Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By GTS
ArrowsFA1 έγραψε:και εγώ υπέρμαχος του desktop για δουλειά γραφείου & gaming...
Δε βρίσκω τι προσφέρει παραπάνω ένα λαπτοπ.
Επίσης όταν έρθει η ώρα για αναβάθμιση σε desktop, μπορείς να κρατήσεις κουτί, τροφοδοτικό, δίσκους, ψύκτρα και οθόνη αν είχες πάρει σοβαρά πράγματα. Άρα θες μόνο CPU+RAM+motherboard και ενδεχομένως να μη θες πάντα νέα motherboard (πχ η AMD έχει κρατήσει για πολλά χρονια το socket AM4)..

προσωπικά έχω desktop σε σπίτι + γραφείο και ένα λαπτοπ της πλάκας όταν χρειάζομαι φορητότητα σε ταξίδια.

Eιναι ποιο φθηνο να αγορασεις λαπτοπ αν μιλαμε για απλη χρηση και επισης μπορεις να δεις ποιο ευκολα ταινιες κλπ αφου το μεταφερεις οπου βολευει.

Αν θελεις βαρια χρηση (περα απο gaming υπαρχει το photo editing & video editing) τοτε με τα ιδια χρηματα θα ειναι ποιο γρηγορο το desktop.

Παντως για να γινω παραγωγικος με λαπτοπ θελω και εξωτερικη οθονη γιατι στην μικρη οθονη του λαπτοπ δεν μπορω.

Επισης για να παρεις λαπτοπ με καλα χρωματα και ποιοτικη οθονη θελεις μια περιουσια ενω πολυ καλες οθονες αγοραζεις με 350ε για το desktop (τουλαχιστον μια τετοια εχω και εχει μεγαλο ευρος χρωματων).
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#676576 Και μπορεις να δεις ταινιες στην μικρη οθονη (που ομως δεν μπορεις να δουλεψεις) :)

Δεν υπαρχει συγκριση παιδια. Το μονο κακο με τα desktop ειναι οτι συχνα πυκνα μπορεις να παρασυρθεις σε αναβαθμισεις.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#676577 εκτός από οθόνη, τα περισσότερα λαπτοπ έχουν ήχο και πληκτρολόγιο της κακιάς ώρας οπότε αν τα θες για "σταθερή" εργασία, δεν τα γλιτώνεις αυτά τα έξτρα περιφερειακά...
Τελευταία επεξεργασία από ArrowsFA1 και 24 Νοέμ 2020, 21:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#676580 Ακριβώς όπως τα λέτε.
Άρα κοντά στο λαπτοπ, θες οθόνη, πληκτρολόγιο, ποντίκι, ηχεία. Με τα χρήματα του λαπτοπ φτιάχνεις μηχάνημα που θα είναι πιο γρήγορο, πιο σταθερό, πιο ανθεκτικο αφού θα δουλευει σε χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Στην δουλειά εχω σταθερό υπολογιστή 13-14 ετών με i3 του τότε, σκληρό δίσκο και του έβαλα 8 γίγα μνήμη.

Στο σπίτι εχω λαπτοπ 8 ετών με i5 και στην προηγούμενη καραντίνα του έβαλα SSD.

Μέχρι τότε ο παλιότερος ήταν παντου και παντα γρηγορότερος.
Πλέον είναι λιιιιγο πιο γρήγορο το λαπτοπ...... Μέχρι να βρω διάθεση να βάλω και στον σταθερό SSD...

Από το Redmi Note 8 Pro
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
drdino έγραψε:https://outlet.euro.dell.com/Online/SecondaryInventorySearch.aspx?c=uk&cs=ukdfh1&l=en&s=dfh&sign=PXhcOSHtr1T4IOw%2fPR7UdRLHHMfRBtxIr81b%2fMq6mD4VkRG%2bGjV%2fhFkcUO%2bhYW2T6w8eM%2bqvh%2bxR4mmMumaVKNt3%2fFQXr4w%2f9WkU3LYx25vVe%2bizxdLeudyWLMC4xH3t%2bHrRdTqgil3vqmvn0uWQRKA%2bDKez9ZXmpsmNOmYose6jXOc5iSnm3G8aaUzH2YMguuV0OWxLZJVmDK%2f6xkE3WnZKkNHPBm9LJ0w9grd5pg3Cet%2fNrEhl1w%3d%3d

αλλά δεν έχει άτοκες ως μαγαζί. Το ebay έχει επίσης πολλά refurbished enterprise συστήματα τα οποία είναι καλή φάση για desktop, αλλά και πάλι άτοκες γιοκ μάλλον;

Στέλνουν όμως έξω απ΄το νησί; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#676585 Αυτο ρε παιδια ειναι προσφορα?\
βλεπω ειναι ενα 20αρικο κατω απο την κατωτερη μεση τιμη
απλα κερδιζεις το γεγονος οτι παιρνεις την εγγυηση μεγαλου μαγαζιου και οχι σκρουτζομαγαζου

https://www.kotsovolos.gr/mobile-phones ... -64gb-blue
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Geo f1 έγραψε:Και μπορεις να δεις ταινιες στην μικρη οθονη (που ομως δεν μπορεις να δουλεψεις) :)

Δεν υπαρχει συγκριση παιδια. Το μονο κακο με τα desktop ειναι οτι συχνα πυκνα μπορεις να παρασυρθεις σε αναβαθμισεις.

Ακριβώς. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση υπέρ του desktop συγκριτικά με το laptop.

Να δεις ταινίες; βεβαίως. Έχω φλασάκι και την περνάω εκεί και το τοποθετώ στην τηλεόραση. Μη μου πεις ότι δεν έχεις τηλεόραση που δεν έχει υποδοχή για φλασάκι.

Δεν σου αρέσει αυτή η λύση; Κάνεις screen mirroring. Δεν έχεις τηλεόραση με screen mirroring;

Έχω και άλλη λύση. Πάρε με 10€ ένα 3 μέτρων καλώδιο HDMI και το έχεις για μια ζωή. Σχεδόν όλα τα laptop έχουν έξοδο HDMI. Δεν έχει έξοδο; υπάρχουν dongle με HDMI.

Δεν σου αρέσει αυτή η λύση; NetFlix, CosmoteTV, VodafoneTV με ταινίες free και on-demand.

Αν δεν σου αρέσει καμία από τις παραπάνω λύσεις, τότε το πρόβλημα το έχεις εσύ και όχι τα laptops.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#676596 :lol:
Βλεπω άνοιξα τους ασκούς του Αιολου.
Η αιώνια διαμαχη λαπτοπακηδων vs ντεσκτοπακηδων.. :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
skous έγραψε:Υπάρχει άτομο που βλέπει ταινία σε desktop????

< >
Με τη νέα οθόνη τις απολαμβάνω κιολας. Και το pc το εχω συνδεδεμένο μέσω hdmi στην tv.
Μπουσο καλές οι λύσεις σου. Που φυσικά εφαρμόζονται συνεχώς. Με το πισι.

.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
KiloMeater έγραψε:θελω να περασω ενα καλωδιο ethernet απο τον ενα οροφο στον αλλο (γιατι δε θελω το NAS να ειναι στο καθιστικο που ειναι το router)
περασα την ατσαλινα μια χαρα, οποτε το καλωδιο δεν θα ειναι θεμα.
Αυτο που δεν εχω κανει ειναι πως συνδεω τα βυσματακια

α) τι καλωδιο να παρω? η αποσταση ειναι καμια 15αρια μετρα
β) τι μηχανημα ; κατα προτιμηση link απο Αμαζον
https://www.amazon.de/LogiLink-WZ0012-N ... 930&sr=8-4
κανει;
γ) καναν οδηγο για ευκολη / ποιοτικη δουλεια
Πως το πέρασες το καλώδιο;

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#676604 Τέσσερο

Καρέκλα σε ανακλιση, πόδια πάνω στο γραφείο και το λαπτοπ sous-verre για την μπύρα...

< >