Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By cavallino
EDDIE_147 έγραψε:Το ερώτημα είναι θα διορθώσουν αυτά ή θα γράψουν νέο κεφάλαιο για τον απελευθερωτικό πόλεμο του '44-'49 τον οποίο κέρδισαν οι φασιστικές δυνάμεις, οι οποίες τελικά ηττήθηκαν οριστικά το 1973 με την εξέγερση του Πολυτεχνείου;

Πού να ξέρω εγώ τι θα γράψουν; Το θέμα είναι ότι τα υπάρχοντα βιβλία περιέχουν τραγικά πράγματα σαν το παράδειγμα που έδωσα και δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν να διδάσκονται.
Άβαταρ μέλους
By IKE
rx8_drifter έγραψε:ΔΙάβασες τί έγραψα ή με δουλεύεις? :dizzy:

ΓΤΠ είναι αυτό

«Η δήλωση «Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ» που δημοσιεύθηκε σήμερα, κυκλοφόρησε χωρίς να έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την εξασφάλιση συναίνεσης των κρατών-μελών και ειδικότερα χωρίς να εξασφαλισθεί η συναίνεση της Ελλάδας» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ελληνική κυβέρνηση.

Με την δήλωση αυτή είχαν διατυπώσει διαφωνίες και άλλες χώρες που θεωρούν λανθασμένη την πολιτική της ΕΕ κατά της Ρωσίας, ενώ έχουν εκφράσει έντονες αντιρρήσεις και στην πολιτική κυρώσεων.

Ούτε τί πρότεινε ο Σύρριζα ξέρω (μήπως ξέρεις εσύ?) ούτε τί πρότειναν τα άλλα κράτη μέλη που επίσης διαφώνησαν.

Αυτό λέω σύντροφε, είπα 3 πράγματα που είναι ΓΤΠ, ένα από αυτά είναι αυτό που λες και εσύ, η συγκεκριμένη δήλωση της νέας κυβέρνησης. Τα άλλα 2 άστα ασχολίαστα, δε πειράζει, αρκεί έστω που συμφώνησες σε αυτό.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#68871 Σύντροφε, όταν ένας σου λέει ο ΙΚΕ, ο ΞΜΑΡΡ κι ο ΜΑΝΟΣΚ είνα μαλάκες και η απάντηση σου είναι , ο ΙΚΕ γιατί είναι |λογοκρισία|,εσύ καταλαβαίνεις ότι θεωρεί τους άλλες δύο αμαλακους?

Ελληνικός μιλάμε, να καταλαβαινόμαστε πλζ

γτπ είναι το σχολιο σου για την στάση της κυβέρνησης στο πως εκδόθηκε η ανακοίνωση, ΄της οποίας τη στάση στο συγκεκριμένο την θεωρώ σωστή.
Άβαταρ μέλους
By IKE
#68872 Καλά θα το αφήσω, δε πειράζει. Φοβάμαι θα έχω και άλλες ευκαιρίες πολύ σύντομα :lol:

ΥΓ. Αν δεν κάνω λάθος, όταν βγήκε η ανακοίνωση της ΕΕ πρωθυπουργός ήταν ακόμα ο σύντροφος Αντώνης :ninja:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
αεροζολ έγραψε:@ξμαρρ
Εγω παλι αναρωτιεμαι ποσο πολυ μιζερη ζωη εχεις εσυ και ο τσιχλας ωστε να ειστε σε σχεδον 12ωρη βαση στο φορουμζ γραφοντας μαλακιες για τον ΣΥΡΙΖΑς. Και αυτη η μιζερια βγαινει χοντρα.

Τα αφεντικα μας υποχρεωνουν, τωρα που βγηκε αριστερη κυβερνηση θα τελειωσουν αυτα :rtfm:
Ηρθε η ωρα που ο εργατης θα παρει τα πανω του :rtfm: Οχταωρο και πολυ ειναι, αλλιως απεργια και στο δρομο θα κανουμε αγωνα. :lol:

αεροζολ έγραψε:Δεν αναφερθηκα σε σενα. Οσοι μπαινουν σχετικα συχνα στα σχετικα τοπικα ξερουν πολυ καλα ποια ειναι τα αντισυριζαϊκα τρολ (μη τα γραφω ενα-ενα, δεν ειναι και λιγα και ολο και καποιο θα ξεχασω). Κανουν μπαμ απο μακρυα.

Τα συριζαϊκα τρολ τα ξερουμε? :svivhaha:

QsisVTS έγραψε:ο καθένας κάνει αυτό που πιστεύει και στο κάτω κάτω αυτό πρεσβέυει υποτίθεται η χίπικη αριστερά , σεβασμός στη διαφορετικότητα και πάει λέγοντας

(βέβαια ελπίζω αυτό να μη σημαίνει να σηκώσουν τζαμί μες στη μέση της ομόνοιας για να δείξουν πόσο σέβονται το διαφορετικό.. )

Με την ελπιδα θα μεινεις μου φαινεται :( μεχρι τωρα οι ευαισθησιες της αριστερας εξαντλουνταν στο συνορα. Για τους μεσα δεν ειχε.

Adriver έγραψε:Ρίχνοντας μια ματιά στο φόρουμ, φαίνεται κάποιοι να παριστάνουν ότι "πέφτουν από τα σύννεφα" που θεωρούμε παράδοξη τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Πρέπει να καταλάβετε ότι αυτή είναι η πραγματικότητα, όλος ο φυσιολογικός κόσμος έτσι το βλέπει. Ο Καμμένος και το κόμμα του είναι αντίστοιχο της Λεπέν στη Γαλλία.

Αφου σου λενε ειναι ενταξει η φαση, δεν ειναι τοοοσο λούμπεν καραδεξιος ο Καμμενος οσο λεγανε πριν. Ουτε φοροφυγας ουτε οφφσορ, φτωχοπαιδο, τιμιο. Και οχι τοσο δεξιος αν και το ξανάπαμε. Γιατι δεν τους πιστευεις?

Anonymous Founder έγραψε:Δεν μπορώ να πω πως χαίρομαι ιδιαίτερα με την παρουσία των Καμένων Ελλήνων στην κυβέρνηση, αλλά βλέποντας την καούρα των φίλων της ΝΔ (φίλους μόνον έχουμε εδώ μέσα, ψηφοφόρο κανένα...) για την μη συνεργασία με το Ποτάμι, φαίνεται πως έκανε την σωστή επιλογή ο ΣΥΡΙΖΑς (ούτως ή άλλως μόνον με αυτά τα δύο κόμματα θα μπορούσε να συνεργαστεί).
Μην τρελαίνεστε από τώρα ρε παιδιά, θα βρεθούν σίγουρα πολλές ευκαιρίες να τα χώσετε στον ΣΥΡΙΖΑ στο μέλλον, όταν αρχίσουν τα δύσκολα..
Ψυχραιμία.

Να και ενας απο το παρεακι που δεν ειναι υπο την επηρεια λενιναδας και βλεπει τα πραγματα οπως ειναι. :s_thumbsup
Σαφως και ειχε λιγες (ουσιαστικα δεν ειχε) επιλογες ο Τσιπερμαν, αλλα απο το νηφαλιο "μονο αυτον ειχαμε, ας κανουμε λιγο υπομονη να δουμε, τοσοι εχουν παντρευτει με προξενια και περασαν καλα", γιατο οποιο κανεις λογικος δε θα ειχε να πει κουβεντα,...
μεχρι να βλεπω να υγραινονται οι φιλες της νυφης (οι συντροφοι ηθελα να πω) για το γαμο με τον Καμμενο, και να λενε "ειναι ασχημουλης αλλα πολυ καλη τυχη, εχει και αλλα 8777 καλα, ειναι τιμιος δουλευτης και δεν ξημεροβραδιαζεται στα καφενεια και θα γινει καλος πατερας" ειναι μεγαλη η αποσταση. :svivhaha:

ΥΓ Οσο λιγοτερες ευκαιριες δωσει ο Συριζα, τοσο το καλυτερο για τη χωρα. :rtfm: Το τι λεμε μεταξυ μας δεν εχει σημασια.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
EDDIE_147 έγραψε:Ακόμα δεν έχουμε ακούσει το όνομα Γιάννα.

:s_music :s_music

Προχθές, 29 σελίδες πίσω

viewtopic.php?f=9&t=356&start=3720#p67952

:s_howdy
Άβαταρ μέλους
By mjacob
trident1971 έγραψε:αλλα απο το νηφαλιο "μονο αυτον ειχαμε, ας κανουμε λιγο υπομονη να δουμε, τοσοι εχουν παντρευτει με προξενια και περασαν καλα", γιατο οποιο κανεις λογικος δε θα ειχε να πει κουβεντα,...

:dizzy:
βασικά για ακόμα λιγότερα λέτε και λέτε και λέτε...

Καλή καρδιά όμως. Λες και είναι η πρώτη, ή μήπως θα είναι η τελευταία φορά της φάσης "δημιουργούμε φανταστικούς φίλους για να πούμε κάτι".
Άβαταρ μέλους
By trident1971
mjacob έγραψε:
trident1971 έγραψε:αλλα απο το νηφαλιο "μονο αυτον ειχαμε, ας κανουμε λιγο υπομονη να δουμε, τοσοι εχουν παντρευτει με προξενια και περασαν καλα", γιατο οποιο κανεις λογικος δε θα ειχε να πει κουβεντα,...

:dizzy:
βασικά για ακόμα λιγότερα λέτε και λέτε και λέτε...

Καλή καρδιά όμως. Λες και είναι η πρώτη, ή μήπως θα είναι η τελευταία φορά της φάσης "δημιουργούμε φανταστικούς φίλους για να πούμε κάτι".

Οχι δε λεμε, η γκρινια της αριστερας δεν πιανεται. Για ολα, ξεκινωντας απο τον σεβασμιο παππου σας, που λεει "ΟΧΙ σε ολα" ακομα και σημερα λιγο πριν γινει 100 χρονων :s_biggrin :s_biggrin :s_biggrin

Επι του θεματος, αν το δεις καλυτερα, δε γραφω ουτε εγω ουτε οι αλλοι για την κινηση του Τσιπρα, αφου ειναι προτιμοτερο να εκανε κυβερνηση παρα να κλωθογυριζε περα δωθε η εντολη. :rtfm:

Γραφουμε οτι εχετε αλλαξει 14 σερβιετακια προσπαθωντας να βγαλετε τον Καμμενο mainstream μπας και το καταπιειτε πιο ευκολα και ταυτοχρονα παιζει η κασετα "και ο Γιωργακης μιλαγε στην ταξη". Man up. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By kubiak
Ο Βαρουφάκης διαβεβαιώνει σε CNN και CNBC: Είμαστε αποφασισμένοι να μείνουμε στο ευρώ, θα τα βρούμε με την τρόικα
27|01|2015 21:38

Να τελειώσουμε με τον βίαιο, φαύλο κύκλο του συνεχούς δανεισμού» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης ενώ διαβεβαίωσε ότι θα παραμείνουμε στο ευρώ, σε μπαράζτηλεοπτικών εμφανίσεών του σε αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο CNBC, ο κ. Βαρουφάκης εξήγησε τι επιδιώκει η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από την τρόικα: «Η ΕΚΤ και το ΔΝΤ πρέπει να καταθέσουν τις κατανοητές τους προτάσεις προκειμένου να δοθεί τέλος στην άνευ τέλους ελληνική κρίση», είπε με έμφαση. στην εκπομπή του CNBC «Fast Money: Halftime Report».

Ο νέος ΥΠΟΙΚ ρωτήθηκε τι θα πράξει αν η Ευρωπαϊκή Ενωση επιμείνει ότι δεν κουρεύει το χρέος της Ελλάδας και απάντησε: «Δεν είναι αυτή η εντύπωσή μου. Είχα χθες, Δευτέρα, μια εξαιρετική ανταλλαγή απόψεων με τον κ. Νταϊσελμπλουμ ο οποίος έρχεται στην Αθήνα να δει τον Πρωθυπουργό και εμένα. Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος ότι θα βρούμε κοινό έδαφος».

Επανέλαβε δε, την άποψή του, ότι η Ελλάδα «έχει βρεθεί σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθώς της ζητούν να δανειστεί χρήματα προκειμένου να αποπληρώσει τα δάνεια που έχει, ήδη, πάρει» και κατέληξε:

«Ξέρεις (σ.σ. οι εταίροι) ότι δεν μπορώ πραγματικά να σου αποπληρώσω τα χρήματα που μου έχεις ήδη δανείσει και τώρα μου ζητάς να δανειστώ κι άλλα».

Ο νέος υπουργός Οικονομικών στο CNN: Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να μείνει στο ευρώ

Σε άλλη τηλεοπτική του συνέντευξη σε επίσης αμερικάνικο ΜΜΜΕ, το CNN, ο Γ. Βαρουφάκης διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση Τσίπρα «είναι αποφασισμένη να μείνει στο ευρώ».

Επανέλαβε ότι θα ζητήσει να «συνδεθεί η αποπληρωμή του χρέους με τον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ της χώρας» και πως θα συζητήσει με του Ευρωπαίους εταίρους το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων προκειμένου η Ελλάδα να μην ξαναβρεθεί στην κατάσταση που βρέθηκε το 2009 και το 2010.

Έσπευσε πάντως να διευκρινίσει ότι η κρίση στην Ελλάδα δεν είναι ανάλογη με τις κρίσεις στην Αργεντινή ή στο Μεξικό καθώς η χώρα μας είναι στο ευρώ και ουσιαστικά δεν μπορεί να ακολουθήσει δική της νομισματική πολιτική.

Τέλος τόνισε ιδιαίτερα ότι «δεν θα υπάρξει κούρεμα για τους ιδιώτες δανειστές» αλλά στόχος είναι να πειστούν οι θεσμικοί επενδυτές να συμμετάσχουν σε αναδιάρθρωση του χρέους.

CNBC Video:
Κώδικας: Επιλογή όλωνhttp://player.theplatform.com/p/gZWlPC/cnbc_global?playertype=synd&byGuid=3000349754&size=530_298

CNN Video:
Κώδικας: Επιλογή όλωνhttp://edition.cnn.com/video/api/embed.html#/video/world/2015/01/26/qmb-greece-yanis-varoufakis-intv.cnn

ΠΗΓΗ
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#68890 Είχα κουραστει πάρα πολυ με όλους τους προηγούμενους.Σκεφτομαι δηλαδη τι άτομα είχε μέσα η κυβέρνηση Σαμαρα και τρελαινομαι...Καλα για Πασοκ δε συζητάω καν...
Eγω τους έχω συμπαθήσει στη νεα κυβερνηση.Και ο Αλέξης είναι μια χαρά παιδί. :metalo:
Φυσικά θα κριθούν εκ του αποτελεσματος. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By mjacob
trident1971 έγραψε:Γραφουμε οτι εχετε αλλαξει 14 σερβιετακια προσπαθωντας να βγαλετε τον Καμμενο mainstream μπας και το καταπιειτε πιο ευκολα και ταυτοχρονα παιζει η κασετα "και ο Γιωργακης μιλαγε στην ταξη". Man up. :rtfm:

trident, όταν κάποιος αμφισβητεί την αλήθεια των λεγομένων σου, το να τα επαναλάβεις, δεν προσφέρει κάποιου είδους επιχείρημα. Απλά μοιάζεις αυτιστικός, και τα παιδάκια σε αφήνουν στην ησυχία σου.

Λοιπόν, εσύ έχεις ας πούμε παραδείγματα μιας που ΟΛΟΙ (εκ του αριστερού παρεακίου) το έχουν κάνει αυτό πλην του HiFi.
Γιατί εγώ, λέω τώρα, τα περισσότερα τα θυμάμαι να κινούνται στο ίδιο μήκος. Και με χωρίς το κερασάκι "αποδεικνύεται σωστή αφού τσούζει τους δεξιούληδες".

Γιατί εγώ τον μόνο που θυμάμαι (και σαφώς μπορεί να με απατά η μνήμη μου) που να παίρνει μια στάση "it's ok" είναι τον Tifosi, που μόνο αριστερό παρεάκι δεν τον λες, και ο οποίος το ίδιο ακριβώς είχε υποστηρίξει και στις προηγούμενες "προεπαναληπτικές" με συγκεκριμένο σκεπτικό (οπότε ούτε κωλοτούμπα τον λες).

Όσο για την κασέτα, όταν απαντήσεις στο παραπάνω, θα σου φέρω ένα εύπεπτο παραδειγματάκι γιατί οι λογικές διαδικασίες σε ζορίζουν.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#68896 Όλες τις δηλώσεις τις βρίσκω βιαστικές και για επίδειξη ...δυνάμεων προς τους ψηφοφόρους, θα μπορούσαν να περιμένουν λίγες ημέρες να ενημερωθούν για το πόσο βαθειά είναι τα σκατά που πάνε να ανακατέψουν και να διαχειριστούν, να κατανοήσουν το βάθος των πραγμάτων που δεν το γνωρίζουν γιατί ακόμα είναι έξω από τον χορό και μετά αν θέλουν να είναι σοβαροί ας προχωρήσουν έργο / λόγο και όχι να λένε την κουβέντα 1η όπως αυτή πχ για τον ΟΛΠ.

Οι κινήσεις τους πρέπει να είναι στοχευμένες και ιεραρχημένες και όχι να αναστατωθεί ολόκληρη η χώρα την 1η εβδομάδα έτσι χωρίς πρόγραμμα όπως πχ με τις δηλώσεις του Υπ.παιδείας, αλλά έτσι, πρέπει να προλάβουν να δημιουργήσουν νέους ψηφοφόρους αρχίζοντας από τα 15χρονα και τους τεμπέληδες της Αν.Παιδείας.

Μακάρι να μπορέσουν να διαχειριστούν το τέρας και όλοι μαζί τους θα είναι, αλλά προβλέπω τη δημιουργία μιας νέας τάξης συνδικαλιστών που θα συγκυβερνούν όπως γινόταν δυστυχώς και με τους Πράσινους και τους Γαλάζιους.

Τα θέματα όχι μόνο των Εξωτερικών / Εθνικών και της Οικονομίας, αλλά και της καθημερινότητας μας είναι τεράστια και πρέπει να τα δούν με την πρέπεουσα σοβαρότητα και όχι με την αντιπολιτευτική κεκτημένη φόρα που ακόμα έχουν, χρειάζεται φρένο και σκέψη, τώρα είναι κυβέρνηση και δεν πρέπει να φέρονται σαν να είναι ακόμα αντιπολίτευση.

Εγώ θα περιμένω πριν κρίνω, έχω φυλάξει και τη λίστα με τα 406 ακίνητα των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, θέλω να δω αν θα τα αυγατήσουν, έτσι για το γαμώτο που λένε, επίσης θεωρώ ανόητο σήμερα με τα τόσο προβλήματα να διαχωριζόμαστε σε κομματικά παρεάκια γιατί χάνεται ο στόχος, πρέπει να ξεφύγουμε από το διαίρει και βασίλευε αλλιώς δεν έχουμε μέλλον.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
trident1971 έγραψε:Γραφουμε οτι εχετε αλλαξει 14 σερβιετακια προσπαθωντας να βγαλετε τον Καμμενο mainstream μπας και το καταπιειτε πιο ευκολα και ταυτοχρονα παιζει η κασετα "και ο Γιωργακης μιλαγε στην ταξη". Man up. :rtfm:

Αντικειμενικά, μια χαρα mainstream είναι ο Καμμένος.

Το πρόβλημα το έχει η αριστερά, που όποιος μιλήσει για μεταναστευτικό χαρακτηρίζεται αυτομάτως με το Φ-word
Άβαταρ μέλους
By manosky
#68907 Η όλη φάση των πρώτων δηλώσεων και διακηρύξεων των νέων υπουργών μου θυμίζει τη βόλτα για ψώνια, το γέμισμα του καλαθιού "μισό κιλό καφέ, από τον καλό, ε κυρ Στέφανε;" και κουβέντα για το αργότερα.

Στο ταμείο "άκου φίλε, γειτόνοι είμαστε, δεν θα πληρώσω 100 ευρώ, αλλά 30 και με δόσεις. Αφού στο τέλος πάντα υποχωρείς." :s_roses

Είναι περιβόλι η κατάσταση. Αλλά πρέπει να δοθεί χρόνος στη νέα κυβέρνηση. :rtfm:
Την πλάκα όμως δεν την χάνουμε. :lol: