Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By dimik
BARHonda έγραψε:Σε κάτι ψιλοπαρόμοιο στην Ε46 της μάνας μου, ο μάστορας άλλαξε τροχαλία δυναμό, σένσορα εκκεντροφόρου (και μετά από λίγες μέρες που κάτι ξεκίνησε να σφυρίζει στο άκυρο), φούσκα καυσαερίων
Η αλήθεια είναι ότι άλλαξα πρόσφατα δυναμό με μτχ γιατί είχα έναν θόρυβο που νόμιζα ότι προέρχεται από εκεί, παίζει νσ είναι αυτό, γιατί ο άλλος θόρυβος δεν σταμάτησε και ξεκίνησε κι αυτό τώρα.
Θα βάλω πίσω το παλιό.
Αισθητήρα εκκεντροφορου δεν έχω αλλάξει μόνο τροχαλία και τεντωτηρα-ιμαντα.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
224v έγραψε:Εάν διαβάζει λάθος μίγμα αέρα στην εισαγωγή, δείχνει λάθος πληροφορία στον προσεσορα και έτσι αβανς κλπ είναι απορυθμισμενα. Εάν υπάρχει σκισιμο στη διαδρομη του αέρα στην εισαγωγή μετά τον αισθητήρα τότε καταλήγει να έχει λάθος μίγμα από αυτό που διαβάζει ο αισθητήρας στην εισαγωγή. Εάν έχεις χαλασμένη βάση θα τρέμει, αλλά δεν θα εσβυνε όπως λες.

< Note >
Το σβήσιμο είναι άσχετο με την δόνηση αλλά το έχει κάνει μόνο 2 φορές σε 1 χρόνο.

Εν τω μεταξύ έβαλα διαγνωστικό και βγάζει NOx sensor και λ πίσω στον καταλύτη , τον πρώτο τον είχα αλλάξει επίσης πριν 1-2 χρόνια.

< >
Άβαταρ μέλους
By 224v
#672225 Εάν το μίγμα αέρα στην εισαγωγή δεν είναι το σωστό πχ πτωχό, το βλέπει ο λ στον καταλύτη και αλλάζει προγραμματισμό. Όμως δεν διορθώνεται το καυσαέριο αφού λόγω τρύπας μπαίνει ανεξέλεγκτα αέρας. Έτσι καίει πτωχό μίγμα και μπορεί να κάνει ζημιά στο μοτέρ. Να σιγουρευτείς ότι το μίγμα είναι σωστό. Στο συνεργείο θα ξέρουν να το ελέγξουν. Το να κατηγορούν τον λ είναι εύκολο τον αλλάζεις, αλλά αυτό μόνο του δεν φτάνει.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By melos86
PeterPan έγραψε:Το Golf ξαφνικά άρχισε να τρεμοπαίζει και να μην έχει δύναμη. Ο μηχανικός είπε αλλαγή πολλαπλασιαστή στον κύλινδρο 1. Όλα καλά πάλι. Μετά από 3 μέρες, ξανά το ίδιο πρόβλημα. Έβαλα το obd και λέει misfire στον 2ο. Πόσο πιθανό είναι να συμπέσουν μαζί;

< >

Πολυ πιθανο! Αν ειναι οι εργοστασιακοι εχουν δουλεψει ακριβως το ιδιο χρονικο διαστημα και εχουν διανυσει τα ιδια χιλιομετρα!
Οπως και τα μπουζι οταν χρειαστηκε αλλαγη ο ενας εγω τους αλλαξα και τους 4!
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#673536 Έχει βάλει κάποιος after market αισθητήρες μπροστά;
Εάν ναι, για τι κόστος μιλάμε περίπου;
Βάφονται στο χρώμα του προφυλακτήρα;
Ρυθμίζονται ώστε να χτυπάνε σε μικρότερη/μεγαλύτερη απόσταση;

η αληθεια ειναι οτι το φοβαμαι μπροστα, ειναι αρκετα ψηλο και δεν εχω καθολου ορατοτητα
το εφαγα ηδη μια φορα, φτανει νομιζω

ειδικα στο παρκινγκ μου σε σπιτι-γραφειο και σε στενα δρομακια με παρκαρισμενα και στις δυο μεριες με λουζει κρυος ιδρωτας
Άβαταρ μέλους
By drdino
#673575 Έχεις πίσω αισθητήρες;
Άβαταρ μέλους
By Geralt
drdino έγραψε:Έχεις πίσω αισθητήρες;

ναι ειναι μαμισιοι και ειναι ενσωματωμενοι στην εσωτερικη οθονη του αυτοκινητου
Άβαταρ μέλους
By drdino
#673583 Δεν κοιτάς αν υπάρχει τρόπος να βάλεις τους εργοστασιακούς και μπροστά;

Δεν ξερω πώς την κάνει την φάση η Οπελ/Πεζο με τις μονάδες παρκαρίσματος: μπορεί να έχουν μια που να υποστηρίζει τον μεγαλύτερο αριθμό αισθητήρων (8 για απλό βοήθημα, 12 για "ενεργό" με τους εξτρα αισθητήρες στις γωνίες) ή διαφορετικές μονάδες για 4, 8 και 12. Αν είναι μια μονάδα, τότε ίσως βρίσκοντας αισθητήρες/πλεξούδα από κανένα τρακαρισμένο να μπορείς να τους προσθέσεις και να γίνει απλά configuration στην μονάδα. Αν όχι, τότε ίσως πάλι από τρακαρισμένο να μπορείς να κάνεις την αναβάθμιση.

Ρωτα σε καμια αντιπροσωπεία αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Αν έχεις όρεξη μπορείς να πληρώσεις 10-12 ευρώ στο σάιτ των ανταλλακτικών της PSA-Opel και να κάνεις μια μελέτη. Δυστυχώς το κλείδωσαν (παλιότερα ήταν χωρίς χρέωση τα ανταλλακτικά), έτσι έχω κάνει για μερικές περιπτώσεις που ψάχναμε να βρούμε διάφορους κωδικούς ανταλλακτικών.
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#673591 Δόκτωρ τους πρώτους που ρώτησα ήταν η αντιπροσωπεία, τους είπα απλά να μου φέρουν τους μαμισιους αισθητήρες από την πλουσιότερη έκδοση
Ισχυρίστηκαν ότι δεν μπορεί να γίνει γιατί δεν μπορούν να ενσωματωθούν στην οθόνη που έχει η έκδοση μου και ότι δένουν μονο με την οθόνη της πλουσιότερος έκδοσης

Για αυτό στρέφομαι σε after market λύση
Το αντιλαμβάνομαι δεν θα είναι και η καλύτερη υλοποίηση αλλά από το τίποτα...
Άβαταρ μέλους
By drdino
#673592 Τι οθόνη έχεις; Θεωρώ απίθανο να υπάρχει διαφορετική οθόνη για αυτό, πιο πιθανό είναι να μην τους δέχεται η μονάδα των αισθητήρων.
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#673593 Στην entry level έκδοση των μοντέλων του το PSA τους φοράει μια LG 7ιντση που ναι μεν έχει περιορισμένη ανάλυση αλλά λειτουργεί εξαιρετικά με το Android auto

https://youtu.be/Fq3cEkl7GZk
Άβαταρ μέλους
By alexm
#673637 https://www.opel-accessories.com/el-GR/ ... ndland%20X

Εδώ πάντως τους έχουν διαθέσιμους.
Έχω δει αρκετά κορσα σαν το δικό μου corsa e με intellilink 4.0 και αισθητήρες μπρος και πίσω, δεν ξέρω αν έχει σημασία βέβαια.
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#683826 Χρονια Πολλά με υγεία!
Όταν αγοράσαμε το Corsaκι της συντρόφου πριν απο 6 χρονια, η αντιπροσωπεία ειχε εγκαταστήσει ενα after sales σύστημα αισθητήρων πίσω. Εχει μερικές ημέρες που δεν ακούγονται

1) Το ηχειακι εχει δική του μπαταρία (που πιθανώς χρηζει αλλαγής)?
Το καλώδιο που φαίνεται (2 pin) ειναι μόνο για να μεταφέρει την εντολή όταν βάζεις όπισθεν?
2) Φλεβάρη είναι να το πάω για το μεγάλο του σερβις αλλα προσανατολιζόμουν να το παω εξω, αφου εχει παρέλθει η εγγύηση, θα μπορέσει άραγε το συνεργείο να το φτιάξει η θελει κάποιον εξειδικευμένο ηλεκτρολόγο?

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις - φυσικά και είναι ανάγκη να φτιαχτεί, από τα πιο σωτήρια συστήματα (για την καρδιά και την τσέπη μου :roll: )

Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By drdino
#683828 Tα φώτα της όπισθεν δουλεύουν όλα;