15. Οι εταιρείες και γενικά οι χρήστες των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών είναι υποχρεωμένοι να δίνουν τις παλαιές συσκευές στο Σύστημα;
Ναι, βάσει της νομοθεσίας (50910/22-12-2003) που προβλέπει ότι κάθε κάτοχος αποβλήτων πρέπει να τα παραδίδει σε εγκεκριμένα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης, όπως είμαστε εμείς.
16. Ο λιανοπωλητής αρνήθηκε να παραλάβει την παλαιά μου συσκευή. Τι να κάνω;
Ο λιανοπωλήτης είναι υποχρεωμένος, βάσει νομοθεσίας, να την παραλάβει. Απευθυνθείτε στην διεύθυνση του καταστήματος για παράπονα.
17. Αγόρασα μια συσκευή και ζήτησα από τον λιανοπωλητή να παραλάβει την παλαιά από το σπίτι μου. Είναι υποχρεωμένος να το κάνει;
Βάσει νομοθεσίας όχι, διότι η συναλλαγή θεωρείται ότι γίνεται στο κατάστημα. Παρά ταύτα, ζητήστε το τη στιγμή της αγοράς, γιατί όλο και περισσότεροι λιανοπωλητές συμβάλλονται με το Σύστημα.
18. Ο λιανοπωλητής, κατά την παράδοση της καινούργιας συσκευής στο σπίτι μου, μου ζήτησε χρήματα για να παραλάβει την παλαιά. Είναι νόμιμο αυτό;
Κατά την γνώμη μας είναι, διότι και η χρέωση της υπηρεσίας μεταφοράς της καινούργιας συσκευής στο σπίτι σας είναι ξεχωριστή, και γιατί εσείς είστε υποχρεωμένος να παραδώσετε την παλαιά σας συσκευή σε σημείο συλλογής.
Πηγή: http://www.skai.gr/news/environment/article/130068/ΤαπάνταγιατηνανακύκλωσηΗλεκτρικών-Ηλεκρονικώνσυσκευών/#ixzz3Pw4gBb92
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook
Βεβαια ο συγκεκριμενος ζητησε λεφτα για να πεταξει το πλυντηριο ακριβως απο κατω στο καδο.
2ος οροφος-----> ισογειο = 20 ευρω.
Το 16 και το 17 δεν ειναι αντικρουομενα?
Θα κανω μια ερωτηση, αλλιως θα πληρωσω για τη μεταφορα στο καδο του καταστηματος τοτε.
g47 έγραψε:Ναι, ενα κοινο πλυντηριο bosch και δεν εχω δευτερο ζευγαρι χερια αλλιως κατι εκανα και χωρις να περιμενω να μου το παρουν.
Ας το βαλουν στον καδο διπλα να το παρουν σε dt οι συμπαθεις γυφτοι, που το προβλημα?
g47 έγραψε:Το οτι δε θελω να το παρουν οι "συμπαθεις" γυφτοι.
Να το καψω καλυτερα.
Μα γιατι? Τι να κανουν και αυτοι, κλεφτες θα γινουν?

Μπορει να το παρουν και Πακιστανοι.
trident1971 έγραψε:g47 έγραψε:Ναι, ενα κοινο πλυντηριο bosch και δεν εχω δευτερο ζευγαρι χερια αλλιως κατι εκανα και χωρις να περιμενω να μου το παρουν.
Ας το βαλουν στον καδο διπλα να το παρουν σε dt οι συμπαθεις γυφτοι, που το προβλημα?
Στο ότι όλες οι ηλεκτρικές συσκευές περιέχουν υλικά που δεν πρέπει να "αφήνονται στην φύση", κατάληξη που θα έχουν όταν τα ξεγυμνώσει από τα έχοντα αξία υλικά ο κάθε συμπαθής γύφτος.
Εκτος του οτι τη συμπαθη φαρα των γυφτων δεν θελω να τη συντηρω με κανενα τροπο, δε το θεωρω οικολογικα συνειδητο να το αφησω στο καδο, να παρουν οτι σιδερα θελουν και το υπολοιπο να καταληξει στα σκουπιδια.
Anyway.
ερωτηση 2
παλαιο ψυγειο της ζημενς απο αυτα που καποτε ηταν μοδα να τοποθετουν ενα ανεμιστηρακι να ριχνει αερα στο μοτερ ,(καποιες εταιρειες το ειχαν υιοθετησει αλλα αργοτερα το εβγαλαν γιατι προφανως δεν προσφερει τιποτα) εχει αρχισει να σφυριζει σε ενοχλητικο βαθμο ιδιως το βραδυ ,προφανως παει για οφ ,τι λετε να το καταργησω να ησυχασουν τα αυτια μου;
otso έγραψε:καπου ειχα διαβασει οτι προβλεπεται αποζημιωση αν με υπαιτιοτητα της δεη καταστραφει οικιακη συσκευη, πως πιστοποιηται αυτο; υπαρχει περιπτωση νατο δεχτει αυτο η δεη; εχετε ακουσει να εχει αποζημιωθει καποιος;
Ναι, έχουν αποζημειωθεί αρκετοί, αλλά είναι μπελάς μεγάλος. Η πιστοποίηση γίνεται από αδειούχους ηλεκτρολόγους.
ΔΕΔΔΗΕ 1: Χορήγηση χρηματικού ποσού σε καταναλωτές που έχουν υποστεί βλάβη ηλεκτρικών συσκευών τους, λόγω τυχαίας διακοπής του ουδετέρου αγωγού του δικτύου Χαμηλής Τάσης.
ΔΕΔΔΗΕ 2: Πρακτικά βήματα για να διεκδικήσετε αποζημίωση για βλάβη σε ηλεκτρικές συσκευές σας που θεωρείτε ότι οφείλεται σε υπαιτιότητά μας.
ερωτηση 2
παλαιο ψυγειο της ζημενς απο αυτα που καποτε ηταν μοδα να τοποθετουν ενα ανεμιστηρακι να ριχνει αερα στο μοτερ ,(καποιες εταιρειες το ειχαν υιοθετησει αλλα αργοτερα το εβγαλαν γιατι προφανως δεν προσφερει τιποτα) εχει αρχισει να σφυριζει σε ενοχλητικο βαθμο ιδιως το βραδυ ,προφανως παει για οφ ,τι λετε να το καταργησω να ησυχασουν τα αυτια μου;
Αν έχεις στα πλάνα σου την Άνοιξη να αλλάξεις ψυγείο, κατάργησέ το. Αν θέλεις να το κρατήσεις, αγόρασε ένα ανεμιστηράκι και άλλαξέ το μόνος σου.
Αν το πρόβλημα σου είναι η μεταφορά κάτω πάρε ένα καρότσι σπαστό κάτι τέτοιο
http://www.skroutz.gr/c/704/diafora-erg ... sia&page=2
έχει και στα πολυκαταστήματα εργαλείων πιο φθηνά.
Και την δουλειά σου θα κάνεις ΑΝΕΤΑ ένα άτομο και θα σου μείνει και το καρότσι για όταν χρειαστείς να να κουβαλήσεις κάτι στο μέλλον από γλάστρες μέχρι νερά από το σουπερ μάρκετ. Διπλώνει και δεν πιάνει καθόλου χώρο και φυσικά όσο πιο ακριβό πάρεις τόσο πιο εύκολο θα είναι σε μεγάλα βάρη αν και με το φθηνιάρικο κάνεις μια χαρά δουλειά έχω κάνει μετακομίσεις και μετακομίσεις με ένα τέτοιο. Τις προάλλες κουβάλησα κι εγώ πλυντήριο 75 κιλά έλεγε ότι είναι μόνος μου και το παλιό πήγε στην αποθήκη. Απλά να προσέξεις να έχει μεγαλούτσικη βάση και μεγάλες όσο το δυνατόν ρόδες για να περνάς εμπόδια και να ανεβοκατεβαίνεις πεζοδρόμια. Όσο για γρατσουνιές στα πράγματα μην το φοβάσε, όχι ότι παίζει ρόλο στο παλιό πλυντήριο αλλά σε σημαντικά πράγματα εγώ βάζω ένα χαρτόκουτο διπλωμένο και μια χαρά άσε που τα ακριβά έχουν λάστιχα στα σημεία επαφής.
Σωστά σου είπανε παραπάνω όλοι οι δήμοι έχουν υπηρεσία συλλογής ογκωδών αντικειμένων συνήθως τα μαζεύει η υπηρεσία καθαριότητας με ένα τηλέφωνο