- 25 Σεπ 2020, 23:17
Κατ αρχήν θα πρέπει να διευκρινίσουμε αν μιλάμε για πρόσφυγες ή λαθρομετανάστες καθώς αν το μεγαλύτερο ποσοστό είναι οι δεύτεροι τότε το σενάριο που έπλασε σε μεγάλο ''ονειροπολικό'' βαθμό ο dimik γκρεμίζεται.
Αλλά ας πούμε ότι μιλάμε για πρόσφυγες...η ζύμωση δεν είναι κάτι που παίρνει χρόνο αλλά χρόνια, το γνωρίζουμε από τη Μικρασιατική καταστροφή, το είδαμε και με τους Αλβανούς. Από το 95(?) που ανοίξανε τα σύνορα μόλις την τελευταία 10ετια βλέπουμε Αλβανούς που δεν τους αναγνωρίζεις καθώς έχουν αφομοιωθεί πλήρως όπως επίσης και το ότι υπάρχει εμφάνιση ζευγαριών Ελλ-Αλβ. Πάει αυτό, πάμε παρακάτω... Συνεχίζω με τους Αλβανούς μιας και ανέφερε το παράδειγμά τους ο dimik. Γνωρίζετε αν οι Αλβανοί, που είναι πολλοί είναι θετικοί σε αυτή την ομογενοποίηση των προσφύγων; Γιατί εγώ από στόματα Αλβανών έχω ακούσει τα ακριβώς αντίθετα, κάποιοι μάλλον θα θεωρούν ότι οι Αλβανοί θα είναι οι πρώτοι που θα τους αγκαλιάσουν καθώς έχουν βρεθεί στη θέση τους, δυστυχώς όμως είναι λάθος...
Συνεχίζοντας, κάθε φορά που αναφέρω την εναντίωσή μου στο να κρατάμε πρόσφυγες (δεν αναφέρομαι σε λαθρομετανάστες που ούτως ή άλλως δε θα έπρεπε να βρίσκονται εδώ) γιατί οι υποδομές είναι στο απόλυτο μηδέν πάντα η αιτιολογία μου είναι ότι στην καλύτερη περίπτωση θα καταλήξουν δούλοι στα χωράφια που φαντάζομαι δεν αρέσει σε κανέναν.
Και αφού ο dimik δίνει μια πολύ φιλεύσπλαχνη νότα περί ζύμωσης ,περί κοινής δραστηριότητάς αλλοεθνών-ντόπιων κλπ πιο πριν έχει πει αυτό
dimik έγραψε:
Επίσης υπάρχει και έντονη έλλειψη χεριών για αγροτικές εργασίες σε πολλές περιοχές όπου επίσης θα μπορούσαν να κάνουν μια αρχή εάν και εφόσον το θέλουν.
< >
Και ερωτώ, από τη στιγμή που θεωρούμε ότι μιλάμε για πρόσφυγες αναφερόμαστε σε Σύριους που γενικά έχουν ένα υπόβαθρο και πολλοί από αυτούς είναι μορφωμένοι/σπουδαγμένοι. Αν ένα ελληνόπουλο μορφωμένο/σπουδαγμένο δεν έχει μέλλον στην Ελλάδα θα το στείλουμε στα χωράφια ή στην ΕΕ για ένα καλύτερο μέλλον;
Γιατί λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι να εγκλωβιστούν σε μια χώρα με μηδενικές υποδομές και να καταλήξουν να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί; Σας αρέσει εσάς κάτι τέτοιο; Γιατί καλά τα εικονικά αγκαλιάσματα, αγάπες, ιδέες προσαρμογής και αλληλεγγύης αλλά είστε σίγουροι ότι σε ρεαλιστικό επίπεδο μπορούν να γίνουν αυτά αναλογιζόμενοι την οικονομική κατάσταση της χώρας, το πρόβλημα της ανεργίας όπως και την αύξηση της εγκληματικότητας;
Όσον αφορά τα γεγονότα στα Καμένα Βούρλα είναι μεγάλη ντροπή να τα βάζεις με ανήμπορα παιδάκια που είναι τα μόνα που δε φταίνε σε τίποτα και δυστυχώς οι περισσότεροι από αυτούς είναι και γονείς.
I build engines and attach
wheels to them.Enzo Ferrari