- 17 Σεπ 2020, 17:49
kubiak έγραψε:Υποθέτω ότι όταν οι δημοσιογράφοι/ιδιοκτήτες/δοκιμαστές επισημαίνουν προβλήματα ποιότητας/συναρμογής αναφέρονται σε σχέση με την τιμή του προϊόντος και όχι στο ότι όλοι οι άλλοι σταμάτησαν να βγάζουν λεμόνια και έμεινε μόνη της η Tesla...
Προφανώς και βγάζουν πολλοί λεμόνια, το θέμα είναι πως η Τέσλα είναι σταθερά από τις τελευταίες σε αξιοπιστία, το οποίο, έχω ξαναπεί, πως το λες και κατόρθωμα (τη στιγμή που λείπουν τα μισά και βάλε πράγματα που βγάζουν βλάβες)
kubiak έγραψε:Δεν συγκρίνω την Tesla με κάποια άλλη εταιρεία ή μοντέλο...
Κακώς, κάκιστα. Από τη στιγμή που είναι ένα αυτοκίνητο, θα πρέπει να κρίνεται με τα ίδια κριτήρια που κρίνονται όλα τα αυτοκίνητα. Μόνο έτσι τα ηλεκτρικά θα γίνουν mainstream. Ναι λοιπόν, θα συγκρίνω το Model 3 με την C-Class, την 320i, κτλ... Η το Kona electric με το T-Roc 1,0i.
Και αν έχεις το αμάξι για εργαλείο - καθημερινή χρήση και πρέπει να πηγαίνεις συνεργείο 1-2 φορές το μήνα, όσο καλό κι αν είναι κατά τ' άλλα, είναι για να το πετάξεις. Επειδή το έχω ζήσει αυτό το παραμύθι (με Golf IV ολοκαίνουριο, παίζει να είναι ότι πιο άθλιο ποιοτικά έχει υπάρξει τα τελευταία 50 χρόνια στην αυτοκίνηση), απλά δεν παλεύεται. Και δεν μιλάμε για κάποιο ειδικό μοντέλο στυλ Lamborghini, αλλά για ένα απλό premium sedan οικογενειακό. Έχω επίσης έναν αστερίσκο, γιατί νομίζω πως βάζει πολυπλοκότητα ακόμα και εκεί που δεν χρειάζεται λόγω κολλήματος (πχ πόσο δύσκολο είναι να γυρίσω τον αεραγωγό με το χεράκι μου;;;

), που ενδέχεται στο μέλλον να κοστίσει σε βλάβες.
Κλείνοντας, προφανώς και η αγορά θα πάει στο ηλεκτρικό, που, αν / όταν συνδυαστεί και με παραγωγή από ανανεώσιμες πηγές, θα είναι μία εξαιρετική εξέλιξη. Απλά ΣΗΜΕΡΑ τα Tesla έχουν συγκεκριμένα θέματα ως αυτοκίνητα. Δεν στέκομαι στη φόρτιση (θεωρώ πως σε 1-2 χρόνια θα μιλάμε σε τελείως άλλη βάση για τους σταθμούς φόρτισης, πόσο δύσκολο είναι να μπει ένας με μέγεθος παρκόμετρου στα πεζοδρόμια ανά 5 μέτρα;; κλάιν...), ούτε στην αυτονομία (που καλύπτει τους περισσότερους και σήμερα), αλλά κυρίως στο ότι τα Tesla συγκεκριμένα είναι αναξιόπιστα.

Ένα Kona πχ δεν θα με χαλούσε καθόλου και θα με κάλυπτε στο 99% των περιπτώσεων (και για το 1% - και λιγότερο μάλλον - που δεν θα με καλύψει θα νοικιάσω ένα).
Then:
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>