Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Dimitris_P έγραψε:Τελικά το έκανα μόνο με virtual wireless χωρίς vlan interface

Το ρύθμισα στα αλλα, δεν βλέπω όμως επιλογή στο broadlink app για το rm3 mini. Διάβασα κάπου ότι πρέπει να τα σβήσω όλα και να τα ξαναπεράσω

Τελικά έκανα reset το rm3 και ξαναπέρασα τα remotes.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Dimitris_P έγραψε:Ήρθε και το Sonoff 2 Gang
https://www.banggood.com/SONOFF-T0-EU-o ... 70886.html

Πήγα να το βάλω στο σαλόνι αλλά δεν έχει ουδέτερο, έπρεπε να σπάσω το μπουάτ να κατεβάσω.

Πήγα λοιπόν στο διάδρομο να το βάλω στο διακόπτη που ελέγχει διάδρομο και τουαλέτα και έχει πρίζα από κάτω, οπότε τράβηξα ουδέτερο πρώτα, μετά όμως που πήγα να το βάλω διαπίστωσα ότι της φάσης ήταν τσιμα τσιμα η επιστροφή και δεν χωράγε να την βάλω και πως ο sonoff διακόπτης δεν έχει λαμακια για να σφίξει στον τοίχο! Έχει βίδες αλλα λογικά πρέπει να γίνουν τρύπες
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#674976 Επιτέλους κατάφερα να συνδέσω την mi λάμπα στην Alexa. :yahoo:

Θυμήθηκα ότι ήταν Yeelight, οπότε κατέβασα την εφαρμογή της και την εγκατέστησα εκεί κι έβαλα server Europe που έλεγε.

Αμ δεν την έβλεπε, κοίταζα σε sites, εδώ εκεί τίποτα.

Τελικά την λύση την βρήκα εδώ
https://www.guidingtech.com/connect-yee ... -problems/
Voice commands on Yeelight products work only with the Singapore server :dizzy:

Οπότε άλλαξα server στο Yeelight app (στο mi home app δεν έχει ρύθμιση), την έκανα αναγκαστικά reset για να ξαναπροστεθεί και voila προστέθηκε στην Alexa!
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#674985 Διαβάζω όλα αυτά περί αυτόματου σπιτιού...

Μου φαίνονται ξένες γλώσσες! Ενδιαφέροντα πράγματα αλλά πολύ σπαζοκεφαλιά για εμένα...

Ερώτηση: Ποια ασχολούνται με εγκαταστάσεις κ σχέδια για έξυπνο σπίτι? Οι ηλεκτρολόγοι? Υπάρχουν ενημερωμένοι πάνω στο θέμα στην Θεσσαλονίκη? Που θα απευθυνθεί κανείς αν κάνει μια ανακαίνιση κ θέλει να δει τί επιλογές υπάρχουν?
Άβαταρ μέλους
By dimik
PeterPan έγραψε:Διαβάζω όλα αυτά περί αυτόματου σπιτιού...

Μου φαίνονται ξένες γλώσσες! Ενδιαφέροντα πράγματα αλλά πολύ σπαζοκεφαλιά για εμένα...

Ερώτηση: Ποια ασχολούνται με εγκαταστάσεις κ σχέδια για έξυπνο σπίτι? Οι ηλεκτρολόγοι? Υπάρχουν ενημερωμένοι πάνω στο θέμα στην Θεσσαλονίκη? Που θα απευθυνθεί κανείς αν κάνει μια ανακαίνιση κ θέλει να δει τί επιλογές υπάρχουν?
Σε εταιρεία που ασχολείται με automations.
Συνήθως βαζουν και συναγερμους-καμερες οι ίδιες εταιρείες.

Το πρόβλημα είναι ότι πολλές έχουν αποκλειστικες συνεργασίες με προμηθευτές οπότε αν θες άλλο προϊόν πρέπει να πας σε άλλη εταιρεία.

Αν δεν γνωρίζεις το καλύτερο είναι να κάνεις όλους τους αυτοματισμους από συγκεκριμένη εταιρεία ώστε να έχεις και την ανάλογη υποστήριξη αν κάτι χαλάσει.

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#675043 Οι εταιρείες που ασχολούνται με Automation, δεν έχουν ιδέα με το home automation. Εντελώς διαφορετικοί κόσμοι και σε τεχνολογία και σε πρωτόκολλα.
Γενικώς η λύση είναι αν δεν θέλεις /μπορείς ν'ασχοληθείς, να επιλέξεις ή Legrand ή Fibaro (Geyer).
Μετά, ρώτα τις εταιρείες να σου προτείνουν κάποιον. Αλλά και πάλι, υπάρχουν 2 θέματα :
-Κόστος (5 φορές πάνω σε σχέση με τους Κινέζους)
-Ποικιλία : μια εταιρεία, δεν μπορεί να καλύψει τα πάντα.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#675070 Ναι Home Automation εννοούσα, λογικά θα έχει και είναι συνήθως αντιπρόσωποι συγκεκριμένων λύσεων.

Πχ ο εδώ αντιπρόσωπος της Fibaro αναλαμβάνει και κάνει μελέτη και εγκατάσταση.

Να μπλέξει άνθρωπος με μηδενικές γνώσεις μόνος του και με κλασσικούς ηλεκτρολόγους το θεωρώ άθλο και σίγουρα κάτι θα ξεχαστεί ή δεν θα δουλεύει όπως πρέπει.

< >
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#675080 πριν να σκεφτεις λυσεις, ξεκινα απο το τι θες να πετυχεις
ο ορος home automation ειναι πολυ ευρυς

κανε μια λιστα με μερικα βασικα objectives . πχ
-εξυπνα φωτα σε 1-2-χ δωματια
-συναγερμος κτλ...
ισως υπαρχουν ευκολες λυσεις που μπορεις να κανεις μονο σου
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#675089 Σκέφτηκα μήπως είναι καλύτερο να πάω σε sonoff mini διακόπτη και να τον βάλω στο μπουάτ (το μεγάλο πανω εννοώ, όχι πίσω από τον διακόπτη. Έχω τα μεγάλα μπουάτ εγώ όχι τα μικρά στρογγυλά, οπότε πιστεύω θα υπάρχει χώρος να μπουν 1-2 παπαράκια. Ούτως ή άλλως κάποια στιγμή θα πέσει βάψιμο, οπότε μπορεί να γίνει λίγο πιο πριν.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#676367 Τελευταία αγορά, το παρακάτω φωτιστικό δαπέδου και όπως πάντα, εξαιρετικό value for money από την Yeelight:
Εικόνα
[205,53€ 30% OFF]Yeelight YLLD01YL 12W Smart Dimmable LED Floor Table Lamp WIFI APP Control ( Ecosystem Product) Smart Light from Lights & Lighting on banggood
https://banggood.app.link/rtjAkiqsGbb

To αγόρασα στα 71€ και ήρθε σε μία εβδομάδα από Τσεχία. Είναι ποιοτικό, και πολυ βολικό το control του πάνω για τον έλεγχό του, αν είσαι δίπλα του. Φυσικά ελέγχεται και από το app και Alexa κλπ.
Έχετε υπόψιν σας πως τα φωτιστικά σαν αυτό τα στέλνουν στην κούτα τους η οποία ειναι για την κινέζικη αγορά. Άρα, θα χρειαστείτε και έναν adaptor για να μπουν σε ευρωπαϊκή πρίζα.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#676574 Για σκούπες ρομπότ εδώ ρωτάμε;
xiaomi mi robot μπαίνουμε;
Αυτή εδώ συγκεκριμένα : https://www.skroutz.gr/s/11655473/Xiaom ... outz_share
(ΔΕΝ είναι για μένα)
Άβαταρ μέλους
By Serf
Dimitris_P έγραψε:Μετά από σχεδόν 1 μήνα (παραγγελία 12Oct) ήρθαν σήμερα οι πρίζες Blitzwolf
https://www.banggood.com/BlitzWolf-BW-S ... 08132.html

Πρώτες εντυπώσεις:
- καταρχάς το δέμα δεν είχε κανένα περιτύλιγμα ασφαλείας (πχ bubblewrap) οπότε σίγουρα θα "έφαγαν ξύλο"
- το app είναι στα ελληνικά και δεν βλέπω επιλογή αλλαγής γλώσσας
- Για τη σύνδεση με το κινητό πρέπει ν'ακολουθήσεις ΑΚΡΙΒΩΣ τις οδηγίες
- Το app λέει ότι οι ειδοποιήσεις για εκτός δικτύου είναι στη μισή ώρα για να μην σπαμάρει με ειδοποιήσεις λέει. Οπότε έχω κλείσει τον διακόπτη τώρα του πολύπριζου που το έχω βάλει και περιμένω να περάσει μισή ώρα για να μου έρθει ειδοποίηση. Δεν μ'αρέσει αυτό το feature, θέλω realtime feedback. (ήρθε ειδοποίηση τελικά στο μισάωρο)
- έχει και μια λειτουργία για έλεγχο δικτύου, αλλά λέει πρέπει να είσαι συνδεδεμένος στο ίδιο δίκτυο και με 2g wifi. Άρα από remote δεν μπορείς να τρέξεις έλεγχο κατάστασης

Νεότερες εντυπώσεις; Με Google Home συνδέονται; Σκέφτομαι να πάρω δύο, να μετρήσω κατανάλωση καθόλη τη διάρκεια του χειμώνα των δύο A/C που λειτουργούν σχεδόν 24/7 για βοήθεια στην απόφαση αντικατάστασής τους ή μη.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#676651 Μια χαρά λειτουργούν, δεν έχω παρατηρήσει κάτι. Μόνο αυτό που σου είπα, ειδοποιούν στο μισάωρο αν πέσει το ρεύμα, όχι επί τόπου.

Είναι 16Α οπότε τσέκαρε αν αντέχουν το κλιματιστικό, θεωρητικά ναι.

Google Home δεν έχω δοκιμάσει αλλά ούτε στην Alexa τα έχω βάλει, μην πάει και κλείσει καμιά πρίζα κατά λάθος :lol: