Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#664821 Dimik θες να πεις ότι το κράτος δεν είναι το μόνο που έχει δικαίωμα να ασκεί βια και ότι λόγω της βίας που δέχονται οι αγροται (αίσθημα απειλής), αναγκάστηκαν να ξεσηκωθούν παίρνοντας τα κουμπουρια;
Άβαταρ μέλους
By dimik
#664822 Βία μπορεί να ασκηθεί σε πάρα πολλές περιπτώσεις, το θέμα είναι ποτέ είναι πότε πρέπει να έχει συνέπειες και πότε όχι.

Αυτά τα καθορίζουν οι νόμοι του κάθε κράτους διαφορετικά.

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#664834 Κι εγώ νιώθω απροστάτευτος που παρκάρει ο γείτονας στο πεζοδρόμιο, πάω να βγάλω άδεια για κυνήγι.
Να μπορώ να τον τραμπουκίσω την επόμενη φορά που δεν θα έρθει η τροχαία και νιώσω εγκατελειμένος...
Άβαταρ μέλους
By drdino
#664835 Ας το πω ξανα:

drdino έγραψε:Όταν ως κράτος αφήνεις αυτό να γίνεται:
Anonymous Founder έγραψε:«... ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός κόσμος της ευρύτερης περιοχής των Φερών ήταν αρωγός και συμπαραστάτης των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης των ενόπλων δυνάμεων στην προσπάθεια της διασφάλισης των συνόρων της πατρίδας μας από την βίαιη και μαζική εισβολή χιλιάδων λαθρομεταναστών.

τότε επόμενο είναι να έχεις και τέτοια συμβάντα.

Αν θέλουμε να βρούμε την βασική αιτία του προβλήματος (root cause) πρέπει να πάμε πιο πέρα από το "πήρε ο αγρότης το δικανο".
Άβαταρ μέλους
By italakias
drdino έγραψε:Ας το πω ξανα:

drdino έγραψε:Όταν ως κράτος αφήνεις αυτό να γίνεται:
Anonymous Founder έγραψε:«... ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός κόσμος της ευρύτερης περιοχής των Φερών ήταν αρωγός και συμπαραστάτης των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης των ενόπλων δυνάμεων στην προσπάθεια της διασφάλισης των συνόρων της πατρίδας μας από την βίαιη και μαζική εισβολή χιλιάδων λαθρομεταναστών.

τότε επόμενο είναι να έχεις και τέτοια συμβάντα.

Αν θέλουμε να βρούμε την βασική αιτία του προβλήματος (root cause) πρέπει να πάμε πιο πέρα από το "πήρε ο αγρότης το δικανο".

Ποιο προβλημα ,δεν υπαρχει προβλημα.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
Anonymous Founder έγραψε:Κι εγώ νιώθω απροστάτευτος που παρκάρει ο γείτονας στο πεζοδρόμιο, πάω να βγάλω άδεια για κυνήγι.
Να μπορώ να τον τραμπουκίσω την επόμενη φορά που δεν θα έρθει η τροχαία και νιώσω εγκατελειμένος...

Η τροχαία μπορεί να μην έρθει ποτέ.
Επίσης αν ο 'τραμπουκισμός' όπως τον χαρακτηρίζεις γίνει με ένα έξυπνο τρόπο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ακτιβισμός κατά των ζώων που παρκάρουν στα πεζοδρόμια.

Την ίδια ώρα...

https://www.aljazeera.com/news/2020/09/ ... 44995.html

There is a lack of food, water and toilet facilities at Kara Tepe, forcing people to urinate in the sea and near tents.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Anonymous Founder έγραψε:Κι εγώ νιώθω απροστάτευτος που παρκάρει ο γείτονας στο πεζοδρόμιο, πάω να βγάλω άδεια για κυνήγι.
Ας υποθέσουμε ότι ο γείτονας φέρνει και 3 φίλους και στέκονται γύρω σου σε περιοχή που το επόμενο σπίτι είναι στα 5χλμ.

Νομίζω καταλαβαίνουμε ότι δεν υπάρχει καμία αντιστοιχία στα παραδείγματα.

