Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
KiloMeater έγραψε:οκ ευχαριστω

τα αγορασα (Cat6 καλωδιο) να τα φτιαξω μονος μου, παντα ηθελα να το κανω αυτο το μαστορεμα :thumbsup:

αμα τα καταφερω με το απλο καλωδιο μπορει να κατσω να βαλω και κανονικες πριζες αργοτερα.

Τότε, θα χρειαστείς εκτός από πρέσα και μια φθηνή συσκευή για δοκιμή (tester):
https://www.amazon.de/-/en/1-Profession ... 441&sr=8-9
Αρκετά ποιοτικό το σετάκι, με tester, πρέσες κλπ.
Ψάξε στο amazon με RJ45 tester και θα βρεις μπόλικα, φθηνά και ακριβά.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#676385 Το σημαντικότερο είναι η πρέσα να είναι καλή και ποιοτικά τα κλιπς. Έχω 2-3 πρέσες με διαφορετικά προβλήματα η καθεμια και μερικές φορές χρειάζομαι 2 και 3 πατσαρίσματα για να πιάσει καλά. Και εννοείται tester
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#676388 αυριο - μεθαριο αμα βρω χρονο θα το κανω και θα σας πω εντυπωσεις
(και ποσα μετρα χαλασα για δοκιμες... πηρα μια 50αρου Cat6)
Άβαταρ μέλους
By Asimov
Anonymous Founder έγραψε:Εγώ διαφωνώ για desktop. Μόνον αν μιλάμε για κάποιο παλιό μηχάνημα για να μάθει ν'ασχολείται, να δώσεις λεφτά όχι.
Γιατί όμως; Μπορεί να φτιάξει ένα αξιόλογο μηχάνημα με 4 κατοσταρικα ξέρω γω + μια καλή οθόνη, μηχάνημα που επειδή αναβαθμίζεται θα ζήσει πολλά χρόνια.
Οθόνη κλπ περιφερειακά θα του μείνουν και δεν θα βγάζει τα μάτια του στο λαπτοπ
Να χρειαζότανε τη φορητοτητα να το καταλάβω, αλλά τώρα γιατί να κάνει συμβιβασμούς;
Άβαταρ μέλους
By glf
#676399 Και γω έκανα .. custom καλώδιο στο δωμάτιο της μικρότερης κόρης. Είχα να πρεσσαρω άκρα ισως και για δυο χρόνια...
Και όμως και τα δυο άκρα σωστά με την πρώτη με τα κορίτσια να κοιτάνε κιόλας τη φάση. Μέτρησε..
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Asimov έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Εγώ διαφωνώ για desktop. Μόνον αν μιλάμε για κάποιο παλιό μηχάνημα για να μάθει ν'ασχολείται, να δώσεις λεφτά όχι.
Γιατί όμως; Μπορεί να φτιάξει ένα αξιόλογο μηχάνημα με 4 κατοσταρικα ξέρω γω + μια καλή οθόνη, μηχάνημα που επειδή αναβαθμίζεται θα ζήσει πολλά χρόνια.
Οθόνη κλπ περιφερειακά θα του μείνουν και δεν θα βγάζει τα μάτια του στο λαπτοπ
Να χρειαζότανε τη φορητοτητα να το καταλάβω, αλλά τώρα γιατί να κάνει συμβιβασμούς;

Για τον ίδιο λόγο που όλοι μας (σχεδόν) πια έχουμε ένα Laptop και δεν καθόμαστε τιμωρία σε ένα γραφείο. Το παίρνεις παντού, το έχεις και για παιχνίδι, διάβασμα κλπ.
Εγώ γι'αυτό και επιμένω, πως οι καλύτερες αγορές είναι τα φθηνά κινεζολαπτοπάκια με τα 300 κατοστάρικα που είναι και πανάλαφρα.
Όσο για την οθόνη, μπορείς να συνδέσεις εξωτερική και σε laptop ή να το κουμπώσεις στην τηλεόραση. Σε κάθε περίπτωση, για ένα παιδί, πραγματικά θεωρώ εντελώς λάθος το desktop, εδώ εγώ και εδώ και πολλά χρόνια, μόνον στην δουλειά προτιμώ να κουμπώνω το laptop σε οθόνη.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#676414 Δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο από το να κάθεσαι στην γραφειάρα σου (ανακλινόμενη πολυθρόνα φυσικά), με ένα δυνατό PC, οθονάρα, ηχειάρες και μεγάλο πληκτρολόγιο και ποντίκι. Το laptop είναι κούραση και συμβιβασμός. 15-17' οθόνη και παιδικό πληκτρολογιάκι; Που ζούμε;
Άβαταρ μέλους
By pro
#676417 Οk, γούστα είναι αυτά και κυρίως συνήθεια - γι αυτό σε μέσο όρο οι παλαιότεροι είναι πιο κοντά στο σταθερό, οι νεότεροι πιο κοντά στο λάπτοπ.

Προσωπικά χαζεύω στο laptop, αλλα αν χρειαστεί να κάνω σοβαρή δουλειά το αφήνω και πάω στο σταθερό.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
REALZEUS έγραψε:Δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο από το να κάθεσαι στην γραφειάρα σου (ανακλινόμενη πολυθρόνα φυσικά), με ένα δυνατό PC, οθονάρα, ηχειάρες και μεγάλο πληκτρολόγιο και ποντίκι. Το laptop είναι κούραση και συμβιβασμός. 15-17' οθόνη και παιδικό πληκτρολογιάκι; Που ζούμε;
Ισχύει.

Επίσης τα παιδιά ονειρεύονται κάτι σαν αυτό. Τουλάχιστον το δικό μου παιδί και καμιά δεκαριά γνωστών.

Τι να τους πει ένα λαπτοπ... Εικόνα

Από το Redmi Note 8 Pro
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Ove20 έγραψε:Δικό σου? Πολύ ωραίο!
Όχι φίλε μου, το όνειρο του 12χρονου γιου μου.

Από το Redmi Note 8 Pro
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
pro έγραψε:Οk, γούστα είναι αυτά και κυρίως συνήθεια - γι αυτό σε μέσο όρο οι παλαιότεροι είναι πιο κοντά στο σταθερό, οι νεότεροι πιο κοντά στο λάπτοπ.

Προσωπικά χαζεύω στο laptop, αλλα αν χρειαστεί να κάνω σοβαρή δουλειά το αφήνω και πάω στο σταθερό.

Με ένα laptop έχεις και τα δύο όμως, γιατί αν θέλεις να το κάνεις και σταθερό κουμπώνεις μια οθόνη και ένα πληκτρολόγιο /ποντίκι και τέλος. Ειδικά πλέον με τους USB-C αντάπτορες είναι πολύ εύκολο και φθηνό, ενώ υπάρχει και η ασύρματη δυνατότητα σε Smart TV.
Για ταχύτητα υπάρχουν και τα dock, αλλά δεν το θεωρώ απαραίτητο.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#676426 Εφόσον στο pc κάνεις τα πάντα εκτός από gaming και video/photo editing είναι έτσι ακριβώς. Παίρνεις ένα laptop και από κει και πέρα τα κλασσικά περιφερειακά ενός desktop pc και τα χεις όλα, και την άνεση του γραφείου και τη φορητότητα για καναπε, κρεββάτι κλπ.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Anonymous Founder έγραψε:
pro έγραψε:Οk, γούστα είναι αυτά και κυρίως συνήθεια - γι αυτό σε μέσο όρο οι παλαιότεροι είναι πιο κοντά στο σταθερό, οι νεότεροι πιο κοντά στο λάπτοπ.

Με ένα laptop έχεις και τα δύο όμως, γιατί αν θέλεις να το κάνεις και σταθερό κουμπώνεις μια οθόνη και ένα πληκτρολόγιο /ποντίκι και τέλος. Ειδικά πλέον με τους USB-C αντάπτορες είναι πολύ εύκολο και φθηνό, ενώ υπάρχει και η ασύρματη δυνατότητα σε Smart TV.
Για ταχύτητα υπάρχουν και τα dock, αλλά δεν το θεωρώ απαραίτητο.
Επειδή μιλάμε για παιδιά κυρίως, όχι ότι δεν ισχύει και για μεγαλύτερους, η κακή θέση εργασίας είναι πρόβλημα που θα φανεί αργά ή γρήγορα.
Θερίζουν τα αυχενικα και σαν παθών τώρα μνημονευω την μάνα μου που φώναζε πριν 25 χρόνια πκάτσε σωστά με όρθιο τον κορμό στο PC.

Τα λαπτοπς δυστυχώς παρασύρουν στο να ασχολείσαι ξαπλωμένος, σκυφτός κοκ.

Απο εκεί και πέρα το κόστος είναι μεγαλύτερο μακροπροθεσμα και η φορητορητα αδιάφορη γιατί όταν φεύγεις από το σπίτι για μέρες κάνεις και λίγη απεξάρτηση, πράγμα εξίσου σημαντικό για παιδιά και όχι μόνο.

< >