Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By dstou
#66169 Αν είχε έναν πετρελαιοκινητήρα π.χ. σαν τον 1.8 του Μιτσουμπίσι ΑΣΧ με 150 αλόγατα δεν θα υπήρχε σχεδόν κανένας ενδοιασμός. Γενικά υπάρχει μεγάλο κενό σε όλη την κατηγορία, για να πας σε σοβαρά αλόγατα σε πετρέλαιο πρέπει να σκαρφαλώσεις σε απαγορευμένα κυβικά, πράγμα αδιανόητο με την κρίση. Οι μερσεντέ, ο πατέρας του ντίζελ δηλαδή, δεν μπορούν να πουλήσουν γιατί είναι 2.200 κυβικά. Και κάποια πουλάνε γιατί είναι μικρότερα και οι οδηγοί συμβιβάζονται πιο εύκολα ή καταλήγουν σε βενζίνα.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#66175 Στην Αγγλία γκρινιάζουν γιατί δεν υπάρχουν διαθέσιμα μεγάλα μοτέρ βενζίνης, μόνο ντίζελ. :lol:
Άβαταρ μέλους
By xenos
#66354 Εμενα μου κανει εντυπωση που το 1.6Τ βενζινη βολβο κανει μτχ 15-18κ ενω το αντιστοιχο c5 1.6T (παλι) βενζινη κανει 10-13κ. Τεραστια διαφορα.

Για το αυτοματο του s60 εχουμε feedback;

Εχω κ τον πεθερο που εχει βρει επαρχια ενα Α4 1.8t quattro του 1999 με 120.000 χλμ , 3000€ και μου λεει ελα παρτο και σε 4 χρονια πετα το!

< >
Άβαταρ μέλους
By mirage
#66355 Το ενα ειναι Volvo το αλλο ειναι Citroen με αντιστοιχες διαφορες στην αρχικη τιμη ρε Ξενε. Τωρα για το Audi τι να σου πω δεν ξερω. Αμα το ξερει.... Παντως ο 1.8t οικονομικος δεν ειναι με τα σημερινα δεδομενα.

Sent from Corsair's brick
Άβαταρ μέλους
By xenos
#66467 Τον 1.8τ τον εχω οδηγησει σε ΤΤ (180ps) και εκαιγε τη μανα κ τον πατερα του μαζι (εχει γινει υγραεριο τωρα).
Απο τη μια μου φαινεται πεταμα χρηματων τρελο το audi που λεω, απο την αλλη οσο σκεφτομαι ποσα λεφτα εχω χασει με το μξ..... Τι ειναι 3κ; Και 1000€ να το δωςεις μετα... Το α4 το ειχε παρει γνωστος γνωστου που απεβιωσε ξαφνικα (κ νεος) κ τους εμεινε χωρις να το θελουν. Δεν ξερω κ 100% σε τι κατασταση ειναι κ τι μπορει να χρειαστει απ ολες τις αποψεις βεβαια.

< >
Άβαταρ μέλους
By dstou
#66471 Πες ότι θα του ρίξεις άλλα 2 χιλιάρικα. Και τι έγινε? Πάρτο και κάνε τη δουλειά σου χωρίς άγχος, 34 σελίδες το φτάσαμε.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#66481 Κρατάς και το mx5 :lol: :lol:

Σοβαρά τώρα. Αν το αγοράσεις το σαπάκι, δε σε καίει η άμεση πώληση-σκότωμα από το Mazda. Οπότε το βγάζεις για πούλημα και περιμένεις να δοθεί σε ιδιώτη σε καλύτερη τιμή από τη μάντρα. Και ίσως σου βγει έτσι τζάμπα το Audi.
Άβαταρ μέλους
By xenos
dstou έγραψε:Πες ότι θα του ρίξεις άλλα 2 χιλιάρικα. Και τι έγινε? Πάρτο και κάνε τη δουλειά σου χωρίς άγχος, 34 σελίδες το φτάσαμε.

Καλά, μπορείς να μην μπαίνεις και στο τόπικ, μην τρελαίνεσαι. :lol:

kyr80 έγραψε:Σοβαρά τώρα. Αν το αγοράσεις το σαπάκι, δε σε καίει η άμεση πώληση-σκότωμα από το Mazda. Οπότε το βγάζεις για πούλημα και περιμένεις να δοθεί σε ιδιώτη σε καλύτερη τιμή από τη μάντρα. Και ίσως σου βγει έτσι τζάμπα το Audi.

Ναι, αυτό ισχύει. Ίσως πάω κάποια στιγμή να το δω, για να έχω μια ιδέα του τι είναι. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#66515 Aν δεν το δεις δεν θα βγει ακρη. Παντως αυτα τα A4 ακομα και σε νεαρη ηλικια γινοταν αρκετα ευκολα ρημαδια μεσα εξω οποτε προσοχη και κοιτα προσεκτικα τι service history υπαρχει.

Άβαταρ μέλους
By xenos
mirage έγραψε:Aν δεν το δεις δεν θα βγει ακρη. Παντως αυτα τα A4 ακομα και σε νεαρη ηλικια γινοταν αρκετα ευκολα ρημαδια μεσα εξω οποτε προσοχη και κοιτα προσεκτικα τι service history υπαρχει.

Έχει και ένας άλλος γνωστός ΤΤ ίδιας ηλικίας και το έχει φτάσει 280κ χλμ χωρίς πρόβλημα πάντως. Θα στείλω τον πεθερό να βολιδοσκοπήσει :lol: .
Άβαταρ μέλους
By IKE
xenos έγραψε:Τον 1.8τ τον εχω οδηγησει σε ΤΤ (180ps) και εκαιγε τη μανα κ τον πατερα του μαζι (εχει γινει υγραεριο τωρα).
Απο τη μια μου φαινεται πεταμα χρηματων τρελο το audi που λεω, απο την αλλη οσο σκεφτομαι ποσα λεφτα εχω χασει με το μξ..... Τι ειναι 3κ; Και 1000€ να το δωςεις μετα... Το α4 το ειχε παρει γνωστος γνωστου που απεβιωσε ξαφνικα (κ νεος) κ τους εμεινε χωρις να το θελουν. Δεν ξερω κ 100% σε τι κατασταση ειναι κ τι μπορει να χρειαστει απ ολες τις αποψεις βεβαια.

Ο κινητήρας αυτός στις διάφορες εκδόσεις του καίει μεν πολύ (σα καυστήρας αν το σκίζεις) αλλά αν οδηγάς νορμάλ, καίει σχετικά λίγο. Αν πηγαίνεις με ~130 σε ταξίδι θα σου κάψει ~9λτ/100. Δεν είναι λίγο αλλά δεν είναι και παλαβό (το θέμα είναι αν θα πηγαίνεις με 130..). Αν κάνεις πολλά χλμ και σου βγαίνουν πολλά έξοδα απο τόσο κατανάλωση, απλά πάρε κάτι άλλο.

Το σημαντικότερο όμως, μη νομίζεις πως αν το αμάξι είναι ρημάδι θα το μαζέψεις με 1000 ευρώ. Αν έχει θέματα (και το πιθανότερο θα έχει) μπορεί να θες 3-4+ χιλιάρικα τα οποία δε θα τα δώσεις και απλά θα έχεις πετάξει τα 3χιλ της αγοράς. Επίσης μη κοιτάς τα χλμ μόνο, μπορεί να είναι άψογο με 300.000 και να είναι κοτέτσει με 30χιλ, αναλόγως πως έχει συντηρηθεί και χρησιμοποιηθεί.

Εγώ θα σου πρότεινα αν σε ενδιαφέρει το συγκεκριμένο μοντέλο (αρκετά παλιό και όχι ιδιαίτερα όμορφο imho) να αποφασίσεις ένα συνολικό budget στο οποίο θα συμπεριλάβεις και τις πιθανές ζημιές και επισκευές και με βάση αυτό να ψάξεις. Αν το budget σου περνάει τα 5χιλ τότε θα σου έλεγα να δεις το πολύ καλύτερο (και πιθανώς πιο ευαίσθητο σε ζημιές λόγω πχ ανάρτησης) επόμενο B6.
Τελευταία επεξεργασία από IKE και 23 Ιαν 2015, 13:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By xenos
mirage έγραψε:Δεν αναφερομαι στον κινητηρα μονο.

Σίγουρα. Πέρα από μοτέρ, φανοποιεία, ανάρτηση (κάτι για ψαλίδια έχω διαβάσει κάπου), φρένα, διαφορικά, τι άλλο να τσεκαριστεί; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By IKE
#66568 Το Β5 δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο θέμα με ψαλίδια, το Β6 έχει επειδή είναι αλουμινένια και στραβώνουν πιο εύκολα, εννοείται τα τσεκάρεις φυσικά.

Αν τα τσεκάρεις αυτά, είναι όλα άψογα και έχεις και ένα χιλιάρικο στην άκρη νομίζω είσαι οκ.