Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#674071 ωραίος! άντε να δούμε...
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#674150 εκανα δυο μπαταριες για δοκιμη....

ε ειναι πολυ καλυτερο απο το προηγουμενο
το ocusync ειναι ολα τα λεφτα.. το εστειλα σε πολυ δυσκολο περιβαλλον στο DonauCity που εχει ολα τα towers κτλ... εφτασα σχεδον 2 χλμ πριν να χασει σημα και εως τοτε δεν ειχε ουτε κολληματα ουτε τιποτα...
για συγκριση το προηγουμενο δεν πηγαινε ουτε το 1/3 , με range extenders , παραβολικα κτλ ...
ειναι πιο αθορυβο απο το Mini 1 και για μενα αυτο ειναι πολυ μεγαλο ++ γιατι πεταω κοντα/πανω απο κοσμο και δε θελω να ενοχλω

γενικα δεν εχουν αδικο που λενε οτι ειναι engineering marvel
σε ενα τετοιο μικρο πακετακι θα ηταν αδιανοητο να φανταστεις παλιοτερα 4Κ καμερα, τοσο smooth πτηση, range...
ειναι ψιλοαπιστευτο καθε φορα που το πεταω το ιδιο νιωθω
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#674156 Φωτογραφικά τι λέει kilomeater? Σούρουπο το πέταξες καθόλου?

Ήμουν πολύ κοντά σε FIMI X8 SE 2020 στα 310€, κ ας είναι πολύ hit or miss το quality control τους..
Πάνω που ήμουν έτοιμος να το πάρω σκάει το mini 2 και έχει όλα όσα μου λείπαν από το πρώτο mini (occusync + raw φωτογραφίες) :inlove:
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
socratesn έγραψε:Φωτογραφικά τι λέει kilomeater? Σούρουπο το πέταξες καθόλου?

Ήμουν πολύ κοντά σε FIMI X8 SE 2020 στα 310€, κ ας είναι πολύ hit or miss το quality control τους..
Πάνω που ήμουν έτοιμος να το πάρω σκάει το mini 2 και έχει όλα όσα μου λείπαν από το πρώτο mini (occusync + raw φωτογραφίες) :inlove:

Video: δεν ξερω αν ειναι τοσο καλυτερο το 4Κ απο το 2.7, μαλλον το 100αρι bitrate θα ειναι αλλα η διαφορα ειναι φανερη
photo: ο καιρος ηταν λιγο χαλια το πρωι ολο ομιχλη και θολουρα . καθομαι και ψαχουλευω ομως κατι φωτο που εβγαλα και μερικες παρατηρησεις ειναι
- το AEB ειναι καλοδεχουμενο, και υποστηριζει και RAW
-το RAW ειναι εμφανως καλυτερο , με μια πολυ προχειρη επεξεργασια εφερα ευκολα shadows και αλλες λεπτομερειες που ειχανε χαθει στο jpg.

τωρα οσον αφορα θορυβο σε υψηλα ISO, λεπτομερεια κτλ, ε ο αισθητηρας ακομα 12MP ειναι μην περιμενεις θαυματα .

Εγω εδωσα το ΜΜ1 και ομολογω ημουνα ετοιμος για το MA2 σε stealth mode, δε θα το εκανα register οπως ειναι υποχρεωτικο εδω (αν >250γρ + 300 ευρω ΕΤΗΣΙΩΣ) και απλα δε θα το πεταγα στην πολη. Αλλα αυτο το M2 μου εκατσε πολυ καλα ως κατι ενδιαμεσω , και ειμαι και νομιμος, και μπορω να βγαζω αυτα που μου αρεσουνε τα αστικα

Αν δεν εχεις θεμα με το >250γρ και η φωτο ειναι το βασικο σου ζητουμενο , ερχεται το Black friday και το ΜΑ2 combo το περιμενω στα ~900

ΥΓ για το fimi
το community support των DJI δεν συγκρινεται, καθως και η ευκολια στην πτηση τους .
θα σου προτεινα να μεινεις με το κοπαδι και να κοιταξεις τα DJI μονο, δεν ειναι τυχαια dominant στην αγορα
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#674167 Μόνο για φωτογραφία το θέλω να πω την αλήθεια, τα διάφορα reviews είναι αρκετά ενθαρρυντικά σε αυτό το κομμάτι και εκτιμώ πολύ το χαμηλό του βάρος - όγκο ως προς την ευκολία να το έχω συχνά μαζί. :inlove:

Συγκρίνοντας RAW αρχεία σε παρόμοιες δύσκολες συνθήκες (ηλιοβασίλεμα) τραβηγμένα από Mini 2 και Air 2, είδα σχεδόν μηδαμινές διαφορές, για αυτό ψήθηκα ακόμη παραπάνω για το mini 2.

Πιθανολογώ στο ότι δεν βλέπω σημαντικές διαφορές παίζει ρόλο πως και τα δύο έχουν παρόμοιου μεγέθους αισθητήρα και τα 48mp του Air 2 δεν είναι η native ανάλυση του σένσορά του :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#674169 ε οκ ο αισθητήρας του air 2 θα έχει καλύτερο dynamic range αλλά δε πιστεύω σε τρελή διαφορά. Αν θες περίμενε να παραλάβω κι εγώ να δω τι λέει...
Ωραίος kilo! Είμαι φουλ ψημένος και η DHL ελπίζω να μη μαλακιστεί.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#674187 Μη πας με τίποτα σε Fimi X8!

Το έχει γνωστός μου και τις προάλλες βλέποντας κάτι βιντεάκια και φωτογραφίες του, παρατηρώ ότι εμφανίζουν πολύ θόρυβο. Επειδή ήταν τραβηγμένα σούρουπο, θεωρήσαμε ότι κάτι πείραξε στις ρυθμίσεις με αποτέλεσμα να ανέβουν πολύ τα ISO, ή ότι μόνο του το Fimi στο Auto ανεβάζει ψηλά τα ISO.

Με έκπληξη διαπίστωσα ότι οι φωτογραφίες ήταν τραβηγμένες στο εύρος ISO 100-200. Φτηνό κινητό 4ετίας βγάζει καλύτερες φωτογραφίες από αυτό... :thumbsdown:

ΥΓ1. Στην αρχή θεωρήσαμε ότι έχει θέμα το συγκεκριμένο drone, αλλά στην συνέχεια βρήκα δείγματα φωτογραφιών στο internet και διαπίστωσα πως απλά αυτές είναι οι δυνατότητες του συγκεκριμένου drone.

ΥΓ2. Τραβάει και RAW, αλλά πρακτικά δεν είδαμε κάποια διαφορά. Θόρυβος και πάλι θόρυβος...

* Σχετικά με το Mini 2, πρόσεξα πως στην έκδοση Combo δίνουν μαζί και ειδικό "λαστιχάκι" για να πιάνεις στο σωστό σημείο τους έλικες όταν το αποθηκεύεις και το βάζεις στην τσάντα. Προφανώς για να αποφύγουν τα γνωστά προβλήματα με τους στραβωμένους έλικες το αρχικού Mini. Θέλω να πιστεύω ότι πέρα από το λαστιχάκι έχουν βελτιώσει και τους έλικες πλέον.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
axel12p έγραψε:

* Σχετικά με το Mini 2, πρόσεξα πως στην έκδοση Combo δίνουν μαζί και ειδικό "λαστιχάκι" για να πιάνεις στο σωστό σημείο τους έλικες όταν το αποθηκεύεις και το βάζεις στην τσάντα. Προφανώς για να αποφύγουν τα γνωστά προβλήματα με τους στραβωμένους έλικες το αρχικού Mini. Θέλω να πιστεύω ότι πέρα από το λαστιχάκι έχουν βελτιώσει και τους έλικες πλέον.

ειναι φοβερο αυτο το συστηματακι δεν εχεις πλεον να ανησυχεις μπας και διπλωσουν οι ελικες τις βαζει αναγκαστικα στη σωστη θεση
γενικα εινια πιο στιβαρη κατασκευη
Άβαταρ μέλους
By socratesn
axel12p έγραψε:Μη πας με τίποτα σε Fimi X8!

Το έχει γνωστός μου και τις προάλλες βλέποντας κάτι βιντεάκια και φωτογραφίες του, παρατηρώ ότι εμφανίζουν πολύ θόρυβο. Επειδή ήταν τραβηγμένα σούρουπο, θεωρήσαμε ότι κάτι πείραξε στις ρυθμίσεις με αποτέλεσμα να ανέβουν πολύ τα ISO, ή ότι μόνο του το Fimi στο Auto ανεβάζει ψηλά τα ISO.

Με έκπληξη διαπίστωσα ότι οι φωτογραφίες ήταν τραβηγμένες στο εύρος ISO 100-200. Φτηνό κινητό 4ετίας βγάζει καλύτερες φωτογραφίες από αυτό... :thumbsdown:

ΥΓ1. Στην αρχή θεωρήσαμε ότι έχει θέμα το συγκεκριμένο drone, αλλά στην συνέχεια βρήκα δείγματα φωτογραφιών στο internet και διαπίστωσα πως απλά αυτές είναι οι δυνατότητες του συγκεκριμένου drone.

ΥΓ2. Τραβάει και RAW, αλλά πρακτικά δεν είδαμε κάποια διαφορά. Θόρυβος και πάλι θόρυβος...

Τα είχα υπόψη τα θέματα αυτά, για αυτό και δεν προχωρούσα εύκολα στην αγορά του.
Εδώ που τα λέμε φοράει απαράδεκτο αισθητήρα (έναν Sony που βρίσκει κανείς όντως σε midrange 4ετίας κινητά), απλά ήταν μεγάλο δέλεαρ η τιμή του όσο το Mini είχε θέματα με την εμβέλεια.
Τώρα που το Mini 2 δείχνει τόσο μάχιμο δεν το σκέφτομαι καν το Fimi.

Κιλο στο βίντεο παρά τη συμπίεση του youtube βλέπω πολύ καθαρές εικόνες χωρίς υπερβολές στο sharpening, πολύ δυνατό!
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
KiloMeater έγραψε:https://youtu.be/jxB8ENW8xy4
Ααααχχχχχ Βιέννη !!!
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#674203 πολύ καλό βίντεο γι αυτό που είναι kilo! Λίγο blown out highlights, αλλά αυτό διορθώνεται εύκολα!
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#674948 Λοιπον το μικρό κρατάει πολύ καλά στον αέρα, ακόμα και μεγάλα ύψη κανένα πρόβλημα...δε Θα τολμούσα τέτοια πράγματα με το μίνι 1
Πειραματίζομαι με long exposures...
Με αέρα απόψε έως δύο δεύτερα μπορείς να βγάλεις σταθερή, μετά είναι θέμα τύχης. Θα δοκιμάσω κάνα βράδυ με νηνεμία ίσως πάει παραπάνω
Εδώ η φωτο με.2sec exposureΕικόνα

Και πανο κάθετο (jpg ανεπεξέργαστα)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#674973 :inlove:

Έχεις το ελεύθερο λόγω UN και πετάς τόσο ψηλά; :lol:
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#674978 Kilo με λίγο πείραγμα δείχνει ακόμη καλύτερη. Εξαιρετική ποιότητα για το μέγεθος του.

Εικόνα

Σχετικά με το long exposure, δοκίμασε να κάνεις πολλαπλές λήψεις και να τις ενώσεις στο photoshop.