Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#670759 μαζι με tifosi ειμαι και εγω στην ψακτικη για ηλεκτρικη κουζινα
βασικη προυποθεση να ειναι inox και να ειναι στις νορμαλ διαστασεις
μια που εχω βαλει στο ματι ειναι αυτη https://www.mediamarkt.gr/product/oikia ... 50/1375955

καμια αλλη προταση στο 500αρι πανω κατω?
Άβαταρ μέλους
By danso
Hellenic tifosi έγραψε:

Απορροφητήρας: Δεν εχουμε αγοράσει ποτέ ως τώρα απορροφητηρα, και δεν έχουμε ΙΔΕΑ :P

Ευχαριστώ!

Μια πολύ καλή επιλογή είναι οι απορροφητήρες της Faber, μιας εταιρείας που εξειδικεύεται σε αυτό το είδος συσκευών:
https://www.faberspa.com/gr/
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Hellenic tifosi έγραψε:Πλυντήριο ρούχων. Εδώ είναι ενα ενδιαφέρον ζητημα. Επειδη θα αγοραστει στεγνωτήριο, έχει νοημα να κρατήσουμε το τίμιο πλυντηριακι μας 10ετίας και να του βάλουμε πάνω χωριστό στεγνωτήριο, ή να το πάμε στο χωριό και να πάρουμε καινούριο πλυντηριο/στεγνωτηριο για να γλιτώσουμε και χώρο; Πλεονεκτεί κάπου η ύπαρξη δυο συσκευών έναντι της αγοράς συνδυασμένου;

Εγώ έχω 2 ξεχωριστές συσκευές οπότε θα σου πω τη δική μου εμπειρία:
- Πιάνουν πολύ χώρο (δεν είναι το ένα πάνω στο άλλο αλλά χωριστά).
- Αν είσαι Ελλάδα δεν μπορείς να εκμεταλλευτείς το νυχτερινό ρεύμα και στις 2 συσκευές. Αναγκαστικά στη μία. Εκτός αν ξυπνήσεις μες στα μεσάνυχτα να μεταφέρεις τα ρούχα :lol: Ακόμα και στο 15:00-17:00 και 2-8 θα αφήσεις τα ρούχα νωπά από 5 το απόγευμα μέχρι 2 το βράδυ;

Οπότε σε μελλοντική αγορά θα έπαιρνα ενιαία συσκευή με wifi κιόλας για να γνωρίζω αν έχει ξεκινήσει και σε τι φάση είναι.

Το μόνο μείον είναι ίσως αν έχεις κάποια ρούχα για πλύσιμο που δεν κάνουν για στέγνωμα, αλλά αυτό σ'εμάς είναι η εξαίρεση όχι ο κανόνας.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#670772 Τα combi πλυντηρια στεγνωτήρια ειναι λύση ανάγκης και το κομμάτι στέγνωμα δεν το κάνουν σωστα/αποδοτικά σε σχεση με ένα απλό στεγνωτήριο. Ειναι πιο πολυπλοκα και αν χαλάσουν η επισκευή τους ειναι πιο δύσκολη. Είχα τετοιο, το χρησιμοποίησα μια φορά και ποτε ξανά.
Χωριστα και το ένα πάνω στο άλλο για λιγοτερο χώρο. Το νυχτερινό εχει περισσότερο νόημα στο στεγνωτήριο.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#670773 Στεγνωτήριο Α+++ δεν καταναλώνει τόσο τραγικά ώστε να ασχολείται κάποιος με νυχτερινά κλπ.
Αν πρόκειται να γίνει μια επένδυση ας γίνει στην ενεργειακή κλάση.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#670796 Ωραία, άρα κρατάμε το υπάρχον πλυντηριάκι κι όσο αντέξει, και πάνω του βάζουμε στεγνωτήριο. Αυτά κουμπώνουν απευθείας πάνω, ή γίνεται μόνο σε συγκεκριμένους κατασκευαστές και πρέπει να προβλέψουμε ράφι;
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#670797 Με ραφάκι καλύτερα για στερέωμα και κραδασμούς.

+2 στον mirage και στον dimik (για το μη αποδοτικό/σωστό combo στον έναν, για την ενεργειακή κλάση στον άλλον).
Άβαταρ μέλους
By dimik
Hellenic tifosi έγραψε:Ωραία, άρα κρατάμε το υπάρχον πλυντηριάκι κι όσο αντέξει, και πάνω του βάζουμε στεγνωτήριο. Αυτά κουμπώνουν απευθείας πάνω, ή γίνεται μόνο σε συγκεκριμένους κατασκευαστές και πρέπει να προβλέψουμε ράφι;

Βασικά εξαρτάται από τους κραδασμούς που έχει το πλυντήριο σε υψηλές στροφές.
Κανονικά μπαίνει ακριβώς πάνω από το πλυντήριο χωρίς πρόβλημα και γενικότερα είναι ελαφριά κατασκευή, καμιά σχέση με τα κιλά του πλυντηρίου.

Αν υπάρχει η δυνατότητα για ράφι ακόμα καλύτερα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Hellenic tifosi έγραψε:Μετά τα smart συστηματα, που τα λύσαμε (ελπίζω :P ), σιγά σιγά στρεφόμαστε και στις συσκευες. Νωρίς είναι ακόμα, θα πει κανεις και θα έχει και δίκιο, όμως αποφάσεις που θα πάρουμε τώρα ίσως μας επηρεάσουν μετά, οπότε ταπεινά ζητώ τα φορουμικά φώτα.

Αστειεύεσαι τώρα ε; :lol:
Έχεις πολύυυυυυ δρόμο και δύσκολο μπροστά σου! :lipsealed: :help:
Hellenic tifosi έγραψε:Τελευταία φορα που αγοράστηκαν συσκευές ήταν 10 χρόνια πριν, οπότε δεν εχουμε πολύ καλή ιδέα της τωρινής αγοράς, ούτε των διαθέσιμων επιλογών. Γενικά θέλουμε καλά πράγματα, χωρίς όμως να κάνουμε υπερβολές στο μπάτζετ. Θα έλεγα δηλαδή ότι θέλουμε καλό vfm - και εντελώς σχηματικά θα έλεγα ότι ψάχνουμε συσκευές του... 8. Ούτε του 5, κακές ποιοτικά, ούτε του 10 που θα τις χρυσοπληρώσουμε.

Ξεκινάω:

Πλυντήριο ρούχων. Εδώ είναι ενα ενδιαφέρον ζητημα. Επειδη θα αγοραστει στεγνωτήριο, έχει νοημα να κρατήσουμε το τίμιο πλυντηριακι μας 10ετίας και να του βάλουμε πάνω χωριστό στεγνωτήριο, ή να το πάμε στο χωριό και να πάρουμε καινούριο πλυντηριο/στεγνωτηριο για να γλιτώσουμε και χώρο; Πλεονεκτεί κάπου η ύπαρξη δυο συσκευών έναντι της αγοράς συνδυασμένου;

Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά: αφού έχεις πλυντήριο που δουλεύει, ΔΕΝ το αλλάζεις. Εννοείται, ούτε να σκεφτείς την λύση combo, ΔΕΝ κάνει κανένα σωστή δουλειά, αν δεις ένα κανονικό απλό στεγνωτήριο και το μέγεθος του κάδου του, θα καταλάβεις γιατί. Επομένως, ΔΕΝ αγοράζεις πλυντήριο και αγοράσεις στεγνωτήριο το λιγότερο Α+++ ώστε να μην σε απασχολεί η κατανάλωσή του. Λύσεις υπάρχουν πολλές στην αγορά, προσωπικά είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από το δικό μου, το έχω ξανααναφέρει εδώ μέσα, αλλά πάμε μια φορά ακόμη:
LG-RC80U2AV3W
Βλέπω υπάρχει και ένα φθηνότερο με σχεδόν ίδια χαρακτηριστικά, που ίσως αξίζει να το δει κάποιος, πιθανόν να είναι παραεισαγωγή, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα.
LG-RC80V9AV3W
Εννοείται φροντίζεις να διαμορφώσεις το μπάνιο ώστε να μπει επάνω στο πλυντήριο, έτσι το έχω κι εγώ. Επειδή έχω και πλυντήριο LG, βίδωσαν μεταξύ τους με το κιτάκι που δίνει η LG με το στεγνωτήριο.
Hellenic tifosi έγραψε:Πλυντήριο πιάτων: Οπωσδήποτε 60άρι εντιχοιζόμενο (βάζουμε 2 τη μέρα με το 45άρι και δεν την παλεύουμε :P). Μας έχει βολέψει πολύ πάντως στο τωρινο (candy) η υπαρξη στανταρ προγράμματος 1 ώρας - τουλάχιστον τα 2 πλυντηρια δηλαδη τελειώνουν γρήγορα!

Δεν έχω γνώμη εδώ, γιατί δεν έχω αγοράσει πρόσφατα. Όλοι μου λένε πως τα καλύτερα είναι ή τα (πανάκριβα) Miele (αλλά έτσι και χαλάσουν τον ήπιες, γιατί είναι πανάκριβα και στην επισκευή) ή τα BSH (Neff, Siemens, Bosch, Pitsos). Εγώ έχω ένα παλιό Zanussi (https://en.wikipedia.org/wiki/Electrolux) το οποίο πέραν ενός διακόπτη της πόρτας, δεν έχει βγάλει προβλήματα, αλλά κρίνοντας από την κατασκευή του δικού μου, δεν θα πρότεινα αυτό το group (Zanussi, Electrolux, AEG). Αν έρθει η ώρα της αντικατάστασης, προς BSH θα πάω. Μόνον και μόνον η σωστή υποστήριξη, είναι σημαντική. Δεν ξέρω τι παίζει με τους κορεάτες (LG, Samsung) έχουν κάποια 60άρια, αλλά όχι 45άρια και γενικά δεν έχουν πολλή παράδοση στα πλυντήρια πιάτων (σε αντίθεση με τα ρούχων που είναι οι κορυφαίοι πλέον).
Hellenic tifosi έγραψε:Εστίες: Χωριστές απο το φούρνο, θα θέλαμε επαγωγικές, και ει δυνατόν με περιστροφικους διακόπτες. Μια φορά είχα μαγειρέψει στο σπίτι των κουμπαρων μας και μου φάνηκε δυσχρηστος ο χειρισμός. Ίσως φταίει και η συνήθεια, και η ίδια η κουμπάρα μας βέβαια είπε ότι ναι μεν συνηθίζεται, αλλά είναι σαφώς καλύτερα με τον περιστροφικό.

Επειδή ήμουν κι εγώ στο δίλημμα επαγωγικές ή αερίου, πήγα στις πρώτες κυρίως για την ταχύτητα και την ασφάλεια και δεν το μετάνιωσα στιγμή.
Αν θέλεις περιστροφικά πλήκτρα, θα δυσκολευτείς. Έχει μια πατέντα η Neff με ένα ηλεκτρομαγνητικό αποσπώμενο, που είναι όντως πιο πρακτικό από τα touch. Βέβαια, μιλάμε για κόστος κοντά ή πάνω από 1000άρικο, εγώ 300€ έδωσα για ένα μοντέλο της Bosch.
Το δικό μου: https://www.skroutz.gr/s/12288710/Bosch-PUE611BB1E.html
Ένα Neff με αποσπώμενο περιστροφικό χειρισμό:
Εικόνα
https://www.skroutz.gr/s/14505857/Neff-T59TS5RN0.html
Hellenic tifosi έγραψε:Απορροφητήρας: Δεν εχουμε αγοράσει ποτέ ως τώρα απορροφητηρα, και δεν έχουμε ΙΔΕΑ :P

Πρέπει πρώτα ν'αποφασίσεις τον τύπο (καμινάδα, συρταρωτό, πλάγιο), το μέγεθος (πάει μαζί με τις εστίες, θα πάρεις την στάνταρ διάσταση των 60cm ή θα πας σε 90cm) και μετά θα δούμε τα υπόλοιπα.
Έχε υπόψιν σου δύο πράγματα: τον θόρυβο και το πόσο αποδοτικός είναι. Για τον απορροφητήρα γνώμη μου, η ενεργειακή αποδοτικότητα είναι ασήμαντη, αφού χρησιμοποιείται λίγο.
Ο δικός μου:
https://www.skroutz.gr/s/8681381/Bosch- ... -60cm.html
Απόδοση: 400 m³/h (Boost 3min: 740 m³/h) . Θόρυβος: 54 dB
Ένας τυχαίος άλλος Bosch:
https://www.skroutz.gr/s/21399490/Bosch-DWB96BC50.html
Απόδοση: 409 m³/h . Θόρυβος: 69 dB
Χοντρικά, η διαφορά 9dB σημαίνει 2πλάσιο θόρυβο στο ανθρώπινο αυτί.
Τα παραπάνω δόθηκαν σαν παράδειγμα. Πολύ καλοί είναι και οι Elica, προσωπικά όταν το έψαξα, ο καλύτερος συρταρωτός σε απόδοση και θόρυβο, ήταν ο Bosch που έβαλα παραπάνω.
Hellenic tifosi έγραψε:Φουρνος: Θα τοποθετηθει σε ψηλή στήλη - και επειδη ποτέ δεν είχαμε τέτοιον δεν έχουμε ιδέα αν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που πρέπει να προσέξουμε.

Κι εδώ θα προτείνω BSH και αγόρασε ό,τι θεωρείς καλύτερο. Προσωπικά είχα βάλει στα απαραίτητα την πυρόλυση, γιατί σημαίνει πιο ανθεκτική κατασκευή αναγκαστικά (τοιχώματα). Εγώ έχω το παρακάτω, και σχεδόν ένα χρόνο μετά, είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος.
https://www.skroutz.gr/s/6358170/Bosch-HBG675BS1.html
Hellenic tifosi έγραψε:Ψυγείο: Επειδη το υπάρχον ψυγείο μας θα πάει στην αποθήκη ως 2ο ψυγείο, δεν εχουμε καμια πρεμούρα για τεράστια χωρητικότητα. Πρακτικότητα κυριως μας νοιαζει, και, απο εμένα είναι προαπαιτουμενο να εχει καποια μ@λ@κι@ να βγάζει παγάκια για να ευχαριστιέμαι τον φρέντο μου(είτε οπως εχω δει σε καποια που βαζεις το ποτήρι και πεφτει παγάκι, είτε οπως καποια lg που εχουν ενσωματωμενη κατασκευη εντός κατάψυξης). Εχουν σπάσει τα νευρα μου να γεμιζω παγοκύστες την κατάψυξη και εν τελει να χυνονται νερα και καθε μηνα να βγάζω 3 κιλά πάγο απο την κατάψυξη σα να πάω να πουλήσω ψάρια.

Εδώ θα με βρεις κάθετα αντίθετο βέβαια... Είμαι κατά των δύο ψυγείων και γενικώς θεωρώ σπατάλη την ύπαρξη δεύτερου. Γιατί το ψυγείο, και ειδικά ένα παλιό, είναι η χειρότερη καταβόθρα ηλεκτρικής ενέργειας. Θα πρότεινα να το σκεφτείς ξανά, γιατί θα πετάς γύρω στα 150€ το χρόνο για χάρη του!
:lipsealed:
Στα υπόλοιπα, και επειδή κι εγώ κοιτάζω για τον αντικαταστάτη του δικού, θα πω κάποιες γενικές γραμμές από αυτά που έχω δει:
-Δεν κοιτάω τίποτε κάτω από Α+++ στην ενεργειακή απόδοση. Βέβαια, τα ακόμη καλύτερα, είναι αρκετά ακριβότερα και δύσκολα θα πάρεις πίσω την διαφορά...
-Κοιτάζω προς το παρόν μόνον LG, γιατί την εμπιστεύομαι σαν μάρκα και θεωρώ πως έχει και πολύ καλό value for money. Μετά, αν δεν βρούμε αυτό που θέλουμε, ίσως κοιτάξουμε κι αλλού (βλέπε BSH) αλλά η LG στα 2 μέτρα και 60 πόντους πλάτος, έχει συνήθως την καλύτερη εκμετάλευση χώρου. Δυστυχώς, δεν μας έβγαινε χώρος για 70άρι ψυγείο, γιατί θα στριμωχνόταν πολύ το καλοριφέρ. Αν μπορείς ν'αφήσεις χώρο στην κουζίνα για φαρδύ ψυγείο, να το κάνεις χωρίς δεύτερη σκέψη.
-Για κάποιο λόγο (υποθέτω για να μεγιστοποιήσουν το μέγεθος της κατάψυξης, ΔΕΝ βρίσκω πλέον ψυγειοκαταψύκτες στην LG με την πατέντα για τα παγάκια! :lipsealed: :s_shout
Δεν είναι πως τα χρησιμοποιώ συνέχεια, αλλά το βρίσκω πολύ πρακτικό. Αν βρεις λοιπόν κάτι καλό, πες το και σε μένα! :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#670836 Την neff εστία με τον περιστροφικο επιλογέα έχω εγώ.

Στα συν ότι καθαρίζεται πανεύκολα μιας και είναι μαγνητικός και βγαίνει εύκολα.

Ο χειρισμός ίσως ξενίσει στην αρχή αλλά δεν είναι κάτι τραγικό.
Αγόρασα τον συγκεκριμένο γιατί με βολεύουν οι τεράστιες ζώνες μιας και μπορείς να τις λειτουργησεις σαν μια. Πετάς πχ πάνω το ταψί, δίνεις χρώμα στο κρέας και μετά το βάζεις φούρνο.

Απορροφητηρα αγόρασα πάλι Neff με 750 κυβικά αν θυμάμαι σωστά σχήματος Τ ώστε να μπορώ να καλύψω με ντουλάπι την καμινάδα και να εξοικονομισω χώρο.
Το μειονέκτημα του στην φουλ λειτουργία ότι τραβάει αέρα μέχρι και από τα σιφωνια στα μπάνια, πρέπει να έχω ένα παράθυρο στην ανακλιση
Αν κλείσω την πόρτα της κουζίνας νιώθω το ρεύμα αέρα να έρχεται από κάτω.
Επίσης σημαντικό να βγαίνουν τα φίλτρα και να πλένονται στο πλυντήριο.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#670838 Αν δεν "πειραματίζεσαι" στην κουζίνα όχι δεν υπάρχει λόγος να την προτιμήσεις.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Hellenic tifosi έγραψε:Με ψήνει, αλλά βλέπω τα 1.200 ευρώ και νιώθω τα καβουρια να μου γαργαλάνε την τσέπη :lol: :lol:

Ειναι μεγαλη, 90 εκατοστα, αυτη. Εχει και με 600-800 κανονικος 60ρες. Οχι οτι ειναι φτηνες βεβαια, αλλα...