Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By pro
Anonymous Founder έγραψε:
pro έγραψε:Οk, γούστα είναι αυτά και κυρίως συνήθεια - γι αυτό σε μέσο όρο οι παλαιότεροι είναι πιο κοντά στο σταθερό, οι νεότεροι πιο κοντά στο λάπτοπ.

Προσωπικά χαζεύω στο laptop, αλλα αν χρειαστεί να κάνω σοβαρή δουλειά το αφήνω και πάω στο σταθερό.

Με ένα laptop έχεις και τα δύο όμως, γιατί αν θέλεις να το κάνεις και σταθερό κουμπώνεις μια οθόνη και ένα πληκτρολόγιο /ποντίκι και τέλος. Ειδικά πλέον με τους USB-C αντάπτορες είναι πολύ εύκολο και φθηνό, ενώ υπάρχει και η ασύρματη δυνατότητα σε Smart TV.
Για ταχύτητα υπάρχουν και τα dock, αλλά δεν το θεωρώ απαραίτητο.

Για σοβαρή δουλειά ένα laptop είναι αφενός λιγότερο αποδοτικό και πολύ ακριβότερο, αφετέρου δεν σου αφήνει πολλά περιθώρια για βελτίωση ή αποκατάσταση βλαβών. Αυτό για μένα είναι σημαντικό. Αλλά όπως είπαμε, γούστα, συνήθειες και απαιτήσεις έχει διαφορετικές ο καθένας.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#676438 εντάξει, πλάκα έχουν.
εεπ το ένα μου setup είναι έτσι, δυο curved, δεν μπορώ να πω ότι μου κάνει καμια συγκλονιστική διαφορά από δύο flat.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
pro έγραψε:Για σοβαρή δουλειά ένα laptop είναι αφενός λιγότερο αποδοτικό και πολύ ακριβότερο, αφετέρου δεν σου αφήνει πολλά περιθώρια για βελτίωση ή αποκατάσταση βλαβών. Αυτό για μένα είναι σημαντικό. Αλλά όπως είπαμε, γούστα, συνήθειες και απαιτήσεις έχει διαφορετικές ο καθένας.

υπάρχουν πολύ λίγες σοβαρές δουλειές που δεν μπορείς να κάνεις με 16GB μνήμης, 512 SSD και οποιαδήποτε CPU που δεν είναι σκουπίδι 10ετίας..
Αυτά σου τα προσφέρει και ένα laptop.

Το κόστος είναι ο μόνος παράγοντας. Βελτιώσεις δεν υφίστανται ως έννοια, βλάβες πάει όλο μαζί πακέτο κ.ο.κ.

Μόνο για gaming πας σε desktop, δεν νομίζω να υπάρχει άλλος λόγος.
Άβαταρ μέλους
By pro
mjacob έγραψε:
pro έγραψε:Για σοβαρή δουλειά ένα laptop είναι αφενός λιγότερο αποδοτικό και πολύ ακριβότερο, αφετέρου δεν σου αφήνει πολλά περιθώρια για βελτίωση ή αποκατάσταση βλαβών. Αυτό για μένα είναι σημαντικό. Αλλά όπως είπαμε, γούστα, συνήθειες και απαιτήσεις έχει διαφορετικές ο καθένας.

υπάρχουν πολύ λίγες σοβαρές δουλειές που δεν μπορείς να κάνεις με 16GB μνήμης, 512 SSD και οποιαδήποτε CPU που δεν είναι σκουπίδι 10ετίας..

Το κόστος είναι ο μόνος παράγοντας. Βελτιώσεις δεν υφίστανται ως έννοια, βλάβες πάει όλο μαζί πακέτο κ.ο.κ.

Προσωπικά δεν σκοπεύω να δώσω νεφρό για να πάρω λαπτοπ. Βελτιώσεις δεν υπάρχουν, μάλιστα. Αναβαθμίσεις υπάρχουν κ. Μπαμπινιώτη μου; Μπορείς το ίδιο ευκολο να αλλάξεις δίσκο, τροφοδοτικό, κλπ είτε για αναβάθμιση ειτε λόγω βλάβης σε desktop και laptop?
Τεσπα, εσυ παρε λαπτοπ, δε θα σε μαλωσουμε. Αλλα ασε και κανέναν να ξέρει καλύτερα τι βολεύει τον ίδιο τουλάχιστον.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
mjacob έγραψε:

Απλά συνήθως στα προσφέρει ακριβότερα.

Εκεί με τις βελτιώσεις και τις βλάβες σε έχασα λίγο. Πως το εννοείς?

Έχοντας πάντως και τα 2 αυτή τη στιγμή ναι μπορείς να κάνεις τα ίδια πράγματα αλλά η διαφορά στην ταχύτητα υπέρ του desktop μου είναι εμφανής.

Αν βέβαια δεν το είχα δεν νομίζω να έλεγα αργό το laptop ή να με ενοχλούσε πουθενά.

Κατά τα άλλα θα έλεγα πως διαφωνώ με διάφορες απόψεις που έχουν ακουστεί έως τώρα.

Για παράδειγμα δεν βλέπω λόγο πέρα από τον οικονομικό να μην αγοραστεί κάτι καινούριο σε οποιοδήποτε παιδί όπως δεν βλέπω και το λόγο να μην αγοραστεί κάτι που θα παίζει και παιχνίδια.

Ξαναλέω εφόσον βγαίνουν τα οικονομικά πάντα.
Προσωπικά πάντα θα έχω ως πρώτη επιλογή ένα desktop. Πρακτικά το laptop το αγόρασα λόγω ανάγκης για το μεταπτυχιακό.

Επίσης θα πω πάλι πως αν ο στόχος είναι μόνο για την τηλε-εκπαίδευση ένα tablet πιθανώς θα κάνει αντίστοιχα καλή δουλειά για παρακολούθηση και διάβασμα.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
NickTG έγραψε:Απλά συνήθως στα προσφέρει ακριβότερα.

Ναι, είπα το κόστος είναι παράγοντας.

NickTG έγραψε:Εκεί με τις βελτιώσεις και τις βλάβες σε έχασα λίγο. Πως το εννοείς?

Βελτιώσεις δεν υφίστανται ως έννοια :lol:
Όταν θα χρειαστούν, τελικά το μόνο που θα μπορείς να κρατήσεις είναι τι; Το κουτί. Άντε και το σκληρό. Αστειότητες.
Οι CPU θα θέλουν άλλες motherboard, άλλες RAM κ.ο.κ.
Καλύτερα να κρατήσεις το παλιό για δευτερεύουσα χρήση [παιδιά/σαλόνι/σπίτι].

Ξανά, εκτός κι αν ήταν θέμα κόστους, και ας πούμε όταν το χρειαζόσουν μπορούσες να πάρεις κάτι με μικρή μνήμη και σκληρό, και μετά θέλεις να τα αλλάξεις. Οπότε δλδ το κριτήριο είναι πάλι το κόστος.

Αλλιώς, για non-gaming, ένα μηχάνημα με τα παραπάνω αδρά specs σε βγάζει για πολλά χρόνια σοβαρής χρήσης.

NickTG έγραψε:Προσωπικά πάντα θα έχω ως πρώτη επιλογή ένα desktop.

Εγώ πάλι δεν θέλω να το διανοηθώ :lol:
Άβαταρ μέλους
By NickTG
mjacob έγραψε:
NickTG έγραψε:Απλά συνήθως στα προσφέρει ακριβότερα.

Ναι, είπα το κόστος είναι παράγοντας.

NickTG έγραψε:Εκεί με τις βελτιώσεις και τις βλάβες σε έχασα λίγο. Πως το εννοείς?

Βελτιώσεις δεν υφίστανται ως έννοια :lol:
Όταν θα χρειαστούν, τελικά το μόνο που θα μπορείς να κρατήσεις είναι τι; Το κουτί. Άντε και το σκληρό. Αστειότητες.
Οι CPU θα θέλουν άλλες motherboard, άλλες RAM κ.ο.κ.
Καλύτερα να κρατήσεις το παλιό για δευτερεύουσα χρήση [παιδιά/σαλόνι/σπίτι].

Ξανά, εκτός κι αν ήταν θέμα κόστους, και ας πούμε όταν το χρειαζόσουν μπορούσες να πάρεις κάτι με μικρή μνήμη και σκληρό, και μετά θέλεις να τα αλλάξεις. Οπότε δλδ το κριτήριο είναι πάλι το κόστος.

Αλλιώς, για non-gaming, ένα μηχάνημα με τα παραπάνω αδρά specs σε βγάζει για πολλά χρόνια σοβαρής χρήσης.

NickTG έγραψε:Προσωπικά πάντα θα έχω ως πρώτη επιλογή ένα desktop.

Εγώ πάλι δεν θέλω να το διανοηθώ :lol:

Έχω διαφορετική εμπειρία πάντως μέχρι τώρα με γνώμονα όμως το gaming κάθε φορά.
Από το προηγούμενο PC μου πέρασαν 3 διαφορετικές κάρτες γραφικών ενώ με μια έξτρα RAM και έναν SSD ζει ακόμα και παίζει και GTA5. Δεν ξέρω πόσο εύκολα θα μπορούσες να το κάνεις αυτό με ένα laptop.

Στο τωρινό είμαι στη 2η gpu χωρίς να αλλάξω κάτι άλλο. Την αγόρασα 185€ με 2 παιχνίδια δώρο και θα μπορούσα να έχω δώσει την παλιά μου πάνω από 100€ και να μου βγει πρακτικά 50€ η αναβάθμιση υπολογίζοντας τα παιχνίδια.

Αν χρειαστεί μπορώ άνετα να αλλάξω πάλι κάρτα με ίδια τα υπόλοιπα ή να βάλω μαζί και κάποιον από τους δυνατότερους επεξεργαστές της ίδιας οικογένειας και να βγάλει κάμποσα χρόνια ακόμα.

Και όλα να τα αλλάξω θα μείνουν το κουτί, το τροφοδοτικό, ο σκληρός καθώς και όλα τα περιφερειακά. Δεν τα λες και λίγα λεφτά.

Επίσης αν μου χαλάσει η GPU δεν θα πετάξω όλο το μηχάνημα.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#676537 και εγώ υπέρμαχος του desktop για δουλειά γραφείου & gaming...
Δε βρίσκω τι προσφέρει παραπάνω ένα λαπτοπ.
Επίσης όταν έρθει η ώρα για αναβάθμιση σε desktop, μπορείς να κρατήσεις κουτί, τροφοδοτικό, δίσκους, ψύκτρα και οθόνη αν είχες πάρει σοβαρά πράγματα. Άρα θες μόνο CPU+RAM+motherboard και ενδεχομένως να μη θες πάντα νέα motherboard (πχ η AMD έχει κρατήσει για πολλά χρονια το socket AM4)..

προσωπικά έχω desktop σε σπίτι + γραφείο και ένα λαπτοπ της πλάκας όταν χρειάζομαι φορητότητα σε ταξίδια.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#676539 Με 600 ευρώ φτιάχνεις καλύτερο desktop από ίδιας αξίας laptop; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By nickthetrib
#676541 πλέον οχι, με τις προσφορές που υπάρχουν στα λαπτοπ ίσως το λαπτοπ να ειναι και καλύτερο