Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...

Θα κάνετε το εμβόλιο?

66
63%
20
19%
3
3%
4
4%
6
6%
6
6%
Άβαταρ μέλους
By g8777
MIXOStsi έγραψε:Παραλείπετε το γεγονός ότι δεν είναι προγραμματισμένο να κάνουν πρώτα εμβόλια τα σώμματα ασφαλειάς, αλλά είναι ότι περισσεύει απ' όσους είναι προγραμματισμένα να το κάνουν...
Πολύ δύσκολα κάποια άλλη πληθυσμιακή ομάδα θα μπορούσε να είναι "απίκο" για να κάνει το εμβόλιο μη προγραμματισμένα. Γνωρίζουν οποιαδήποτε στιγμή ποιός είναι διαθέσιμος κάθε στιγμή για εμβολιασμό.
Ο καθηγητής, ο ιδ. υπάλληλος κλπ μπορεί να έχει άλλες υποχρεώσεις εκείνη τη στιγμή, να τον έχει πιάσει κόψιμο να, να, να... θα πήγαινε χαμένο το εμβόλιο.
Και στο UK το ίδιο γίνεται.

Πώς νομιζεις εσυ δλδ οτι πραγματοποειται η διαδικασια;

Παει ο g8777 στις 4,30 τα χαραματα μετα την εξοδο - αφου σκεφτηκε οτι ειναι καλη ιδεα να κανει το εμβολιο μπας και ξεπλυθει η Ντορια :inlove: απο μεσα του- στο σπιτι του belgarionα , τον βλεπει ο Belg

Mλκ προτιμοτερο να εμβολιασω ντεποζιτο Iveco του 1993 παρα εσενα, μην πλησιασεις φλογα για κανα 24ωρο

οποτε ποιος ειναι ΑΜΕΣΑ διαθεσιμος για να μην χαθει η δοση; Το οργανο (επιτρεπεται ετσι;) που ειναι σε ληθαργο ή αυτο που εχει υπηρεσια;
Κομματακι δυσκολο το κοβω Μιχε.

Μιχε θες να σου πω αλλη ομαδα που συγχρωτιζεται με πολυ κοσμο (τον περισσοτερο κιολας) , ΑΜΕΣΑ διαθεσιμη, εκπαιδευμενη στην αγρυπνια, υπακουη ΚΑΙ πυλωνα της κοινωνιας;

Εικόνα
Αυτοι ψυχη δεν εχουν; Σωζουν τις δικες μας, δεν πρεπει να τους γυρισουμε κατι πισω Μιχε; :s_yes
Άβαταρ μέλους
By g8777
#688394 Καλα, δεν ξερω εκει στην Νορβηγια τι γινεται, παντως Ελλαδα η Εκκλησια ΑΕ εχει ισχυρη εταιρικη κοινωνικη δραστηριοτητα :s_wink
Άβαταρ μέλους
By Ove20
#688476 Nα ρωτήσω κάτι επί της διαδικασίας: Μπαίνω στην 'Αϋλη συνταγογράφηση, ενημερώνω τα στοιχεία γιατί τα έχουν ελλειπή και αναμένω σμσ για τα ραντεβού? Χρειάζεται κάτι άλλο να κάνω μέσα στην 'Αϋλη συνταγογράφηση? (ρωτώ για τους γονείς που είναι στην αναμονή)
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#688483 ή περιμένεις SMS ή μπαίνεις emvolio.gov.gr και κάνεις αναζήτηση με ΑΜΚΑ/ΑΦΜ ή επώνυμο των προσώπων και διαχειρίζεσαι κατευθείαν από εκεί το ραντεβού.
https://emvolio.gov.gr/eligibility
Άβαταρ μέλους
By Ove20
#688484 Ο πατέρας μου είναι 73 και η μητέρα μου 67. Εχω βάλει το δικό μου κινητό και στους δύο, το έχω επιβεβαιώσει με PIN οπότε αναμένω sms λογικά από Μάρτιο και μετά. Αρα στην ουσία δεν γράφεσαι στην άυλη απλά ενημερώνεις τα στοιχεία σου με login από taxis και αναμένεις. Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By jaxws
#688498 Εργαζομαι σε νοσοκομείο το οποιο εχει και εμβολιαστικό κέντρο. Απο την αρχή των εμβολιασμών προεκυψε το πρόβλημα των αδιαθετων εμβολίων. Στατιστικά μιλάμε για 2- 3 εμβολια την ημέρα το ρεκόρ ειναι 6.
Προτείναμε την δημιουργία μιας δεξαμενής πολιτών που θέλουν να κάνουν το εμβόλιο σε συνεργασία με τους γειτονικούς δήμους. Δυστυχώς δεν μας το επέτρεψαν. Η οδηγία είναι ότι δηλώνουμε την ακύρωση των ραντεβού κεντρικά και αυτοί μας στέλνουν κόσμο στρατιωτικούς ή και αστυνομικούς΄. Το εμβόλιο έχει χρόνο περί τις 6 ώρες ταν γίνει η επεξεργασία του ενώ αντέχει 5-6 μέρες αν δεν κάνω λάθος σε απλό ψυγείο. Αυτό σημαίνει ότι αν ήθελαν είχαν αρκετό χρόνο για να καλύψουν και να έρθει ένας συμπολίτης μας.
Ευχαριστώ

:lipsealed: αραιά και που έρχεται και κάνας βυσματίας γκουχ γκουχ
Άβαταρ μέλους
By mousatos
Ove20 έγραψε:δηλαδή να τικάρω την επιλογή που λέει για παραπεμπτικά, συνταγογραφήσεις κτλ? :hmmm:

βάλτα όλα , τζάμπα είναι. εγώ τα είχα τιγκάρει όλα αλλά ίσως δε χρειάζεται για το εμβόλιο.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#688528 @Ove έτσι νομίζω, αλλιώς τυπικά δεν έχεις εγγραφεί στην άυλη. Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά πάντως. Μπορείς να δοκιμάσεις όταν ανοίξει η πλατφόρμα για τους γονείς σου, αν βγαίνουν τα στοιχεία τους στο emvolio.gov.gr...
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#688598 https://www.reuters.com/article/us-heal ... SKBN29U2D9

AstraZeneca’s main trial in Britain started testing on adults no older than 55 because it initially focused on healthcare personnel and frontline workers in active duty. :s_crazy

Γερμανικά ΜΜΕ: Κάτω από 10% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca στους άνω των 65 ετών

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By drdino
German daily papers Handelsblatt and Bild said in separate reports the vaccine - co-developed by AstraZeneca and Oxford University - had an efficacy of 8% or less than 10%, respectively, in those over 65.

Οι εφημερίδες το είπαν δλδ. Οι πηγές τους ποιές είναι, πώς αποδυκνείεται αυτό;

Επίσης, καλό θα ήταν να βάζεις όλο το σχετικό κομμάτι για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις:
Elderly trial participants were recruited later so that infections, which are needed to arrive at reliable efficacy data, were also coming in later.

Δεν υποστηρίζω το Α/Ζ φυσικά, απλά προσπαθώ να δω λίγο παραπέρα.