Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...

Θα κάνετε το εμβόλιο?

66
63%
20
19%
3
3%
4
4%
6
6%
6
6%
Άβαταρ μέλους
By markvag
SIHCTR έγραψε:Οπότε η εντύπωσή μου είναι ότι δεν τίθεται ιδιαίτερο θέμα για μακροπρόθεσμες συνέπειες.

Εκεί έχω καταλήξει κι εγώ, φυσικά με τον απαραίτητο αστερίσκο ότι δεν είμαι ειδικός. Γι' αυτό άλλωστε και προτιμώ να εμπιστεύομαι αυτούς που είναι ειδικοί.
Άβαταρ μέλους
By italakias
#682176 Ελα ,πες την αληθεια,οτι φοβασαι τις μακροπροθεσμες συνεπειες,αν υπαρξουν.
Δενκακοο. :shifty:

Έφυγαν κάποιες σεξιστικές ανοησίες και μάλιστα από κάποιους που δεν θα το περίμενα! :x. [Admin]
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
italakias έγραψε:Ελα ,πες την αληθεια,οτι φοβασαι τις μακροπροθεσμες συνεπειες,αν υπαρξουν.

Αυτο δεν ειναι κακο, ανθρωπινο ειναι. Κι εγω ειπα απο την αρχη οτι ειμαι σκεπτικος λογω της μεγαλης ταχυτητας που γιναν ολα. Αλλα οταν ερθει η ωρα μου, λογικα θα το κανω για να ηρεμησω.

Κακο ειναι να μην κανεις εμβολια με φαρμακα δοκιμασμενα για δεκαετιες.
Κακο ειναι να μην κανεις το συγκεκριμενο εμβολιο, βλεποντας το σα μια βλακωδη ψευτοεπανασταση στο κατεστημενο.
Ή ακομα χειροτερα να μην το κανεις γιατι φοβασαι οτι κατι θα βαλουν μεσα σου και θα εξουσιαζουν το μυαλο και το σωμα σου.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#682211 Μιλώντας για εμβόλια, βρήκα οτι υπάρχει στο ιντερνετς μια πολύ καλή εκπομπή του Κουτιού της Πανδώρας που είχε γίνει στον απόηχο της γρίπης των χοίρων με τα περίφημα 12 μύρια εμβόλια του Αβραμόπουλου κάπου το 2009. Εχει τρομερό ενδιαφέρον γιατί σήμερα την βλέπεις υπό διαφορετικό πρίσμα.

https://youtu.be/ktEptFnwo5E

Θίγει πολλά θέματα ( τα συνέδρια των φαρμακευτικών, τις πριμοδοτούμενες έρευνες) αλλά εκεί που σε πιάνει ένα σφίξιμο είναι στην αναφορά σε εν δυνάμει πανδημία
Άβαταρ μέλους
By italakias
George_Prix έγραψε:
italakias έγραψε:Ελα ,πες την αληθεια,οτι φοβασαι τις μακροπροθεσμες συνεπειες,αν υπαρξουν.

Αυτο δεν ειναι κακο, ανθρωπινο ειναι. Κι εγω ειπα απο την αρχη οτι ειμαι σκεπτικος λογω της μεγαλης ταχυτητας που γιναν ολα. Αλλα οταν ερθει η ωρα μου, λογικα θα το κανω για να ηρεμησω.

Κακο ειναι να μην κανεις το συγκεκριμενο εμβολιο, βλεποντας το σα μια βλακωδη ψευτοεπανασταση στο κατεστημενο.
Ή ακομα χειροτερα να μην το κανεις γιατι φοβασαι οτι κατι θα βαλουν μεσα σου και θα εξουσιαζουν το μυαλο και το σωμα σου.

Δεν ειμαι κατα του εμβολιου.
Ας το κανουν ομως πρωτα οι ευαλωτοι,οπως οι γεροι και βλεπουμε.

Ενας νεος δεν εχει να φοβαται εκτος αν εχει καποιο αλλο προβλημα υγειας.

Κανονικα ο Π.Ο.Υ ετσι πρεπει να προτεινει.
Να κρατησουν λιγο τα μποσικα, λιγο επιφυλακτικοι,σε περιπτωση στραβης μακροπροθεσμα .

Αλλα που να μαθουν αυτοι μπαλιτσα απο τον αρχοντα. :shifty: :lol:
Άβαταρ μέλους
By bill33
italakias έγραψε:
George_Prix έγραψε:

Δεν ειμαι κατα του εμβολιου.
Ας το κανουν ομως πρωτα οι ευαλωτοι,οπως οι γεροι και βλεπουμε.

Ενας νεος δεν εχει να φοβαται εκτος αν εχει καποιο αλλο προβλημα υγειας.

