Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#677908 Βασικά δεν έχουν ίδιες επιδόσεις, στον περιστρεφόμενο δεν μπορείς να βάλεις πχ ένα pyrex ή γενικά ένα μεγάλο ορθογώνιο σκεύος.
Επίσης το καθάρισμα έχει διαφορά, άλλο μια επίπεδη επιφάνεια κι άλλο πιατάκια, βάσεις κλπ.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#677952 Λοιποοοοοοοοον

Ο Κοτσος παρεδοσε στην ωρα του παρά το χαμό.....

Εχουμε και λεμε...
Οταν η Indesit λεει 5κιλο και να χτυπηθεις 5 κιλά θα παρει ο (μικρός) καδος...
Οχι απαραιτητα κακό αν ξερεις τι παιρνεις....
Τα γρηγορα προγραμματα ( της μιας ωρας) ειναι ΓΑΜΑΤΑ ( sorry admins :) ) οντως ξεπετάς τα καθημερινώς βρομικα μπατ κιουτ και πας στο επόμενο .... δε χρειαζεται στο 5κιλο να βαλεις 15 κιλά κι οσο αντεξει....

απο αποψη ηχων ειναι ..... Yugo :) κι οχι Merc... δηλ το πως κλεινει η πορτα το πως ακουγεται η αντλια πως ξεκλειδωνει η πορτα κλπ.... λαταλαβατε

Α! προσωπικά τρομαξα απο το κραου που ακουστικε στο πρωτο νερό και χαμηλωσα την βανα.... σα να "την ακουσε" που λενε.... αρα προσοχή στην πιεση για μακροημερευση ( οπως και σε ολα βεβαια...)

κι ενα τελευταιο
αυτοκολητο πανω λεει 5 χρονια εγγυηση στο μοτερ ( και μονο ) αυτο δε το διαβασα πουθενα ( οχι οτι ειναι κακό αλλα λεω)
Άβαταρ μέλους
By 224v
#678006 Και στην κόρη ήρθε το πλυντήριο, όπως είχαν πει. Εντυπώσεις αφού το συνδέσουν!!!?

< Note >
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#678133 Κατά πόσο μπορεί να τα βγάλει πέρα ένας καταψύχτης-μπαούλο αν τον βάλεις στο μπαλκόνι?
Δηλαδή στα πλαίσια της υγρασίας (Σαλονίκη!) και των ακραίων θερμοκρασιών (ντάλες Αυγούστου, μπούζια Γενάρη).
Δεδομένο πως θα προστατεύεται από βροχή και άμεση-πολύωρη έκθεση στον ήλιο.
Άβαταρ μέλους
By Andreasdik
#678143 Εγώ στον μπαλκόνι τον έχω πέντε χρόνια τώρα.
Αποδίδει πολύ καλά. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι ξεράθηκε πριν ένα μήνα το λάστιχο που κλείνει η πόρτα του και το άλλαξα με καινούργιο. Πιθανόν επειδή είναι έξω αν και δεν τον βλέπει ο ήλιος, έχω τέντες.
Απλά τον έχω βάλει πάνω σε μια ξύλινη βάση, δεν πατάει στα μάρμαρα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
224v έγραψε:Και στην κόρη ήρθε το πλυντήριο, όπως είχαν πει. Εντυπώσεις αφού το συνδέσουν!!!?

Η Candy από το 2018 έχει εξαγοραστεί από την Haier. Η Ηaier πριν 30 χρόνια περίπου ζητιάνευε τεχνολογία και τεχνογνωσία από τους Γερμανούς της Liebherr και τώρα είναι από τους κορυφαίους κατασκευαστές λευκών συσκευών στον πλανήτη.
Το λέω αυτό, ώστε να γνωρίζουμε τι αγοράζουμε και πως ό,τι ξέραμε, μπορεί να μην ισχύει πια...

Στην δική μου αγορά, χθες τοποθετήθηκε ο νέος ψυγειοκαταψύκτης και θα περιμένω λίγες μέρες να δω και καταναλώσεις και θα αναφέρω ευπειθώς για να ξέρουν όλοι αν συμφέρει μια τέτοια αλλαγή. Από LG 10ετίας+ 60x190cm πήγα σε LG Α+++ 60x203cm και ομολογώ πως σαν χωρητικότητα είναι πολύ μεγάλη η διαφορά. Κατάψυξη περίπου ίδια , συντήρηση πολύ μεγαλύτερη. 10 πόντοι κάνουν διαφορά, αλλά επιπλέον έχει και μεγαλύτερο βάθος από το παλιό.
Το παλιό made in Korea, το καινούριο made in Poland. Αυτό δεν το λέω για καλό...
Τέλος, το παλιό δεν μπορώ να πω πως μας άφησε πλήρως ευχαριστημένους, γιατί όταν το γέμιζες, στην συντήρηση πάγωνε τα τρόφιμα. Κανένα άλλο no frost που έχουμε δεν έκανε το ίδιο. Θα δούμε αν το νέο έχει τέτοια συμπεριφορά.
Το μόνο που του λείπει είναι Wi-Fi συνδεσιμότητα, που στα ψυγεία γνώμη μου είναι πως δεν είναι κάτι απαραίτητο, αφού απλά το βάζεις και δουλεύει. Μόνον σε καμιά διακοπή ρεύματος θέλεις να παίρνεις status που στο δείχνει και μια έξυπνη πρίζα. Μας βγήκε με δωροεπιταγή και αφαιρώντας και τους Bonus πόντους που είχε δώρο, 390€, θεωρώ πολύ καλό το deal δεδομένων των χαρακτηριστικών του. Α και είναι και Inox αντί για λευκό, για να ταιριάζει με τα υπόλοιπα. Που ΑΚΟΜΗ αυτό το χρυσοπληρώνεις στην LG τουλάχιστον...
:rant:
Άβαταρ μέλους
By egobrain
Andreasdik έγραψε:Εγώ στον μπαλκόνι τον έχω πέντε χρόνια τώρα.
Αποδίδει πολύ καλά. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι ξεράθηκε πριν ένα μήνα το λάστιχο που κλείνει η πόρτα του και το άλλαξα με καινούργιο. Πιθανόν επειδή είναι έξω αν και δεν τον βλέπει ο ήλιος, έχω τέντες.
Απλά τον έχω βάλει πάνω σε μια ξύλινη βάση, δεν πατάει στα μάρμαρα.
Σε ποια περιοχή είσαι? Δεν έχει πρόβλημα στα χοντρά κρύα του χειμώνα?
Είδα πως στα φυλλάδια τους δίνουν ένα εύρος, πχ +10 με +35 βαθμούς. Δεν έχω δει του δικού μου αλλά αν έχει αυτά τα όρια δεν καλύπτονται οι θερμοκρασίες εδώ..

(απροπό, χρόνια πολλά για προχθές!)
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#678169 Έχω ψυγείο σε μπαλκόνι 15 χρόνια και δεν επαθε τίποτα. Δεν βρέχεται βέβαια ουτε το βλέπει ήλιος αλλά είναι σε ντουλαπα χωρίς πλατη μεν, απο μονωτικό υλικό φτιαγμένη δε.

@Andreasdik, χρόνια πολλά!

Από το Redmi Note 8 Pro
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#678174 Συνεχίζω το... παραλλήρημά μου, σε ό,τι αφορά το ψυγείο, αυτό που αντικατέστησα είναι αυτό:
https://cocnhoicantho.com/en/refrigerat ... _b429_bvqa
Με τα κάτωθι χαρακτηριστικά σε ό,τι αφορά την κατανάλωση ενέργειας.
power consumption (kWh/year): 395
energy class: class Α

Το καινούριο, είναι αντίστοιχα το:
https://www.lg.com/gr/psigeia/lg-GBB62PZGFN
Με κατανάλωση ενέργειας:
power consumption (kWh/year): 197
energy class: class Α+++

Μένει να διασταυρωθούν και στην πράξη. :eat:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#678184 Με γεια το νέο ψυγείο.

Το παλιό σου κράτησε δέκα χρόνια μόνο;

Εχω ψυγειοκαταψυκτη LG 60χ200 δεκαπέντε χρόνια τώρα και, να χτυπήσω ξυλο, δεν έχει κάνει 'τσικ'.

Από το Redmi Note 8 Pro
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#678213 Τι το έκανες το παλιό ψυγείο;
Το παίρνει το μαγαζί;
Άβαταρ μέλους
By Zorz
egobrain έγραψε:Κατά πόσο μπορεί να τα βγάλει πέρα ένας καταψύχτης-μπαούλο αν τον βάλεις στο μπαλκόνι?
Δηλαδή στα πλαίσια της υγρασίας (Σαλονίκη!) και των ακραίων θερμοκρασιών (ντάλες Αυγούστου, μπούζια Γενάρη).
Δεδομένο πως θα προστατεύεται από βροχή και άμεση-πολύωρη έκθεση στον ήλιο.

Οι οικιακές συσκευές ψύξης έχουν climate class, που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι SN - T (+10°C με +43°C). Αν βάλεις τον καταψύκτη να δουλεύει συστηματικά εκτός του φακέλου λειτουργίας του τότε αρχίζει να πέφτει η απόδοση, μπορεί να μην κρατάει σωστά θερμοκρασία (είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω) και το ιξώδες του λαδιού στο συμπιεστή χοντραίνει υπερβολικά με αποτέλεσμα να μην λιπαίνεται επαρκώς. Επειδή οι βαρβάτες παγωνιές είναι σχετικά σπάνιες στη Θεσσαλονίκη μπορείς να το ρισκάρεις, αλλά το καλύτερο είναι να πάρεις ένα μοντέλο που έχει προδιαγραφές για έως -15°C ώστε να είσαι ήσυχος.

Πρέπει να έχουμε ξανακάνει αυτή τη κουβέντα παρεμπιπτόντως. :hmmm:

Anonymous Founder έγραψε:Το καινούριο, είναι αντίστοιχα το:
https://www.lg.com/gr/psigeia/lg-GBB62PZGFN
Με κατανάλωση ενέργειας:
power consumption (kWh/year): 197
energy class: class Α+++

Μένει να διασταυρωθούν και στην πράξη.

Πολύ καλό το συγκεκριμένο μοντέλο. :thumbsup: