Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#666588 Για την συγκεκριμένη δεν γνωρίζω. Πάντως, κουρευτική ή ξυριστική κακή από την Philips δεν έχω πετύχει ακόμη.
Αγόρασα την παρακάτω που παίζει σε προσφορά. Πολύ καλή. Το μόνο ζήτημα, πόσο θα αντέχει η κεφαλή.

https://www.allsmart.gr/prosopiki-frodi ... ki-mixani/
Άβαταρ μέλους
By Chris
#666590 Με αυτην που εβαλε ο Πανος ή με καποια πολυ παρομοια πρεπει να καθαριζω το σβερκο του πατερα μου οποτε τον πετυχαινω. Τα δεκα πενταλεπτα που την εχω χρησιμοποιησει μου εχει φανει μια χαρα, αλλα δεν το λες και δοκιμη μακρας διαρκειας...

Αλλα πανω σε αυτο:

Anonymous Founder έγραψε:Πάντως, κουρευτική ή ξυριστική κακή από την Philips δεν έχω πετύχει ακόμη.

εχω να πω πως μια φιλιπς που πηρα για μενα πριν 2-3 χρονια την σκυλομετανιωσα, χειροτερη κουρευτικη δεν εχω πετυχει. Απο αυτες που εχουν στρογγυλεμενα δοντια για να μην γρατζουνανε. Δραμα. Ξεβιδωσα τη μια κεφαλη για να την καθαρισω, δεν ξαναβιδωσε ποτε σωστα, ειναι μονιμως λασκαρισμενη και κατ'επεκτασιν τριζει ασταματητα με διαολεμενη φασαρια. Μια αλλη κεφαλη ειναι κλειστο πλαστικο με κλιπς, δεν ανοιγει για να την καθαρισεις, μετα απο 2 χρησεις ειναι γεματη τριχες και απλα την πετας. Δεν τα παιρνει τελειως οσο και να πιεσω, αφηνει 2-3mm γενι παντα, γενικα χαλια. Μετα πηρα μια τετοια και ησυχασα:

https://wahlpro.com/products/wahl-pro/beret/
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#666609 Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ ν'ανοίξω την κεφαλή για να την καθαρίσω, μήπως αυτό έφταιξε στην περίπτωσή σου; :lol:
Γενικώς, τις θεωρώ αναλώσιμες, συνήθως αγοράζω κάποιες φθηνές, μιας και δεν έχω δει σημαντικές διαφορές από τις ακριβές (έχω αγοράσει και με 60€, αλλά συνήθως θα ψοφήσουν από την μπαταρία). Χάρη στην Shell ουσιαστικά τις αγοράζω δωρεάν, μιας και εξαργυρώνω πόντους ή από Smart card ή από την Energy Mastercard οπότε με έχει καταβολέψει. Και ξυριστική, και κουρευτική και trimmer (κάποτε είχα μόνον κουρευτική, πλεον έχω και ξυριστική και αγόρασα και την trimmer με την OneBlade).
Και εννοείται τις χρησιμοποιώ κάθε 3η μέρα κατά μέσο όρο όλες και για μπόλικη επιφάνεια!
:lol:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#666613 Έχω 3-4 Philips και τελικά η καλύτερη είναι αυτή https://m.banggood.com/Digoo-BB-T2-USB- ... =CN&ID=224

Χωρίς πλάκα την πήρα 15 ευρώ και ρίχνει στα αυτιά σε Philips 5πλασιας αξίας.

Το μόνο μείον ότι δεν είναι αδιάβροχη, κατά τα άλλα η κεφαλή βγαίνει πανεύκολα και καθαρίζει, κόβει άριστα και με τις ρυθμίσεις που έχει πετυχαινεις το μήκος που θες εύκολα.

< >
Τελευταία επεξεργασία από dimik και 29 Σεπ 2020, 12:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By pro
Chris έγραψε:
εχω να πω πως μια φιλιπς που πηρα για μενα πριν 2-3 χρονια την σκυλομετανιωσα, χειροτερη κουρευτικη δεν εχω πετυχει. Απο αυτες που εχουν στρογγυλεμενα δοντια για να μην γρατζουνανε. Δραμα. Ξεβιδωσα τη μια κεφαλη για να την καθαρισω, δεν ξαναβιδωσε ποτε σωστα, ειναι μονιμως λασκαρισμενη και κατ'επεκτασιν τριζει ασταματητα με διαολεμενη φασαρια. Μια αλλη κεφαλη ειναι κλειστο πλαστικο με κλιπς, δεν ανοιγει για να την καθαρισεις, μετα απο 2 χρησεις ειναι γεματη τριχες και απλα την πετας. Δεν τα παιρνει τελειως οσο και να πιεσω, αφηνει 2-3mm γενι παντα, γενικα χαλια.

Κάτι πρέπει να κάνεις λάθος, ή χρησιμοποιείς λάθος μηχανή για το αποτέλεσμα που θέλεις. Το ξεβίδωμα μου ακούγεται έτσι κι αλλιώς περίεργο, δεν νομίζω η philips να έχει στις οδηγίες της τέτοιο πράγμα. Επίσης δεν νομίζω ότι υπάρχει μηχανή που δεν σου επιτρέπει να την καθαρίσεις. Έχουν περάσει από τα χέρια μου πάνω από 10 philips και ήταν από καλές έως εξαιρετικές.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#666626 Βρηκα παραδειγματα. Πχ μια κεφαλη με τετοιες βιδες:

Εικόνα

Γιατι τις εχει αν οχι για να την ανοιγεις και να την καθαριζεις? Το εχω κανει σε ολες τις μηχανες μου, μονο αυτη τα παιξε. Να ηθελε και φλαντζοκολλα στο κλεισιμο? :s_biggrin

Και μια τετοια κεφαλη:

Εικόνα

Πως διαολο την καθαριζεις??? Γιατι μαζευει τριχα, ξεχειλιζουν απο την τρυπα μετα απο καποιες χρησεις, αλλα ειναι σφραγισμενη απο παντου.

Αντιθετα, η τωρινη δεν εχει ουτε το ενα συστημα ουτε το αλλο, ανοιγει με ευκολα κλιπακια και καθαριζεις παντου:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By pro
#666635 Για την πρώτη κεφαλή, εννοείται ότι δεν ξεβιδώνεις. Ένα βουρτσάκι κι ένα φύσημα είναι υπεραρκετό. Βίδες έχει και παρακάτω, δεν χρειάζεται να βγάλεις και την μπαταρία για να καθαρίσεις. Αυτά λένε και οι οδηγίες χρήσης, δεν νομίζω η μηχανή να έχει άλεν στη συσκευασία. Για την δεύτερη, πρώτη φορά την βλέπω, δεν έχω άποψη, αλλά είναι εξεζητημένη, δεν νομίζω ότι πολυκυκλοφορεί γενικώς.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#669347 Περιμενα να τεσταρω καμια 10αρια διαφορετικα ξυραφακια που πηρα και μετα να ποσταρω εντυπωσεις συνολικα!

Αν και δεν εχω δοκιμασει αλλες μηχανες οποτε δεν εχει μεγαλη βαρυτητα η γνωμη μου, ειμαι ευχαριστημενος απο τη merkur 15c. Ειχα ελαχιστα μικρα κοψιματα, σιγουρα λιγοτερα απο οσα θα ειχα με οποιοδηποτε αλλο ξυραφακι του εμποριου, ενω εκοβε καλυτερα τα γενια. Με δεδομενο οτι ξυριζομαι αραια και τα ξυραφακια εχουν καμποση δουλεια να κανουν, απολυτα δικαιολογημενα. Εφοσον δηλαδη η merkur 15c που την πηρα γιατι θεωρειται mild μου φανηκε τοσο ευκολη με τη μια, σκεφτομαι στο μελλον να δοκιμασω και μια πιο "σκληρη" αφου μου εφυγε η αρχικη φοβια που ειχα!

Το αλλο που με αγχωνε, το αν μπουκωνει οταν μενεις αξυριστος για μερες, ηταν τελικα αστειο ερωτημα. Ακομα και κατω απο το νερο να την βαλεις οπως τα κανονικα ξυραφακια, παλι πολυ ευκολοτερα φευγουν οι μπουκωμενες τριχες. Αλλα εχεις και το εξης μπονους φυσικα που κανει το ξυραφακι "καινουργιο". Ξεβιδωνεις 1-2 στροφες τον αξονα/χερουλι να παρει 1-2 χιλιοστα αερα το ξυραφακι, το βαζεις κατω απο το νερο και δε μενει τριχα πανω. Ουτε χτυπηματα το ξυραφακι στο νιπτηρα για να φυγουν οι τριχες ουτε τιποτα. Απολαυση!!!

Για το τελος αφησα τα ξυραφακια. Απο τα 10 που δοκιμασα αυτα τα 2 ξεχωρισαν:
Gillette 7 O' Clock Green Super Stainless (παραγονται στη Ρωσια και εχουν τρομερες κριτικες).
Feather New Hi-Stainless Platinum Coated Blade (δε χρειαζονται συστασεις).

Με λιγα λογια αργησα πολλα χρονια να κανω το "σωστο"!!! Ευχαριστω και παλι για ολες τις προτασεις :s_smile
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#669349 Απο αφρο τι χρησιμοποιεις; Γιατι η διαφορα, στο ξυρισμα, των ετοιμων αφρων σε σχεση με ενα καλο σαπουνι ξυρισματος ειναι πραγματικα χαωδης...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#669351 Και τα Astra ξυραφάκια είναι πολύ καλά. για μένα καλύτερα απο τα Gillette Blue και εφάμιλλα των Feather.

Ξυρίζω κεφάλι και μισό πρόσωπο κάθε 2-3 μέρες χωρίς κανένα κόψιμο και με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Y.V έγραψε:Απο αφρο τι χρησιμοποιεις; Γιατι η διαφορα, στο ξυρισμα, των ετοιμων αφρων σε σχεση με ενα καλο σαπουνι ξυρισματος ειναι πραγματικα χαωδης...

Απο αφρο ελεγα να δοκιμασω αυτον που προτεινε ο Μιραζ, αλλα οταν ειδα την τιμη δαγκωθηκα :lipsealed:

Με δεδομενο οτι δεν εχω ευαισθητο δερμα και τιποτα ερεθισμους, πηρα ενα Nivea Gel για το οποιο διαβασα πολυ καλες κριτικες και ηταν πιο κοντα στα οικονομικα μου κυβικα...
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
dimik έγραψε:Και τα Astra ξυραφάκια είναι πολύ καλά. για μένα καλύτερα απο τα Gillette Blue και εφάμιλλα των Feather.

Ξυρίζω κεφάλι και μισό πρόσωπο κάθε 2-3 μέρες χωρίς κανένα κόψιμο και με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Πρεπει να κανω πολλα ξυρισματα ακομα για να ειμαι σιγουρος (απο 1 ξυρισμα με καθε μαρκα εκανα) αλλα σε πρωτη φαση σαν πιο δυνατα μου φανηκαν αυτα τα 2. Επισης με αυτα τα 2 αισθανθηκα αυτο που λενε "ξυρισμα με το βαρος της μηχανης, χωρις να πιεζεις ο ιδιος". Με τα υπολοιπα επιανα τον εαυτο μου να πιεζει λιγο παραπανω ωστε να αισθανθω τη χαρακτηριστικη αισθηση του ξυραφιου να γρατζουναει το δερμα...

Και τα Astra που δοκιμασα απο τα καλα ηταν. Απλα ανεφερα αυτα που ξεχωρισαν στη μεχρι τωρα χρηση.