Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
George_Prix έγραψε:Πηρα λοιπον μια Muhle R41 Twist, ενα σαπουνακι Taylor of Old Bond Sandalwood και μαζι με τα ξυραφακια τα Feather εκανα το καλυτερο ξυρισμα της ζωης μου!!!

Μπράβο ρε Τζωρτζ!
Εγώ γλυκοκοιτάζω μια Merkur slant 37c ή 39c (μικρή η μακριά λαβή) και probably θα μου την κάνω δώρο αη-Βασίλη :innocent: :s_blush
Αν την έχει χρησιμοποιήσει κανείς, παρακαλώ για feedback.
Άβαταρ μέλους
By manoliossss
JarnoT έγραψε:
George_Prix έγραψε:Πηρα λοιπον μια Muhle R41 Twist, ενα σαπουνακι Taylor of Old Bond Sandalwood και μαζι με τα ξυραφακια τα Feather εκανα το καλυτερο ξυρισμα της ζωης μου!!!

Μπράβο ρε Τζωρτζ!
Εγώ γλυκοκοιτάζω μια Merkur slant 37c ή 39c (μικρή η μακριά λαβή) και probably θα μου την κάνω δώρο αη-Βασίλη :innocent: :s_blush
Δεν την έχω χρησιμοποιήσει αλλά για την 37c έχω διαβάσει μόνο θετικά σχόλια.εξαιρετικη μηχανή που κάνει "γλυκό" όπως το χαρακτηρίζουν κόψιμο..Εγώ την έχω καταβρει με την rockwell 6c αλλά σκέφτομαι κι εγώ για το άμεσο μέλλον για την 37c ή για την r41 ή και για τις δύο

< Note 6 >
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
JarnoT έγραψε:

Μπράβο ρε Τζωρτζ!

Φιλε κατεληξα σε αυτη, γιατι εψαχνα για βαρια μηχανη. Η προηγουμενη η Merkur 15C που ηταν στο "κανονικο" μεγεθος μου φαινοτανε πολυ ψευτικη στην αισθηση πιασιματος και στο βαρος. Μονο 53g και κοντη λαβη για τα γουστα μου.

Μετα εψαχνα για πιο επιθετικη και πιο μεγαλη και βρηκα τη Muhle R41 Grande (80g) και την Muhle R41 Twist (87g). Διαβασα καμποσα reviews οτι και οι 2 ειναι ακριβως ιδιες σε κοψιμο, αλλα κατεληξα στην Twist γιατι θεωρω πιο βολικο τον τροπο κουμπωματος κι επισης γιατι ηταν ενα κλικ πιο βαρια. Δε θα μπορουσα να ειμαι πιο ευχαριστημενος απο την επιλογη μου!

Αλλα κι αυτη η slant που σου εχει γυαλισει εχει καλα reviews κι ειναι επισης XL κουρσουμι!!!
Άβαταρ μέλους
By gianik
#680640 :hmmm:

Για πείτε ρε σεις κ σε εμάς ...

Είναι καλές αυτες; :hmmm:
Κόστος; ανταλλακτικα; κανει για καθημερινό ξύρισμα;
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
gianik έγραψε::hmmm:

Για πείτε ρε σεις κ σε εμάς ...

Είναι καλές αυτες; :hmmm:
Κόστος; ανταλλακτικα; κανει για καθημερινό ξύρισμα;

Μην το σκεφτεσαι καν. Δε μπορεις να φανταστεις ποσο πιο καλα ξυριζουν σε σχεση με το καλυτερο ξυραφακι που αγορασαμε στη ζωη μας απο SM!!!

Οσο για το κοστος, μια φορα παιρνεις τη μηχανη (η δευτερη που πηρα και ειναι ακριβουτσικη εκανε μονο ενα 50αρικο) και τα καλυτερα ξυραφακια που βρηκα τα Feather κανουν 4 ευρωπουλα η 10αδα. Εγω που ξυριζομαι και αραια δεν τα τσιγκουνευομαι καθολου, αλλαζω καθε φορα. 40 σεντς το ξυρισμα μου βγαινει δηλαδη και ακομα δε μπορω να πιστεψω ποσα χρονια απο τη ζωη μου εχασα με τα "ψευτικα" ξυραφακια του εμποριου.

Και για μενα που ξυριζομαι αραια το πιο σημαντικο ειναι το εξης:
Ξεχνας τη λεξη "μπουκωσε" και τα χτυπηματα τικι τακα στο νιπτηρα για να φυγουν οι τριχες απο το ξυραφακι :lol:
Άβαταρ μέλους
By gianik
#680647 Μπηκα τωρα στο skroutz κ διαβαζω σχόλια...
Όντως πολύ θετικά, βέβαια αρκετοί λένε ότι ίσως δεν κάνει για καθημερινό ξυρισμα διότι κανει πολυ επιθετικό ξυρισμα.. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#680649 Εξαρτάται πόσο μεγαλώνουν τα γενιά σου, με κόντρα νομίζω και μέρα παρά μέρα θα είσαι προβλεπόμενος.

Ότι αξίζει, αξίζει.

Πάρε ένα φτηνό σετ και δοκίμασε ένα ΣΚ.
Έχει και μηχανές των 15 ευρώ.
Το πολύ πολύ να σου μείνει να κάνεις τις γραμμές στις φαβορίτες

< >
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#680650 Συμφωνω σε ολα αυτα, αλλα μηχανη και ξυραφακι ειναι μονο το μισο ξυρισμα.
Το αλλο μισο ειναι ενας ποιοτικος αφρος με πινελλο και καλο σαπουνι ξυρισματος(που επ ουδενι δεν δινουν οι αφροι σε τενεκεδακι οσο ακριβοι κι αν ειναι).
Δεν βαζω μεσα και την τεχνικη γιατι αργα ή γρηγορα την μαθαινεις!
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
gianik έγραψε:Μπηκα τωρα στο skroutz κ διαβαζω σχόλια...
Όντως πολύ θετικά, βέβαια αρκετοί λένε ότι ίσως δεν κάνει για καθημερινό ξυρισμα διότι κανει πολυ επιθετικό ξυρισμα.. :hmmm:

Ακομα κι εκει υπαρχουν επιλογες. Οπως ειπα για παραδειγμα, η προηγουμενη που ειχα ηταν πιο ηπια (απο φοβο την ειχα επιλεξει με αυτο το κριτηριο) και πολυ συντομα αγορασα μια πολυ επιθετικη μηχανη. Γενικα το μονο σιγουρο ειναι οτι με μερικους συνδυασμους μηχανων και ξυραφιων (γιατι κι εκει παιζουν διαφορες) θα βρεις τη χρυση τομη που σου αρεσει και θα λυσεις το "προβλημα" σου για μια ζωη με τον καλυτερο δυνατο τροπο!
Άβαταρ μέλους
By manoliossss
#680655 Η αλήθεια είναι ότι η r41 είναι όντως επιθετική για καθημερινή χρήση.Οπως αναφέρθηκε έχει και πιο ήπιες όπως η merkur 34c που είναι η ιδανική για κάποιον που ξεκινάει τώρα το σπορ και θα του κάνει και ακόμα κι αν γίνει πιο έμπειρος.Η όλη διαδικασία με πινέλο αφρό από σαπούνι και μηχανή είναι γενικά άλλη φάση.Εγω από τότε που ξεκίνησα έτσι το ξύρισμα και τους πειραματισμούς με σαπούνια κρέμες αρώματα νομίζω πως το βλέπω σαν χαλάρωση το ξύρισμα παρά σαν καθημερινή αγγαρεία.Μια μέση τιμή για καλές λεπίδες είναι γύρω στο 1-1.5 το πακετακι με τις 5 κι εγώ προσωπικά με κάθε λεπίδα βγάζω τρία-τεσσερα ξυρισματα δηλαδή μου βγαίνει μηνιαίο κόστος λεπίδων ούτε 1.5€ με μέρα παρά μέρα ξύρισμα.

< Note 6 >
Άβαταρ μέλους
By dimitris
#680790 Νομίζω ότι η μόνη σταθερά είναι ότι τον κάθε άνθρωπο βολεύουν αλλά πράγματα...

Έχω μια παρόμοια ξυριστική μηχανή, και έχω δοκιμάσει αρκετές λεπίδες. Οι feather μου φάνηκαν οι καλύτερες. Σε κάθε περίπτωση θέλει πολλή εξάσκηση και τύχη για να μην κοπώ στο ξύρισμα. Θα συνιστούσα τέτοια μηχανή μόνο αν κάποιος ξυριζεται αραιά, όποτε το μπούκωμα του ξυραφιού με τις πολλές λεπίδες είναι θέμα. Αυτες οι ξυριστικες, όπως και οι φαλτσετες ειναι ωραίες και χιπστερ ως αντικείμενο, αλλά τελικά υπάρχει κάποιος λόγος που είχαν σχεδόν εκλείψει μέχρι που η Μανιπενι ξύρισε τον Μποντ στο Skyfall.
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#680794 E! Ναι! Χρειαζεται να μαθεις.
Παλια ο πατερας διδασκε τον γυιο.
Και θελει καποιον χρονο, αρκετα μεγαλυτερο τωρα αφου κανενας δεν σε βλεπει να σε διορθωνει.

Τωρα ολα ειναι στον αυτοματο πιλοτο. Εναι φτιαγμενα να χρησιμοποιουνται ακομα και απο πρωταρηδες με καθολου γνωση ή αισθηση. Ακομα και ο αφρος.
Δεν εχει ομως να κανει με την ποιοτητα του ξυρισματος οπως προσπαθουν να πεισουν τον κοσμο με τη διαφημιση.
Αντιθετα με τον παλιο τροπο ειναι πολυ βαθυτερο το ξυρισμα, με λιγοτερους ερεθισμους και σαφως απολαυστικοτερο.
Ο χρονος ξυρισματος απο την στιγμη που θα μαθεις ειναι πανω κατω ο ιδιος και σαφεστατα φθηνοτερος.
Και φυσικα οταν μαθεις, ξυριζεσαι με μεγαλη ανεση και ταχυτητα και επισης δεν κοβεσαι!

Ολα βεβαια ειναι θεμα προσωπικων επιλογων.
Ειναι καπως σαν να μετακινησαι με αυτοκινητο που παει μονο του και να λες "που να μαθαινω να οδηγω"!
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#680830 Μου αρέσουν πολύ τα βίντεο του Σταρόβα πάνω στο θέμα αυτό

Άβαταρ μέλους
By JarnoT
PeterPan έγραψε:Μου αρέσουν πολύ τα βίντεο του Σταρόβα πάνω στο θέμα αυτό

Βέβαια! Ένα προς ένα από την αρχή τους. Και πολύ καλά εξηγεί και ποικίλες δοκιμές κάνει. Τον παρακολουθώ κι εγώ ανελλιπώς.
Άβαταρ μέλους
By Ove20
#680960 Απλά τώρα τελευταία το έχει ψιλό παρατήσει γιατί άφησε μούσι για ένα ρόλο παπά σε ένα σήριαλ της ΕΡΤ.