Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By harpymonk
#690680 Εννοείται οτι τα "ισοτονικά" και οτι ειναι "light" τα αποφευγουμε. Η είναι θαύματα της χημειας η εχουν περισσότερες θερμιδες απο αυτες που καις τρέχοντας. Σημερα θαβουν κοσμο και 10 χρονια μετα τους βγαζουν και ειναι σαν καινουργιοι με τα συντηρητικά που εφαγαν.... :lipsealed:
Λιγο νερακι με lime και εισαι τέλειος (και πιο πλουσιος γαιτι ειναι και φθηνοτερο).
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#690682 Καλά την πιο μικρή συσκευασία του μισού κιλού πήρα δεν ξοδεύτηκα :-)

Λέει μια δόση είναι 33γραμμαρια και φτιάχνει μισό λίτρο υγρό , όλο αυτό 120 θερμίδες
Εγώ σκοπεύω να φτιάχνω τη μισή ποσότητα αραια και που άντε μια δυο φορές την εβδομάδα μαξ και αν, είναι αμελητέα ποσότητα , εξάλλου με τις θερμίδες τελευταία είμαι στην αρνητική μερία, δεν τις πολύ σκέφτομαι
Άβαταρ μέλους
By harpymonk
#690685 120 πεταμενες θερμιδες + Ε*** κριμα. 120 θερμιδες ειναι 15-20 λεπτα τρεξιμο...

Νερακι πριν, νερακι μετα, τουλαχιστον 1 λιτρο τη μερα στο συνολο.
Άβαταρ μέλους
By pro
#690686 Kι εγώ ιδρώνω αρκετά όταν τρέχω (δεν το παρακολουθώ συστηματικά αλλά έχω δει -1 κιλό χειμώνα καιρό), αλλά δεν έχω παρατηρήσει αυτά που λες. Τρέχω περίπου μια ώρα, δεν πίνω τίποτα στη διάρκεια, ούτε ισοτονικά κλπ μετά. Βέβαια βγαίνω για τρέξιμο μαξ 2-3 φορές τη βδομάδα. Νομίζω το καθημερινό σου δημιουργεί το θεματάκι, δεν προλαβαίνει ο οργανισμός να αναπληρώσει. Εγω θα δοκίμαζα να πάω πχ 5 φορές την εβδομάδα, έτσι κι αλλιώς το καθημερινό (σε οποιαδήποτε άσκηση) περισσότερο ψυχαναγκαστικό είναι παρά κέρδος.
Άβαταρ μέλους
By italakias
#690692 3 φορες ανα βδομαδα,ειναι αρκετα.
Ουτε οι επαγγελματιες αθλητες δεν γυμναζονται καθε μερα που εχουν και γιατρους να τους εξεταζουν.
Νομιζω ο κιλομιτερ παιζει με την υγεια του.
Ειναι εθισμενος στο τρεξιμο και οι εθισμοι βλαπτουν .
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#690698 και τι αλλο να κανουμε , ολα κλειστα ειναι δεν υπαρχει τιποτα αλλο να κανεις
Κλεινω ενα χρονο σχεδον τηλεεργασια , πιο πολυ παω για το μυαλο παρα για το σωμα
Άβαταρ μέλους
By harpymonk
#690699 Καλα μην υπεβαλουμε 15-20χλμ τη βδομάδα δεν ειναι και τιποτα σοβαρο. Οσο πιο πολυ τρεχεις τοσο καλυτερος και γρηγορότερος γινεσαι (οπως και σε ολα τα αλλα σπορ) για την ιδια προσπαθεια.
Παντα 1-2 μερες ανάπαυση τη βδομαδα γιατι αλλιως προοδος γιοκ.
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
#690712 Σε τρεξίματα στο στάδιο, φροντίζω να τηρώ τη συμβουλή των "ειδικών", πρόσληψη νερού προτού αισθανθώ δίψα (γιατί συνήθως τη νιώθουμε αργότερα από το σώμα μας), ήτοι αρκετές γουλιές νερό κάθε 5χλμ. Με τέτοια συχνότητα υπάρχουν και οι σταθμοί ανεφοδιασμού στους διάφορους αγώνες.

