Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By TxTrue
Anonymous Founder έγραψε:Το τσέκαρα και έχει υπολογισμό με ΟΤΣ. Γνώμη μου, όταν υπάρχει η ΟΤΣ μέσα, κάθε υπολογισμός είναι στον αέρα. Γενικώς, αναλαμβάνεις το ρίσκο να αυξηθεί το κόστος και να το πληρώσεις εσύ. Αν δεις, πλέον η ΔΕΗ με το HomeEnter ουσιαστικά είναι στα ίδια ή και φθηνότερη από τους υπόλοιπους, και χωρίς να έχει ΟΤΣ.

Η εμπειρια μου μεχρι τωρα με αλλο παροχο μου δείχνει οτι και οτσ να υπάρχει συγκεντρωτικα θα πληρωσω λιγοτερο απο τα χαρατσια της δεη.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#681170 Σχετικά με τον όρο της ΔΕΗ να δηλώσεις μηνιαίο λογαριασμό για να πάρεις την έκπτωση του Enter, έχει κάποιο λάκκο η επιλογή?
Περιλαμβάνει αλλαγές στις χρεώσεις ή απλά το κόβουν ανά μήνα για να φαίνονται μικρότερα τα ποσά σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό?
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#681175 Δεν είδα κάτι, ειλικρινά. Κάθε μήνα δεν πληρώνεις και στους ανταγωνιστές; Νομίζω πως είναι θέμα cash flow εν μέρει, όπως και γιατί θέλουν να κρατήσουν τους καλοπληρωτές.
Όσο για την ΟΤΣ που λέει παραπάνω ο mousatos, σε μια χρονιά που οι τιμές ήταν πτωτικές σαν το 2020 δεν βγάζεις ασφαλές συμπέρασμα. Γιατί φέτος όλοι οι πάροχοι εμφάνισαν κέρδη ακριβώς γι'αυτό το λόγο, του μειωμένου κόστους καυσίμων.
Το θέμα είναι οι πιο δύσκολες χρονιές και προσωπικά δεν έχω καμία όρεξη ν'αλλάζω συνέχεια πάροχο ρεύματος. Ας πληρώσω και 5€ το μήνα παραπάνω (που αμφιβάλλω αν είναι και τόσο στο τέλος...).
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#681216 Ιδέα δεν έχω για τους άλλους :s_dunno
Με έκανε απλά εντύπωση η αλλαγή στο καθιερωμένο δίμηνο, πρώτη φορά βλέπω μινιαίο ΔΕΗ..
Άβαταρ μέλους
By Govus
#681218 Υπάρχει η δυνατότητα (για έκδοση μηνιαίου λογαριασμού) από τότε που υπάρχει το e-bill...
Άβαταρ μέλους
By glf
#681219 Και γω έκανα το myhome enter. Στην ουσία έχεις 3 λογαριασμούς έναντι και ο 4ος είναι ο εκκαθαριστικος. Στην ουσία δεν αλλάζει κάτι σε αυτό, πάλι 3 εκκαθαριστικους το χρόνο θα έχεις.

Αυτό που αλλάζει είναι η KWh
0,11057 ήταν πριν
0,105 είναι με το myhome enter

Και το 100αρικο δώρο το είδα επίσης.

Για το κλείδωμα ασχέτως ΟΤΣ εδώ θα είμαστε να δούμε..
Άβαταρ μέλους
By Govus
glf έγραψε:Και γω έκανα το myhome enter. Στην ουσία έχεις 3 λογαριασμούς έναντι και ο 4ος είναι ο εκκαθαριστικος. Στην ουσία δεν αλλάζει κάτι σε αυτό, πάλι 3 εκκαθαριστικους το χρόνο θα έχεις.

Αν καταχωρίσεις ο ίδιος τις μονάδες του μετρητή σου στις ημερομηνίες που προτείνονται στο site του ΔΕΔΔΗΕ (χοντρικά στα μέσα του τετραμήνου), τότε παίρνεις και τον δεύτερο ως εκκαθαριστικό, εκτός από τον τέταρτο, που ούτως ή άλλως έχει τη μέτρηση του συνεργείου της ΔΕΗ...
Άβαταρ μέλους
By markvag
#681299 Ερώτηση: Αν μετακομίσεις, χάνεις κάτι; Θέλω να το κάνω, αλλά φοβάμαι πως θα αλλάξω σπίτι κάποια στιγμή πριν λήξει η 24μηνη δέσμευση και δεν ξέρω αν έχω κάποια ποινή...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#681318 Γιατί να χάσεις κάτι; Απλώς μεταφέρεις το συμβόλαιο στο νέο σπίτι υποθέτω. Μπορείς να το ρωτήσεις πάντως για σιγουριά.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
glf έγραψε:Και γω έκανα το myhome enter. Στην ουσία έχεις 3 λογαριασμούς έναντι και ο 4ος είναι ο εκκαθαριστικος. Στην ουσία δεν αλλάζει κάτι σε αυτό, πάλι 3 εκκαθαριστικους το χρόνο θα έχεις.

Αυτό που αλλάζει είναι η KWh
0,11057 ήταν πριν
0,105 είναι με το myhome enter

Και το 100αρικο δώρο το είδα επίσης.

Για το κλείδωμα ασχέτως ΟΤΣ εδώ θα είμαστε να δούμε..

Είμαι στην ίδια διαδικασία για το Enter. Θέλει να διευκρινίσω κάτι για την ΟΤΣ οταν συζητηθεί/υπογραφεί το συμβόλαιο ή αφορά τους άλλους παρόχους αυτό;
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#682421 Διασύνδεση Κρήτης - Πελοποννήσου: Ηλεκτρίστηκε από την ΑΔΜΗΕ το μεγαλύτερο υποβρύχιο καλώδιο παγκοσμίως

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/ ... pagkosmios
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#682422 Διόρθωση : το μεγαλύτερο εναλλασσόμενου ρεύματος παγκοσμίως, συνήθως τέτοιες συνδέσεις γίνονται με συνεχές ρεύμα.
Μην ρωτήσεις γιατί, δεν γνωρίζω!
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#682457 Για μεγάλες αποστασεις προτιμάται πάντα DC λόγω μικρότερων απωλειών στα υποβρύχια καλώδια. Το AC ενώ στις υπέργειες γραμμές μεταφοράς δεν έχει σχεδόν καθόλου απώλειες, δεν ισχύει το ίδιο στα υποβρύχια. Απ' την άλλη το AC έχει φθηνότερους μετασχηματιστές, οπότε τελικά είναι μια εξίσωση κόστους.
Btw το μακρύτερο υποβρύχιο HVDC καλώδιο είναι 580 χλμ

< >