kacey έγραψε: εχει ο εργοδοτης την ΑΠΟΛΥΤΗ ευχέρεια στο ποτε θα παρει, ποσο θα κρατησει και ποτε θα διωξει εναν υπαλληλο.
Voila.
Ο γερομπισμπίκης σε νέες περιπέτειες.
Κάτω η δικτατορία των shorts.
kacey έγραψε: εχει ο εργοδοτης την ΑΠΟΛΥΤΗ ευχέρεια στο ποτε θα παρει, ποσο θα κρατησει και ποτε θα διωξει εναν υπαλληλο.
kacey έγραψε:bibendum
τι διαπραγματευση κανεις με καποιον που επιλεγει να μην εργαζεται, και επειδη δεν μπορεις να τον αναγκασεις σε παραιτηση πρεπει να του τα σκασεις χοντρα? Αυτη ειναι η "δυναμη" του εργοδοτη?
kacey έγραψε:β) Αντιστοιχα, στη δικη μου περιπτωση,οταν ο βασικοτερος προμηθευτης μου σταματησε να μας (μας=ολοι εμεις, ολος ο κλαδος) πουλαει τα προιοντα του γιατι αποφασισε να κανει τη δουλεια μας μονος του, αυτο σημαινε -35% σε τζιρο αλλα και ογκο δουλειας = ενας υπαλληλος περισσευε. Τον ιδιο υπαλληλο που προσελαβα οταν αυξηθηκε η δουλεια μου και χρειαζομουν ενα επιπλεον ατομο, δεν μπορουσα μετα απο Χ χρονια να τον απολυσω χωρις κοστος οταν μειωθηκε η δουλεια μου και ΔΕΝ χρειαζομουν αυτο το (πλεοναζον πια) ατομο. Τι αλλη λυση ειχα εκτος απο το να του τα σκασω χοντρα?
γ) Οταν (μου) εκλεισα(ν) το μαγαζι, τι "αλλη λυση" ειχα απο το να σκασω 10κατι χιλιαρικα σε αποζημιωσεις?
δ) επισης, αλλαζουν και οι ανθρωποι. Μπορει ενας υπαλληλος που σου ηταν "ικανοποιητικος" και για αυτο τον κραταγες, να γινει αχρηστος καριολης για 1002 ΔΙΚΟΥΣ του λογους.
Παραδειγμα?
1ο δικος μου υπαλληλος που οταν ο πατερας του απολυθηκε, αποφασισαν να βαλουν κατω οικονομιες και να παρουν ενα ταξι να το δουλευουν μια 12ωρη βαρδια εκαστος (αυτα τα εμαθα μετα). Ενω για καποια χρονια ηταν ικανοποιητικος (εκανε αυτα που επρεπε, οταν επρεπε και οσο καλα επρεπε) ξαφνικα αρχισε τις παπαριες για να προκαλεσει την απολυση του. Και επειδη ηταν ο οδηγος διανομων (= αυτος που βλεπουν οι πελατες και αυτος που εχει την ευθυνη να φτασουν οι παραγγελιες σωστα και στην ωρα τους), ΕΠΡΕΠΕ να φυγει. Και σε αυτο το τυπο εγω κληθηκα να δωσω αποζημιωση...
2ο Η μανα που οταν πηγε το παιδι της νηπιαγωγειο (αρα στα ~4-5 χρονια μετα τη γεννηση και αφου σε εχει ηδη και προσφατα πηδηξει σαν εργοδοτη, με τις αδειες και τα προνομια της εγκυου), ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ να φευγει στις 2-3 το μεσημερι για να παιρνει το παιδι απο το νηπιαγωγειο, να το πηγαινει στο σπιτι, και ΑΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕ να επεστρεφε στη δουλεια της. Και που οταν ο εργοδοτης της ειπε "ασε μας κυρια μου που θα δουλευεις 6 ωρες την ημερα", ΕΓΙΝΕ αχρηστη ΕΠΙΤΗΔΕΣ.
bibendum έγραψε:kacey εχεις μπερδευτει λιγο, θα προτιμουσα να διαμαρτυροσουν για τα 11000 που πληρωσες εφορια με 0 εισοδημα παρα γι αυτα που θα δωσεις στον υπαλληλο. Παρ ολ αυτα υπαρχουν νομοι που σε προστατευουν και σενα στην απολυση οπως αν ανακοινωσεις την απολυση νωριτερα γλιτωνεις πολλα λεφτα κοκ και ενα σωρο πραγματα υπερ του εργοδοτη.
Panosss έγραψε:kacey έγραψε:bibendum
τι διαπραγματευση κανεις με καποιον που επιλεγει να μην εργαζεται, και επειδη δεν μπορεις να τον αναγκασεις σε παραιτηση πρεπει να του τα σκασεις χοντρα? Αυτη ειναι η "δυναμη" του εργοδοτη?
Η δύναμη του εργοδότη είναι το χρήμα.
Panosss έγραψε:Από αυτά που λες φαίνεσαι ψιλικατζής.
Μήπως να το κλείσεις και να επιδιώξεις να γίνεις αυτό που πραγματικά είσαι; -> υπάλληλος;

Panosss έγραψε:kacey έγραψε:β) Αντιστοιχα, στη δικη μου περιπτωση,οταν ο βασικοτερος προμηθευτης μου σταματησε να μας (μας=ολοι εμεις, ολος ο κλαδος) πουλαει τα προιοντα του γιατι αποφασισε να κανει τη δουλεια μας μονος του, αυτο σημαινε -35% σε τζιρο αλλα και ογκο δουλειας = ενας υπαλληλος περισσευε. Τον ιδιο υπαλληλο που προσελαβα οταν αυξηθηκε η δουλεια μου και χρειαζομουν ενα επιπλεον ατομο, δεν μπορουσα μετα απο Χ χρονια να τον απολυσω χωρις κοστος οταν μειωθηκε η δουλεια μου και ΔΕΝ χρειαζομουν αυτο το (πλεοναζον πια) ατομο. Τι αλλη λυση ειχα εκτος απο το να του τα σκασω χοντρα?
γ) Οταν (μου) εκλεισα(ν) το μαγαζι, τι "αλλη λυση" ειχα απο το να σκασω 10κατι χιλιαρικα σε αποζημιωσεις?
δ) επισης, αλλαζουν και οι ανθρωποι. Μπορει ενας υπαλληλος που σου ηταν "ικανοποιητικος" και για αυτο τον κραταγες, να γινει αχρηστος καριολης για 1002 ΔΙΚΟΥΣ του λογους.
Παραδειγμα?
1ο δικος μου υπαλληλος που οταν ο πατερας του απολυθηκε, αποφασισαν να βαλουν κατω οικονομιες και να παρουν ενα ταξι να το δουλευουν μια 12ωρη βαρδια εκαστος (αυτα τα εμαθα μετα). Ενω για καποια χρονια ηταν ικανοποιητικος (εκανε αυτα που επρεπε, οταν επρεπε και οσο καλα επρεπε) ξαφνικα αρχισε τις παπαριες για να προκαλεσει την απολυση του. Και επειδη ηταν ο οδηγος διανομων (= αυτος που βλεπουν οι πελατες και αυτος που εχει την ευθυνη να φτασουν οι παραγγελιες σωστα και στην ωρα τους), ΕΠΡΕΠΕ να φυγει. Και σε αυτο το τυπο εγω κληθηκα να δωσω αποζημιωση...
2ο Η μανα που οταν πηγε το παιδι της νηπιαγωγειο (αρα στα ~4-5 χρονια μετα τη γεννηση και αφου σε εχει ηδη και προσφατα πηδηξει σαν εργοδοτη, με τις αδειες και τα προνομια της εγκυου), ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ να φευγει στις 2-3 το μεσημερι για να παιρνει το παιδι απο το νηπιαγωγειο, να το πηγαινει στο σπιτι, και ΑΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕ να επεστρεφε στη δουλεια της. Και που οταν ο εργοδοτης της ειπε "ασε μας κυρια μου που θα δουλευεις 6 ωρες την ημερα", ΕΓΙΝΕ αχρηστη ΕΠΙΤΗΔΕΣ.
Ρίσκο λέγεται. Επιχειρηματικό.
Ξέρω, σου 'ναι άγνωστες λέξεις.
Αφού βλέπεις δεν το σηκώνεις, σε χαλάει, δεν πα να γίνεις δημόσιος υπάλληλος;
junior gt έγραψε:bibendum έγραψε:kacey εχεις μπερδευτει λιγο, θα προτιμουσα να διαμαρτυροσουν για τα 11000 που πληρωσες εφορια με 0 εισοδημα παρα γι αυτα που θα δωσεις στον υπαλληλο. Παρ ολ αυτα υπαρχουν νομοι που σε προστατευουν και σενα στην απολυση οπως αν ανακοινωσεις την απολυση νωριτερα γλιτωνεις πολλα λεφτα κοκ και ενα σωρο πραγματα υπερ του εργοδοτη.
Ακριβώς. Όποιου επιχειρηματία, τουλάχιστον μικρομεσσαίου, το πρόβλημα είναι η αποζημίωση που θα δώσει στον υπάλληλό του άμα τον διώξει, τότε είναι μαθηματικά βέβαια ότι το μαγαζάκι του θα το κλείσει. Σκεφτείτε λίγο το γιατί και θα καταλάβετε...
Chuckie V2.0 έγραψε:
Πάντως, πέρα από την γκρίνια, υπάρχει πολύς πόνος έξω. Πραγματικά λυπάμαι τους HR, πρέπει να είσαι πραγματικά χαλκέντερος για να μην σε ρίχνει αυτή η απελπισία που βγαίνει από βιογραφικά ανθρώπων που έχουν μικρά παιδιά και έχουν να εργαστούν πχ 3 χρόνια.
Δεν το έβγαλαν μόνοι τους! Πήραν εντολή από τον R[…]
Πήγα πρόσφατα στο χωριό του γαμπρού μου στο Διδυμ[…]
https://www.in.gr/2026/09/28/life/piso-apo-ti-mask[…]
Δεν ξέρω γιατι το ποσταρα εδω, μπορει καποιος να τ[…]
Υπάρχει και το Μπατούμι στη Γεωργία που είναι το α[…]
Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά νομίζω το στ[…]
Βλέπετε SKY και εκστασιάζεστε και εγώ που πέρασα σ[…]