Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By theo13
dimik έγραψε:16 είναι, έχω ακόμα τον περσινό σφραγισμένο και πρέπει να τον μεταγγισω γιατί τελείωσε αυτό στο δοχείο.

Λάδι μια κουταλιά της σούπας ανά μερίδα φαγητού, το αυτό και στην σαλάτα.

< >

Εγώ αν πάω να βάλω ένα κουτάλι λάδι στη σαλάτα θα με λιντσάρουν. :lol: :lol: (Eίμαι από την Πελοπόννησο :ninja: )
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
PeterPan έγραψε:
KiloMeater έγραψε:δηλαδη με αυτες τις φριτεζες δε βαζεις καθολου λαδι, ουτε μια κουταλια;
και βγαινουν νοστιμες οι πατατες;
Είναι γομάρι, να ξέρεις.

< >
Αυτό το είδα τώρα τελευταία, δε μαρεσε.... Αλλά οκ θα βολευτεί , το θέμα είναι να αξίζει...
Δοκιμή Amazon για 2-3 εβδομάδες βλέπω τη φάση και αποφασίζουμε μετά αν θα το κρατήσουμε...έρχεται και BF, μπαίνει στη λίστα
Άβαταρ μέλους
By bill33
#674612 Δεν θυμαμαι μαρκα αλλα δεν βολεψε.Οσο λεπτες και να τις κοψαμε τις πατατες ,και τις ανακατωσαμε πάλι όταν έλεγε ,πάλι αψητες βγηκαν .Και ηταν και λίγες για ελληνικό πιάτο,
Άβαταρ μέλους
By Zorz
dimviii έγραψε:και εμεις με 3 ατομα στους 3 ντενεκεδες ειμαστε,χωρις να τηγανιζουμε με αυτο.

Μήπως θέλει ελατήρια πιστονιών το Evo; :hmmm: :(

Για τις αεροφριτέζες, δεν δουλεύουν όλες εξίσου καλά αλλά όταν το πετύχεις τότε το αποτέλεσμα είναι γευστικά σχεδόν σαν κανονικής φριτέζας. Επειδή εμπνευστήκαμε από τη φιλοσοφία της Γιαπωνέζας Μάρω Κοντού, αντί για χωριστή συσκευή το πρόγραμμα είναι ότι ο επόμενος φούρνος μικροκυμάτων θα είναι combi με ειδικό feature που κάνει την ίδια δουλειά.
Άβαταρ μέλους
By markvag
pro έγραψε:Oι πατάτες (με φλούδα ή χωρίς) γίνονται και στο φούρνο με ελάχιστο λάδι. Ουσιαστικά τις ψεκάζεις, ή βάζεις σταγόνες, βάζεις αλάτι, ανακατεύεις και τις βάζεις στον αέρα.

Αυτό ακριβώς! Αλατάκι, λίγο λαδάκι, ανακάτεμα με το χέρι και στο φούρνο. Βγαίνουν σχεδόν ίδιες με τηγανητές. Με τον ίδιο τρόπο κάνω και γλυκοπατάτες που και που και μ' αρέσουν πολύ με γιδοτύρι.

Σε ότι αφορά τα σχόλια για σαλάτα χωρίς βούτες ψωμιού, ένα έχω να πω:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#674637 Υπάρχει αυτη η συνταγη:

https://caruso.gr/texniki-patates-fournou/

Μετά από αυτό, δεν ξανακουμπάς τηγάνι για πατάτες ποτέ. 99% της γεύσης, χωρίς το ανθυγιεινό τηγάνισμα.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#674639 Μιλάμε για γρήγορες πατάτες με ελάχιστο πλύσιμο. Σε φάση πήγε 10 το βράδυ κοιμήθηκε το μωρό και πεινάμε...

Αλλιώς ξέρω κι εγώ τεχνικές να τις βράζω να τις βάζω στο ψυγείο 24 ώρες να φύγει η υγρασία, να τις τηγανίζω μια φορά στους 160 και μετά άλλη μια στους 180.

Αν είναι να τα κάνω όλα αυτά όμως και να έχουμε και το πλύσιμο πάω να τις φάω έξω

< >
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#674734 Μια κυρία, με όλη τη σημασία της λέξης, από τότε που οι -άνθρωποι- σεφ ήταν μόνο άντρες με άσπρο φουσκωτό καπέλο (καλή σου ώρα Γ.Χ).
Άβαταρ μέλους
By sargus
#675390 Λοιπόν,
έβαλα και εγώ παραγγελία την roborock s5 max με τιμή στο skroutz στα 340 περίπου με μεταφορικά. Τη θεώρησα καλή τιμή.
Το μικρόβιο μου το έβαλε ο HF από εδώ μέσα και μετά διαβάζοντας όλες τις αποθεωτικές κριτικές για τις ρομποσκούπες γενικά αλλά και για την s5 max συγκεκριμένα, αποφάσισα να την πάρω και να μην περιμένω τη black friday.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#675392 H τιμή της αμφιβάλλω αν θα έπεφτε στην BF, γενικώς δεν έχω δει Roborock κάτω από 300€ μάλλον ποτέ. Με γεια και να την χαρείς! Η τιμή είναι πολύ καλή, αν σκεφτείς πως αγόρασες από Ελλάδα, ακόμη και στο εξωτερικό, ελάχιστα φθηνότερα θα την βρεις.
Ελπίζω να μην με βρίζεις κατόπιν πάντως!
Άβαταρ μέλους
By sargus
#675393 Ευχαριστώ HF!
Κάποια στιγμή πριν 2-3 εβδομάδες όπως τις χάζευα στο πισι, πέρασε η σύζυγος και πήρε μάτι και εκείνη τη στιγμή ήταν το "point of no return"! Ή θα αγόραζα ή θα είχα πρόβλημα! χαχαχα
Ναι, θεωρώ και εγώ ότι πιο κάτω δύσκολα θα έβρισκα από Ελλάδα στη Black Friday, ενώ από εξωτερικό μπορεί να έβρισκα και κανένα 50ρικο πιο κάτω που δεν το θεωρώ αρκετό για να πάρω το ρίσκο.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#675394 Όπως έχω ξαναπεί ίσως, έχω κάνει 2 πραξικοπήματα στην γυναίκα μου στις συσκευές του σπιτιού (το smart home δεν το μετράω, γιατί είναι περίπου χόμπι και με... ανέχεται! :lol: ). Ρομποτική σκούπα και στεγνωτήριο. Και στα δύο, έπεσε μια σχετική παντόφλα και κατσάδα στην αρχή. Και στα δύο, από την πρώτη φορά που μπήκαν σε λειτουργία, όχι μόνον συμφώνησε πως έκανα καλά, αλλά μου είπε (μετά από κάποιον καιρό) πως είναι τα δύο πράγματα στο σπίτι που αν ποτέ χαλούσαν, θ'αγόραζε αντικαταστάτη αμέσως!
Άβαταρ μέλους
By Serf
#675454 Εντελώς συμπτωματικά καμιά ώρα πριν διαβάσω τις δημοσιεύσεις για την Roborock η :inlove: με είχε ρωτήσει κατά πόσο έχω ακούσει για σκούπες-ρομπότ. Οπότε μπήκα στη διαδικασία να διαβάσω στο skroutz σχόλια για την S5 Max, καθώς και να χαζέψω καμιά εναλλακτική. Το συμπέρασμα είναι ότι όλοι γράφουν διθύραμβους, με αποτέλεσμα πλέον να "ψηνόμαστε" πολύ.

Ερώτηση προς "γνώστες": ποια τα πλεονεκτήματα της Roborock S5 Max σε σχέση με την, π.χ., Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop P White; Οκ, η Mi έχει μικρότερη αυτονομία και δε συνδέεται με την Alexa. Άρα μόνο με δικό της app; Κάτι άλλο σημαντικό;

Γενικότερα, όσοι (HF σε εσένα πέφτει ο κλήρος μάλλον) έχετε σκούπα-ρομπότ που σφουγγαρίζει, βάζετε καθαριστικό (που καταλαβαίνω δεν καλύπτεται από την εγγύηση); Αν όχι, τι κάνετε; Περιοδικά ένα σφουγγάρισμα με το χέρι;
Άβαταρ μέλους
By drdino
#675457 Εγώ στην Deebot (όπως είπα και λίγο πιο πριν αντικατέστησα την Neato D85 που είχα εδώ και χρόνια) έβαλα καθαριστικό (λίγο, έτσι;). Αν βουλώσει, θα βρω τρόπο να το ξεβουλώσω.

Υπόψιν, το σφουγγάρισμα των περισσότερων είναι ένα απλό πέρασμα, το κανονικό σφουγγάρισμα δεν καταργείται. Απλά μπορείς να έχεις και στο ενδιάμεσο μερικά υγρά περάσματα.

Η Deebot που χτύπησα σε προσφορά έχει και το Ozmo Pro, που κάνει παλμικό σφουγγάρισμα. Φαίνεται να κάνει δουλειά σε σχεση με το απλό, βίντεο εδώ: https://youtu.be/IvdasApE1rg

Αν θες καλό σφουγγάρισμα, τότε λένε ότι η Braava είναι μονόδρομος. Σε κάθε άλλη περίπτωση αγοράζεις σκουπα κυρίως, με ένα μπόνους το υγρό πέρασμα (λίγο καλύτερο ή χειρότερο ανάλογα με την σκούπα).

Η εφαρμογή της Deebot και ένα σφουγγάρισμα που έριξε:
Εικόνα

Εικόνα