Για προπονήσεις μέχρι 15χλμ, προτιμώ σκέτο νερό ανά 5χλμ (κουβαλώ 50cents και σταμπάρω περίπτερα όταν εκτός σταδίου :innocent: ), κι αργότερα σπίτι συμπλήρωση ηλεκτρολυτών μάλλον με φυσικό τρόπο (λεμόνι, μπανάνα, αλάτι, κλπ).
Για παραπάνω χλμ, θέλει το κατιτίς του και ενδιάμεσα.
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
#690713 Εννοείται δεν παθαίνει κανείς τίποτα με ελαφρό τρέξιμο μιας ώρας χωρίς νερό.
Αλλά αν πιει 200-300ml στο ενδιάμεσο, νιώθει άλλος άνθρωπος.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#690778 Αν κουράζεσαι και χάνεις βάρος θέλει προσοχή να μην χάνεις μύες, Ίσως λίγο συμπλήρωμα με πρωτεΐνες βοηθάει την επισκευή και μειώνει και τα πιασίματα μετά από ζόρι. Αλλά θέλεις να αποφεύγεις όλα αυτά που κυκλοφορούνε, τα περισσότερα έχουν αρκετά συστατικά που δεν κάνουν καλό. Μπορείς να φτιάξεις δικά σου, συνταγές/βίντεο υπάρχουν.
Για αυτό για κοινούς θνητούς καλό είναι η άσκηση να είναι 4-5 φορές την εβδομάδα, ούτε παραπάνω γιατί δεν ανακάμπτεις αρκετά, ούτε παρακάτω γιατί δεν κάνει αρκετή διαφορά στη βελτίωση.
Περί τα 100γρ απώλεια υγρών ανά χλμ υπόλόγιζε με καλό ρυθμό. Δηλαδή για 5-10χλμ=500-1000ml. Και καλύτερα να μην χάσεις περισσότερο για αυτό και θέλεις αναπλήρωση έγκαιρα.
Κι εγώ γενικά ιδρώνω εύκολα, υπερθερμαίνομαι εύκολα σε πάνω από 22-24 βαθμούς αλλά σε κρύο αν ξεκινήσω κρυώνοντας μετά από λίγο έρχομαι στα ίσια μου και τελικά ιδρώνω πολύ λιγότερο (ή όσο βγαίνει εξατμίζεται και δεν μουσκεύω). Οι ποσότητες ιδρώτα πάντως έχουν μειωθεί σημαντικά με την μείωση υπερ-βάρους.
Άβαταρ μέλους
By harpymonk
#690943 Ειναι αδυνατο να χασεις βαρος χωρις να χασεις μυες.

Εσείς που λετε για VO2Max ποσο σας λενε τα ρολογια σας οτι εχετε;
Γιατι (εκτος εργαστηριου που λενε μερικοι ολυμπιονίκες) μονο αν φθασεις στο πραγματικο σου οριο (λιγο πριν να ξερασεις) μπορεις να το υπολογισεις σωστα.
Το εκανα λοιπον μολις τωρα και βγαζω 45,2

Υ.Γ.
Οι νεοι (20ριδες) με τους οποίους κανω ποδηλατο εξω εχουν 60 :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#690948 Εμένα ηταν στο 45 , μέσα σε ~6 εβδομάδες καθημερινό τρέξιμο με έμφαση στην αναπνοή αλλα και -5 κιλά εχει πάει 51

Του ποδηλάτου λένε ειναι λίγο διαφορετικό νομίζω δεν ειναι άμεσα συγκρίσιμα . Δεν εχω καταφέρει να μετρήσω ακόμα του ποδηλάτου γιατι δεν κανω αρκετά τελευταία.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
harpymonk έγραψε:Εσείς που λετε για VO2Max ποσο σας λενε τα ρολογια σας οτι εχετε;
Γιατι (εκτος εργαστηριου που λενε μερικοι ολυμπιονίκες) μονο αν φθασεις στο πραγματικο σου οριο (λιγο πριν να ξερασεις) μπορεις να το υπολογισεις σωστα.
Το εκανα λοιπον μολις τωρα και βγαζω 45,2

Υ.Γ.
Οι νεοι (20ριδες) με τους οποίους κανω ποδηλατο εξω εχουν 60 :lipsealed:

είχα γράψει:
mjacob έγραψε:Δλδ μπορεί να παίζει [σε εμένα] μεταξύ 46-51 την ίδια περίοδο, αναλόγως που και σε τι ρυθμό τρέχω.
Σίγουρα δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη της υψομετρικά, και αν τρέχω σε διαδρομές με αρκετά μέτρα ανέβασμα θα έχω σταθερά χαμηλότερες ενδείξεις. Όπως και αν πηγαίνω σε μεγαλύτερο ρυθμό.
Γενικά σε flat και πολύ χαλαρούς ρυθμούς μεγιστοποιείς την ένδειξη.

με τα ρολόγια όμως, όσο πιο χαλαρά πας και σε όσο λιγότερο απαιτητική διαδρομή, τόσο ψηλότερα θα δείξουν.
Απλώς κάποια αναλογία παλμών/ρυθμού [αλλά με έντονο βάρος στους παλμούς] πρέπει να κοιτάει.
Άβαταρ μέλους
By harpymonk
#690952 ΟΚ, και σε μενα το σπασμενο αριστερο μπράτσο δεν βοηθαει εχω υψηλοτερους καρδιακους παλμους απ'οτι πριν γιατι δεν μπρορω να βολευτω στο ποδηλατο και ψιλοποναει.
Παντως δεν εχω υπόψη μου να ξαναπάω στο οριο το προσεχές διαστημα δεν ειναι ωραια εμπειρία...