Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#666306 Εντάξει, για μένα και μόνον το κουβάλημα των πελετ και των μπουκαλών υγραερίου, θα ήταν αρκετός λόγος για να ψάξω εναλλακτική.
Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός όμως και με διαφορετικές ανάγκες. Θεωρώ πως με το ΦΑ, για να κάνεις απόσβεση θα χρειαστείς πολλά χρόνια, γιατί η σύγκριση γίνεται με ένα οικονομικό καύσιμο.
Από εκεί και πέρα, πρέπει να συνυπολογισεις τα πάντα. Πχ στην δική μου περίπτωση, με έντονο θερμοστάτη που έχω βάλει πλέον, θα περιμένω και περισσότερη ζέστη όταν θέλω και περισσότερη οικονομία.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#666307 To αεριο ειναι απο τα εξοδα που δε σκεφτεσαι καν το αν συμφερει ή οχι (το θεωρω δεδομενο οτι συμφερει για ολους τους λογους που αναφερθηκαν). Απλα παρακαλας να περασει απο την περιοχη σου και το βαζεις πρωτος!

Απο τα πιο χαλαλι λεφτα που ξοδεψα στη ζωη μου μεχρι τωρα...
Άβαταρ μέλους
By fokion
#666315
pro έγραψε:
fokion έγραψε:3 άτομα είμαστε πλέον........ ( απο 5 :) :) )


Άρα, αν καταλαβαίνω καλά, πιτσιρικάς δεν είσαι. Το οποίο, κατά τη γνώμη μου, είναι μια ακόμη σοβαρή παράμετρος που πρέπει να συνυπολογισεις. Μεγαλώνοντας, αυτά που σου φαίνονται τώρα εύκολα, γίνονται πιο δύσκολα. Το ΦΑ έχει τεράστια ευκολία σε όλα τα επίπεδα. Οπότε, αν όχι άμεσα, κάποια στιγμή νομίζω θα πρέπει να προχωρήσεις.


53!! Πανω στο ανθος της ηλικίας :) :)
Ναι αντιλαμβανομαι τι εννοεις κι εχεις δικιο βεβαια δεν ειναι καυσόξυλα αλλα ναι σε 5 -10 χρόνια...

Κατ' αρχήν να ευχαριστήσω ολους για τις αποψεις καθοτι το ποσό που ειχα ως μπουσουλα οντως ειναι αληθές και οτι αν και εχω αρκετή υποδομή ηδη ετοιμη λογω πελλετοσομπας ( πχ αρχή και τελος σωλήνων θερμασνης, καμινάδες, ρυθμιστές πιεσης νερου κ.λ.π. κ.λ.π. Καθε εγκατασταση ειναι "μοναδική" και θελει ξεχοριστή μελετη...
Άβαταρ μέλους
By markvag
#666319
Anonymous Founder έγραψε:Εντάξει, για μένα και μόνον το κουβάλημα των πελετ και των μπουκαλών υγραερίου, θα ήταν αρκετός λόγος για να ψάξω εναλλακτική.


Συμφωνώ και εγώ... Έχοντας ζήσει Θεσσαλονίκη με ΦΑ (σε δίμηνο αν θυμάμαι το 2015 ή 2016 που είχε κάνει τρελό κρύο -10 για 3 εβδομάδες σερί - τότε που είχαν παγώσει πολλοί λέβητες ΦΑ, ο λογαριασμός είχε έρθει 140 ευρώ, με θέρμανση και ζεστό νερό και ουσιαστικά δεν σταματούσε να καίει πρωί βράδυ, στους 20 βαθμούς, αλλά το σπίτι ήταν σχετικά προστατευμένο) και πλέον στη Δράμα που δεν έχει, δεν θα το συζητούσα.

ΟΚ, η απόσβεση στην περίπτωσή σου fokion είναι ένα θέμα, μιας και ήδη έχεις οικονομικό καύσιμο, απλά σκέψου σε 10-15 χρόνια ποιος θα κουβαλάει τα πέλετ... Θα μου πεις, το βάζεις τότε... ΟΚ, είναι μία (όχι κακή) σκέψη...
Άβαταρ μέλους
By fokion
#666372 Μαρκο το θεμα ειναι οτι αυτο το καιρό λογω του οτι περνανε τις γραμμες και θελουν να "γραψουν" κοσμο κανουν προσφορές στα τελη συνδεσης...
σε 2-3 χρονια που "δε θα σε εχουν αναγκη" χλωμό το κοβω...

Ki οχι μονο εχω οικονομικό καυσιμο αλλα εχω αποσβεσει και την υρδ. σομπα και οτι υδραυλικά απαιτηθηκαν τοτε που μπηκε....

και βεβαια φοβαμε την καταχρηση απο τις κυράδες..... "μη το κρυβομεν αλλωστε"....

Και βεβαια γεγονός επίσεις οτι σε 10 ποσο δε σε 15 χρονια δε ξερω αν θα εχω οχι τοσο τη δυναμη ( οκ ενα 15κιλο ειναι...) αλλα το κουραγιο....
και βεβαια το ζεστο νερό το χειμώνα που ο ηλιακός δεν........... παρ' ολο που οι 2 μεγάλες εχουν παει σε δικά τους σπίτια πλεον :) :) ( Οποιος εχει κόρες καταλαβε :) )
Άβαταρ μέλους
By edmond
#666400 Καταλάβαμε, 2 ζόρικα λουτρά ημερησίως λιγότερα :iconcool:
Η κατάχρηση πάντως είναι μέσα στο πρόγραμμα. Εννοώ πως αν η πηγή ενέργειας είναι απεριόριστη, ε όλο και μπορεί να "ξεχαστεί" λιγάκι παραπάνω αναμμένο. Με πετρέλαιο πχ. μπορεί και να έχεις την έγνοια ότι τελειώνει το απόθεμα--->μπορεί να κρατηθείς λίγο παραπάνω. Ή για το ζνχ τις μέρες που ο ηλιακός δεν, μπορεί και να βαρεθείς να τον ανάψεις και να πας κατευθείαν στην άμεση παροχή του φα.
Τέσπα, συνήθεια θέλει να βρείς τα...πατήματα του.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#666430
fokion έγραψε:Μαρκο το θεμα ειναι οτι αυτο το καιρό λογω του οτι περνανε τις γραμμες και θελουν να "γραψουν" κοσμο κανουν προσφορές στα τελη συνδεσης...
σε 2-3 χρονια που "δε θα σε εχουν αναγκη" χλωμό το κοβω...



Σωστό και αυτό... Προσωπικά πάντως, αν μπορούσα το οικονομικό κόστος της εγκατάστασης, θα έβαζα. Είναι τρομερά μεγάλη ευκολία και η οικονομία επίσης δεν παίζεται (με τα σημερινά δεδομένα πάντα).
Άβαταρ μέλους
By Serf
#666510 Σε εξωτερική (οικιακή) μονάδα A/C που "κρέμεται" σε εξωτερικό τοίχο πολυκατοικίας (όχι σε μπαλκόνι) τι μπορεί να γίνει (καλαίσθητο) για τη διαχείριση του νερού που προκύπτει (?) από την υγροποίηση; Δύο ορόφους πιο πάνω από το δωμάτιο του μικρού είναι κρεμασμένη εξωτερική μονάδα A/C. Φέτος παρατηρήσαμε για πρώτη φορά να στάζουν νερά από τη μονάδα στο περβάζι του παραθύρου του μικρού και - με ανοιχτό παράθυρο - να μπαίνουν μέσα τα νερά.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#666514 Το λευκό σωληνάκι αποχέτευσης. Ένα για την εσωτερική και ένα για την εξωτερική μονάδα υπάρχουν. Τα ενώνεις με ένα ταυ και το οδηγείς να στάζει με τρέχοντα μέτρα εκεί που θές. Φ16 ή 18 είναι.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#673574 Το βάζω εδώ σαν έμμεση ανάγκη.
Μου έδωσαν πρίν 1 εβδομάδα το κάτωθι..."τζάκι"

https://youtu.be/1KKK6-fW6RQ

Μου έδωσαν μαζί και 1 μισόλιτρο μπουκαλάκι του νερού το καύσιμο του, το οποίο λένε ότι είναι βιοαιθανόλη.
Για χάζεμα καλό είναι. Ο μικρός βασικά έχει ξετρελαθεί, του θυμίζει λέει το τζάκι στο χωριό :lol: Επίσης, γεμίζεις το δοχειάκι κάτω με περίπου 150ml και τα καταναλώνει σε 10' το πολύ. Άαααντε δηλαδή να έφτασε την 1 ώρα λειτουργίας με το μισό λίτρο, που δεν...
Στο ψάξιμο για βιοαιθανόλη, έχω φάει μια ήττα(και θήτα) καθώς δεν μπορώ να βρώ πουθενά. Σε βενζινάδικα που ρώτησα δεν ξέρουν καν τι είναι!!!!
Και ερωτώ. Μήηηπως είναι το καύσιμο της Kerosun? Το λέω γιατί το μισόλιτρο αυτό που καταναλώθηκε, δεν μύριζε καθόλου(νταξ ίσα που) τόσο στο μπουκαλάκι όσο και κατά την καύση. Θεωρώ απίθανο να είναι το υγρό που βάζουν στα καντήλια, ωστώσο δεν είμαι σίγουρος.
Anybody???
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#673739 Το καύσιμο της Κεροζάν είναι το φωτιστικό πετρέλαιο, και ναι, βρωμάει :lol: Οπότε δεν είναι αυτό.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#676655 Παρατήρησα σημερα πως ο λεβητας (αεριου) στάζει ζεστό νερό πολυ βιαστικοτερα απ' ο,τι έσταζε απ' όταν μπήκα στο σπίτι.
Απ' την αρχή θυμάμαι έριχνε αργά-αργά μερικές σταγόνες απ' το κάτω μέρος του, στο σημείο που βγαίνει ένας σιδερένιος σωλήνας. Στο περίπου να πω 1 σταγόνα κάθε τρίλεπτο. Είχε ήδη ο ιδιοκτήτης ένα βετεξάκι στο σημείο για να ρουφάει την υγρασία. Σήμερα για πρώτη φορά είδα νερά πάνω στο κουτί του μετρητή (είναι ακριβως απο κάτω), εκτιμώ απ' την εικόνα πως είναι των τελευταίων ημερών. Τωρα έσταζε με ρυθμο 1 σταγόνα κάθε δευτερόλεπτο απο σημείο πίσω, στο κάτω μέρος του λέβητα, όπου έχει μαζεψει άλατα.
Δεν είχα χρόνο να ελεγξω τη διαρροή με βάση το νερό που τραβάω απο χρήση. Το μόνο δεδομένο είναι πως την πρωινή ώρα πριν το δω, χρησιμοποιησα ζεστό νερό.

Ψαχνοντας βρήκα συμβουλές για την πίεση του νερού στο λέβητα. Τη ρυθμίζω σε ορισμένο σημείο από παντα, δεν έχει αλλάξει κάτι εκεί.
Καποια ιδέα?
Άβαταρ μέλους
By drdino
#676661 Εσύ γιατί να κάνεις κατι; Τηλέφωνο στον ιδιοκτήτη και να φέρει συντηρητή λέβητα asap.

Πίεση κάθε πότε δηλαδή χρειάζεται να ρυθμίσεις;