Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
The Ace έγραψε:Για τον Corto, δυστυχώς για αυτόν διαφωνεί η πραγματικότητα μαζί του (ή μήπως η πραγματικότητα ατύχησε ?). Πέρασαν μερικές χιλιάδες χρόνια από τότε που κάποιος τύπος πολλαπλασίαζε το ψωμί και το ψάρι, όπως επίσης δεν έχουμε ακόμα βρει το αεικίνητο. Μόλις το ανακαλύψουμε, θα δώσουμε τα πάντα δωρεάν σε όλους. Μέχρι τότε, συνεχίστε να πιστεύετε το δωρεάν υγεία, παιδεία και ασφάλιση σε όλους, είναι ωραίο παραμύθι....

Mην προσπαθείς να ασχοληθείς με πράματα που δεν κατανοείς και έννοιες που δεν ξέρεις τι σημαίνουν. Το ότι δεν έχει αφευρεθεί το αεικίνητο είναι μία τεράστια μπαρούφα γιατί δεν εχει εφαρμογή στο θέμα μας και όσο για την πραγματικότητα, ξέρεις τι μας λέει αυτή η κυρία; Ότι για σειρά ετών το παγκόσμιο ΑΕΠ αυξάνεται. Τωρα πως μπορεί να γίνει εφόσον ενα κι ενα κάνουν δυό (και άλλα παιδικά τραγουδάκια) περιμένω να μου εξηγήσεις. Μάλλον ο Χριστός κατέβηκε και πολλαπλασιάζει τα ψωμια και τα ψάρια :lipsealed: :dizzy: :help: :omg: :s_hang
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
nass έγραψε:
Ενα τελευταίο, σχετικά με τη Ζωή: μου φαίνεται ότι, αντί για μια μάχιμη θέση (υπουργείο) όπου μάλιστα είχε υποσχεθεί να ανοίξει διάφορα μέτωπα, την έβαλαν σε μια θέση εν πολλοίς διακοσμητική (ψυγείο)

Δεν είναι καθόλου διακοσμητική ναςς, όλες οι εξεταστικές απο κει περνάνε νομίζω :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By manosky
#68990 Ψόρτο Μαλτέζε, ανταποκρινόμενος στην εκεχειρία που πρότεινες, θα σού δώσω κι εγώ μια συμβουλή:

Μην συμπεραίνεις ότι αυτός στον οποίο απευθύνεσαι

"δεν κατανοεί έννοιες"

και

"δεν ξέρει τι σημαίνουν κάποια πράγματα"

Διαρκώς, όταν πέφτεις σε αντίλογο, ισχυρίζεσαι ότι ο άλλος δεν ξέρει τι τού γίνεται, ενώ εσύ (προφανώς) τα ξέρεις όλα σωστά, έχεις εμβαθύνει σε δύσκολες έννοιες, ξέρεις αυτό που δεν ξέρουν οι άλλοι.

Ναι, δεν πάει έτσι το πράγμα. Το να στρουθοκαμηλίζεις σ' εμποδίζει να δεις τη μεγάλη εικόνα και νομίζεις ότι ο κόσμος είναι το ιδεολογικό χωριό σου.

Απορώ πώς έπαιζες Civ με τόσο κοντόφθαλμη νοοτροπία. :ninja:
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#68994 Eρωτηση απλούστατη: Ασε με εμένα και ότι πιστεύω ή όχι. Αυτά που έγραψε ο συναγωνιστής σου ισχύουν; Αν όχι, πως τα δικαιολογείς; Δεν είπα ότι εγώ τα ξέρω σωστά (στα οικονομικά δεν καταλαβαίνω μία) αλλά μερικά πράματα είναι γνωστά και απλά. Στην οικονομία 1+1 κάνει από τίποτα (έχουμε δώσει άπειρες φορές 1 και 1 πράματα και πέσαν σε μάυρη τρύπα) μέχρι όσο θες αν τα αξιοποιήσεις σωστά. Διαφωνείς και σε αυτό;
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#68996 Θα το κάνω πιο λιανά μπας και αγκιστρώσει κάπου...εισπράττεις ασφαλιστικές εισφορές α από β αριθμό πολιτών και δίνεις "δωρεάν" παροχές x σε y αριθμό πολιτών. Για να μην μπλέξουμε με αποταμιευτικά, επενδυτικά, ανταποδοτικά κλπ μοντέλα, ας μείνουμε στην απλή αναλογιστική μελέτη. Θα πρέπει λοιπόν το α*β να ισούται με x*y, αλλιώς από κάπου πρέπει να δίνεις το έλλειμα.

Έρχεται λοιπόν ένας Χριστός για να πολλαπλασιάσει το ψωμί και τα ψάρια και λέει ότι θα παίρνει μικρότερες εισφορές α' από -έστω- τον ίδιο β αριθμό πολιτών, και να δίνει "δωρεάν" περισσότερες παροχές x' σε μεγαλύτερο αριθμό y' πολιτών (όπου y στο "δωρεάν για όλους" ισούται με τον πληθυσμό της χώρας). Και ότι το α' * β δεν θα είναι μικρότερο από το x' * y' (ο πολλαπλασιασμός που λέγαμε)

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως, αφού αυτό το "σύστημα" (ΙΚΑ λέγεται) δεν δούλεψε επί Αντρέα, υπάρχει κόσμος που πιστεύει σήμερα ότι θα δουλέψει επί ΣΥΡΙΖΑ. Και φυσικά θα δουλέψει στην Ελλάδα (αφού δεν δουλεύει πουθενά αλλού), αφού εδώ είναι η χώρα των θαυμάτων....Και εγώ οικονομολόγος δεν είμαι, μηχανικός είμαι, και ξέρω ότι 1 + 1 κάνει 2 σε όλα τα συστήματα πλην του δυαδικού, άρα όποιος π.χ. μου λέει ότι 0+0=14, ε τον κοιτάω με λίγη απορία...
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
Asimov έγραψε:Πολύ βρωμάει ο Σαγιάς :thumbsdown:
Ας ελπίσουμε να φύγει γρήγορα το "και θρησκευμάτων"

Γιατί? Δεν μπορείς να κοιμηθείς τα βράδια?
Μπόρουμε να αναλωθούμε σε σοβαρά θέματα και όχι σε μλκς?
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#69006 @ace

οι τωρινοί ασφαλισμένοι πρέπει να τροφοδοτούν τα ταμεία, αλλά θεωρητικά πάντα σύμφωνα με την αναλογιστική επιστήμη μιας και την επικαλέστηκες, ο ασφαλισμένος που συνταξιοδοτείται αυτή τη στιγμή θα πρέπει να παίρνει πίσω ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΕΙΣΦΟΡΕΣ :rtfm:

εδώ στην ελλάδα βέβαια έχουμε εθελούσιες εξόδους, πρόωρες συντάξεις, συνταξιοδητήσεις ανθρώπων που δε θα έπρεπε να παίρνουν φράγκο, συγγενείς, θυγατέρες, παλιννοστούντες, αγρότες και πούτσες μπλε

αυτά φυσικά ήταν κόλπα του προηγούμενου συστήματος τα οποία βάλε τη κακοδιαχείριση των ταμείων μαζί με με την υπογεννητικότητα ( η οποία βέβαια πληττει και άλλες χώρες με φοβερά ασφαλιστικά συστήματα, βλέπε ιαπωνία.. και εδώ είναι η μόνη περίπτωση που θες τους μετανάστες, τους νόμιμους πάντα) κάνουν τη κατάσταση εφιαλτική

με τις πρακτικές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το θέμα πήγαινε ολοταχώς στη καταστροφή, δεν υπήρχε σωτηρία

ο τσίριζα δε ξέρω τι θα κάνει, αλλά αν το πάρουμε το πράγμα με καθαρά επιστημονικά κριτήρια δεν υπάρχει λύση
το αποτέλεσμα αν συνεχίζαμε έτσι θα ήταν πολύ απλά η ολοκληρωτική καταστροφή του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας η οποία σιγά σιγά λόγω ΝΔ θα μας γύριζε σε ένα αμερικάνικου τύπο μοντέλο με τους ιδιώτες να κάνουν τα δικά τους

δυστυχώς ή ευτυχώς θα πρέπει να αντληθούν από αλλού τα κεφάλαια για να έχουμε ένα αξιοπρεπές ασφαλιστικό και κυρίως συνταξιοδοτικό σύστημα, με τις τώρα συνθήκες οι εισφορές δε φτάνουν ακόμα και αν αυξηθούν οι μισθοί (που όπως είπα σε αυτό το κομμάτι φυσικά και θα βοηθήσουν)

το θέμα είναι κατά πόσο μας ενδιαφέρει να έχουμε ένα κράτος που προστετεύει τους πολίτες του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να ταΐζουμε χαραμοφάηδες.. είναι πολύ δύσκολο να δώσεις λύσεις σε όλα αυτά χωρίς να αδικηθεί κανείς, αλλά η λύση όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω (εκτός φυσικά από μερικά ιερά πρόβατα) στη πραγματικότητα δεν είναι λύση.
είναι εξόντωση ενός λαού

EDDIE_147 έγραψε:
Γενικά από όσους φοιτητές είχα ακούσει ότι εργάζονταν ήταν σε club, καφετέριες ή πλήρη αλλαγή καριέρας (το πιο συνηθισμένο ηθοποιός που πήγαιναν παράλληλα σε σχετική σχολή).

Δεν είδα το Νίκο Ξανθόπουλο μουτζουρωμένο από το βενζινάδικο αν με εννοείς τι εννοώ.

καλά επειδή είχες ακούσει μόνο αυτούς δε σημαίνει ότι υπήρχαν μόνο αυτοί

υπήρχα κι εγώ ο αιώνιος που τα έξυνα (φυσικά) , υπήρχαν όμως και άτομα όπως η κοπέλα μου που δούλευαν από ανάγκη (όχι σε κλαμπ και καφετέριες για το χαβαλέ και το εύκολο χρήμα) και τελείωσαν στην ώρα τους με βαθμάρα

ανάμεσα στα δύο αυτά ακραία παραδείγματα προκοπής και ρεμαλλότητας υπάρχουν χιλιάδες περιπτώσεις..
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 28 Ιαν 2015, 14:13, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#69009 @Mixos

Τοσες μερες εχει αναλωθει κανεις σε σοβαρα; Μπορούμε να πουμε κατι σοβαρο τωρα η να βγαζουμε χολη η να περιγράφουμε ονειρα;

Καθηστε να κανουν την πρωτη τεκμηριωμενη @@ η κατι τεκμηριωμένα σωστα και βλέπουμε
Άβαταρ μέλους
By Asimov
MIXOStsi έγραψε:
Asimov έγραψε:Πολύ βρωμάει ο Σαγιάς :thumbsdown:
Ας ελπίσουμε να φύγει γρήγορα το "και θρησκευμάτων"

Γιατί? Δεν μπορείς να κοιμηθείς τα βράδια?

Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύομαι λιγάκι
Άβαταρ μέλους
By trident1971
mjacob έγραψε:
trident1971 έγραψε:Γραφουμε οτι εχετε αλλαξει 14 σερβιετακια προσπαθωντας να βγαλετε τον Καμμενο mainstream μπας και το καταπιειτε πιο ευκολα και ταυτοχρονα παιζει η κασετα "και ο Γιωργακης μιλαγε στην ταξη". Man up. :rtfm:

trident, όταν κάποιος αμφισβητεί την αλήθεια των λεγομένων σου, το να τα επαναλάβεις, δεν προσφέρει κάποιου είδους επιχείρημα. Απλά μοιάζεις αυτιστικός, και τα παιδάκια σε αφήνουν στην ησυχία σου.

:dizzy:

Λοιπόν, εσύ έχεις ας πούμε παραδείγματα μιας που ΟΛΟΙ (εκ του αριστερού παρεακίου) το έχουν κάνει αυτό πλην του HiFi.
Γιατί εγώ, λέω τώρα, τα περισσότερα τα θυμάμαι να κινούνται στο ίδιο μήκος. Και με χωρίς το κερασάκι "αποδεικνύεται σωστή αφού τσούζει τους δεξιούληδες".

ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Γιατί εγώ τον μόνο που θυμάμαι (και σαφώς μπορεί να με απατά η μνήμη μου) που να παίρνει μια στάση "it's ok" είναι τον Tifosi, που μόνο αριστερό παρεάκι δεν τον λες, και ο οποίος το ίδιο ακριβώς είχε υποστηρίξει και στις προηγούμενες "προεπαναληπτικές" με συγκεκριμένο σκεπτικό (οπότε ούτε κωλοτούμπα τον λες).

ΠΑΝΤΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ

Όσο για την κασέτα, όταν απαντήσεις στο παραπάνω, θα σου φέρω ένα εύπεπτο παραδειγματάκι γιατί οι λογικές διαδικασίες σε ζορίζουν.

ΔΕ ΣΕ ΕΜΠΟΔΙΖΩ
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
bibendum έγραψε:@Mixos

Τοσες μερες εχει αναλωθει κανεις σε σοβαρα;

Αυτό λέω. Δεν θα έπρεπε?

Συμφωνείς μαζί μου ή δικαιολογείς τον Ασίμωφ? :lol:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
QsisVTS έγραψε:@ace

οι τωρινοί ασφαλισμένοι πρέπει να τροφοδοτούν τα ταμεία, αλλά θεωρητικά πάντα σύμφωνα με την αναλογιστική επιστήμη μιας και την επικαλέστηκες, ο ασφαλισμένος που συνταξιοδοτείται αυτή τη στιγμή θα πρέπει να παίρνει πίσω ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΕΙΣΦΟΡΕΣ :rtfm:

εδώ στην ελλάδα βέβαια έχουμε εθελούσιες εξόδους, πρόωρες συντάξεις, συνταξιοδητήσεις ανθρώπων που δε θα έπρεπε να παίρνουν φράγκο, συγγενείς, θυγατέρες, παλιννοστούντες, αγρότες και πούτσες μπλε

αυτά φυσικά ήταν κόλπα του προηγούμενου συστήματος τα οποία βάλε τη κακοδιαχείριση των ταμείων μαζί με με την υπογεννητικότητα ( η οποία βέβαια πληττει και άλλες χώρες με φοβερά ασφαλιστικά συστήματα, βλέπε ιαπωνία.. και εδώ είναι η μόνη περίπτωση που θες τους μετανάστες, τους νόμιμους πάντα) κάνουν τη κατάσταση εφιαλτική

με τις πρακτικές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το θέμα πήγαινε ολοταχώς στη καταστροφή, δεν υπήρχε σωτηρία

ο τσίριζα δε ξέρω τι θα κάνει, αλλά αν το πάρουμε το πράγμα με καθαρά επιστημονικά κριτήρια δεν υπάρχει λύση
το αποτέλεσμα αν συνεχίζαμε έτσι θα ήταν πολύ απλά η ολοκληρωτική καταστροφή του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας η οποία σιγά σιγά λόγω ΝΔ θα μας γύριζε σε ένα αμερικάνικου τύπο μοντέλο με τους ιδιώτες να κάνουν τα δικά τους

δυστυχώς ή ευτυχώς θα πρέπει να αντληθούν από αλλού τα κεφάλαια για να έχουμε ένα αξιοπρεπές ασφαλιστικό και κυρίως συνταξιοδοτικό σύστημα, με τις τώρα συνθήκες οι εισφορές δε φτάνουν ακόμα και αν αυξηθούν οι μισθοί (που όπως είπα σε αυτό το κομμάτι φυσικά και θα βοηθήσουν)

το θέμα είναι κατά πόσο μας ενδιαφέρει να έχουμε ένα κράτος που προστετεύει τους πολίτες του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να ταΐζουμε χαραμοφάηδες.. είναι πολύ δύσκολο να δώσεις λύσεις σε όλα αυτά χωρίς να αδικηθεί κανείς, αλλά η λύση όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω (εκτός φυσικά από μερικά ιερά πρόβατα) στη πραγματικότητα δεν είναι λύση.
είναι εξόντωση ενός λαού

Συμφωνώ μέχρι κεραίας. Ειδικά για τους μηχανικούς το πάλαι ποτέ "αποταμιευτικό" ΤΣΜΕΔΕ έχει καταλήξει οριακά "ανταποδοτικό", ειδικά για τον ΕΛΠΠ και φυσικά το Επικουρικό. Κοινώς εγώ πληρώνω τις παροχές του πατέρα και της μάνας μου. Αυτό έχει να κάνει με πολλές παραμέτρους, κυρίως όμως με την επιβάρυνση του -κάποτε υγιούς- ταμείου με ασφαλισμένους και παροχές που ουδέποτε είχε προϋπολογίσει στις εισφορές του.

