Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...

Θα κάνετε το εμβόλιο?

66
63%
20
19%
3
3%
4
4%
6
6%
6
6%
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Anonymous Founder έγραψε:Δεν νομίζω πως έχουν εμβολιάσει τα μπιπ-φανταρα. Μόνον τους μεγαλόσχημους. Οι άλλοι στην ουρά.
Το τι είναι σωστό και τι λάθος δεν το γνωρίζω και σίγουρα δεν γνωρίζω τι θα έκανε κάποια άλλη κυβέρνηση.
Αν είχα παιδιά στο σχολείο, εκεί θα ήθελα να πάνε τα πρώτα εμβόλια, στους δασκάλους και τους καθηγητές.

Όλες οι απόψεις σεβαστές. Αν είχες όμως παιδιά-αδέρφια που υπηρετούν στο Στράτευμα μπορεί να ήθελες να εμβολιαστούν οι Αξκοι τους, για να μην τα κολλήσουν. Ο καθένας το βλέπει από την μεριά του προφανώς. Η διαφορά είναι ότι δεν μπορείς να διατάξεις τον δάσκαλο να πάει να εμβολιαστεί, αλλά μπορείς να το κάνεις στον Λοχία. Σε μια ΕΣΣΔ ή μια σημερινή Κίνα θα μπορούσες να διατάξεις και τον δάσκαλο, αλλά εδώ μιλάμε για την Ελλάδα του 2021.
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
Dodger έγραψε:Εν τω μεταξύ, μιλούσα σε ένα μαγαζί περιμένοντας να πάρω καφέ, με κάτι δασκάλους/ες και έλεγαν σιγά μην εμβολιαστούμε :lol: Και σ'αυτόν τον τομέα μοιράζονται οι απόψεις. Φίλος μου νοσηλευτής του είπαν να εμβολιαστεί με κάποια περισσευούμενα, και αρνήθηκε. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου..

Την προηγούμενη Δευτέρα πήγα την γιαγιά μου (87 ετών) να κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου σε επαρχιακό νοσοκομείο.
Στον προθάλαμο ήταν μια ειδικευόμενη γιατρός παιδιατρικής η οποία έπαιρνε το ιστορικό του κάθε εμβολιαζόμενου. Ήταν λοιπόν και ένας γιατρός (Επιμελητής Α' Ειδικός Παθολόγος αν θυμάμαι καλά την ειδικότητά του) από γειτονικό κέντρο υγείας στο οποίο θα ξεκινούσαν την επόμενη μέρα οι εμβολιασμοί, ο οποίος είχε έρθει να παρακολουθήσει την διαδικασία για να οργανώσει και τους επικείμενους εμβολιασμούς στο Κ.Υ. που υπηρετούσε.
Όσο περιμέναμε τον άκουσα να λέει ότι είναι κατά του εμβολιασμού με το εμβόλιο της pfizer, ότι αυτός δεν θα το κάνει και ότι ο Ερντογάν έκανε την καλύτερη επιλογή που προτίμησε το κινεζικό εμβόλιο. :metalo: :metalo: Είπε και άλλες φαιδρότητες για το πόσο καλά χειρίστηκε ο Σουλτάνος το όλο θέμα της πανδημίας αλλά δεν τις θυμάμαι ακριβώς.
Φυσικά δεν είχε ιδέα από την διαδικασία (πως κλείνονται τα ραντεβού κλπ) την οποία του την εξήγησα.
Άβαταρ μέλους
By mirage
mousatos έγραψε:Turkey to get a further 6.5 million Sinovac vaccines on Monday

Βέβαια έχει καιρό που εχει κυκλοφορήσει αυτό για τον συγκεκριμένο εμβόλιο και την αποτελεσματικότητα του
https://www.bbc.com/news/world-latin-america-55642648
Άβαταρ μέλους
By mousatos
mirage έγραψε:
mousatos έγραψε:Turkey to get a further 6.5 million Sinovac vaccines on Monday

Βέβαια έχει καιρό που εχει κυκλοφορήσει αυτό για τον συγκεκριμένο εμβόλιο και την αποτελεσματικότητα του
https://www.bbc.com/news/world-latin-america-55642648

But Butantan stressed that the vaccine is 78% effective in preventing mild cases that needed treatment and :s_thumbsup 100% effective in staving off moderate to serious cases.
Προτιμώ Sinovac παρά 20 φορές περισσότερα αντισώματα από το φυσιολογικό.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#688369 To Autotriti τι έγραψε για Sinovac;
Άβαταρ μέλους
By mousatos
mirage έγραψε:Ποιό ακριβώς είναι το φυσιολογικό;

ο αριθμός των αντισωμάτων που παράγει ο ανθρώπινος οργανισμός μετά από σοβαρή μόλυνση covid .
Εξ'άλλου οι Κινέζοι έχουν πρωτοπορία στην τεχνογνωσία της συγκεκριμένης αρρώστιας. :shifty:
Τελευταία επεξεργασία από mousatos και 25 Ιαν 2021, 10:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Ove20
mousatos έγραψε:Προτιμώ Sinovac παρά 20 φορές περισσότερα αντισώματα από το φυσιολογικό.

Μάλλον τους προτιμάς γιατί ξέρεις (βαθιά μέσα σου) ότι αυτοί που έβγαλαν τον ιό θα έχουν και το αντίδοτο. LOL
Άβαταρ μέλους
By 224v
#688378 εθελοντικός είναι ο εμβολιασμός και ο καθένας κάνει αυτό που καταλαβαίνει. Δεν έχω ακούσει στο περιβάλλον μου κάποιον να λέει όχι. Έχω ακούσει μερικούς να θέλουν συγκεκριμένο τύπο εμβολίου, λογικό μου ακούγεται. Για την πλειοψηφία του πληθυσμού θα καταλήξει να είναι θετική η στάση για το εμβόλιο. Όταν μάλιστα καταλάβουν ότι ο εμβολιασμενος μολύνει τους άλλους, θα το αποφασίσουν και αυτοί οι αρνητές γιατί θα έχουν συνέχεια φόβο μόλυνσης.
Για το ΑΠΘ και τον καθηγητή!!! θέλει πολύ δουλειά για να ξεβρωμισει η κόπρος του Αυγείου... Την πέσατε στον ένα για να κοπάσει ο θόρυβος γατάκια.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#688380 Ειδικά στους άνω των 70 γνωστούς μου(γονείς, πεθερικά, θείοι, φίλοι γονιών κλπ), ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει πει ότι δεν το κάνει. ΟΚ, κάποιοι εκφράζουν ανησυχία (και είναι πλήρως κατανοητό), όμως όλοι σπεύδουν να το κάνουν.

Μικρό το δείγμα μου μεν, αλλά νομίζω είναι ενδεικτικό της προθυμίας των ηλικιωμένων.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#688381 Παραλείπετε το γεγονός ότι δεν είναι προγραμματισμένο να κάνουν πρώτα εμβόλια τα σώμματα ασφαλειάς, αλλά είναι ότι περισσεύει απ' όσους είναι προγραμματισμένα να το κάνουν...
Πολύ δύσκολα κάποια άλλη πληθυσμιακή ομάδα θα μπορούσε να είναι "απίκο" για να κάνει το εμβόλιο μη προγραμματισμένα. Γνωρίζουν οποιαδήποτε στιγμή ποιός είναι διαθέσιμος κάθε στιγμή για εμβολιασμό.
Ο καθηγητής, ο ιδ. υπάλληλος κλπ μπορεί να έχει άλλες υποχρεώσεις εκείνη τη στιγμή, να τον έχει πιάσει κόψιμο να, να, να... θα πήγαινε χαμένο το εμβόλιο.
Και στο UK το ίδιο γίνεται.
Άβαταρ μέλους
By A-Viper7
MIXOStsi έγραψε:Παραλείπετε το γεγονός ότι δεν είναι προγραμματισμένο να κάνουν πρώτα εμβόλια τα σώμματα ασφαλειάς, αλλά είναι ότι περισσεύει απ' όσους είναι προγραμματισμένα να το κάνουν...
Πολύ δύσκολα κάποια άλλη πληθυσμιακή ομάδα θα μπορούσε να είναι "απίκο" για να κάνει το εμβόλιο μη προγραμματισμένα. Γνωρίζουν οποιαδήποτε στιγμή ποιός είναι διαθέσιμος κάθε στιγμή για εμβολιασμό.
Ο καθηγητής, ο ιδ. υπάλληλος κλπ μπορεί να έχει άλλες υποχρεώσεις εκείνη τη στιγμή, να τον έχει πιάσει κόψιμο να, να, να... θα πήγαινε χαμένο το εμβόλιο.
Και στο UK το ίδιο γίνεται.

Λινκ για το UK;
Άβαταρ μέλους
By drdino
#688388 Nope, εδώ πχ το κάθε GP practice φτιάχνει λίστα με ονόματα που πρέπει να είναι διαθέσιμα σε 30 λεπτά για να πάρουν ό,τι περίσσεψε από την μέρα. Ξέρω, πυρηνική φυσική καθώς μόνο οι αστυνομικοί μπορεί να είναι σε ετοιμότητα.

Edit: αυτό δεν σημαίνει πως στην λίστα δεν μπορεί να είναι κάποιος αστυνομικός, μην παρεξηγηθώ. Δεν είναι μόνο αστυνομικοί όμως.