Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By swiftakias
#64845 ναι με σπατουλα εχω καταληξει να τα βγαλω και ειναι και μπολικα ενας ολοκληρος τοιχος :dizzy: να χτυπαω την σπατουλα με ενα σφυρακι για να βγουν;
Άβαταρ μέλους
By Alxnks
#66402 Σε αυτήν την περίπτωση θα βοηθούσε να χες κάνα δυο χέρια ακόμα να πιανεις στον αέρα το πλακακι που θα φεύγει.

< 4X >
Άβαταρ μέλους
By swiftakias
#66408 Μαλλον δεν θα εχω αλλη βοηθεια και ελεγα να κολλησω φαρδια αυτοκολλητη ταινια πανω σε ολα που ειναι να βγουν, οποτε να προλαβαινω να τα μαζευω
Άβαταρ μέλους
By glf
#66434 Στην αρχή βάλε στενή σπάτουλα. Λυγιζει πιο εύκολα. Όταν θα έχεις κόψει αρκετή κόλλα απο τη μια μερια πας στη διπλανή. Όταν το δεις οτι χαζοσηκώθηκε βάλε και πιο φαρδιά σπάτουλα για να μην πιέσεις μονοπαντα το πλσκακι και σπάσει ή πεταχτεί.
Εγώ έβγαλα ανέπαφο καλά κολλημένο πλσκάκι που ειχε σημάδι απο βαριοπούλα. ...
Άβαταρ μέλους
By IOANNIS
swiftakias έγραψε:ναι με σπατουλα εχω καταληξει να τα βγαλω και ειναι και μπολικα ενας ολοκληρος τοιχος :dizzy: να χτυπαω την σπατουλα με ενα σφυρακι για να βγουν;

Εάν βρεις από κάποιον γνωστό σου ένα εργαλείο τύπου Multi-Cutter όπως το παρακάτω θα σε βοηθούσε πάρα πολύ και κατά την αφαίρεση και για την προετοιμασία τοποθέτησής τους μετά ...

Άβαταρ μέλους
By swiftakias
#66486 Θενκς για τις απαντησεις, θα το προσπαθησω αυτο το σ/κ να τα βγαλω και να τα ξαναβαλω. Το ειχα δει αυτο το εργαλειο σε βιντεο στο youtube και εβγαζε τα περισσοτερα ανεπαφα σε δευτερολεπτα, ειχε και στο λιντλ αν θυμαμαι καλα προσφατα τετοιο.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#66491 O πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος για να βγάλω αυτοκόλλητα από τζάμι αυτοκινήτου (το γνωστό με τις αντιπροσωπείες που κολλάνε την ονομασία ή το site τους) ? Είναι από αυτά με διπλό αυτοκόλλητο, που ξεκολλάς το backing, τα γράμματα μένουν στο διάφανο μπροστινό μέρος, το εφαρμόζεις και μετά αφαιρείς σιγά-σιγά το διάφανο για να μείνουν τα γράμματα πάνω στο τζάμι....

Με χέρι/νύχι, με πλαστική σπάτουλα, σεσουάρ, κάποιο υγρό ?
Άβαταρ μέλους
By trident1971
The Ace έγραψε:O πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος για να βγάλω αυτοκόλλητα από τζάμι αυτοκινήτου (το γνωστό με τις αντιπροσωπείες που κολλάνε την ονομασία ή το site τους) ? Είναι από αυτά με διπλό αυτοκόλλητο, που ξεκολλάς το backing, τα γράμματα μένουν στο διάφανο μπροστινό μέρος, το εφαρμόζεις και μετά αφαιρείς σιγά-σιγά το διάφανο για να μείνουν τα γράμματα πάνω στο τζάμι....

Λιγο WD-40 και στα τσακιδια :lol:
Άβαταρ μέλους
By IOANNIS
The Ace έγραψε:O πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος για να βγάλω αυτοκόλλητα από τζάμι αυτοκινήτου (το γνωστό με τις αντιπροσωπείες που κολλάνε την ονομασία ή το site τους) ? Είναι από αυτά με διπλό αυτοκόλλητο, που ξεκολλάς το backing, τα γράμματα μένουν στο διάφανο μπροστινό μέρος, το εφαρμόζεις και μετά αφαιρείς σιγά-σιγά το διάφανο για να μείνουν τα γράμματα πάνω στο τζάμι....

Εγώ σε επίπεδα και κυρτά τζάμια (στην κυρτή πλευρά) τα αφαιρώ με μια ξύστρα με μεταλλική λεπίδα ή/και με κοπίδι με λάμα ίσια.
Άβαταρ μέλους
By nEK
IOANNIS έγραψε:

Εγώ σε επίπεδα και κυρτά τζάμια (στην κυρτή πλευρά) τα αφαιρώ με μια ξύστρα με μεταλλική λεπίδα ή/και με κοπίδι με λάμα ίσια.

Επιγραφες στο μεταλλλικο μερος αυτοκινητου βγαινουν πανευκολα μετα απο θερμανση με πιστολι ζεστου αερα.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#66669 Μούλιασμα με ασετόν και ελαφρό ξύσιμο με την ξύστρα που καθαρίζουμε τις κεραμικές εστίες.

Ειδικά για τα αυτοκόλλητα, έχω ένα μικρό μπουκαλάκι με sray που αγόρασα από lidl, που κάνει θαύματα. (Αυτοί οι κλειδαράδες με τα διαφημιστικά τους δεν σέβονται τίποτε, ούτε γραμματοκιβώτια, ούτε τζάμια, ούτε θυροτηλεοράσεις...) :rant:
Άβαταρ μέλους
By Morx
Pitt έγραψε: (Αυτοί οι κλειδαράδες με τα διαφημιστικά τους δεν σέβονται τίποτε, ούτε γραμματοκιβώτια, ούτε τζάμια, ούτε θυροτηλεοράσεις...) :rant:

Σε εκεινους που βαζουν αυτοκολλητα λοιπον σε σημεια ενοχλητικα και μη πρακτικα, κανεις ενα τηλεφωνηματακι στις 11 το βραδυ οτι ταχα και καλα κλειδωθηκες εξω... αλλου ομως. Οταν σε παρει τηλεφωνο, πες του οτι τα καταφερες και μπηκες, ομως να βαλει ενα αυτοκολλητο καπου που να μην ενοχλει και να φυγει να παει στο διαολο.

Μου κολλησε ενας κλειδαρας αυτοκολλητο ακριβως πανω απο την κλειδαροτρυπα του γραμματοκιβωτιου το ξεκολλησα 3-4 φορες και επεμενε....
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Morx έγραψε:
Pitt έγραψε: (Αυτοί οι κλειδαράδες με τα διαφημιστικά τους δεν σέβονται τίποτε, ούτε γραμματοκιβώτια, ούτε τζάμια, ούτε θυροτηλεοράσεις...) :rant:

Σε εκεινους που βαζουν αυτοκολλητα λοιπον σε σημεια ενοχλητικα και μη πρακτικα, κανεις ενα τηλεφωνηματακι στις 11 το βραδυ οτι ταχα και καλα κλειδωθηκες εξω... αλλου ομως. Οταν σε παρει τηλεφωνο, πες του οτι τα καταφερες και μπηκες, ομως να βαλει ενα αυτοκολλητο καπου που να μην ενοχλει και να φυγει να παει στο διαολο.

Morx for president :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By glf
#66786 Για τα αυτοκόλλητα στο αυτοκίνητο η πιστόλι θερμού αέρα ή... πεζοδρόμιο μια μέρα με ήλιο.
Έχω και γω το σπρει του lidl, μικρό μαύρο μπουκαλάκι. Ότι καλύτερο.