Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
dimviii έγραψε:Γρηγορη περιεργο μου φαινεται που λες οτι φετος εχουμε βαρυτερο χειμωνα σε συγκριση με περσυ.
Θυμαμαι οτι περσυ αναψα καλοριφερ νωριτερα σε συγκριση με φετος. :hmmm:

Η αίσθησή μου είναι προφανώς, δεν κοίταξα κάποια δεδομένα σε αυτό. Στην περίπτωσή μου πάντως, σίγουρα η θέρμανση πέρυσι άνοιξε τέλη Δεκεμβρίου, πριν δεν ήμασταν στο σπίτι καν!
Αλλά γενικά φέτος με εξαίρεση μια εβδομάδα, είχε πολύ καλό καιρό, σήμερα είχαμε το πρωί όλο το σπίτι ανοιχτό και είχε μέσα 21 βαθμούς χωρίς θέρμανση πχ.
Δεν επιμένω όμως σε αυτό. Εξάλλου, ξαναλέω πως για μένα, ακόμη και οικονομία να μην κάνει ο νέος θερμοστάτης, είναι πολύ βολικός από μόνος του και δεν θα τον αποχωριζόμουν πλέον.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Νίκος Παππάς έγραψε:
dimviii έγραψε:Γρηγορη περιεργο μου φαινεται που λες οτι φετος εχουμε βαρυτερο χειμωνα σε συγκριση με περσυ.
Θυμαμαι οτι περσυ αναψα καλοριφερ νωριτερα σε συγκριση με φετος. :hmmm:
Έτσι κι εγώ.
Δεκέμβριο με 20ρια όλο τον μήνα είχε χρόνια να κάνει. Το καλοριφέρ άνοιξε τέλος Νοεμβρίου αντί μέσα και δουλευε δυο ωρίτσες μόνο.

Ακόμα και ο Γενάρης έκανε 3 - 4 μέρες αρκετό κρυο και ο υπόλοιπος ήταν ζεστοτερος από περσι.

Redmi Note 8 Pro

μεχρι στιγμης παντα,εχω καψει το λιγοτερο πετρελαιο απο το 2004.(μονο 180 λιτρα)
μαλλον παω για ρεκορ χαμηλοτερης καταναλωσης εβερ,και με διαφορα κιολας!
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
#689911 Βγήκε το αντίστοιχο του Yeelight dual control module από την Sonoff, το Dual R3.
Έβαλα παραγγελία 1+1 από itead & Aliexpress, όοοοταν έρθουν θα τα δω και θα αναφέρω :)
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#689912 Δεν ξέρω αν χωράει αυτό το πράγμα στις ελληνικές κλασσικές πρίζες. Αναμένουμε feedback ωστόσο :)
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Dimitris_P έγραψε:Δεν ξέρω αν χωράει αυτό το πράγμα στις ελληνικές κλασσικές πρίζες. Αναμένουμε feedback ωστόσο :)

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να χωράει, δυστυχώς! :sorry:
Yeelight:
https://www.yeelight.com/pages/products ... trolmodule
Size: 49.5*46.2*24.5 mm
Sonoff:
https://sonoff.tech/product/wifi-diy-sm ... hes/dualr3
Size: 54*49*24 mm

Είναι παντού μεγαλύτερο από το Yeelight που σε ελληνικό καινούριο κουτί πρίζας, δεν χωρούσε (οριακά μεν, αλλά δεν χωρούσε). Οπότε το αρκετά μεγαλύτερο Sonoff δεν υπάρχει περίπτωση δυστυχώς.
:s_sorry
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Anonymous Founder έγραψε:Φέτος η θέρμανση ξεκίνησε μέσα στον Νοέμβριο και αρκετά δυναμικά, άλλοι σαφώς και φέτος είχαμε περισσότερο κρύο και χειρότερο καιρό από πέρυσι.
Είναι εντυπωσιακό πως φέτος η κατανάλωση είναι μικρότερη, ενώ έχουμε και περισσότερη ζέστη (από 20 βαθμούς σταθερά νύχτα μέρα με μερικές εξάρσεις, πήγαμε σε 19-21 αντίστοιχα με εξάρσεις).

Τι λες βρε Γηργόρη :lol:
Μιλάμε στην Αθήνα είχαμε το πιο ζεστό χειμώνα των τελευταίων 160 χρόνων :lol:
https://www.athensvoice.gr/kairos/697706_istoriko-rekor-ypsilon-thermokrasion-stin-athina
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#689926 E, γράψτε λάθος τότε. Εκεί βέβαια που δεν γίνεται να κάνω λάθος, είναι πως πέρυσι στο σπίτι μου η θέρμανση άνοιξε τέλος Δεκέμβρη, ενώ φέτος μέσα Νοέμβρη. Άρα και πάλι υπάρχει διαφορά σε αυτό το κομμάτι. Από εκεί και μετά, δεν επιμένω, όπως έχουμε ξαναπεί, όλα αυτά τα "έξυπνα" δεν είναι για όλους.
Να το ξαναγράψω, ο έξυπνος θερμοστάτης θεωρώ πως είναι πολύ ωραία προσθήκη σε σπίτια που έχουν πλήρως ανεξάρτητο σύστημα θέρμανσης. Γιατί έχεις το σπίτι σου πάντα ζέστο, κάνοντας και οικονομία. Τώρα, κάποιος θα πει πως το αφήνω πχ στους 20 μόνιμα και δεν το ακουμπάω. Καμία αντίρρηση.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#689931 Καλά εννοείται αυτό.
Βασικά η οικονομία (αν και εφόσον) είναι το μικρότερο.

Το να έχεις τη θερμοκρασία που θες, όσο τη θες και όταν ακριβώς τη θες, πολύ σημαντικότερο.
Εγώ αυτό που έχω ευχαριστηθεί περισσότερο, είναι τη λειτουργία που ορίζεις τι ώρα θες να έχει τι θερμοκρασία (π.χ. στις 6.30 το πρωί θέλω να έχει Ψ), οπότε αυτό έχοντας μάθει τη "θερμική αδράνεια"* του σπιτιού και βάση εσωτερικής και εξωτερικής θερμοκρασίας, "ξέρει" τι ώρα να ξεκινήσει να ζεσταίνει ώστε στις 6.30 να έχεις Ψ βαθμούς ακριβώς :metalo:
Θα μου πεις, Έντάξει το βάζεις στους Ψ 30-40 λεπτά πριν, και έχεις πρατκικά το ίδιο αποτέλεσμα. Όντως, αλλά το smart έχει περισσότερη πλάκα :lol:

Αυτά βέβαια, όπως λες, για τις περιπτώσεις που δεν το βάζεις Ψ σταθερά 24/7. Εγώ ας πούμε βράδυ όταν πάμε για ύπνο (καταλαβαίνει όταν πλέον δεν υπάρχουν κινήσεις) κλείνει.

"θερμική αδράνεια" -> πόση ώρα παίρνει για να μεταβάλει θερμοκρασία.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
mjacob έγραψε:Θα μου πεις, Έντάξει το βάζεις στους Ψ 30-40 λεπτά πριν, και έχεις πρατκικά το ίδιο αποτέλεσμα. Όντως, αλλά το smart έχει περισσότερη πλάκα :lol:

.

Αυτο βεβαια προυποθετει οτι θα ξυπνησεις, θα σηκωθεις να το ανοιξεις, που σημαινει παπαλα υπνος :s_no

Για πειτε κανα καλο και φτηνο εξυπνο θερμοστατη να εχω τον νου μου γιατι ο siemens ψηφιακος που εχω αρχισε να διαλυεται σιγα σιγα.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Νίκος Παππάς έγραψε:Αυτο βεβαια προυποθετει οτι θα ξυπνησεις, θα σηκωθεις να το ανοιξεις, που σημαινει παπαλα υπνος :s_no

Εννοούσα με κάποιον που να έχει δυνατότητα στοιχειώδους χρονοπρογραμματισμού :s_blush
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#689936 Α, και άλλο ένα σημαντικό.
Το να μην χρειάζεται να είναι ο θερμοστάτης εκεί που βγαίνουν τα καλώδια. Να είναι split.
Γιατί συνήθως τα καλώδια είναι κοντά στην εξώπορτα (στη χειρότερη περίπτωση) ή στον πίνακα (στην καλύτερη).
[ Καλά, έχω δει θερμοστάτη και πίσω από ψυγείο :lol: ]

Ενώ με ένα split, μπορείς να τον έχεις σε ένα πιο αντιπροσωπευτικό σημείο του σπιτιού (κάνα σαλόνι)
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
Anonymous Founder έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Δεν ξέρω αν χωράει αυτό το πράγμα στις ελληνικές κλασσικές πρίζες. Αναμένουμε feedback ωστόσο :)

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να χωράει, δυστυχώς! :sorry:
Yeelight:
https://www.yeelight.com/pages/products ... trolmodule
Size: 49.5*46.2*24.5 mm
Sonoff:
https://sonoff.tech/product/wifi-diy-sm ... hes/dualr3
Size: 54*49*24 mm

Είναι παντού μεγαλύτερο από το Yeelight που σε ελληνικό καινούριο κουτί πρίζας, δεν χωρούσε (οριακά μεν, αλλά δεν χωρούσε). Οπότε το αρκετά μεγαλύτερο Sonoff δεν υπάρχει περίπτωση δυστυχώς.
:s_sorry

Είχα σκοπό να τα βαλω στα κουτιά διακλάδωσης ψηλά έτσι κι αλλιώς, αλλά βλέπουμε όταν έρθουν έτσι κι αλλιώς
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#690204 Έχω παραγγείλει από τα Χριστούγεννα άλλες 3 πρίζες BlitzWolf® BW-SHP6 Pro 15A 3450W Metering αλλά ακόμα δεν τις έχει στείλει γιατί για κάποιο λόγο τους τελείωσαν αφού είχα παραγγείλει.

Μπήκα πάλι στο banggood και είδα τυχαία ότι έχει βγει νεότερο μοντέλο
https://www.banggood.com/BlitzWolf-BW-S ... rehouse=CN

Ούτε αυτό είναι in stock, οπότε σκέφτομαι να ακυρώσω τις άλλες και να παραγγείλω αυτές που είναι πιο καινούργιες

Επίσης είδα ότι παίζει και πρίζα τοίχου Blitzwolf
https://www.banggood.com/BlitzWolf-BW-S ... mds=search
αν και δεν μ΄αρέσουν αισθητικά
Άβαταρ μέλους
By glf
#690206 Έχω πάρει δύο sonoff πρίζες εξωτερικής τοποθέτησης ip65 για έξω. Τις έχω έτοιμες tasmotized, φέτος λέω να τις βάλω για φώτα στην αυλή