Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By gianik
#679617 :(
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#679654 Πόσο δεδομένο έχουμε ότι και αύριο θα ζούμε.

Αυτό μας κάνει αδύναμους.

Διάβασα κάπου (ναι και εγώ διαβάζω βιβλία) στο εξαιρετικό Collins Butterfly guide, του Tom Tolman στο κομμάτι του προλόγου σχετικά με τη συμπεριφορά των πεταλούδων. ... And I quote σε ελεύθερη μετάφραση:
Αν ένας άνθρωπος / ζώο / εχθρός / οτιδήποτε πλησιάσει και απειλήσει το άτομο (μία πεταλούδα), τότε αυτό βάσει ερεθισμάτων και εξέλιξης εκατοντάδων ετών βάσει στατιστικής θα εκτιμήσει τον κίνδυνο και ανάλογα με τις περιστάσεις, η πεταλούδα ή θα πετάξει μακρυά ή θα παραμείνει εκεί που είναι. Θα παραμείνει εκεί γιατί προέχει η τροφή και η εξασφάλιση του οτι θα πρέπει να ζήσει ή θα πετάξει μακρυά γιατί προέχει η διαιώνιση του είδους ... ή αντίστροφα. Γιατί βάσει ερεθισμάτων και χρόνιας επιλογής το είδος του ατόμου αυτού έχει κρίνει ότι ο άνθρωπος / θηρευτής / εχθρός ή μία σκιά (η πεταλούδα δεν μπορεί να διακρίνει ποια είναι η απειλή) είναι παρών και ανάλογα θα ληφθεί η αντίστοιχη αντίδραση.

Έτσι και εμείς, οι άνθρωποι, είμαστε οι επιλογές μας...

Αλλά: Οι άνθρωποι επιλέγουν όχι βάσει ερεθισμάτων μόνο, αλλά βάσει συνέλιξης ερεθισμάτων με το τρίπτυχο ψυχής, συναισθήματος και λογικής. Και η αναλογία αυτών των τελευταίων τριών, σε ξεχωριστή αναλογία σε κάθε άνθρωπο μας κάνει διαφορετικούς από τα ζώα.

Αυτό μας κάνει ανθρώπους

We are soft machines

Σκωτσέζε συλληπητήρια.
Ένα έντομο ποτέ δε θα θρηνήσει την απώλεια ενός άλλου.
Για αυτό ίσως έχει εξασφαλισμένη την επιβίωσή του.

Ένας άνθρωπος θα θρηνήσει την απώλεια ενός άλλου, που έχει αλληλεπιδράσει στη ζωή του.
Για αυτό ίσως έχει εξασφαλισμένη την επιβίωσή του.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#681508 Ακόμα μια φορά βρήκα τον εαυτό μου να εύχομαι συγγενικό πρόσωπο, αίμα μου, να "φύγει γρήγορα" παρά να ταλαιπωρηθεί. Το ευχήθηκα όταν μου είπαν για τον πατέρα μου το Μάρτιο, τώρα, χθες, η αδερφή μου.

Άτομο με ειδικές ανάγκες εκ γενετής, 20κάτι συναπτά έτη σε ψυχολογική κλινική, είχε πτώση και χτύπησε άσχημα το κεφάλι. Χειρουργείο, Μ.Ε.Θ. και αύριο της ξημερώνει το άγνωστο. ... αν ξημερώσει.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#681511 :(
Να πάνε όλα καλά ρε φίλε.....
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#681514 Κρίμα, μέσα σε όλα τα αλλά της εποχής και αυτό....
Περαστικά , αν γίνεται
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#681534 τελικά φαίνεται ευκολότερο απ'οσο νόμιζα
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#681539 ευχομαι oλα να πανε καλα.
Άβαταρ μέλους
By tsilis
#681541 Δύναμη Jim Clark..
Δύναμη και κουράγιο για μια ζωή που έτυχε να είναι τεθλασμένη .
Να γίνει όπως και ότι επιθυμείς .
Άβαταρ μέλους
By bill33
#681544 Κουράγιο.

< Note 10 >