Αποτέλεσμα: οι ε.ε. μηχανικοί να δίνουν ετσιθελικά ένα 500αρικο το μήνα, ΕΧΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ (ο μοναδικός κλάδος που δεν μπορεί να δηλώσει "άνεργος", μην το ξεχνάμε αυτό), αλλά και οι μισθωτοί να μην πάνε πίσω (τυχαίνει και εγώ αυτή τη στιγμή να δίνω ένα 500αρικο το μήνα, μόνο στο ΤΣΜΕΔΕ), για να έχουμε τις ίδιες ακριβώς παροχές με αυτές του ΙΚΑ ή του ΟΓΑ, με εισφορές στο 1/2 ή και στο 1/3 από τις δικές μου.

Όπως είπα και πιο πριν, η πρόταση του Ποταμιού είναι πιο ρεαλιστική. Πριν από αυτό όμως, πρέπει να κάνεις τις αναλογιστικές μελέτες, βλέπεις ασφαλισμένους, συνταξιούχους, μέσο "κόστος" ανά μήνα και έτος, βάζεις και ένα λογικό προσδόκιμο ζωής, και αναλόγως δίνεις παροχές ΚΑΙ υπολογίζεις εισφορές, όχι με την ανάποδη σειρά, δηλαδή πρώτα εξαγγέλλω παροχές και μετά υπολογίζω αν και τι μπορώ να δώσω
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#69029 στοιχεία για να γίνουν οι μελέτες υπάρχουν, η θνησιμότητα μπορεί να υπολογιστεί μια χαρά, το κόστος μπορεί να υπολογιστεί μια χαρά και το όποιο ασφάλιστρο μπορεί να υπολογιστεί μια χαρά

με λίγα λόγια τα μέσα υπάρχουν για να γίνουν όλοι οι υπολογισμοί που μπορεί να χρειαστεί κάποιος, για αυτό μην έχεις αμφιβολία οι μέθοδοι και οι τεχνικές είναι δεκαετίες γνωστές και δουλεύουν άψογα, στα νούμερα ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ να πέσεις έξω από επιστημονική άποψη αν όλα γίνουν σωστά, κάτι που βλέπεις γενικά στις ιδιωτικές ασφαλιστικές ανά τον κόσμο

το θέμα είναι πώς θέλει να το διαχειριστεί η εκάστοτε κυβέρνηση , γιατί η πραγματικότητα δεν είναι μόνο νούμερα

γιατί στη θεωρία όλα είναι καλά, αλλά στη πραγματικότητα υπάρχουν πράγματα που πρέπει να μπαλώσεις καθώς και κόστος που πρέπει κάποιοι να καλύψουν ήδη από σήμερα, είτε μιλάμε για εργαζόμενους είτε για εργοδότες

πάντως και τα υγιή ταμεία είναι ώρες ώρες και λίγο ψέμα, πχ είχαμε ένα καθηγητή που μας περηφανευόταν ότι είχε στήσει (κάνει την αναλογιστική έρευνα) το ταμείο των δημοσιογράφων και ότι αυτό γ@μούσε και έδερνε και ήταν το πιο τέλειο που δεν είχε κανένα πρόβλημα..

σοβαρά ρε μεγάλε; πώς ήταν υγιές; με τα αγγελιόσημα και τις δημοσιεύσεις ισολογισμών και γάμων :dizzy:
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 28 Ιαν 2015, 14:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#69031 Εικόνα

Στο σημερινό πρόγραμμα του Discovery:
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ. ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΗΛΑΣΤΙΚΟ.

http://luben.tv/blogosphere/blogs/11487/

Δεν ποστάρω κείμενα, τα διαβάζετε όλα...

Εικόνα

Εικόνα

:metalo: :metalo: :metalo: