Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#677650 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Τα έχω δοκιμάσει όλα όσα γράψατε, το θέμα είναι πως σέρνεται τόσο που οποιαδήποτε εργασία είναι εντελώς nerve racking (Μιλάμε για λεπτά ολόκληρα στην εκτέλεση οποιασδήποτε εντολής) με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώνω καμία προσπάθεια επίλυσης του θέματος. :lol:

100% από Update την έφαγα, γιατί ξαφνικά μου λέει πως δεν είναι και genuine τα windows μου ( τα οποία φυσικά και είναι genuine)

Προέχει να σώσω τα αρχεία στην παρούσα φάση και για αυτό εστιάσα εκεί την ερώτηση. Θα πάρω ένα case όπως αυτά που μου υποδείξατε να έχω τα αρχεία μου και βλέπουμε με το σαπιοlaptop (αν τη γλιτώσει από μπουνιές) :lol:

Για την ώρα μετακινώ κάποια πολύ βασικά word, xls, pdf μεγέθους 110 mb σε φλασάκι με estimated 2 ωρες :lol: :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By vasilis
#677655 χρόνια απορώ ότι γιατί δεν κρατάτε backup σε εξωτερικό μέσο, ή δεν δουλεύετε στο cloud τις δουλειές σας.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#677656 Προσωπικά έχω να κάνω με αρχεία ετών ολόκληρων που μεταβάλλονται κάθε μέρα και συχνά εκτός γραφείου. Υπάρχουν άλλα τόσα που λειτουργούν δικτυακά, αλλά με τους ρυθμούς της δουλειάς και τα ωράρια τα offline αρχεία είναι αδύνατο να τα ανανεώνω κάθε τόσο σε οποιασδήποτε μορφής Backup.

Όπως και να χεί το συμβάν ήταν καμπανάκι για να στήσω καλύτερα το όλο σύστημα με λίγο παραπάνω redundancy.

(btw, άνοιξα task manager, CPU Load 0%, Ram 25%, τίποτα δεν κάνει μπαμ πως κάτι τρέχει )
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
socratesn έγραψε:Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Τα έχω δοκιμάσει όλα όσα γράψατε, το θέμα είναι πως σέρνεται τόσο που οποιαδήποτε εργασία είναι εντελώς nerve racking (Μιλάμε για λεπτά ολόκληρα στην εκτέλεση οποιασδήποτε εντολής) με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώνω καμία προσπάθεια επίλυσης του θέματος. :lol:

100% από Update την έφαγα, γιατί ξαφνικά μου λέει πως δεν είναι και genuine τα windows μου ( τα οποία φυσικά και είναι genuine)

Προέχει να σώσω τα αρχεία στην παρούσα φάση και για αυτό εστιάσα εκεί την ερώτηση. Θα πάρω ένα case όπως αυτά που μου υποδείξατε να έχω τα αρχεία μου και βλέπουμε με το σαπιοlaptop (αν τη γλιτώσει από μπουνιές) :lol:

Για την ώρα μετακινώ κάποια πολύ βασικά word, xls, pdf μεγέθους 110 mb σε φλασάκι με estimated 2 ωρες :lol: :lipsealed:

Από χώρο πώς είσαι;
Άβαταρ μέλους
By socratesn
vasilis έγραψε:πόσες μέρες είναι έτσι;
στο ιστορικό ενημερώσεων τι έχει αλλάξει;

Στο Ιστορικό των updates δε βλέπω κάτι πρόσφατο.

Παρασκευή δούλευα κανονικά, το άφησα με τερματισμό, δεν είχε κάποιο θέμα.
Έκτοτε δεν το ξαναενόχλησα και σήμερα το πρωί πάω να το ανοίξω και μου είχε μαύρη οθόνη με κέρσορα πρίν την οθόνη του Login.

Κάνω ένα Repair από το Bios, ρίχνω και μία επαναφορά σε ένα session της 24ης Νοεμβρίου και πλέον ανοίγει κανονικά, αλλά μιλάμε για τρομερές καθυστερήσεις, δεν είναι usable.
Να σημειώσω ότι το laptopάκι πετούσε για τη χρήση που του έκανα μέχρι σήμερα, δεν μπορώ να καταλάβω τι μεσολάβησε.

:s_dunno :s_dunno :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#677675 Μήπως κοντευει να πεθανει ο δίσκος;

Γιατί κάποια στιγμή και το δικό μου λαπτοπ ήταν του στυλ, βάστα Τουρκο να γεμίσω, και ακουγοντας συμβουλές φίλων άλλαξα τον δίσκο με SSD.
Πλέον πεταει...

Από το Redmi Note 8 Pro
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Νίκος Παππάς έγραψε:Μήπως κοντευει να πεθανει ο δίσκος;

Γιατί κάποια στιγμή και το δικό μου λαπτοπ ήταν του στυλ, βάστα Τουρκο να γεμίσω, και ακουγοντας συμβουλές φίλων άλλαξα τον δίσκο με SSD.
Πλέον πεταει...

Από το Redmi Note 8 Pro

τα ιδια και μετο δικο μου σαπακι.Μολις μπηκε ssd σπινιαρει την 3η.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#677683 Ναι και σε safe mode θέλει κανά μισάωρο να δείξει start button από μαύρη οθόνη :rant:

Έτρεξα και μία CHKDSK εντολή, δεν έδειξε κάτι ανησυχητικό

Τέλος πάντων πήρα ένα Caddy να πάρω ένα ολικό backup απ τον σκληρό όσο και αν προλάβω και όλο το υπόλοιπο ποσώς με ενδιαφέρει
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#677695 κατα πάσα πιθανότητα απο το update το τελευταίο , έχει περαστεί driver που χτυπάει.
Σε συνδυασμό οτι ο δίσκος (αν λες hdd) κάλλιστα έχει δει καλύτερες μέρες, δέσαμε.

Θα σου έλεγα να το έψαχνες με Event Viewer και System Report αλλά αρχίζει και γίνεται εξειδικευμένο το πράμα.

Καλά το σκέφτεσαι, σώσε τα αρχεία σου και βλέπεις σε 2η φάση τι θα πράξεις.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#677697 Ε αυτό, ούτως ή άλλως το μηχάνημα τα έβγαλε με το παραπάνω τα λεφτά του, δεν έχω καν διάθεση ή απαίτηση να ασχοληθώ για να δουλέψει, ειδικά αν πρόκειται για hardware ζήτημα εν τέλει.

Εφόσον πρόλαβα και έσωσα critical για τη δουλειά μου αρχεία, τώρα κάτι χαζόbackups από παλιά κινητά κλπ λίγη αξία έχουν, αλλά καλού κακού θα τα κρατήσω και αυτά με τη βοήθεια του caddy.
Προχωράμε, ευχαριστώ άπαντες!