Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#686357 δεν το διευκρινησε, απλα μου ειπε πιο οικονομικο
κοιτα επειδη ειναι θεμα γκαζιου ε και επειδη δεν ειναι και τεραστια η διαφορα, τεινω περισσοτερο στο GM
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Geralt έγραψε:δεν το διευκρινησε, απλα μου ειπε πιο οικονομικο
κοιτα επειδη ειναι θεμα γκαζιου ε και επειδη δεν ειναι και τεραστια η διαφορα, τεινω περισσοτερο στο GM
Ψαξτο λίγο. Πιθανόν η GM να μην φτιάχνει ποντεσιομετρα και να παίρνει από ειδικούς κατασκευαστές πχ, valeo, NGK, κλπ.
Κρίμα να πληρωσεις περισσοτερα για ένα κουτάκι που λέει GM επάνω.

Redmi Note 8 Pro
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#686416 Βασικά βρες αν το ποτενσιόμετρο του corsa είναι από προμηθευτή της GM. Επίσης δες το ίδιο ανταλλακτικό αν το βγάζουν γνωστοί κατασκευαστές γιατί αν πχ είναι valeo ή bosch κλπ θα σου βγει πιο φθηνό να το αγοράσεις από κάπου παρά από την αντιπροσωπία γιατί θα πληρώσεις και το εκεί καπέλο.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#686420 απλα διευκρινησε πριν αγορασεις το ανταλλακτικο,εαν εχει εγγυηση.και τι διαρκεια εχει.
Άβαταρ μέλους
By Geralt
dimviii έγραψε:απλα διευκρινησε πριν αγορασεις το ανταλλακτικο,εαν εχει εγγυηση.και τι διαρκεια εχει.

καλη παρατηρηρση, δεν το σκεφτηκα καθολου αυτο

θενξ για τις γνωμες
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#688373 Σε γερμανικα φορουμ της Opel, υπαρχουν χρηστες που ισχυριζονται οτι στον 1.2/130 μπαινει κοφτης στην ανωτατη ταχυτητα των 190 στις 4100 σαλ

Στα specs του ο 1.2 δειχνει την max ισχυ στις 5500 σαλ ( 95.5 kW / 130 PS / 128 hp (ECE) / 5550)

Ειναι κατι συνηθισμενο?
Γινεται για προστασια του οδηγου (α λα Volvo) η του μοτερ?
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#690240 Παω να βαλω το Πεζω το πρωι εμπρος... με το που παιρνει νιωθω κατι κραδασμους απο τον κινητηρα.. μεσα σε 1-2 δευτερολπετα: engine fault
To σβηνω αλλα ο ανεμιστηρας δουλευε για κανα 10λεπτο, μαλλον μπηλε σε κανα safe mode
Ειχα ενα ραντεβου με το γιατρο, λεω θα παω και οτι γινει
Αναβω, σταθερα το κιτρινο λαμπακι κινητηρα engine fault, repair needed
ΠΑω στο γιατρο , εκανα κανα δυωρο
Ξανα βαζω και παω στο γραφειο, τα δια με λαμπακι και engine fault

τωρα το απογευμα το βαζω μπροστα, κανενα μηνυμα λαθους, ολα καλα....

Στην οδηγηση δεν ενιωθα ουτε το πρωι κατι διαφορετικο, μια χαρα τραβαγε
Εχω κλεισει ραντβου αυρριο στην Πεζω, αντε τωρα να εξηγησω.... που δεν θα δειχνει τιποτα

καμια ιδεα τι μπορει να ειναι/ηταν;
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#690241 Δυστυχώς είναι η γενική συμπεριφορά και μόνο εάν κουμπώσει πάνω σε διαγνωστικό θα δεις ενδεχομένως κάτι πιο συγκεκριμένο

Το έχω πάθει και εγώ το καλοκαίρι. Είναι η default λειτουργία, μπαίνει σε safe mode και πετάει αυτό το μήνυμα

Σε εμένα, στο Grandland το πήγα σε 2 διαφορετικά συνέργεια δεν είχε κρατήσει κάποιο σφάλμα, έκτοτε δεν το έχει ξανακάνει

Στο Corsa συναδέλφου, κράτησε το σφάλμα στην μνήμη και έδειξε πρόβλημα στο πετάλ γκαζιού
Στο 3008 ενός άλλου, έβγαλε σφάλμα σε μπουζί
Άβαταρ μέλους
By drdino
KiloMeater έγραψε:
Εχω κλεισει ραντβου αυρριο στην Πεζω, αντε τωρα να εξηγησω.... που δεν θα δειχνει τιποτα

Δεν χρειάζεται να δείχνει κάτι εκείνη τη στιγμή, θα έχει αποθηκεύσει κωδικό σφάλματος με timestamp, χιλιόμετρα, συνθήκες κλπ.

Πολλά μπορεί να είναι, δεν έχει νόημα να κάνουμε υποθέσεις. Αν έχεις obd reader, βάλε το FAP από το amazon app store και δες τι σφάλματα έχεις.
Άβαταρ μέλους
By Geralt
drdino έγραψε:
KiloMeater έγραψε:

Δεν χρειάζεται να δείχνει κάτι εκείνη τη στιγμή, θα έχει αποθηκεύσει κωδικό σφάλματος με timestamp, χιλιόμετρα, συνθήκες κλπ.

Πολλά μπορεί να είναι, δεν έχει νόημα να κάνουμε υποθέσεις. Αν έχεις obd reader, βάλε το FAP από το amazon app store και δες τι σφάλματα έχεις.

ντοκ, θυμασαι που συζητούσαμε για τους αισθητήρες παρκαρίσματος μου, οτι μια παίζουν μια δεν παίζουν και μου έλεγες για την λαμπα της όπισθεν?
τελικα ηταν απλούστερο το θεμα, ειχε ξεκολλήσει η το ηχειακι απο την πλακέτα του αισθητήρα, με συνέπεια μια να κανει επαφή μια οχι. Μόλις κολλήθηκε στην θέση του, έπαιξε κανόνι :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#690269 Το πηγα το πρωι, φυσικα δε βλεπανε τιποτα αφου δεν υπαρχει λαθος πλεον
Μου λενε τι να κανουμε τωρα, να το κουμπωσουνε μεσα συνεργειο χωρις λαθος εμφανες θελει εργατικα πηγαινε κανα 80αρι
μου ειπαν αμα το βγαλει ξανα να το παω....

Εβαλα ενα OBDC που ειχα με το Torque app , δε βλεπει τιποτα, κανενα λαθος
πηρα και αυτο το amazon FAP αλλα δεν ξερω πως να το εγκαταστησω ;-)
Άβαταρ μέλους
By drdino
#690271 Μέσα από το amazon appstore εγκαθίσταται, σαν κανονική εφαρμογή.