ζυγίζουν τα ρούχα. Έχω παρατηρήσει στο δικό μου πως όταν βάζουμε πολλά, ένα πρόγραμμα που συνήθως τελειώνει σε 1.5 ώρα, σχεδόν διπλασιάζεται. Οπότε, καλύτερα να μπει ένα δεύτερο λίγο αργότερα ή την επόμενη μέρα, παρά να το βαρυφορτώσεις.