Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#683776 Εγγράφεσαι σαν χειριστής και όχι κάθε drone...

Εδώ να δω πότε θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. Θα ζητάνε ασφάλεια? Θα σταματήσουν την ηλιθιότητα της ακτίνας 50μ? Θα μείνει η μισή ελλάδα nfz?
Επίσης λίγο μπέρδεμα τα Legacy drones...
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#683799 Οπότε με το αυτοκόλλητο που έχει πάνω του το drone, γνωρίζουν άμεσα τον ιδιοκτήτη σε περίπτωση που προκληθεί ζημιά / ατύχημα.

Πολύ καλή πρακτική! Νομίζω και μόνο που θα έχεις το αυτοκόλλητο πάνω, θα σε κάνει λίγο πιο υπεύθυνο στην χρήση του.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#683829 Εγώ κι απο πριν πάντως ειχα κολλήσει πάνω το εμαιλ και το κινητό μου , σε περίπτωση που το έχανα κάπου πχ και το έβρισκε κάποιος
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#683832 Πιο πολύ είναι για να βάλουν κάποια στανταρ και να μην κάνει κάθε χώρα ότι θέλει...
Καλό είναι και στην Ελλάδα θα βάλει την ΥΠΑ λίγο στη θέση της γιατί είχαν ηλίθιους κανόνες.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#683839 Εχει παρει καποια παραταση η κατι αλλο η Ελλάδα;
Γιατι αυτο το πλαισιο ειναι πανευρωπαικο και ισχυει απο αυριο αρα λογικα τα ιδια θα επρεπε να παιζουν και εκει
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
axel12p έγραψε:Πολύ καλή πρακτική! Νομίζω και μόνο που θα έχεις το αυτοκόλλητο πάνω, θα σε κάνει λίγο πιο υπεύθυνο στην χρήση του.

Κατά Αμερική μεριά αποφασίστηκε τελικά το remote Id , αν και από 2023 με αναγκαστικό retrofit.
Για Ευρώπη δεν έχω δει ακόμα αλλά σίγουρα είναι πολύ μεγάλη αλλαγή και κάποια μορφής αντίστοιχο regulation θα παίξει και Ευρώπη
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#683906 Έχουν περιθώριο μέχρι τέλος του 2022 (?) να εναρμονιστούν όλοι με τους νέους κανονισμούς.
Οπότε δεν έχει αλλάξει κάτι ακόμα. Θα περιμένουμε το ανάλογο ΦΕΚ φαντάζομαι...
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#683908 Έριξα μια μάτια στη σελίδα της ΕΑΣΑ και δεν μπορώ να καταλάβω με βεβαιότητα αν ειναι υποχρεωτικό να κανείς register άμεσα η υπάρχει όντως περιθώριο δυο χρόνια, σε ατομικό επίπεδο.

Εμάς εδώ μας το παρουσίασαν ως προαπαιτούμενο απο 1 Ιανουαρίου (και το δηαιφημιζουν 6 μήνες τώρα ) και οτι απο σήμερα χωρίς είσαι παράνομος.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#683913 Ελλάδα και να θέλαμε να κάνουμε register, δεν έχουμε που...
Η ΥΠΑ έχει ακόμα τους παλιούς κανονισμούς.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#683924 ..... :hmmm: ..
Υποτιθεται οτι με αυτο το registration αποκτας μια αναγνωριση πανευρωπαικα
αμα φερω εγω αυριο το drone ελλαδα και το πεταξω, ειμαι νομιμος;
https://www.easa.europa.eu/faq/116456
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#683930 Fuck knows... :lol:
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#683954 Kilo μάλλον έχεις καιρό να έρθεις Ελλάδα και έχεις ξεχάσει πως λειτουργούν τα πράγματα εδώ πέρα. :lol:

Εδώ πας ανάποδα σε μονόδρομο, περνάς κόκκινο, παρκάρεις όπου να είναι και δεν υπάρχει αστυνομία να σε γράψει και θα σε ελέγξουν για το drone; Και έχεις την εντύπωση ότι θα γνωρίζουν την νομοθεσία και θα σου επιβάλλουν πρόστιμο;

Θα ήθελα να ήξερα τι ποσοστό αυτών που έχουν drone στην Ελλάδα, έχουν τα στοιχεία τους πάνω του και πόσοι τα έχουν δηλώσει.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#684252 Σήμερα είχα την πρώτη μου επαφή με το χόμπι του Drone.
Ένας φίλος έχει πάρει το παρακάτω μαραφέτι και ομολογώ ότι έτρεξε λίγο σαλάκι aka το ζήλεψα λίγο με την καλή έννοια. Δεν ξέρω αν μελλοντικά εισέλθω στο σπορ αλλά μου άρεσε.

Δεν ξέρω από εταιρίες κλπ, δεν ξέρω αν είναι καλό. Είναι το πρώτο του.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#684259 Είναι αυτό που έχει ο Kilo και είναι εξαιρετικό για τα λεφτά του!
Μου κάνει απλά εντύπωση ότι σε ορισμένες από τις φωτογραφίες που ανέβασες είναι στραβός ο ορίζοντας :hmmm: