Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By danso
#666627 Το πλυντήριο πιάτων (ένα Miele) τίναξε τα πέταλα μετά από 16 χρόνια φιλότιμης δουλειας... Η επισκευή του είναι ασύμφορη (600+ Ε).
Καμία πρόταση για αξιοπρεπές, vfm 45αρι?
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#666629 Εγώ ένα Zanussi έχω, αλλά αν τα παίξει, θα πάρω κάτι από BSH και μάλλον Bosch. Έχω ξεχωρίσει το παρακάτω:
https://www.skroutz.gr/s/14458236/Bosch-SPI25CS03E.html
Που έχει καλή τιμή και πολύ καλές κριτικές στο Skroutz.
Άβαταρ μέλους
By danso
#666642 Ευχαριστώ. Ναι, το είχα δει πρωτο-πρώτο στο Skroutz. Αυτό που θα με ξε-βολέψει είναι η απουσία ξεχωριστού ραφιού για τα μαχαιροπήρουνα που έχει το δικό μου. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#666643 Το συρτάρι μέχρι πρότινος ήταν αποκλειστικό της Miele, νομίζω τελευταία έχουν αρχίσει κι άλλοι να το υιοθετούν, σε περιορισμένο βαθμό όμως.
Πολλά καινούρια είναι πλαστικά μέσα, έχε το υπόψιν σου για τυχόν διαφορά στον θόρυβο.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#666647 Ναι:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By danso
#666648 ΟΚ. Μηνυμα ελήφθη.... Προφανώς(?) η επιλογή πλαστικού είναι μια low-end option που θα προσπαθήσω να αποφύγω.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#666653 Βλέπω η Siemens έχει συρτάρι σε κάποια μοντέλα της (Siemens/Bosh/Neff το γκρουπ) αν σε ενδιαφέρει.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#666663 Συρτάρι έχει και η Bosch στα πιο ακριβά μοντέλα της. Δεν ξέρω όμως αν αξίζει το κόστος ν'ανέβεις τόσο πολύ, είδα τιμές +200€ και δεν κατάλαβα τι κερδίζεις...
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#666668 εγω εχω αυτο της Pitsos https://www.skroutz.gr/s/10710833/Pitsos-DRS5518.html και ειμαι πολυ ευχαριστημενος
εχει και πλυση μισου φορτιου και συρταρι που θες
συνηθως το βαζουμε στο γρηγορο προγραμμα 25' και τα βγαζει καλα πλυμμενα, εχει και το αργο προγραμμα του για 3,5 ωρες :dizzy: με πολυ μειωμενη ενεργεια/νερο αλλα σπανια το χρησιμοποιουμε
Άβαταρ μέλους
By mirage
danso έγραψε:Το πλυντήριο πιάτων (ένα Miele) τίναξε τα πέταλα μετά από 16 χρόνια φιλότιμης δουλειας... Η επισκευή του είναι ασύμφορη (600+ Ε).
Καμία πρόταση για αξιοπρεπές, vfm 45αρι?
Ξερω με μια πρώτη ματια δεν ειναι τοσο VFM αλλα γιατί οχι Miele παλι;
Άβαταρ μέλους
By danso
#666673 Με την εμπειρία (τότε) top-model της Miele που έχω, δεν νομίζω ότι αξίζει τη δαπάνη. Ωστόσο, φοβάμαι να εμπιστευτώ τον πλαστικό κάδο -και σίγουρα το ξεχωριστό ράφι για τα μαχαιροπήρουνα είναι μεγάλη ευκολία. Αλλά, από ότι βλέπω οι επιλογές μου είναι λίγες.
Μάλλον θα πάω σε BSH... Δεν ξέρω τίποτα για τις ιταλικές μάρκες, ενώ η Whirlpool (τουλάχιστον στα entry/mid level μοντέλα) δεν μου εμπνέει εμπιστοσύνη. Εντύπωση μου κάνει η μικρή, έως ανύπαρκτη ποικιλία σε κορεάτικες συσκευές (LG, Samsung) τις οποίες μπορεί να δοκίμαζα.

Το φθηνότερο Miele είναι στα 650+ Ευρώ, αυτή τη στιγμή. Αξίζει τον κόπο, έχοντας υπόψη το πως κατέληξε? Ιδού:

Για κάποιο λόγο, ο 'εγκέφαλος' του πλυντηρίου άρχισε να δίνει λάθος εντολές, με αποτέλεσμα να ανοίγει η θήκη του στιλβωτικού αμέσως με την έναρξη της πλύσης. Σαν αποτέλεσμα, και σε συνδυασμό με τα 15 χρόνια χρήσης, η τσιμούχα της τάπας του στιλβωτικού διαβρώθηκε και έμπαιναν νερά στη "στιλβοθήκη" (όπως την ονόμασε ο τεχνικός). Επίσης, το σύστημα θέρμανσης-στεγνώματος παρουσίασε διαρροές, ενώ παράλληλα το φίλτρο κάτω από τον πάτο του κάδου είχε σπάσει. Ο τεχνικός αποφάνθηκε ότι αυτά οφείλονται σε εντατική χρήση: τώρα, αν το να βάζεις πλυντήριο πιάτων μια φορά την ημέρα θεωρείται 'εντατική χρήση', αυτό είναι θέμα ερμηνείας....
Σημειωτέον ότι τα σκεύη έμπαιναν στο πλυντήριο πάντα σκουπισμένα, δεν χρησιμοποίησα ποτέ ταμπλέτες (πάντα σκόνη) και δυο φορές το χρόνο του έκανα καθαρισμό με το σχετικό προϊόν.
Τέλος, έχοντας πάρει όλες μου τις οικιακές συσκευές από τη Miele (πλην του φούρνου, που τότε που τον αγόρασα δεν υπήρχε στη Miele φούρνος 60 λίτρων), έχω κακή εμπειρία από το service της, ιδίως με αυτό του ψυγειοκαταψύκτη μου (ένας μεγάλος των 75 cm) όπου ο τεχνικός άρχισε να κάνει 'πατέντες' στην πόρτα του (δεν έκλεινε καλά και θεώρησε λογικό να βάλει ροδέλες(!!!) για να τη συνεφέρει, με αποτέλεσμα να του κάνει μεγαλύτερη ζημιά. Τότε είχα αρχίσει αλληλογραφία τόσο με την εδώ αντιπροσωπεία, όσο και με τη μαμά εταιρεία, αλλά με έγραψαν κανονικα. Το πλυντήριο ρούχων παρουσίασε κάποτε κάποιο πρόβλημα (μπλόκαρε η αποχέτευσή του και πλημμύρισε), και μόνο τεχνικός της Miele μπορούσε να παρέμβει σε αυτό (ευτυχώς γνωρίζω κάποιον αξιόπιστο τεχνικό που με συμβούλεψε και τη γλίτωσα). Το μόνο που δεν έχει παρουσιάσει προβλήματα είναι το (πανάκριβο) στεγνωτήριο, αλλά αυτό χρησιμοποιείται ελάχιστα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
danso έγραψε:Με την εμπειρία (τότε) top-model της Miele που έχω, δεν νομίζω ότι αξίζει τη δαπάνη. Ωστόσο, φοβάμαι να εμπιστευτώ τον πλαστικό κάδο -και σίγουρα το ξεχωριστό ράφι για τα μαχαιροπήρουνα είναι μεγάλη ευκολία. Αλλά, από ότι βλέπω οι επιλογές μου είναι λίγες.
Μάλλον θα πάω σε BSH... Δεν ξέρω τίποτα για τις ιταλικές μάρκες, ενώ η Whirlpool (τουλάχιστον στα entry/mid level μοντέλα) δεν μου εμπνέει εμπιστοσύνη. Εντύπωση μου κάνει η μικρή, έως ανύπαρκτη ποικιλία σε κορεάτικες συσκευές (LG, Samsung) τις οποίες μπορεί να δοκίμαζα.

Το φθηνότερο Miele είναι στα 650+ Ευρώ, αυτή τη στιγμή. Αξίζει τον κόπο, έχοντας υπόψη το πως κατέληξε? Ιδού:

Για κάποιο λόγο, ο 'εγκέφαλος' του πλυντηρίου άρχισε να δίνει λάθος εντολές, με αποτέλεσμα να ανοίγει η θήκη του στιλβωτικού αμέσως με την έναρξη της πλύσης. Σαν αποτέλεσμα, και σε συνδυασμό με τα 15 χρόνια χρήσης, η τσιμούχα της τάπας του στιλβωτικού διαβρώθηκε και έμπαιναν νερά στη "στιλβοθήκη" (όπως την ονόμασε ο τεχνικός). Επίσης, το σύστημα θέρμανσης-στεγνώματος παρουσίασε διαρροές, ενώ παράλληλα το φίλτρο κάτω από τον πάτο του κάδου είχε σπάσει. Ο τεχνικός αποφάνθηκε ότι αυτά οφείλονται σε εντατική χρήση: τώρα, αν το να βάζεις πλυντήριο πιάτων μια φορά την ημέρα θεωρείται 'εντατική χρήση', αυτό είναι θέμα ερμηνείας....
Σημειωτέον ότι τα σκεύη έμπαιναν στο πλυντήριο πάντα σκουπισμένα, δεν χρησιμοποίησα ποτέ ταμπλέτες (πάντα σκόνη) και δυο φορές το χρόνο του έκανα καθαρισμό με το σχετικό προϊόν.
Τέλος, έχοντας πάρει όλες μου τις οικιακές συσκευές από τη Miele (πλην του φούρνου, που τότε που τον αγόρασα δεν υπήρχε στη Miele φούρνος 60 λίτρων), έχω κακή εμπειρία από το service της, ιδίως με αυτό του ψυγειοκαταψύκτη μου (ένας μεγάλος των 75 cm) όπου ο τεχνικός άρχισε να κάνει 'πατέντες' στην πόρτα του (δεν έκλεινε καλά και θεώρησε λογικό να βάλει ροδέλες(!!!) για να τη συνεφέρει, με αποτέλεσμα να του κάνει μεγαλύτερη ζημιά. Τότε είχα αρχίσει αλληλογραφία τόσο με την εδώ αντιπροσωπεία, όσο και με τη μαμά εταιρεία, αλλά με έγραψαν κανονικα. Το πλυντήριο ρούχων παρουσίασε κάποτε κάποιο πρόβλημα (μπλόκαρε η αποχέτευσή του και πλημμύρισε), και μόνο τεχνικός της Miele μπορούσε να παρέμβει σε αυτό (ευτυχώς γνωρίζω κάποιον αξιόπιστο τεχνικό που με συμβούλεψε και τη γλίτωσα). Το μόνο που δεν έχει παρουσιάσει προβλήματα είναι το (πανάκριβο) στεγνωτήριο, αλλά αυτό χρησιμοποιείται ελάχιστα.

δλδ ολα εβγαλαν προβλημα,εκτος απο αυτο που δεν το πολυχρησιμοποιεις.
περιεργο για Γερμανικο προιον απο το πανω ραφι.