Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...

Θα κάνετε το εμβόλιο?

66
63%
20
19%
3
3%
4
4%
6
6%
6
6%
Άβαταρ μέλους
By A-Viper7
#683124 Διαβάζοντας διάφορα (εδώ και αλλού), θα έλεγε κανείς οτι ο εμβολιασμός είναι το Darwin τεστ της εποχής μας. :)
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#683125 Σκνιπερ δεν έκανε ενημέρωση η εταιρεία στους γιατρούς;
Για ένα αντίγραφο στατινης η τελευταία Talirofarm θα ξαμολησει ιατρικούς επισκέπτες να πρηξουν @@ στην ενημέρωση και τα έντυπα.
Για το σημαντικότερο φαρμακευτικό προϊόν της χρονιάς δεν σας έχουν λιώσει στην ενημέρωση;
Άβαταρ μέλους
By drdino
sknipper έγραψε:- βασικά μιλάμε για γονιδιακή θεραπεία, καμία σχέση με τα κοινά εμβόλια, βάζεις κάτι που θα πάει στον πυρήνα των κυτάρων σου και ίσως θα έχει πάρε δώσε με το γενετικό σου υλικό. Άραγε θα επηρεάσει την έκφραση/μη έκφραση κάποιων τμημάτων του γονιδιώματος;;

O cdc δεν συμφωνεί με αυτό:
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-nc ... /mrna.html

Και

https://www.cdc.gov/vaccines/covid-19/h ... on's%20DNA.

mRNA never enters the nucleus of the cell, which is where our DNA (genetic material) is kept.The cell breaks down and gets rid of the mRNA soon after it is finished using the instructions.

Τα λέει λάθος;
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#683128 https://m.facebook.com/photo.php?fbid=9 ... oser=false
Άβαταρ μέλους
By bill33
Focusman91 έγραψε:Μην είναι καμιά μούντζα??

< Note 8 >

Μαλακκίες της ψεκασμένης Ραχηλ
https://handmedalproject.com/
The project was conceived by friends and artists Iris Eichenberg and Jimena Ríos. Its aim is straightforward: for artists, jewelers, students, and professionals to craft medals that will honor the service and sacrifice of health workers. Infused with the gratitude of the ex-voto and the tribute of a medal, these hands have been made and collected since April 2020.

Το εχω δει να το φοράνε και εδω Αγγλία σε νοσοκομείο.
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
drdino έγραψε:
sknipper έγραψε:- βασικά μιλάμε για γονιδιακή θεραπεία, καμία σχέση με τα κοινά εμβόλια, βάζεις κάτι που θα πάει στον πυρήνα των κυτάρων σου και ίσως θα έχει πάρε δώσε με το γενετικό σου υλικό. Άραγε θα επηρεάσει την έκφραση/μη έκφραση κάποιων τμημάτων του γονιδιώματος;;

O cdc δεν συμφωνεί με αυτό:
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-nc ... /mrna.html

Και

https://www.cdc.gov/vaccines/covid-19/h ... on's%20DNA.

mRNA never enters the nucleus of the cell, which is where our DNA (genetic material) is kept.The cell breaks down and gets rid of the mRNA soon after it is finished using the instructions.

Τα λέει λάθος;

Εφόσον αυτά που έγραψε πριν ο Sknipper (που προσωπικά -χωρίς να θέλω να μειώσω κανέναν- τον θεωρώ από τα πιο σοβαρά άτομα που γράφουν εδώ) ισχύουν, και δε βλέπω γιατί να μην ισχύουν από τη στιγμή που προέρχονται από ένα κατεξοχήν ειδικό άτομο -πανεπιστημιακή μοριακό βιολόγο- και το πιο έμπιστό του συνάμα -σύζυγο-, δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: είτε ο CDC και όλο το επίσημο αφήγημα μας λένε μισές αλήθειες, είτε ότι μας δουλεύουν μισό γαζί.
Ή τέλος, ότι η γυναίκα του sknipper δεν ξέρει την τύφλα της και είναι ακριβώς όπως τα λέει ο CDC και λοιποί.
Ο καθένας διαλέγει και παίρνει ότι νομίζει.
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#683143 Αλλά θα μου πει κανείς εδώ κοτζάμ ελληνικά hoaxes"αποδεικνύουν" με μοναδικό τρόπο μέσω της ανάλυσης της "ειδικής επιστήμονος", κας Ευτυχίας Νάτση, προκειμένου να μας ξεστραβώσουν, ότι:
Τα νέα mRNA εμβόλια ΔΕΝ αποτελούν γονιδιακή θεραπεία
https://www.ellinikahoaxes.gr/2020/12/1 ... formation/

Σιγά τώρα μην ξέρει η "άσχετη" σύζυγος του Sknipper...
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Ove20 έγραψε:Μην κάνετε το εμβόλιο τότε. Η εναλλακτική σας είναι καραντίνα, μάσκα και πήδημα μέχρι να δύσει ο ήλιος.

Φιλε δεν ειναι το ενα ακρο "το κανω αυριο και δε μασαω τιποτα" και το αλλο "ειμαι ψεκασμενος (και δε θα το κανω ποτε)".

Υπαρχει και το μεσο αυτων των ακρων. Το να εχουμε προβληματισμους για κατι που ειναι αγνωστο στους περισσοτερους μας και που μαλιστα εχουμε ελλιπεις γνωσεις (τουλαχιστον εγω ετσι αισθανομαι) ωστε να κατανοησουμε πληρως τους ιατρικους ορους που διαβαζουμε.

Οπως ειπα απο την αρχη, οταν ερθει η ωρα μου λογικα θα το κανω (αν δεν εχουν ακουστει τιποτα αισχη μεχρι τοτε). Αλλα αν διαβαζουμε ποστακια σαν του Σκνιπερ, με πραγματα που του ειπε η γυναικα του (κι οχι κατι που διαβασε στα φορα), η οποια ειναι οσο πιο σχετικη γινεται με το συγκεκριμενο θεμα, οφειλουμε να τα παρουμε στα σοβαρα. Οχι απαραιτητως να συμφωνησουμε ολοι, αλλα τουλαχιστον να μην τα αντιμετωπιζουμε σαν κατι βιντεακια με ψεκασμενους που ποσταρουμε σε αλλο τοπικο!
Άβαταρ μέλους
By GTS
sknipper έγραψε:Μου δίνεται η ευκαιρία να εμβολιαστώ με το εμβόλιο mRNA της Pfizer (δωρεάν).
Ναι έχω κάποιους ενδοιασμούς και αμφιβολίες αλλά θα το κάνω (έκλεισα για 29 Δεκ και αυτόματα μου έκλεισε την επαναληπτική δόση για 22 Ιαν).
- βασικά μιλάμε για γονιδιακή θεραπεία, καμία σχέση με τα κοινά εμβόλια, βάζεις κάτι που θα πάει στον πυρήνα των κυτάρων σου και ίσως θα έχει πάρε δώσε με το γενετικό σου υλικό. Άραγε θα επηρεάσει την έκφραση/μη έκφραση κάποιων τμημάτων του γονιδιώματος;;
- θα λειτουργεί για πάνω από μία παραλλαγή του ιού, θα πιάσει τα νέα variants;
- αν κάνει ανοσία για πόσο καιρό θα κρατήσει;
- ο τρόπος που προέκυψε το 95% επιτυχίας μοιάζει πολύ αυθαίρετος, δεν με γεμίζει επιστοσύνη
- θα μπορούσα να περιμένω να δω αν προκύψει πρόβλημα ή διαφορετικό εμβόλιο αλλά
- ακόμα κι αν δεν προσφέρει 95% προστασία είναι βασικό να εμβολιαστούν όσο γίνεται περισσότεροι, όλοι κερδισμένοι θα βγούμε

Γιατι δεν περιμενεις λιγες εβδομαδες να κανεις το εμβολιο της Οξφορδης?
Άβαταρ μέλους
By GTS
markvag έγραψε:

To mRNA φυσικά και δεν μπορεί να επηρεάσει το DNA.

Πως το ξερεις; Αφου δεν εχεις καμμια επιστημονικη σχεση με το αντικειμενο.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#683150 Δεν έχω διάθεση να μειώσω κανέναν, τα χρόνια που έφαγε στα θρανία, το επάγγελμά του ή/και το ίδιο το άτομο.
Αλλά τελευταία φορά που συζητήθηκαν γραφόμενα ιατρού στο θέμα μας έλεγε ότι θα κάνουμε χρόνια να δούμε εμβόλιο, ότι ο ιος αλλάζει το χρώμα των ασιατών σε μαύρο, είναι παρόμοιος με τον HIV και γενικά δεν ήταν ικανός να κατανοήσει 5 γραμμές (JBT). Και μόνο ορισμένοι χρήστες βγήκαν να πουν ότι λέει βλακείες!
Γενικά με την όλη ιστορία έχω αρχίσει να έχω όλο και μεγαλύτερες αμφιβολίες για τα άτομα του κλάδου.

Και ναι τον onyx σε καμία περίπτωση δεν το βάζω στο ίδιο επίπεδο με τον JBT... Είναι ενα nickname που το θεωρώ από σοβαρά.
Αλλά όχι, εγώ με τις γνώσεις βιολογίας λυκείου κι από αυτά που λένε επίσημοι φορείς (βλέπε dino) πρώτη φορά ακούω ότι το mRNA μπορεί να αλλάξει το DNA! Λες και είναι τίποτα ουρανοκατέβατο το εμβόλιο και κάτι εντελώς καινούργιο.
Και θα συνεχίσω σ' αυτό μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

Γενικά μου έκανε εντύπωση πως άτομα του κλάδου απέτυχαν να δουν την όλη ιστορία του sars_the_sequel ψύχραιμα και τροφοδοτούσαν τη τρομολαγνεία.

@GTS: Βιολογία έκανες?
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#683151 Ξεχωριστό ποστ γιατί νομίζω βρήκα βίντεο που εξηγεί την όλη ιστορία σε απλά ελληνικά!
Μετά από αυτό, δε ξέρω τι άλλο...