Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...

Θα κάνετε το εμβόλιο?

66
63%
20
19%
3
3%
4
4%
6
6%
6
6%
Άβαταρ μέλους
By A-Viper7
GTS έγραψε:
markvag έγραψε:
sknipper έγραψε:- βασικά μιλάμε για γονιδιακή θεραπεία, καμία σχέση με τα κοινά εμβόλια, βάζεις κάτι που θα πάει στον πυρήνα των κυτάρων σου και ίσως θα έχει πάρε δώσε με το γενετικό σου υλικό. Άραγε θα επηρεάσει την έκφραση/μη έκφραση κάποιων τμημάτων του γονιδιώματος;;

To mRNA φυσικά και δεν μπορεί να επηρεάσει το DNA.

Πως το ξερεις; Αφου δεν εχεις καμμια επιστημονικη σχεση με το αντικειμενο.

Τελείωσε το Λύκειο. :)
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#683154 skniper, έγραψε
""- βασικά μιλάμε για γονιδιακή θεραπεία, καμία σχέση με τα κοινά εμβόλια, βάζεις κάτι που θα πάει στον πυρήνα των κυτάρων σου και ίσως θα έχει πάρε δώσε με το γενετικό σου υλικό. Άραγε θα επηρεάσει την έκφραση/μη έκφραση κάποιων τμημάτων του γονιδιώματος;;""

Πιθανόν οι αμφιβολίες του skniper και της συζύγου του να έχουν να κάνουν με κάτι διαφορετικό;
Δεν ξέρω.
Όπως κανείς δεν ξέρει τι ανοσία προσφέρει μετά από τον δεύτερο εμβολιασμό.
Γιατί αν είναι ένας ή ενάμιση χρόνος, πάει καλά. Αν είναι 6 μήνες;

Redmi Note 8 Pro
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#683155 Απορία!
Όταν λένε ότι ήρθαν 100δόσεις πχ, εννοούν 100 συσκευασίες x 5 δόσεις (εμβόλια) ή 100δόσεις(εμβόλια)/5 άρα 20συσκευασίες?
Επειδή υποτίθεται ότι από μια φιάλη γίνονται 5 εμβόλια....

@ΝΠ:Μόνο που αυτό που είπε ο skniper δεν ισχύει γιατί δεν πάει τίποτα στον πυρήνα! Δες το βίντεο...
και 6 μήνες, καλά πάει...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
MIXOStsi έγραψε:Απορία!
Όταν λένε ότι ήρθαν 100δόσεις πχ, εννοούν 100 συσκευασίες x 5 δόσεις (εμβόλια) ή 100δόσεις(εμβόλια)/5 άρα 20συσκευασίες?

@ΝΠ:Μόνο που αυτό που είπε ο skniper δεν ισχύει γιατί δεν πάει τίποτα στον πυρήνα! Δες το βίντεο...
Θα μου επιτρέψεις να θεωρώ ειδικευμένους επιστήμονες ειδικότερους σε τέτοια ζητήματα από τις γνώσεις της Β' λυκείου. Υπάρχει ένα χάσμα γνώσεων, μελέτης και δεδομένων.

Επίσης αν κάθε 6 μήνες θέλει ξανά για να διατηρηθεί η ανοσία, μόνο καλά δεν το λες...

Redmi Note 8 Pro
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#683158 Μιλάνε για ΔΟΣΕΙΣ δυστυχώς, όχι για φιαλίδια. Επίσης, κάπου είχα δει ότι ενδέχεται να βγαίνουν παραπανω δόσεις, και είχαν ζητήσει καθοδήγηση από την pfizer αν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#683160 Εγω δεν καταλαβα γιατι ο skniper που έχει αμφιβολίες δέχτηκε να το κάνει το ρημάδι και δεν περίμενε πχ το εμβόλιο της Astra Zeneca που ειναι πιο "συμβατικής" τεχνολογίας; Επίσης γιατι τον αφησε η συζυγος του τελικα να το κάνει;
Άβαταρ μέλους
By Ove20
Νίκος Παππάς έγραψε:Επίσης αν κάθε 6 μήνες θέλει ξανά για να διατηρηθεί η ανοσία, μόνο καλά δεν το λες...

Redmi Note 8 Pro

Aν φτιάξεις ανοσία στο πληθυσμό δεν θα εξαφανιστεί ο ιός αναγκαστικά? Αυτή δεν είναι και η λογική? Δεν γίνεται από δω και στο εξής να κάνεις εμβόλιο για τον Covid-19 μέχρι να πεθάνεις φαντάζομαι.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Ove20 έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Επίσης αν κάθε 6 μήνες θέλει ξανά για να διατηρηθεί η ανοσία, μόνο καλά δεν το λες...

