Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
red_monster έγραψε:
Η γενικότερη εικόνα που έχω από ΕΕ μηχανικούς είναι ότι οφείλεις να έχεις καλή εικόνα του αντικειμένου που πραγματεύεται ένα MBA

γνωστός μου συνάδελφός σου -ηλεκτρολόγος- πάντως που έκανε mba (αν δε κάνω λάθος ) στις αγγλίες είναι στη royal bank of scotland

τελείως άκυρη φάση με το πρώτο πτυχίο του
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
red_monster έγραψε:

γιατί είχα την εντύπωση οτι είσαι ΔΕΤ ΑΣΟΕΕ ? :dizzy:

Αν ισχύει το άνωθεν ακόμα και με την απόκτηση ΜΒΑ, τότε με ένα σμπάρο θα βγάλω 2 τρυγόνια :metalo:

όχι φίλε μου στατιστικός είμαι κατά κύριο λόγο , από κει και πέρα έχω διδαχθεί και άλλα πράγματα ειδικά πάνω σε ασφαλιστικά/αναλογιστικά , αλλά και λιγότερο σε οικονομικά/χρηματοοικονομικά και διοικητική κινδύνου

πάντως στο οικονομικό επιμελητήριο είμαι κανονικά γραμμένος και έχω άδεια λογιστή (γιατί πάνω σε αυτό εργάζομαι αυτή τη στιγμή)

από master πάντως δεν το έχω εξακριβώσει τι παίζει με επαγγελματικά δικαιώματα, σου ξαναλέω έχω την εντύπωση ότι δεν παίζει κάτι, αλλά το ξανακοιτάω αν θες γιατί τα είχα βρει όλα αναλυτικά όταν έψαχνα για μένα
Άβαταρ μέλους
By red_monster
QsisVTS έγραψε:
red_monster έγραψε:
Η γενικότερη εικόνα που έχω από ΕΕ μηχανικούς είναι ότι οφείλεις να έχεις καλή εικόνα του αντικειμένου που πραγματεύεται ένα MBA

γνωστός μου συνάδελφός σου -ηλεκτρολόγος- πάντως που έκανε mba (αν δε κάνω λάθος ) στις αγγλίες είναι στη royal bank of scotland

τελείως άκυρη φάση με το πρώτο πτυχίο του

μια χαρά σχετικότατη είναι, τόσο για ηλεκτρολόγο μηχανικό όσο και για μηχανολόγο μηχανικό...

http://www.ece.ntua.gr/el/education/und ... sflow&id=9

http://www.mech.ntua.gr/gr/sections/TBD_EE

Με το ΜΒΑ μπαίνεις κατά κανόνα σε τελείως διαφορετικό target group εργασίας, ο τραπεζικός τομέας είναι στο top5 των επιλογών
Άβαταρ μέλους
By The Ace
red_monster έγραψε:μια χαρά σχετικότατη είναι, τόσο για ηλεκτρολόγο μηχανικό όσο και για μηχανολόγο μηχανικό...

Με το ΜΒΑ μπαίνεις κατά κανόνα σε τελείως διαφορετικό target group εργασίας, ο τραπεζικός τομέας είναι στο top5 των επιλογών

Και εγώ έτσι το έχω σκεφτεί, απλώς δεν σκοπεύω να πάω σε τράπεζα...και φυσικά δεν έχω σκοπό να γραφτώ στο Οικονομικό, μου φτάνει το ΤΕΕ :rant:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#50408 @ρεντ

καλά οι μηχανικοί και οι μαθηματικοί χώνονται παντού, πες μου κάτι νέο :lol:

εμείς πάντως σου λέω ότι είμαστε τυχεροί από την άποψη ότι πλέον ακόμα και για να πουλήσουμε ασφάλειες (που είναι υποτίθεται ο "πάτος" , όπως και η λογιστική για έναν οικονομόλογο :tomato: ) πρέπει να δώσουμε εξετάσεις στη τράπεζα της ελλάδος πράγματα που ήδη ξέρουμε, αλλά είμαστε οικονομολόγοι , σε παρακαλώ :lol: :lol:

μπορούμε να υπογράψουμε ισολογισμούς , αλλά όχι να πουλήσουμε ασφάλειες αυτοκινήτων :dizzy:

για τους δικούς μας το "ταβάνι" είναι η ένωση αναλογιστών, αλλά εγώ προσωπικά δεν έχω κουράγιο για κάτι τέτοιο, το διάβασμα και η υπομονή που θέλουν αυτά τα πράγματα είναι πολύ πάνω από μένα

βέβαια τώρα που λόγω τρόικας/ΕΕ πρέπει να άνοιξε ή να ανοίξει το επάγγελμα υπάρχουν και οι ξένες ενώσεις που τα πράγματα δεν είναι τόσο "ελεγχόμενα" (και δε βγαίνουν με το σταγονόμετρο) , αλλά και πάλι έχει πάψει να με ενδιαφέρει το αντικείμενο
Άβαταρ μέλους
By red_monster
The Ace έγραψε:
red_monster έγραψε:μια χαρά σχετικότατη είναι, τόσο για ηλεκτρολόγο μηχανικό όσο και για μηχανολόγο μηχανικό...

Και εγώ έτσι το έχω σκεφτεί, απλώς δεν σκοπεύω να πάω σε τράπεζα...και φυσικά δεν έχω σκοπό να γραφτώ στο Οικονομικό, μου φτάνει το ΤΕΕ :rant:

Αυτοχρηματοδοτούμενο ή από την εταιρεία ?
Άβαταρ μέλους
By kacey
#68834 Επαναπροσληψεις παντου, πισω οι αιωνιοι φοιτητες, επαναφορα ασυλου, μπατε σκυλοι αλεστε τωρα που προλαβαινετε.

τα επόμενα είναι διάσπαση από viewtopic.php?f=9&t=356&start=4125 [mod]
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#68852 Αυτό που καταλαβαίνει κανείς είναι ότι είναι ακόμα ψαράδες. (δίκιο έχουν αλλά είναι κοντοί και δεν ακούγονται στα ψηλά, κάποια στιγμή θα το καταλάβουν).

Επιβεβαιώνουν/επαληθεύουν το θεσμικό πρόβλημα λειτουργίας της ΕΕ. Μαααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααλιστα...

Ή μας προετοιμάζουν για νέο Μεσολόγγι, ή είναι άσχετοι (που δεν είναι), ή κάνουν λίγο εφέ και σαματά.

Είμαστε ακόμα στις διαφημίσεις/προσεχώς. Το έργο δεν έχει αρχίσει ακόμα.

Κουράκης: Σαρωτικές αλλαγές και προσλήψεις στην παιδεία
ΑΘΗΝΑ 28/01/2015

Σε σειρά αλλαγών που θα ισχύσουν από την εφετινή χρονιά προτίθεται να προχωρήσει η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ρ/σ Στο Κόκκινο ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, οι μαθητές της Α' και της Β' Λυκείου θα δώσουν προαγωγικές εξετάσεις χωρίς την Τράπεζα Θεμάτων η οποία καταργείται, ενώ καταργούνται και οι εξετάσεις που θα προσμετρούν σε ποσοστό για την είσοδο στην ανώτατη εκπαίδευση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας τόνισε ότι όλες οι δεσμεύσεις που έχει λάβει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα τηρηθούν και πρόσθεσε ότι οι πόρτες του υπουργείου θα είναι ανοικτές σε όλους. «Επειδή έχουμε εκλεγεί, δεν σημαίνει ότι μπορούμε να τα κάνουμε και όλα σωστά, χρειάζεται συλλογική δράση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο κ. Κουράκης:

Καταργείται από εφέτος η «Τράπεζα θεμάτων»

- Καταργούνται από εφέτος οι πανελλαδικού τύπου εξετάσεις στην Α' και την Β΄ Λυκείου

- Στην Γ' Λυκείου θα διευρυνθούν τα επιστημονικά πεδία, έτσι ώστε να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες για σπουδές στους υποψηφίους σε τμήματα που είναι κοντά στην περιοχή κατοικίας τους.

- Επιστρέφουν οι «αιώνιοι» φοιτητές και καταργείται ο νόμος που ορίζει την διαγραφή τους. Όσοι ενδιαφέρονται θα συνεχίσουν κανονικά τις σπουδές τους, χωρίς περιορισμό χρόνου

- Οι μετεγγραφές σε κάθε περίπτωση θα διευκολύνονται έτσι ώστε να μπορούν να σπουδάσουν πιο εύκολα οι νέοι και οι νέες

- Οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων που απομακρύνθηκαν με το μέτρο της διαθεσιμότητας, επιστρέφουν στις θέσεις τους

- Επαναπροσλαμβάνονται αλλά από την επόμενη σχολική χρονιά όλοι οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης και ειδικά των Επαγγελματικών Λυκείων, που καταργήθηκαν οι ειδικότητες τους

- Επιστρέφουν στις θέσεις τους οι σχολικοί φύλακες που απολύθηκαν

- Θα γίνει αναμόρφωση των αναλυτικών προγραμμάτων και θα γραφτούν νέα βιβλία στα σχολεία

- Θα καταργηθεί το ένα σύγγραμμα στα πανεπιστήμια και οι φοιτητές θα έχουν πρόσβαση με αξιόπιστο τρόπο στις «ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες»

Σημειώνεται ότι η τελετή παραλαβής παράδοσης από την προηγούμενη στη νέα ηγεσία θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 12.30 το μεσημέρι.

ΠΗΓΗ

:eating popcorn and fingernails:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
- Θα γίνει αναμόρφωση των αναλυτικών προγραμμάτων και θα γραφτούν νέα βιβλία στα σχολεία

Εικόνα

Μανόσκη βάλε κανά μπριζολίδι να ψήνεται.
Τι να κλάσει το ποπ κορν;
Άβαταρ μέλους
By cavallino
EDDIE_147 έγραψε:

Εικόνα

Μανόσκη βάλε κανά μπριζολίδι να ψήνεται.
Τι να κλάσει το ποπ κορν;

Aυτό μας έλειπε, να αφήσουν αυτές τις |λογοκρισία|!
Εικόνα
:svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#68865 Το ερώτημα είναι θα διορθώσουν αυτά ή θα γράψουν νέο κεφάλαιο για τον απελευθερωτικό πόλεμο του '44-'49 τον οποίο κέρδισαν οι φασιστικές δυνάμεις, οι οποίες τελικά ηττήθηκαν οριστικά το 1973 με την εξέγερση του Πολυτεχνείου;

Me like. :superman:

εδιτ
Περί διορισμών.
Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά για να γίνουν όλοι αυτοί οι διορισμοί πρέπει να οριστούν αντίστοιχα οικονομικά ισοδύναμα (χμ...) προκειμένου να δώσει το ΟΚ η τρόικα που θα πληρώσει και αυτά τα μισθά.
Εκτός αν τους πληρώνει με λεφτά μονόπολης μέχρι να αλλάξει το πλάνο.
:hmmm:
Τελευταία επεξεργασία από EDDIE_147 και 28 Ιαν 2015, 02:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By kubiak
EDDIE_147 έγραψε:Περί διορισμών.
Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά για να γίνουν όλοι αυτοί οι διορισμοί πρέπει να οριστούν αντίστοιχα οικονομικά ισοδύναμα (χμ...) προκειμένου να δώσει το ΟΚ η τρόικα που θα πληρώσει και αυτά τα μισθά.
Εκτός αν τους πληρώνει με λεφτά μονόπολης μέχρι να αλλάξει το πλάνο.
:hmmm:

Σιγά ρε συ, θα είναι και αυτό υπολογισμένο / κοστολογημένο...

Αναδιανομή πλούτου;
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
kubiak έγραψε:
Κουράκης: Σαρωτικές αλλαγές και προσλήψεις στην παιδεία
ΑΘΗΝΑ 28/01/2015

- Επιστρέφουν οι «αιώνιοι» φοιτητές και καταργείται ο νόμος που ορίζει την διαγραφή τους. Όσοι ενδιαφέρονται θα συνεχίσουν κανονικά τις σπουδές τους, χωρίς περιορισμό χρόνου
ΠΗΓΗ

:eating popcorn and fingernails:

Από τις πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης: Εξασφαλίζουμε την διαιώνιση της παρουσίας των κομματικών ινστρουχτόρων στα ΑΕΙ.

Για νέες ιδέες με νέους ανθρώπους, αφήνοντας πίσω το σάπιο παρελθόν. :s_yes