- 26 Ιαν 2015, 03:17
QsisVTS έγραψε:Ωραία τα λες αλλά μπορώ να σου τα πω και από την άλλη μεριά..
προφανως, και τα εχω πει και εγω.
Το κακόμοιρο το αφεντικούλι δεν έχει λεφτά και σου παιζει πιστόλια και κάνεις μόκο
αν εννοεις μισθο, τοτε να τον πηδηξεις με οποιο τροπο μπορεις. Εγω διαχωριζω τη κατασταση στο εξης: βαζω και στην εξισωση τις περιστασεις που οδηγησαν σε αυτη τη κατασταση, δηλαδη αλλο να μην εχει επειδη ειναι ειλικρινα δυσκολα τα πραγματα και κανει φιλοτιμες προσπαθειες να ειναι σωστος απεναντι σου και αυτο φαινεται ξεκαθαρα, και αλλο να το παιζει πτωχος για να γλυτωσει 100ε για να γεμισει μια παραπανω φορα τα τεποζιτα των (πλυθηντικος, πραγματικο παραδειγμα) Ferrari του...Σε καθε περιπτωση, ακομα και στη πρωτη περιπτωση, αν ο υπαλληλος θεωρει οτι πρεπει (ΚΑΙ γιατι προφανως οι υποχρεωσεις δεν πληρωνονται με φιλοτιμο) να τον πηδηξει, να το κανει.*2
Το κακομοιρο το αφεντικούλι δεν έχει να σε αποζημιώσει όταν δε σε θέλει άλλο και σου ζητάει να κάνεις εικονική απόλυση μπας και μπεις ταμείο..
οπως ειπα θεωρω την αποζημιωση απολυσης (τουλαχιστον στα ποσα που ισχυουν και ΣΙΓΟΥΡΑ στα ποσα που ισχυαν) λαθος. Οποτε πως θες να σου απαντησω στο παραπανω? Κατα την εννοια "μου κανει |λογοκρισία| για να μου φαει κατι που εχω δικαιωμα" παλι η απαντηση μου ειναι να τον πηδηξεις, αλλα ξεκαθαριζω ΞΑΝΑ οτι αυτο το συγκεκριμενο δικαιωμα κατ'εμε ειναι λαθος.
Εκεί πρέπει ή δε πρεπει να σε προστατεύει ο νόμος*;
Εσύ στον εργαζόμενο τι προτείνεις να κάνει; Να συνεχίσει να δουλεύει τέλεια και όλα καλά;
Να κανει οτι περναει απο το χερι του για να παρει αυτα που ειναι δικα του.
*πρεπει. Αλλα ετσι οπως ειναι, ΔΕΝ προστατευει ουτε τον υπαλληλο απο το κακο εργοδοτη, ουτε τον εργοδοτη απο το κακο υπαλληλο. Για αυτο ειναι σκατα. Το να απολυεις καποιον που δεν χρειαζεσαι πια ΔΕΝ σε κανει κακο εργοδοτη.
*
2Αυτο που θελω να πω τεσπα και εχω ξαναπει, ειναι οτι δυσκολιες μπορει να προκυψουν στο καθενα. Οπως εγω ειχα κατανοηση και εβαζα πλατη σε διαφορα θεματα των υπαλληλων που δεν ημουν υποχρεωμενος, ετσι περιμενω και αυτοι, ΟΣΟ μπορουν και οταν ειλικρινα χρειαστει, να εβαζαν πλατη.
Παραδειγμα: Ρε φιλε, με κλεψανε. Θα μου πεις "επιχειρηματικο ρισκο". Ναι σε αυτο συμφωνω, αλλα δεν ειναι μια κατασταση που μπορεις να αντιμετωπισεις ευκολα ή να εχεις καβατζα μερικες δεκαδες χιλιαρικα για ΑΝ σου συμβει. Οι προμηθευτες ειτε δεν καταλαβαινουν και δεν τους νοιαζει τιποτα (και πληρωνονται μια φορα την εβδομαδα οποτε δεν υπαρχει και χρονος), ειτε τεντωνουν και αυτοι τη κατανοηση τους οσο μπορουν αλλα για να μαζεψεις ΕΞΤΡΑ τα 80 χιλιαρικα που σου πηραν (πραγματικο παραδειγμα συναδελφου), θελεις χρονο ρε παιδι μου.
Ε λοιπον, εκει θα περιμενω απο τον υπαλληλο που του δανεισα λεφτα για να φτιαξει το αμαξι του οταν το τρακαρε, ή που δεν του χρεωσα τα 600ε ζημια που πηγε και εκανε στο μηχανακι της δουλειας οταν (κατα δηλωση του) επεσε μονος του σε ευθεια χωρις κανενα λογο, να βαλει πλατη οπως και οσο μπορει, μεχρι να ερθω στα ισια μου.