Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By nido
#58135 Τι προτείνετε για να μειώσουμε / επιβραδύνουμε τη δημιουργία σκουριάς σε υγρά κλίματα επάνω σε μαντεμένιες επιφάνειες οι οποίες "δουλεύουν" η μία γύρω από την άλλη και ενώ ήταν κάποτε βαμμένες και "κάπως" πιο προστατευμένες, η μπογιά τους έχει ξεφλουδίσει? Υπάρχει κάποιο προϊόν που να "βάφει" το μαντέμι και να το κάνει να μην οξειδώνεται τόσο εύκολα? Και για να το κάνω ακόμα πιο δύσκολο, που να έρχεται σε μορφή σπρέι ή έστω υγρού, διότι η πρόσβαση ανάμεσα στις επιφάνειες αυτές είναι δύσκολη (δεν απο-συναρμολογούνται) και θα βόλευε....
:hmmm:
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#66593 Merc C-200 K, 2λιτρη-2002 mod , ενώ είναι σε λειτουργία ρελαντί , (πρίν βγεί απ΄το γκαράζ-όχι εν κινήσει με χ χλμ/στροφές), αφού δουλέψει κάποια λίγα λεπτά, ή και περισσότερα και ανεβάσει και θερμοκρασία (αλλά και με ψυχρότερο κινητήρα), ξαφνικά χάνει στροφές και ή επανερχεται μόνη της ή σβήνει.
Ορισμένες φορές καταφέρνει να επανέλθει (με αλλά και χωρίς βοήθεια απο γκάζι), όμως πάλι σβήνει ο κινητήρας κάποια στιγμή, αφήνοντας (όχι πάντα) και την αίσθηση άκαυστης βενζίνης, οπότε και βλέπεις στο δάπεδο λεκέδες απο νερό (όχι βενζίνη) που βγαίνει απ΄την εξάτμιση.
Οταν λειτουργεί κανονικά, δεν δίνει την αίσθηση κάποιου χαμένου κυλίνδρου, παρά μόνο τα 5-10 δεύτερα πρίν σβήσει ή ώσπου να επανέλθει.
Τελικά όμως, σε όλες τις περιπτώσεις, σβήνει μόνος του, είτε σε 1 είτε σε 5-10 λεπτά, άλλοτε τρέμοντας και άλλοτε ομαλά, χωρίς "θορύβους".
Βενζίνη υπάρχει στο 1/4, η μπαταρία όμως είναι τελειωμένη, με το ζόρι παίρνει, αλλά... παίρνει με 2-3 δευτερόλεπτα παραπάνω μιζάρισμα.
:dizzy: :help:
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
xeno έγραψε:διανομέας καυσίμου; (ακριβό)
αντλία βενζίνης;

Αρχικές μου σκέψεις ήταν οι ίδιες.
Υπάρχει όμως (άποψη συνεργείου μετα απο μιά 1η συζήτηση) και το ενδεχόμενο να μη λειτουργούν επαρκώς ηλεκτρικά μέρη για τη σωστή τροφοδοσία, λόγω πεθαμένης μπαταρίας, η οποία πλέον και με το ζόρι μιζάρει. Θα αλλαχτεί απο βδομάδα η μπαταρία (πρέπει ούτως ή άλλως) μήπως και λυθεί το θέμα, ελπίζοντας να γλυτώσω τα χειρότερα. :lipsealed:
Λοιπές απόψεις δεκτές. :)
Άβαταρ μέλους
By trident1971
dimitrisB έγραψε:
xeno έγραψε:διανομέας καυσίμου; (ακριβό)
αντλία βενζίνης;

Αρχικές μου σκέψεις ήταν οι ίδιες.
Υπάρχει όμως (άποψη συνεργείου μετα απο μιά 1η συζήτηση) και το ενδεχόμενο να μη λειτουργούν επαρκώς ηλεκτρικά μέρη για τη σωστή τροφοδοσία, λόγω πεθαμένης μπαταρίας, η οποία πλέον και με το ζόρι μιζάρει. Θα αλλαχτεί απο βδομάδα η μπαταρία (πρέπει ούτως ή άλλως) μήπως και λυθεί το θέμα, ελπίζοντας να γλυτώσω τα χειρότερα. :lipsealed:
Λοιπές απόψεις δεκτές. :)

αυτο μπηκα να γραψω.
Μετα, αμα την κυκλοφορησεις/ζεσταθει/φορτισει λιγο, στρωνει?
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#67430 Πάντως απ' ό,τι έχω ακούσει κι εγώ (από εξειδικευμένο MB), νο1 στη λίστα βλαβών από ακινησία είναι η αντλία βενζίνης.

Tapatalk & XT1068
Άβαταρ μέλους
By thanosanesthetist
#67437 Σε Opel Cross C του 2001 'εχω εδω και 8-10 μηνες πτωση στο επιπεδο του ψυκτικου υγρου απο το δοχειο του.Στην αρχη συμπληρωνα με παραφλου χρωματος μπλε( το εργοστασιακο υγρο ψηξης ηταν πορτοκαλι)και εβλεπα οτι καταναλωνοταν το μπλε και εμενε το πορτοκαλι.Καποια στιγμη επεσε τοσο η σταθμη του πορτοκαλι που σχεδον αδειασε το δοχειο.Συμπληρωνω με παραφλου το οποιο μετα απο καποιες μερες παλι θελει συμπληρωμα.Να σημειωσω οτι το δοχειο εχει σχεδον αδειασει ,αλλα ο κινητηρας δεν εχει ανεβασει θερμοκρασια.Εχω βαλει και συστημα υγραεριου (αν παιζει κι αυτο καποιο ρολο).Καμοια ιδεα;
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#67441 To Μerc ήταν οντως σε ακινησία με κατατεθειμένες πινακίδες, και σε κανα μήνα θα ξαναπινακιδωθεί. Όμως "δούλευε" συστηματικά στο γκαράζ 2-3 φορές τη βδομάδα απο 10-15 λεπτά και βγήκε 2-3 φορές για ανεφοδιασμό , έχοντας πάντα τουλάχιστον 1/4 βενζίνη στο τεπόζιτο.
Τέσπα, αν και υποθέτω βλάβη στην αντλία βενζίνης , ξεκινάω απο μπαταρία και ίδωμεν... :(
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. :)
Άβαταρ μέλους
By JBT
#67446 Το έβγαλες χωρίς πινακίδες και ασφάλεια;

Άσε νέε να υποθέσω: ήταν εξαιρετικά κοντινή η απόσταση, σωστά;
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
dimitrisB έγραψε:To Μerc ήταν οντως σε ακινησία με κατατεθειμένες πινακίδες, και σε κανα μήνα θα ξαναπινακιδωθεί. Όμως "δούλευε" συστηματικά στο γκαράζ 2-3 φορές τη βδομάδα απο 10-15 λεπτά και βγήκε 2-3 φορές για ανεφοδιασμό , έχοντας πάντα τουλάχιστον 1/4 βενζίνη στο τεπόζιτο.
Τέσπα, αν και υποθέτω βλάβη στην αντλία βενζίνης , ξεκινάω απο μπαταρία και ίδωμεν... :(
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. :)

Πάρε από το βενδινάδικο ένα καθαριστικό για μπέκ και ρίξτο στο ρεζερβουάρ και άφησε το να δουλέψει καμμιά ώρα, φράζουν τα μπέκ ή κολλάνε από την ακινησία, μην ψάχνεσαι για βλάβη, τυπικό πρόβλημα ακίνητου αυτοκινήτου.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
21 quadra έγραψε:,,,,... καθαριστικό για μπέκ και ρίξτο στο ρεζερβουάρ και άφησε το να δουλέψει καμμιά ώρα, φράζουν τα μπέκ ή κολλάνε από την ακινησία, μην ψάχνεσαι για βλάβη, τυπικό πρόβλημα ακίνητου αυτοκινήτου.

Ευχαριστώ Παναγιώτη, θα το κάνω κι αυτό αύριο-μεθαύριο, μαζί με την αλλαγή μπαταρίας που ήταν στο πρόγραμμα και την ελπίδα .....
να πεθαίνει τελευταία! :oops:
Σήμερα ξαναλειτούργησε 1+ λεπτό χωρίς πρόβλημα (με "ενισχυμένο μιζάρισμα¨εκκίνησης) και τρεμοπαίζοντας, ξαναπαρέδωσε πνεύμα :(
Άβαταρ μέλους
By The Ace
KiloMeater έγραψε:Πρωί με -5 όταν ξεκινάω τον THP του c5 , πολύ κροταλισμα μέχρι να ζεσταθεί... Είναι νορμάλ;

Κροτάλισμα δεν έχω ακούσει, αλλά σίγουρα το δικό μου έχει μια ελαφριά δόνηση κρύο (και νομίζω ότι υποχωρεί όταν ζεσταθεί). Πάντως αν το δικό σου "ησυχάζει" όταν ζεσταθεί, ίσως είναι και θέμα λαδιών....