Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#679311 Επίτρεψέ μου να αμφιβάλλω πολύ για τις χρεώσεις των εναλλακτικών. Υπάρχει εκείνο το πραγματάκι που το λένε ΟΤΣ (Οριακή Τιμή Συστήματος) που σχεδόν τα κάνει ίσιωμα...
Η τιμή της kWh είναι μισή η ημερήσια και μισή της νύχτας και πρέπει να συνυπολογίσεις και το μη ανταγωνιστικό κομμάτι και όχι μόνον το ανταγωνιστικό (δηλαδη δίκτυα, ΕΤΜΕΑΡ, κλπ κλπ). Η τιμή που υπολογίζω σ'αυτό είναι 0.13-0.14kWh.
Αν κάνω λάθος, το ξανασυζητάμε. :)
Άβαταρ μέλους
By GTS
Anonymous Founder έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Στην δική μου αγορά, χθες τοποθετήθηκε ο νέος ψυγειοκαταψύκτης και θα περιμένω λίγες μέρες να δω και καταναλώσεις και θα αναφέρω ευπειθώς για να ξέρουν όλοι αν συμφέρει μια τέτοια αλλαγή. Από LG 10ετίας+ 60x190cm πήγα σε LG Α+++ 60x203cm και ομολογώ πως σαν χωρητικότητα είναι πολύ μεγάλη η διαφορά. Κατάψυξη περίπου ίδια , συντήρηση πολύ μεγαλύτερη. 10 πόντοι κάνουν διαφορά, αλλά επιπλέον έχει και μεγαλύτερο βάθος από το παλιό.
Το παλιό made in Korea, το καινούριο made in Poland. Αυτό δεν το λέω για καλό...
Τέλος, το παλιό δεν μπορώ να πω πως μας άφησε πλήρως ευχαριστημένους, γιατί όταν το γέμιζες, στην συντήρηση πάγωνε τα τρόφιμα. Κανένα άλλο no frost που έχουμε δεν έκανε το ίδιο. Θα δούμε αν το νέο έχει τέτοια συμπεριφορά.
Το μόνο που του λείπει είναι Wi-Fi συνδεσιμότητα, που στα ψυγεία γνώμη μου είναι πως δεν είναι κάτι απαραίτητο, αφού απλά το βάζεις και δουλεύει. Μόνον σε καμιά διακοπή ρεύματος θέλεις να παίρνεις status που στο δείχνει και μια έξυπνη πρίζα. Μας βγήκε με δωροεπιταγή και αφαιρώντας και τους Bonus πόντους που είχε δώρο, 390€, θεωρώ πολύ καλό το deal δεδομένων των χαρακτηριστικών του. Α και είναι και Inox αντί για λευκό, για να ταιριάζει με τα υπόλοιπα. Που ΑΚΟΜΗ αυτό το χρυσοπληρώνεις στην LG τουλάχιστον...
:rant:

Μετά από περίπου μία εβδομάδα χρήσης του νέου ψυγείου, επανέρχομαι με νέες μετρήσεις (θυμίζω, το παλιό κλάσης Α, το νέο Α+++ και το νέο ελαφρά μεγαλύτερο).
Πέραν της πρώτης μέρας που έκαψε παραπάνω για να φτάσει στα setpoint, μετά η ημερήσια κατανάλωσή του παίζει από 0.5 έως 0.7 kWh. Αντίστοιχα, την προηγούμενη εβδομάδα και με αντίστοιχες συνθήκες, το παλιό έπαιζε από 1.6 έως 1.9 kWh.
Είναι σαφές λοιπόν πως η υπόσχεση της LG για περίπου την μισή κατανάλωση σε σχέση με το προηγούμενο, πως τηρείται και με το παραπάνω!
Εύκολα από τα παραπάνω συνάγεται πως υπάρχει μια ημερήσια οικονομία άνω της 1kWh, που σημαίνει πως με κόστος kWh για οικιακό τιμολόγιο περίπου 0.13-0.14€, η ετήσια οικονομία θα είναι κατ' ελάχιστον 50€ από την λειτουργία του. Αυτό σημαίνει πως από την στιγμή που το τελικό κόστος του σε εμένα θα είναι 340€ (αφού αφαιρέσω και τους πόντους Bonus), το ROI είναι στα περίπου στα 6.8 χρόνια, στο χειρότερο σενάριο (και με την βεβαιότητα πως το ρεύμα από εδώ και πέρα θα ακριβαίνει, λογικά θα γίνει και νωρίτερα).
Επομένως, αν κάποιος έχει ένα αρκετά παλιό ψυγείο, να γνωρίζει πως με την αγορά ενός καινούριου, θα αποσβέσει την αξία του αργά μεν, αλλά θα την αποσβέσει. Αρκεί να μην του χαλάσει στο ενδιάμεσο.

340ε πως σου βγηκε γιατι το κοιταξα και νομιζω 699ε το εδινε ο Κωτσος?

Απο οτι καταλαβα το παλιο ψυγειο ηταν πληρως λειτουργικο και σχετικα μοντερνο, εγω δεν βλεπω πως ακριβως μπορεις να κανεις αποσβεση με αυτα τα δεδομενα. Τους ποντους πιστευω μπορουσες να τους εξαργυρωσεις και αλλου εκτος και ηταν μονο για αγορα ηλεκτρικων συσκευων. Συν οταν αγοραζει συσκευες οταν βγουν απο εγγυηση παντα υπαρχει ρισκο να θελουν επισκευες.

Ψυγεια τυπικα 20 χρονια αντεχουν.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#679455 Εξήγησα, είχα δωροεπιταγή που έληγε τέλος Νοεμβρίου 300€ και έπρεπε να αγοράσω κάτι αλλιώς θα την έχανα.
Επιπλέον, με την αγορά μου έδωσε 20.000 Bonus που είναι 75€ στην εξαργύρωση. Τώρα είδα πως έχω κάνει λάθος όμως, γιατί η αρχική τιμή ήταν 790, άρα εμένα θα μου κοστίσει 420€ και όχι 340€ που έγραψα.
Επομένως, η απόσβεση θα χρειαστεί άλλο 1.5 χρόνο περίπου.
Όσο για το αν συμφέρει, απλά μαθηματικά είναι νομίζω. Προφανώς αν δεν μου έβγαινε τόσο φθηνά, θα εμένα για καιρό ακόμη με το παλιό.
Γενικώς πάντως, μια καινούρια συσκευή μπορεί να την αγοράσεις και γιατί είναι απλά καλύτερη, χωρίς απαραίτητα να πάρεις τα λεφτά σου πίσω.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#679558 Σήμερα είχαμε διακοπή ρεύματος που μας είχαν ειδοποιήσει κράτησε 5 ώρες. Στο ψυγείο η ψύξη ανέβηκε από 1 στο 5 βαθμούς. Στη κατάψυξη από -18 πήγε -5. Τις πόρτες δεν τις ανοίξαμε γιατι ξέραμε για τη διακοπή. Η θερμοκρασία όμως της κατάψυξης με εβαλε σε σκέψη πίστευα ότι θα κράταγε περισσότερο. Στην επόμενη μισή ώρα πήγε στο -6. Λογικό???

< Note >
Άβαταρ μέλους
By fokion
#686705 Ας το βαλω εδω μια και δε βρισκο που καλυτερα κολλαει....

Εχω το εξης προβλημα.
Μαγειρευουμε σε τρυπλό μαλι υγραερίου ( μπουκαλα αοραστή σφραγισμενη οχι να την πηγαινω σε βενζιναδικο να μου τη γεμιζουν. που απαγορευεται ετσι κι αλλιως, ασχετως...)
Το ενα "ματι" οταν το ανοιγεις "φτυνει" υγρό που μου μοιαζει να ειναι λαδι!!!
ειναι το ματι που ειναι τελευταιο στη σειρά περνοντας σαν αρχη εκει που συνδεαιται ο σωληνας απο την μπουκαλα...
Ειναι η πρωτη φορά που μου τυχχαινει.
Η μπουκαλα ειναι ας πουμε στα μισά της

Σας εχει τυχει?
Οντως υπαρχει λαδι ή ειναι κατι αλλο
Πιθανή λυση?
Άβαταρ μέλους
By gianik
#686827 Τι εννοεις 3πλο μαλλι υγραεριου; :hmmm:
Μήπως είναι λίπος απ τις τροφές; ψήνεις και κρέατα ετσι χυμα;
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#686829 Υποθέτω εννοεί τριπλό μάτι:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By fokion
#686841 Σωστά. Ας οψετε η ορθογραφία μου...
Ναι κατι σαν το ανωτερω εννοω και το "λαδι" βγαινει απο το τερμα αριστερα ( σε σχεση με το που συνδεεται το λαστιχο μπροστά δεξιά...
Οχι δε μαγειρευουμε "χυμα" παντα τηγάνια ή κατσαρόλες.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#686852 Κάποιο προωθητικό μέσο που χρησιμοποιούν στα υγραέρια θα είναι.

Στα αυτοκίνητα που κινούνται με lpg μαζεύεται κάτι σαν λάδι στο φίλτρο της γραμμής του αερίου
Άβαταρ μέλους
By 224v
fokion έγραψε:Ας το βαλω εδω μια και δε βρισκο που καλυτερα κολλαει....

Εχω το εξης προβλημα.
Μαγειρευουμε σε τρυπλό μαλι υγραερίου ( μπουκαλα αοραστή σφραγισμενη οχι να την πηγαινω σε βενζιναδικο να μου τη γεμιζουν. που απαγορευεται ετσι κι αλλιως, ασχετως...)
Το ενα "ματι" οταν το ανοιγεις "φτυνει" υγρό που μου μοιαζει να ειναι λαδι!!!
ειναι το ματι που ειναι τελευταιο στη σειρά περνοντας σαν αρχη εκει που συνδεαιται ο σωληνας απο την μπουκαλα...
Ειναι η πρωτη φορά που μου τυχχαινει.
Η μπουκαλα ειναι ας πουμε στα μισά της

Σας εχει τυχει?
Οντως υπαρχει λαδι ή ειναι κατι αλλο
Πιθανή λυση?
Μήπως λόγω θερμοκρασίας τώρα με τα κρύα υγροποιηται το αέριο μέχρι να ανάψει και να ζεσταθεί?.
Εμείς έχουμε κουζίνα με μάτια υγραερίου οι μπουκάλες είναι έξω στο μπαλκόνι, και η γραμμή τροφοδοσίας είναι μεταλλική μέχρι μισό μέτρο πριν τη συσκευή όπου συνεχίζει με εύκαμπτη. Δεν έχω δει κάτι αντίστοιχοε αυτό που περιγράφεις.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By Dodger
bebes έγραψε:Κάποιο προωθητικό μέσο που χρησιμοποιούν στα υγραέρια θα είναι.

Στα αυτοκίνητα που κινούνται με lpg μαζεύεται κάτι σαν λάδι στο φίλτρο της γραμμής του αερίου

Aυτό είναι.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#689782 Θα ξανασκαλησω το θέμα ρομποτική σκουπα. Αν και το σπιτι δεν ειναι στην τελική του μορφη, εχω αρκετή σκονη (σκουπίζω 2 φορές τη βδομάδα και πάλι μαζεύει).

Απ τη μία σκέφτομαι να βάλω κανενα φίλτρο τύπου dyson, που να το χρησιμοποιώ και για ανεμιστήρα το καλοκαίρι, απ την άλλη πλέον εχω καταλήξει οτι η ρομποτική ειναι κάτι που ουτως η άλλως θα βοηθήσει σοτ να κρατάει το σπιτι καθαρό.

Απ όσο καταλαβα με όσα διάβασα τα ίντερνετς¨
1)Το σφουγγάρισμα καμια δεν το κάνει σωστα, οποτε δεν εχει νόημα να το κοιτάξουμε
2)Neato D7 φαίνεται η πιο value for money.

Aν το έχει ψάξει κάποιος αναλυτικά πρόσφατα, ας δώσει κανενα τιπ. Το budget μπορει να ανεβει (οχι χιλιαρικο προφ που κάνει η S9 :vava: :lol: ) αλλά θα προτιμουσα μεχρι 500.
Επισης με ενδιαφέρει εμπειρία με ανταλλακτικά και total cost of ownership. Aν ειναι να πληρώνεις κανα 100άρικο το χρόνο για βουρτσάκια, θα το ξανασκεφτώ :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#689813 Xiaomi ή Roborock και εννοείται πως κάνεις λάθος για το σφουγγάρισμα. Δεν αντικαθιστά το κανονικό, αλλά βοηθάει πολύ το καλοκαιρί. Προσωπικά όταν δεν έχω χαλιά, πάντα την βάζω να σφουγγαρίζει. Εννοείται πως τα 500€ είναι ήδη πολλά, τιμή στόχος θα πρέπει να είναι κάτι μεταξύ 300 και 400€.
Τα ανταλλακτικά από τα κινεζομάγαζα για τις παραπάνω είναι τσάμπα (10-20€ για όλο το σετ).
Άβαταρ μέλους
By mirage
#689826 Έχω την D7 σχεδόν 2 χρόνια και είναι τα καλύτερα λεφτά που έδωσα για οικιακή μικροσυσκεύη. Όταν την ψώνισα ήταν σε προσφορά κατι λιγότερο απο 500 ευρώ. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος απο την απόδοση της και την διάρκεια μπαταρίας. Ανταλλακτικά υπάρχουν στο Amazon σε αφθονία οπότε μπορείς να πάρεις μια ιδέα απο τιμές απο εκεί. Ενδεικτικά φίλτρο αλλάζω στο 3μηνο πρπ μαζί με το πλευρικό βουρτσάκι και έχω αλλάξει και μια κυριώς βούρτσα. Ενδεικτικά βλέπω σετ, δλδ 4 HEPA φίλτρα, 4 βουρτσάκια και βούρτσα, βγαίνει γύρω στο 30αρι ευρώ.
Για σφουγγάρισμα δεν έχω άποψη και δεν ξέρω αν θα εμιστευόμουν ρομπότ σε ξύλινο παρκέ που έχει το σπίτι.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#689882 Κανοντας ενα ιντερνετικό κραστεστ αναμεσα στην D7 και τη ρομποροκ, μάλλον κερδίζει η δεύτερη, λόγω θορύβου, αναλώσιμων, τιμής και εφαρμογής. :hmmm: