Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#666509 Το RD pod, είναι ένα μικροσκοπικό παπαράκι που το κρεμάς στο πίσω μέρος του σορτς σου. Από το όνομά του Running Dynamics καταλαβαίνεις ότι είναι μόνο για το τρέξιμο. Σου δίνει στοιχεία όπως ground contact time, και πόση διαφορά έχεις δεξιά αριστερά, πόσο πάνω κάτω κάνεις (vertical oscillation) και τι ποσοστό είναι, cadence (όταν υπάρχει δεν μετράει του ρολογιού). Το πιο ενδιαφέρον βρήκα το πως μειώθηκε ο χρόνος επαφής με το έδαφος όταν ξεκίνησα να τρέχω με παπούτσια zero drop.
Υπάρχει νομίζω και foot pod. Φυσικά μπορείς να συνδεθείς με αισθητήρα cadence στο πεντάλι του ποδηλάτου, ισχύος (είτε ποδηλάτου είτε τρεξίματος) κλπ. Επαναλαμβάνω ότι μερικά μοντέλα δεν συνδέονται με απόλα.

Για όλα τα αθλήματα έχει εξειδικευμένα προγραμματάκια με πολλές ρυθμίσεις, οθόνες, καστομιές κλπ. Και για ποδήλατο φυσικά.
Αλλά επιπλέον μπορείς να κατεβάσεις και άλλα είτε προγραμματάκια (widgets) είτε data fields που τα βάζεις σαν πεδίο ή σαν μία από τις οθόνες και σου δίνουνε επιπλέον στοιχεία. Ή κοπιάρεις το βασικό πχ ποδήλατο και βάζεις διαφορετικά fields κλπ.
Αξίζει να μπεις να πάρεις μια ιδέα τι εννοώ και τι μπορείς να προσθέσεις στο https://apps.garmin.com/en-GB/ Η πλειοψηφία είναι δωρεάν. Σίγουρα θα βρεις κάποια που να σου δίνει αυτά που θέλεις (έστω κι αν ακόμα δεν ξέρεις ότι τα θέλεις). Να διαλέξεις για ποια συσκευή κοιτάς.
Προσωπικά έχω βρει εξαιρετικά τα datafields της σειράς DOZEN και είναι αυτά που χρησιμοποιώ σαν κύριες οθόνες για τρέξιμο, ποδήλατο, περπάτημα κλπ.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#668598 Σκέφτομαι σαν δώρο να μου αναβαθμίσω σε smartwatch είδα πιο κοντά σαν vfm το GARMIN VIVOMOVE HR S EU SPORT BLACK-BLACK L
https://www.mediamarkt.gr/product/smart ... -l/1304529

Δεν το έχω δει από κοντά, που είναι το πιο βασικό, αλλά κατά τ'άλλα αυτό που θέλω από το ρολόι είναι:
- να καταγράφει ύπνο
- να μετράει σωστά βήματα
- να είναι άνετο σε 24/7 φόρεμα (και να αλλάζει ίσως λουράκι στο μέλλον αν χρειαστεί)
- να λαμβάνει ειδοποιήσεις/κλήσεις. Δεν μ'ενδιαφέρει να απαντάω σε κλήσεις από αυτό.
- να διαρκεί πολύ η μπαταρία

Άρα πρακτικά θέλω ένα πιο εμφανίσιμο band
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#668616 fwiw, υπενθυμίζω, ακόμα υπάρχει ένα "φασόλι" RD pod διαθέσιμο.
Άβαταρ μέλους
By mirage
Dimitris_P έγραψε:Σκέφτομαι σαν δώρο να μου αναβαθμίσω σε smartwatch είδα πιο κοντά σαν vfm το GARMIN VIVOMOVE HR S EU SPORT BLACK-BLACK L

Δεν το έχω δει από κοντά, που είναι το πιο βασικό, αλλά κατά τ'άλλα αυτό που θέλω από το ρολόι είναι:
- να καταγράφει ύπνο
- να είναι άνετο σε 24/7 φόρεμα (και να αλλάζει ίσως λουράκι στο μέλλον αν χρειαστεί)
- να λαμβάνει ειδοποιήσεις/κλήσεις. Δεν μ'ενδιαφέρει να απαντάω σε κλήσεις από αυτό.

Γιατι οχι ένα Withings?
Άβαταρ μέλους
By Ove20
Dimitris_P έγραψε:Σκέφτομαι σαν δώρο να μου αναβαθμίσω σε smartwatch είδα πιο κοντά σαν vfm το GARMIN VIVOMOVE HR S EU SPORT BLACK-BLACK L

- να καταγράφει ύπνο

πλην του bold πας σε huawei watch GT2
Άβαταρ μέλους
By gianik
#668644 Honor magic watch 2.. Φορτίζεις 1 κάθε 10 μέρες... Μετράει τα πάντα Δημήτρη, μέχρι κ Sp02... Απαντάς σε κλήσεις κ καλείς κιόλας...αν πάρεις το καφέ δερμάτινο μέσα στην συσκευασία έχει κ το μαύρο καουτσούκ λουράκι..

.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#668647 Ξέχασα να συμπληρώσω:

ΟΧΙ Huawei. Όλο προβλήματα έχει το app στο κινητό της :inlove: . Κάτι συμβατό λοιπόν με το store

mirage έγραψε:Γιατι οχι ένα Withings?

δλδ;
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#668882 Ωραία είναι άλλα τόσα λεφτά δεν τα δίνω έτσι χωρίς να το δω από κοντά, είμαι περίεργος.

Είδα από κοντά το GARMIN VIVOMOVE HR S EU SPORT, χάλια UI, πολύ δύσχρηστο.

Μου άρεσε ενα Samsung Galaxy, δεν θυμάμαι μοντέλο, που το είδα στο πλαίσιο, και είχε γαμάτο UI, αλλά εργονομία 4-5 μέρες νομίζω :(

Το καλύτερο vfm δείχνει να είναι το Huawei gt2 Brown αλλά Huawei και κωλοapp
Άβαταρ μέλους
By vasilis
#668898 Δεν ξέρω ποιο έχεις τώρα, αλλά γιατί δεν κοιτάς vivoactive 3? Είναι παλιό μοντέλο, αλλά έχει πέσει αρκετά η τιμή του και κάνει όσα θες
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Dimitris_P έγραψε:Ωραία είναι άλλα τόσα λεφτά δεν τα δίνω έτσι χωρίς να το δω από κοντά, είμαι περίεργος.

Είδα από κοντά το GARMIN VIVOMOVE HR S EU SPORT, χάλια UI, πολύ δύσχρηστο.

Μου άρεσε ενα Samsung Galaxy, δεν θυμάμαι μοντέλο, που το είδα στο πλαίσιο, και είχε γαμάτο UI, αλλά εργονομία 4-5 μέρες νομίζω :(

Το καλύτερο vfm δείχνει να είναι το Huawei gt2 Brown αλλά Huawei και κωλοapp

Παντως εγω εχω το Samsung Gear Sport και δεν ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Ενω απο UI και διαφορα καλουδια ειναι πραγματι μια χαρα, η μπαταρια κραταει λιγο και επισης μου χαλασε το ενα απο τα δυο κουμπια σε λιγοτερο απο ενα χρονο (μαλιστα χωρις να ειμαι απο αυτους που σκαλιζουν το ρολοι ολη μερα).
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
#668951 Gear sport και εγώ, αλλά ελάχιστη χρήση, μόνο για τις προπονήσεις. Μια χαρά στέκεται και λειτουργεί. Βγάζει περίπου 6-7 ώρες λειτουργίας με gps ανοικτό.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#669176 βλεπω που εχει το Amazon προσφορα το forerunner 45 στα 115EUR
θυμαμαι που μου λεγατε για το 245 , τα βασικα για τρεξιμο/ποδηλτο τα πιανει και αυτο;
(οκ μουσικες κτλ τα ξεχναμε)

>>Ειδα οτι δεν εχει τα run dynamics το οποιο ειναι μαλλον major
οι οποιες αλλες διαφορες δε μου φανηκαν σημαντικες για τη χρηση που εχω κατα νου
Άβαταρ μέλους
By sknipper
KiloMeater έγραψε:βλεπω που εχει το Amazon προσφορα το forerunner 45 στα 115EUR
θυμαμαι που μου λεγατε για το 245 , τα βασικα για τρεξιμο/ποδηλτο τα πιανει και αυτο;
(οκ μουσικες κτλ τα ξεχναμε)

>>Ειδα οτι δεν εχει τα run dynamics το οποιο ειναι μαλλον major
οι οποιες αλλες διαφορες δε μου φανηκαν σημαντικες για τη χρηση που εχω κατα νου
Ποια εννοείς run dynamics και γιατί τα θεωρείς major;
Πάντως το vivoactive 3 το έχει για ~150.