Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#690652 Αν υποθέσουμε οτι το αμαξι σου εχει τον στάνταρ φορτιστή, τότε θα τραβάς 7kw max κατά την φόρτιση, Προφανώςαυτός ο φορτιστής μπορει να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για αμάξια (δεν ξέρω εκτός BMW) που μπορούν να σηκώσουν παραπάνω.

Άρα λοιπόν χοντρικά τραβάς 2.5 kw ανα φάση.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#690681 Και 3,5 ανά φάση, συνεπώς, αν έχει τον 11αρη φορτιστή. Οκ, οπότε μάλλον ο ρυθμιστής φορτίου είναι περιττός, με αυτό το αυτοκίνητο τουλάχιστον (εφόσον η συνολική ισχύς του δικτύου είναι 25kw). Εκτός κι λειτουργούν ταυτόχρονα π.χ. fan coils και φούρνος (αν και λογικά δύσκολα φτάνουν όλα μαζί το μέγιστο --> 25kw, σωστά;).

< >
Άβαταρ μέλους
By glf
#690711 Το μέγιστο ανά φάση που μπορεί να τραβήξει είναι 32Α. Και πρέπει να το δηλώσεις στα dip switch.
Αλλιώς μπορείς να το ρυθμίσεις και πιο λίγο.
Όπως λέει, η default τιμή έρχεται ρυθμισμένο στα 10Α απο το εργοστάσιο.

Εικόνα

Scotch έγραψε:... να μάθουμε "τι κατανάλωση σε kw έχει ανά φάση ο φορτιστής σε γρήγορη φόρτιση", προκειμένου να επιτευχθεί η πιο γρήγορη δυνατή φόρτιση (4:30 ώρες, βλ. πίνακα). Το σπίτι έχει 25kw (5x100mm2 και 3χ40A).

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#691377 Ευχαριστώ glf.

Κατέφθασε ο φορτιστής από bmw, έγινε και η παραγγελία των υλικών:

Εικόνα
Εικόνα
510 ευρώ το συνολικό κόστος των υλικών (με ΦΠΑ).
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#691417 κλείστο κλείστο να μη το βλέπω

Ρεπω ημέρα πάλι παραστατικά μπροστά μου και εδώ

:rant: :rant: :inlove: :inlove: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#691839 Από Powerline αυτό είναι ΟΚ ή να κοιτάξω κάποιο άλλο; Φαντάζομαι το πιο σημαντικό είναι η σταθερότητα και όχι η ταχύτητα.

< >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#691860 Ευχαριστώ Ιάσωνα, δεν το είχα προσέξει. Ο φορτιστής παίρνει μόνο Ethernet, οπότε δεν μου χρειάζεται για αυτή τη δουλειά, όμως δεν βλάπτει να υπάρχει και wi-fi, οπότε θα δω κάποιο άλλο.

< >
Άβαταρ μέλους
By JimClark
Scotch έγραψε:Κι έλεγα, θα αναγνωρίσει την προέλευση; :lol:

σήμερα θα πάω να δω τι τιμές σου κάνανε :s_devil :s_devil :s_devil
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#692042 Τελικά παράγγειλα αυτό το powerline, για να μη χάσω και την πρίζα. Ελπίζω να είναι τουλάχιστον ισάξιο, αν όχι καλύτερο, του tp-link.