Η οπλοφορια στα σύνορα γίνεται πλέον εξ ανάγκης για τους λόγους που περιέγραψα στο προηγούμενο ποστ.
Ο βιτζιλαντισμος είναι σαφώς λάθος αλλά από την άλλη τι επιλογές έχει κάποιος μόνος του σε μια ύπαιθρο που διασχίζουν διάφοροι αγνώστου ταυτότητας; Να το βάζει στα πόδια ή να έχει ένα αστυνομικό φυλάκιο κάθε χλμ;

Να σημειώσω εδώ ότι ο στρατός και η αστυνομία όντως συνεργάζεται με τους κατοίκους των περιοχών αυτών προσπαθώντας να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Το πρόβλημα είναι ότι η βία φέρνει βία, η πλειοψηφία των κατοίκων μια χαρά περιθαλπτει όσους ζητήσουν βοήθεια και έτυχε να είμαι αυτόπτης μάρτυρας σε αρκετές περιπτώσεις.
Δεν μπορείς όμως να περιμένεις από όλους να δέχονται τις κλοπές ή οτιδήποτε και να μην αντιδρούν ενώ δεν πρόκειται να βρουν το δίκιο τους.

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#664848 Ο,τι και να κάνει ο γείτονας μου, δεν έχω δικαίωμα να πάρω τα όπλα.
Κατάλαβα αυτά που λες, δεν σημαίνει πως συμφωνώ, ούτε σημαίνει πως θα τους αφήσουν ανεξέλεγκτους να οπλοφορούν και να το παίζουν εθνοφυλακή.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Anonymous Founder έγραψε:Ο,τι και να κάνει ο γείτονας μου, δεν έχω δικαίωμα να πάρω τα όπλα.
Κατάλαβα αυτά που λες, δεν σημαίνει πως συμφωνώ, ούτε σημαίνει πως θα τους αφήσουν ανεξέλεγκτους να οπλοφορούν και να το παίζουν εθνοφυλακή.

Πρακτικά οι περισσότεροι είναι και εθνοφυλακες τόσο οι ίδιοι όσο και τα οχήματα τους.

Συμφωνώ για το ότι δεν πρέπει να οπλοφορουν κλπ, αλλά ποια η λύση στο πρόβλημα τους;
Τι μπορεί να τους παρέχει τελοσπαντων αυτό το κράτος, μιας και υγεία, παιδεία, που είναι από τα σημαντικότερα, είναι λειψά αν δεν μπορεί να τους παρέχει τουλάχιστον ασφάλεια;

Εκει είναι το ερώτημα και για αυτό διαφωνώ με τους αφορισμούς ένθεν και κειθεν κι ας χαρακτηριζομαι ισαποστασιτης κοκ.

< >
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#664877 Δηλαδή θες να πεις ότι ο εν λόγω αγανακτισμένος υπερασπίστηκε την περιουσία του ή το οικιακό του άσυλο; Θες να πεις ότι είχε στοιχειώδη εκπαίδευση (και του πήραν το όπλο); Τί ακριβώς θες να πεις;

Μιλάμε για μία περίπτωση που πήγε από μόνος του ο κάπτεν Γκατζόλικα να σταματήσει κάποιους που απλά περπατούσαν. Τους σημάδεψε και του πήραν το όπλο. Τόσο γίδι. Αν οι τούρκοι ήταν αυτοί που λέτε, τώρα θα τον κλαίγανε. Αλλά του πήρανε το όπλο και για να τον εκθέσουν δεν τον σκότωσαν. Και ο λόγος ποιος είναι; Γιατί οι ντιμίκ, οι γκεάκοι, οι έντηδες αυτού του ντουνιά τον φορτώνουν, του λένε μπράβο, βγες με το κουμπούρι να παριστάνεις τον Έλληνα υπερήρωα. Καλά κάνεις, εσένα θέλουμε. ΕΥΤΥΧΩΣ οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν είναι αυτοί που θα θέλατε να είναι, γιατί κάτι σαπιοκοιλιάδες βιτζιλάντες θα τους περνούσαν σουβλάκι για πλάκα.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#664887 Εξαιρετικά ποστακια.
Δεν χρειάζεται να αλλάξεις ούτε λέξη.
Έτοιμα για σερβίρισμα με 1' ζεσταμα.

Σε άλλα νέα

https://www.cnn.gr/kosmos/story/234981/ ... o-ti-moria

Το 87% των Γερμανών υπέρ της υποδοχής προσφύγων από τη Μόρια