Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
gianik έγραψε:Με 600 ευρώ φτιάχνεις καλύτερο desktop από ίδιας αξίας laptop; :hmmm:

Αναλογα τι παραχωρησεις κανεις..Εγω φτιαχνω για την μικρη desktop με amd ,ryzen3100 μια νορμαλ καρτα γραφικων, 16gb ram και εναν καλο ssd. Οθονη πληκτρολογιο ηχεια κλπ τα εχω. Γυρω στο 600 ειμαι τωρα..
Άβαταρ μέλους
By gianik
#676545 Βασικά είμαι άσχετος σε θέματα συμβατότητας κλπ... :(
Δλδ εάν μια μητρική δεν ταιριάζει με το τάδε κλπ...
Αλλα για να μου λες 600 χωρίς οθόνες κλπ πάμε στο 800αρι... :(
Άβαταρ μέλους
By nickthetrib
#676546 εεεπ, ειπαμε κομπλε συστημα.
αρα οθονη πληκτρολογιο ηχεια κλπ πρεπει να ειναι μέσα.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
ArrowsFA1 έγραψε:Επίσης όταν έρθει η ώρα για αναβάθμιση σε desktop, μπορείς να κρατήσεις κουτί, τροφοδοτικό, δίσκους, ψύκτρα και οθόνη αν είχες πάρει σοβαρά πράγματα. Άρα θες μόνο CPU+RAM+motherboard και ενδεχομένως να μη θες πάντα νέα motherboard (πχ η AMD έχει κρατήσει για πολλά χρονια το socket AM4)..

και οι ram δεν μπορουν να παιξουν σε επομενο σεταρισμα, σε περιπτωσεις αλλαγης cpu/motherboard?
πχ αν αλλαξεις socket σε intel, ωστε να κουμπωσεις το τρεχον σετακι DDR4.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#676554 αν η νέα μητρική παίρνει 'ίδιας γενιάς' RAM, ναι....(π.χ. παλιά και νέα μητρική με DDR4)
αν παίρνει νέου τύπου μνήμη τότε όχι...(π.χ. αν η παλιά σου μητρική είχε DDR3 και η νέα θέλει DDR4)
Άβαταρ μέλους
By kubiak
gianik έγραψε:Βασικά είμαι άσχετος σε θέματα συμβατότητας κλπ... :(
Η κύρια διαφορά είναι ότι η πρώτη φορά είναι η μόνη φορά που τα αγοράζεις όλα μαζί (γιατί μπορεί να θέλεις να αναβαθμιστείς ή να αντιμετωπίσεις μία ζημιά ή βλάβη).

Από εκεί και πέρα το ότι δεν μεταφέρεται συνεπάγεται ότι δεν είναι επιρρεπής σε ζημιές από πτώσεις...

Νομίζω ότι -πλην σπανίων περιπτώσεων- στα ίδια χρήματα ένας desktop θα είναι πάντα καλύτερος από ένα laptop.
Τελευταία επεξεργασία από kubiak και 24 Νοέμ 2020, 19:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By NickTG
mjacob έγραψε:όπως είπες gaming.
mjacob έγραψε:Μόνο για gaming πας σε desktop, δεν νομίζω να υπάρχει άλλος λόγος.

Μπορείς να βγάλεις αυτή τη χρήση και πάλι μπορείς να κάνεις αναβαθμίσεις που σε ένα laptop δεν θα μπορούσες.

Μπορώ για παράδειγμα στην ίδια μητρική να βάλω 8πυρηνο με 16 threads και 64GB RAM.

Μπορώ να δουλεύω τον επεξεργαστή χωρίς να φτάνει 90 και 100 βαθμούς και να αναγκάζεται να ρίχνει συχνότητα.

Μπορώ σίγουρα να βάλω περισσότερους σκληρούς από οποιαδήποτε laptop.

Και όπως ήδη είπα αν καεί κάτι δεν πετάς όλο το μηχάνημα.

Απλά η βαριά "εργασία" που κάνω εγώ στα PC μου είναι το gaming οπότε και εστίασα εκεί.
Θα μπορούσε αντίστοιχα να είναι το 3D σχέδιο και να κάνω αντίστοιχες αναβαθμίσεις και αλλαγές που σε ένα laptop δεν θα γινόντουσαν.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
gianik έγραψε:Βασικά είμαι άσχετος σε θέματα συμβατότητας κλπ... :(

Είμαι σιγουρος οτι βγαίνει κάτω από 800€ αν θες να φτιάξεις κάτι απλά θα ξεχάσεις άτοκες και θα πρέπει πιθανώς να το στήσεις μόνος.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#676563 https://outlet.euro.dell.com/Online/Sec ... hl1w%3d%3d

αλλά δεν έχει άτοκες ως μαγαζί. Το ebay έχει επίσης πολλά refurbished enterprise συστήματα τα οποία είναι καλή φάση για desktop, αλλά και πάλι άτοκες γιοκ μάλλον;
Άβαταρ μέλους
By mjacob
NickTG έγραψε:Μπορείς να βγάλεις αυτή τη χρήση και πάλι μπορείς να κάνεις αναβαθμίσεις που σε ένα laptop δεν θα μπορούσες.
Μπορώ για παράδειγμα στην ίδια μητρική να βάλω 8πυρηνο με 16 threads και 64GB RAM.
Μπορώ να δουλεύω τον επεξεργαστή χωρίς να φτάνει 90 και 100 βαθμούς και να αναγκάζεται να ρίχνει συχνότητα.
Μπορώ σίγουρα να βάλω περισσότερους σκληρούς από οποιαδήποτε laptop.
Και όπως ήδη είπα αν καεί κάτι δεν πετάς όλο το μηχάνημα.
Απλά η βαριά "εργασία" που κάνω εγώ στα PC μου είναι το gaming οπότε και εστίασα εκεί.
Θα μπορούσε αντίστοιχα να είναι το 3D σχέδιο και να κάνω αντίστοιχες αναβαθμίσεις και αλλαγές που σε ένα laptop δεν θα γινόντουσαν.

mjacob έγραψε:υπάρχουν πολύ λίγες σοβαρές δουλειές που δεν μπορείς να κάνεις με 16GB μνήμης, 512 SSD και οποιαδήποτε CPU που δεν είναι σκουπίδι 10ετίας..
Αυτά σου τα προσφέρει και ένα laptop.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#676565 Ναι ΟΚ.
Δεν είναι κάποιο ιδιαίτερο πλεονέκτημα των laptops αυτό.
Και ένα desktop σου τα προσφέρει αυτά.
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
#676571 Στη "μάχη" desktop vs laptop, εκεί κάπου πάνω στο vs, έρχομαι και βάζω το nuc μου και παντρεύεται το θέμα.
:s_cool