Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#686786 Σήμερα είχα διάθεση και έφτιαξα beef Wellington.

Μου πήρε 2 ώρες και κάτι, κοντά 2μιση ώρες.

Τώρα έχω σκάσει, σκέφτομαι να πάω να κάνω καφέ αλλά δεν έχω το κουράγιο!

Συνταγή του Jamie oliver, απλώς αντί για 210 βαθμούς C και 60 λεπτά, εγώ το έψησα στους 180 βαθμούς και 70 λεπτά ( επίσης είχα 850 γραμ κρέας αντί για 1 κιλό)

Τη συνταγή κ τη σως τη συνιστώ αν κανείς έχει διάθεση να κάνει κάτι διαφορετικό ( εγώ το έκανα για την πεθερά μου!)

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

Έστρωσα κι το τραπέζι!

< >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
dimik έγραψε:Ψήσιμο medium - rare

< >

Όχι ρε συ θα τον στείλεις τον άνθρωπο με την πρώτη :lol: Ας ξεκινήσει από medium well και αν τα πηγαίνει καλά με το ροζουλί μετά αν θέλει να κατεβαίνει
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#686859 Εγώ δεν έχω καταφέρει να πέσω κάτω από medium well, είμαι ικανοποιημένος με το medium well και το ελαφρύ ροζουλί και αν προς το κόκκαλο δεν έχει ψηθεί τόσο και είναι πιο...rare δεν το τρώω :oops: . Μια χαρά μαλακό βγαίνει και με το medium well, στα δικά μου γούστα. Από καμμένη που την έτρωγα παλιά :lol: Σιγά σιγά γίνονται αυτά :innocent:

btw είχε τις προάλλες το Lidl κάτι αμερικάνικες, είχα πάει να πάρω αλλά είχε ουρά 10 άτομα ένα ταμείο και τις άφησα πίσω στο ψυγείο κι έφυγα :(
Άβαταρ μέλους
By dimik
#686860 Κοίτα είναι ανάλογα το κομμάτι, φιλέτο πχ το τρως σίγουρα κάτω από medium.
Κανένα ιδιαίτερα λιπαρό θέλει λίγο παραπάνω ψήσιμο, πιο πολύ για να λιώσει το λίπος.

Γενικά κι εγώ του medium είμαι αλλά τρώω και παρακάτω.

Αυτό που δεν μπορώ με τίποτα είναι τα medium μπιφτέκια, μου γυρίζουν τα μάτια.

< >
Άβαταρ μέλους
By gianik
#686862 παίζει ρόλο και το πάχος αλλά φυσικά και η ποιότητα του κομματιού...
εχω βρει ενα κρεοπωλείο που παίζει με κρέατα ωρίμανσης κλπ και ότι έχω πάρει ειναι απίστευτο...
το δε bbq που έβαλα στο μπαλκόνι ειναι άλλη φάση , μεγάλη ευκολία και πολύ ζουμερά κρέατα... :metalo:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
dimik έγραψε:Αυτό που δεν μπορώ με τίποτα είναι τα medium μπιφτέκια, μου γυρίζουν τα μάτια.

Να 'χαμε ένα ταρτάρ τώρα :s_drinks :lol:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Ove20
Scotch έγραψε:
dimik έγραψε:Αυτό που δεν μπορώ με τίποτα είναι τα medium μπιφτέκια, μου γυρίζουν τα μάτια.

Να 'χαμε ένα ταρτάρ τώρα :s_drinks :lol:
Εικόνα

Πως το τρώνε αυτό το πράγμα και το πληρώνουν κιόλας, ήθελα να ξερα. Δεν είναι επικίνδυνο ωμό κρέας και αυγό?????
Άβαταρ μέλους
By gianik
Dimitris_P έγραψε:Ποιό κρεοπωλείο;

1) http://farma-xrona.gr

2) https://farmamessinias.gr

ψωνίζω και απο τα δύο ... :metalo: