Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#673036 Ε, είναι πολύ μικρότερος ο χώρος αποσκευών του Leon. Και σ'αυτά τα λεφτά, πάλι δεν θα έχει πλούσιο εξοπλισμό λογικά και εκεί. Καλύτερη επιλογή για τον Asimov τα υπόλοιπα που βλέπει. Που επιμένω πως ειναι οριακά.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#673040 Test drive / χρήσης από στελέχη είναι τα 3008. Είναι αρκετά τεμάχια με διαφορετικό ιστορικό το καθένα.
Αυτόματο σε τέτοια λεφτά θα πρέπει να περιμένω πολλά χρόνια για να παίξει.
Το Leon ούτε μου αρέσει, ούτε μας χωράει, ούτε μας βολεύει. Έχουμε πει ότι θα πάμε σε ψηλό για τους λόγους που πάει πλέον όλος ο κόσμος....
Επίσης, εγώ προσωπικά VAG, εκτός από Audi, δεν θα έπαιρνα. Έχουν και αστεία εγγύηση.
Άβαταρ μέλους
By Govus
#673043 Χωρίς να θέλω να υπεισέλθω στο σκεπτικό των επιλογών σου, ήθελα να ρωτήσω κάτι 500Χ και Vitara, που βλέπω και ως αυτόματα στα λεφτά αυτά, τι λένε από χώρους κλπ. :hmmm: ;
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#673044 Έτσι πήρα το Tiguan. 10μηνήτικο (περίμενα να πάει 12 μηνών για να βγει νόμιμα πώληση και ήταν προσωπικής χρήσης του διευθυντή k@rent@) και το πήρα 8Κ κάτω αντί για 36Κ καινούριο με 2900χλμ οδόμετρο. Ζει ακόμα. Κλείνει 10 χρόνια στα χέρια μας και 11 ηλικιακά. 115 περίπου χιλιάδες χιλιόμετρα έχει αισίως.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Govus έγραψε:Χωρίς να θέλω να υπεισέλθω στο σκεπτικό των επιλογών σου, ήθελα να ρωτήσω κάτι 500Χ και Vitara, που βλέπω και ως αυτόματα στα λεφτά αυτά, τι λένε από χώρους κλπ. :hmmm: ;

To 500X είναι πολύ ωραίο μέσα έξω, αλλά οι χώροι τίποτε το σπουδαίο. Καλύτερο το 2008.
Το Vitara είναι πολύ χειρότερο σε υλικά, ηχομόνωση και χώρους. Το πλεονέκτημά του είναι πως σε λίγα παραπάνω λεφτά, μπορείς να το πάρεις και τετρακίνητο με το 1000άρι μοτέρ.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#673057 Το 500Χ όντως έχει χώρους για ζευγαράκια και σαν πλατφόρμα είναι παρωχημένο.
Το Vitara αποκλείεται όπως σχεδόν όλα τα Suzuki γιατί είναι πολύ φτηνιάρικο, κακάσχημο, με απαραδεκτους χώρους και με τραγική ηχομόνωση. Καλύτερα Duster αν είναι να κάνεις οικονομία.
Νομίζω ότι μόνο το scross είναι αξιοπρεπές σε αυτόν τον τομέα, αλλά είναι άσχημο κι αυτό.
Το Puma που θα μπορούσε να είναι υποψήφιο, έχει περιορισμένους χώρους στην καμπίνα και το CHR αποκλείεται λόγω εξωφρενικου κόστους, τραγικων χώρων και CVT (και ληστρικου χρηματοδοτικου αν πεις θα βάλω καμιά δόση να καλύψω τη διαφορά)
Α τα Citroën αποκλείονται επίσης λόγω φτήνιας, ασχήμιας και οδικής συμπεριφοράς (με τρομαξαν :yikes: )
Αυτά σε γενικές γραμμές
Άβαταρ μέλους
By dimik
#673063 Μου φαίνονται εξωφρενικά πολλά τα 20Κ για τόσο μικρά αν και καλοεξοπλισμενα αυτοκίνητα, ειδικά με 1000ρηδες κινητήρες και manual.

+1 υπέρ του 3008.

Ενός έτους με 4 χρόνια ακόμα εγγύηση δεν το λες μτχ ίσα ίσα γλιτώνεις μέρος της απαξίωσης.

Προσωπικά θα πήγαινα σε ακόμα πιο μτχ ίσως 2-3ων ετών προκειμένου να πάρω κάτι που βολεύει 100% και με τον εξοπλισμό που θέλω.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#673066 +1 για το 3008.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Asimov έγραψε:Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι το 3008 είναι έστω ελαφρώς μεταχειρο.

Να μην σε προβληματίζει, με 20Κ χλμ δεν νομίζω να έχει κανένα θέμα... Εκτός αν είναι ούτως ή άλλως λεμόνι από καινούριο το αμάξι..

Asimov έγραψε:Α, εναλλακτικές λύσεις είναι τα Juke και Captur. Μόνο.

Εγώ θα κοιτούσα πάντως το Captur, το 1,3 με 130 άλογα στην έκδοση Dynamic (που έχει φουλ λεντ φώτα, αλλά κάποιες ελλείψεις στον εξοπλισμό ασφαλείας) έχει τιμή καταλόγου 22,5Κ... Δεν ξέρω αν κόβουν κάτι ή αν υπάρχει ετοιμοπαράδοτο...

Βέβαια, ο συνδυασμός των λέξεων εγγύηση και Συγγελίδης με κάνει και γελάω, αλλά ας μην το αναλύσω πάλι...
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#673090 Το Captur 1.3, προς το παρόν, δεν υπάρχει καν. Ίσως κάποιο σε στοκ μόνο. Έχει σταματήσει η παραγωγή και θα επαναλανσαριστει με αλλαγές για μείωση των ρύπων. Από εκπτώσεις μέχρι πρότινος δεν χρεωναν το μεταλλικό χρώμα - διχρωμία. Τώρα δεν ξέρω, υποθέτω πως θα κάνουν κι αυτοί εκπτώσεις εν όψει κλεισίματος οικονομικού έτους.
Ένα θέμα που έχει προκύψει γενικώς, είναι ότι λόγω λοκνταουν και μέτρων, έχει πάει πίσω η παραγωγή πολλών μοντέλων διαφορετικών κατασκευαστων, οπότε όλα είναι σχετικά για το πότε θα έρθουν καινούργια μοντέλα και εκδόσεις.
Άβαταρ μέλους
By Arrow
markvag έγραψε:

Βέβαια, ο συνδυασμός των λέξεων εγγύηση και Συγγελίδης με κάνει και γελάω, αλλά ας μην το αναλύσω πάλι...

Όταν έχεις χρόνο, πες τι θέμα αντιμετώπισες με την εγγύηση γιατί πολλά ακούγονται....

< 9T Pro >
Άβαταρ μέλους
By markvag
Arrow έγραψε:
markvag έγραψε:

Όταν έχεις χρόνο, πες τι θέμα αντιμετώπισες με την εγγύηση γιατί πολλά ακούγονται....

< 9T Pro >

Πολύ συνοπτικά, μου παραδόθηκε η Νίτσα της υπογραφής χτυπημένη και έπρεπε να αλλαχθεί η πίσω ανάρτηση (που το κατάλαβα μετά την παραλαβή φυσικά). Η αντιπροσωπεία δεν έκανε τίποτα, παρά μόνο πασαλείμματα (με τη λογική ήταν ο μεταφορέας, δεν φταίμε εμείς :s_crazy ), ούτε και δέχτηκε καν να δώσει κάτι ως αποζημίωση. Το αυτοκίνητο ποτέ δεν μπόρεσε να ευθυγραμμιστεί σωστά (φυσικά, αφού έπρεπε να αλλάξει η πίσω ανάρτηση) και η αντιπροσωπεία με κορόιδευε (και υποτίθεται μιλούσα με τον υπεύθυνο ποιότητας Β. Ελλάδος του ομίλου, μη χέσω). Οπότε από εμένα δεν βλέπει ξανά ούτε ένα λεπτό, ακόμα κι αν πουλάει Λαμποργκίνι σε τιμή Πάντα. After sales και κάλυψη του πελάτη κάτι χειρότερο από "κακόγουστο αστείο".
Άβαταρ μέλους
By NiTse
#673204 Ίσως αξίζει να περιμένεις το Capture, χώροι σχεδόν 3008 αλλά καινούριο με τα βοηθήματα κτλ.