Redmi Note 8 Pro

Aν φτιάξεις ανοσία στο πληθυσμό δεν θα εξαφανιστεί ο ιός αναγκαστικά? Αυτή δεν είναι και η λογική? Δεν γίνεται από δω και στο εξής να κάνεις εμβόλιο για τον Covid-19 μέχρι να πεθάνεις φαντάζομαι.
Για την γρίπη γιατί κάνουν οι ευπαθείς ομάδες κάθε χρόνο;

Στον covid-19 οι ευπαθείς ομάδες είναι ασύγκριτα περισσότερες.

Redmi Note 8 Pro
Άβαταρ μέλους
By Ove20
Νίκος Παππάς έγραψε:
Ove20 έγραψε:

Redmi Note 8 Pro

Για την γρίπη γιατί κάνουν οι ευπαθείς ομάδες κάθε χρόνο;

Στον covid-19 οι ευπαθείς ομάδες είναι ασύγκριτα περισσότερες.

Redmi Note 8 Pro

Γιατί μεταλλάσσεται φαντάζομαι. Δεν ξέρω. Κάποιος που ξέρει να μας απαντήσει.
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#683165 Δεν καταλαβαίνω γιατί ο εμβολιασμός είναι up for debate

Τον γιατρό σου η τον εμπιστεύεσαι ή όχι.
Ότι σου πει
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
Ο συνδυασμός του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V και του εμβολίου της βρετανο-σουηδικής φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca θα εγγυάται την προστασία από την νόσο που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός για δύο χρόνια, δήλωσε σήμερα ο Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, ο διευθυντής του επιστημονικού Κέντρου Γκαμαλέι της Μόσχας, που ανέπτυξε το ρωσικό εμβόλιο, σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο Ρωσία-24.

«Τα κύτταρα μνήμης με την χρήση ενός τέτοιου υβριδικού εμβολίου αποτελούμενου από δύο συστατικά, θα διαμορφώνονται πολύ καλύτερα. Και το εμβόλιο, προφανώς θα προστατεύει τον εμβολιαζόμενο όχι για 3-4 μήνες, αλλά τουλάχιστον για δύο χρόνια» δήλωσε ο Γκίντσμπουργκ.

Σύμφωνα με τον Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, ο συνδυασμός των εμβολίων θα δώσει επίσης την δυνατότητα να ενισχυθεί το επίπεδο της ανοσίας που θα δημιουργείται με την χρήση του σκευάσματος.

https://www.protothema.gr/koronoios-liv ... trazeneca/
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Geralt έγραψε:Δεν καταλαβαίνω γιατί ο εμβολιασμός είναι up for debate

Τον γιατρό σου η τον εμπιστεύεσαι ή όχι.
Ότι σου πει

Οτι σου/μου/μας πει, σε πραγματα κοινως αποδεκτα στην ιατρικη εδω και δεκαετιες.

Οταν εγω ο ασχετος βλεπω τους γιατρους να "τσακωνονται" μεταξυ τους, πως μπορω να ειμαι σιγουρος για το σωστο? Φυσικα ειμαι υπερ του εμβολιου, αλλα διαβαζω περα-δωθε μπας και καταλαβω τι γινεται, ωστε να ειμαι πιο σιγουρος για την αποφαση μου, ΚΥΡΙΩΣ εφοσον αυτη η αποφαση αφορα και τα παιδια μου.

Ευτυχως εχω χρονο ακομα μεχρι να ερθει η ωρα μου, οποτε προλαβαινω να δω αν θα μεταμορφωθει ο Κουλης σε αλιγατορα προσεχως :lol:
Άβαταρ μέλους
By bill33
sknipper έγραψε:Μου δίνεται η ευκαιρία να εμβολιαστώ με το εμβόλιο mRNA της Pfizer (δωρεάν).

Δωρεάν θα ήταν όποιο και να έκανες.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
Νίκος Παππάς έγραψε:
MIXOStsi έγραψε:Απορία!

Θα μου επιτρέψεις να θεωρώ ειδικευμένους επιστήμονες ειδικότερους σε τέτοια ζητήματα από τις γνώσεις της Β' λυκείου. Υπάρχει ένα χάσμα γνώσεων, μελέτης και δεδομένων.

Επίσης αν κάθε 6 μήνες θέλει ξανά για να διατηρηθεί η ανοσία, μόνο καλά δεν το λες...

Redmi Note 8 Pro

Ναι αλλά απ' ότι φαίνεται οι γνώσεις Λυκείου είναι πολυτιμότερες!
Όπως ξαναείπα, δες το βίντεο που έβαλα στη προηγούμενη σελίδα να σου λυθούν απορίες.... :)