Κανονικα ο Π.Ο.Υ ετσι πρεπει να προτεινει.
Να κρατησουν λιγο τα μποσικα, λιγο επιφυλακτικοι,σε περιπτωση στραβης μακροπροθεσμα .

Αλλα που να μαθουν αυτοι μπαλιτσα απο τον αρχοντα. :shifty: :lol:

Aυτό δεν κάνουν;Ξεκίνησαν απο τις ομάδες υψηλού κινδύνου.
Ενας νέος δεν είναι στο απυρόβλητο.ΚΑι αυτός μπορεί να αρρωστησει και να πεθάνει,το βλέπουμε και το ακούμε καθημερινά.
Άβαταρ μέλους
By italakias
#682238 Καλα μην πιστευεις αυτα που λενε οι δικοι μας εδω.
Το προβλημα αυτου του κωροναιου ειναι η γρηγορη μεταδοτικοτητα.
Ο Τσιοδρας κατι ηξερε που την ελεγε γριπουλα.
Ενας υγιης ανθρωπος την περναει ευκολα.
Οσοι εχουν αυτο που λενε ,υποκειμενα νοσηματα ή ανοσοποιητικο διαλυμενο ,κινδυνευουν.
Εγω λεω οι νεοι και υγιεις,να μην το κανουν καθολου και ας αποκτησουν ανοσια με την μεταδοση.
Ο Μητσοτακης θελει ΟΛΟΙ να κανουμε εμβολια για να επανελθουμε στην κανονικοτητα.
Αυτο ακουγεται λιγο εκβιαστικο και αυταρχικο.
Μην σωσουμε και επανελθουμε.
Οτι θελει αυτος θα κανουμε;
Πριν μηνες μας ελεγαν οτι μειωθηκαν οι θανατοι απο καρκινους ,εμφραγματα και εγκεφαλικα.
Δλδ υποκειμενα νοσηματα.
Ουσιαστικα μια η αλλη ειναι οι θανατοι.
Σαν δυο δεξαμενες νερου που αυξομειωνονται οι σταθμες τους.
Άβαταρ μέλους
By Ove20
bill33 έγραψε:Ενας νέος δεν είναι στο απυρόβλητο.ΚΑι αυτός μπορεί να αρρωστησει και να πεθάνει,το βλέπουμε και το ακούμε καθημερινά.

italakias έγραψε:Καλα μην πιστευεις αυτα που λενε οι δικοι μας εδω.

Ναι γιατί βλέπεις στις ΗΠΑ ας πούμε δεν πεθαίνουν νέοι. Μόνο ηλικιωμένοι. Τι; Όχι;
Άβαταρ μέλους
By pro
italakias έγραψε:Ενας υγιης ανθρωπος την περναει ευκολα.

Καλό είναι να σταματήσουμε να λέμε βλακείες. Οι περισσότεροι ναι, το περνάνε σχετικά εύκολα. Όχι όλοι όμως. Γνωρίζω προσωπικά 3 υγιέστατους 49-55: οι 2 κατέληξαν και ο τρίτος δίνει μάχη. Εκτός αν θέλουμε να παίξουμε τζόκερ με τις πιθανότητες.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#682536 To wired έχει ενα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για το εμβόλιο.

https://www.wired.com/story/the-race-fo ... -than-tech

Η επιτυχία της ανάπτυξης του εμβολίου στον αγώνα εταιριών μεταξύ ανατολής δύσης, εκλεινε προς την μεριά της δύσης και γιατί εκει η πανδημία ήταν εκτός ελέγχου

In order to show efficacy, vaccine-makers need their clinical trial to include enough “events”—i.e. people who get sick with Covid. Given the high rates of infection in the Americas, these turned up at a rapid pace.

In this third domain, in particular, the Chinese vaccine developers found themselves at a major disadvantage. Having the coronavirus under control at home meant they had to seek out partners in other countries for their phase 3 trials. That added a major hurdle to getting trials off the ground, but any delays were soon negotiated. Sinopharm got started on the first phase 3 trial for its inactivated vaccines, in the United Arab Emirates, on July 16. That was two weeks before Pfizer-BioNTech and Moderna began theirs. The UAE had the infrastructure to run a major trial, and a very ethnically diverse population, which would be critical for the development of a vaccine intended to be used around the world. The coronavirus had reached the Middle East early, too. On the other side of the Persian Gulf, Iran had been hit hard: By mid-March, more than 1,000 people there had died of Covid there. At first, things were looking very good, and there was no reason to believe that Sinopharm would lag behind the other companies in reaching a conclusion
Άβαταρ μέλους
By bill33
#683060 Αποκωδικοποιώντας τον πηγαίο κώδικα του εμβολίου κατά του Κορωνοϊού
https://berthub.eu/articles/posts/rever ... r-vaccine/

https://berthub.eu/articles/posts/greek ... r-vaccine/
(το βρηκα στο insomnia)
Άβαταρ μέλους
By panos2171

:lol: