Χρήστος Λάππας έγραψε:Φυσικά και είναι αναδιανομή του πλούτου τα τέλη των αυτοκινήτων βάσει τιμής αγοράς/κυβικών κλπ. Εκτός αν θέλεις να τα βαφτίσουμε αναδιανομή της φτώχιας που θα είναι και πιο ακριβές.
Σε μια χρεοκοπημένη οικονομία, για την διατήρηση της οποίας στην ζωή το κράτος καίγεται για μετρητά, διαλέγει να τα παίρνει από εσένα με την Mercedes, ώστε να πουλάει κοινωνικό πρόσωπο σε εμένα με το corolla, βάζοντας με να πληρώνω απείρως λιγότερα από εσένα, χωρίς να νοιάζεται για το πόσα χρήματα πραγματικά βγάζει ο καθένας μας για το αν εγώ βγάζω 2, 3 ή 10 φορές περισσότερα από εσένα. Το γεγονός ότι κάποτε πήρες ακριβότερο αυτοκίνητο αρκεί για να διαιωνίζεται ο παραλογισμός.
Πλούσιος είναι αυτος που βγαζει κάθε μηνα πχ 3000 και είναι στο νοικι με ένα αυτοκινητο 2000 κυβικα στο ονομα του
ή αυτος που εχει 2 διαμερίσματα και μια μονοκατοικια στον Αλιμο, αυτοκινητο 3000 κυβικα και άλλο 1600 αλλα βγαζει 500 το μηνα και αυτό όχι ολον τον χρονο (τυχαιο παράδειγμα)?
Το περουσιολογιο του Συριζα φανταζομαι ότι τον δευτερο θα θεωρει πλουσιο.
Ο ένας έχει στο όνομα του 3 σπίτια, ένα που μένει και 2 που νοικιάζει, και τα οποία του αποφέρουν -πλέον- ετήσιο εισόδημα €17.400 ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ (40% με το καλημέρα). Σε αυτά προσθέτουμε και εισόδημα €2.000 από την εργασία του (ω ναι!
). Σύνολο κάτι λιγότερο από €20.000/χρόνο, προ φόρων πάντα. Μόνο για το αυτοκίνητο, θα κληθεί να πληρώσει γύρω στα €2.500/χρόνο. Δεν ενδιαφέρει το κράτος πόσο το κινεί, πόσο φθείρει υποδομές και επιβαρύνει το περιβάλλον, πόσο συμμετέχει στην κίνηση, στην υποβάθμιση ζωής της πόλης. Και φυσικά δεν ενδιαφέρει ούτε πόσα περισσότερα έδωσε στο Ελληνικό κράτος σε φόρους κατά την αγορά του "πολυτελούς" αυτοκινήτου του.Ο άλλος έχει στο όνομα του μόνο το σπίτι που μένει και ένα αυτοκίνητο 1400κε ενώ βγάζει απ' την δουλειά του €19.200. Παλιότερα θα το χαρακτηρίζαμε απλά ικανοποιητικό, πλέον είναι ένας καλός μισθός. Θα κληθεί να πληρώσει για το αυτοκίνητο του... €240 για τα οποία μάλιστα παραπονιέται έντονα. Δεν ενδιαφέρει το κράτος πόσο το κινεί, πόσο φθείρει τις υποδομές και επιβαρύνει το περιβάλλον, πόσο συμμετέχει στην κίνηση, στην υποβάθμιση ζωής της πόλης. Δεν ενδιαφέρει πόσο λιγότερα πλήρωσε κατά την αγορά του αυτοκινήτου σε σχέση με τον γείτονα του. Θα είναι για πάντα αυτός που θα πληρώνει συγκλονιστικά λιγότερα.
Έχουν και οι δυο το ίδιο εισόδημα περίπου, αλλά ο πρώτος είναι "πλούσιος" και σκίζεται στους φόρους για να κάνουμε κοινωνική πολιτική για τον δεύτερο.
Ποιος από τους δυο πιστεύεις ότι θα αποτελέσει τον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ;
Nikos! έγραψε:
Το μοναδικό κιόλας?
Δεν έχει άλλα έσοδα το κράτος εκτός από τα τέλη..
δλδ κανει λαθος ο Χρηστος? ειναι δυνατον?
Nikos! έγραψε:Ρε σεις, δε καταλαβαίνεται ότι είναι θέμα παρωχημένης ιδεολογίας, ότι δηλαδή όσο πιο πολλά κυβικά έχεις τόσο πιο ακριβό το αυτοκίνητο, άρα και ο ιδιοκτήτης είναι πλούσιος οπότε θα τον φορολογήσουν? Λάθος μεν, αλλά αυτή η λογική επικρατεί. .
ρε συ μετα απο τετοιο γαμησι στα τελη δεν εχεις παρει χαμπαρι οτι τα κυβικα=πλουτος ειναι εφευρεση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και του ΠΑΣΟΚ??????
Nikos! έγραψε:Το Σύριζα δε λέει ότι θα φορολογήσει τον πλούτο?
Λες και ζείτε σε άλλη χώρα ρε γμτ...
και ο πλουτος ειναι τα κυβικα για τον συριζα?
μου το δειχνεις καπου που να το εχουν αναφερει?
dimviii έγραψε:Nikos! έγραψε:
Το μοναδικό κιόλας?
Δεν έχει άλλα έσοδα το κράτος εκτός από τα τέλη..
δλδ κανει λαθος ο Χρηστος? ειναι δυνατον?Nikos! έγραψε:Ρε σεις, δε καταλαβαίνεται ότι είναι θέμα παρωχημένης ιδεολογίας, ότι δηλαδή όσο πιο πολλά κυβικά έχεις τόσο πιο ακριβό το αυτοκίνητο, άρα και ο ιδιοκτήτης είναι πλούσιος οπότε θα τον φορολογήσουν? Λάθος μεν, αλλά αυτή η λογική επικρατεί. .
ρε συ μετα απο τετοιο γαμησι στα τελη δεν εχεις παρει χαμπαρι οτι τα κυβικα=πλουτος ειναι εφευρεση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και του ΠΑΣΟΚ??????Nikos! έγραψε:Το Σύριζα δε λέει ότι θα φορολογήσει τον πλούτο?
Λες και ζείτε σε άλλη χώρα ρε γμτ...
και ο πλουτος ειναι τα κυβικα για τον συριζα?
μου το δειχνεις καπου που να το εχουν αναφερει?
Κυριακή κοντή γιορτή λοιπόν.
Για να δούμε ποιόν θα θεωρήσει πιο πλούσιο.
Αυτόν με Α3 ή με Καγιέν...
Χρήστος Λάππας έγραψε:Και ρωτάω με την σειρά μου: Πιστεύεις ότι μια -υποτιθέμενα αριστερή- κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα μειώσει, θα αφήσει τα ίδια, ή θα αυξήσει τα βάρη για τους κατόχους "πολυτελών" αυτοκινήτων;
Εγώ είμαι πεπεισμένος ότι θα κάνει το δεύτερο. Και αν το κάνει, μάλλον θα αναγκαστώ να καταθέσω και εγώ πινακίδες γιατί άλλα περιθώρια απλά δεν υπάρχουν.
Εγώ κρίνω και ψηφίζω με γεγονότα. Με "θα" βγαλμένα από συμπεράσματα που απλά εξυπηρετούν την άποψή μου, δεν ξαναψηφίζω. Το ζήσαμε με τον Ανδρέα το "θα"
Επίσης ακόμα περιμένω την απάντηση για το ποιος αποδεδειγμενα θεωρεί το ιχ πολυτέλεια
Κανένα πρόβατο δε σώθηκε βελάζοντας

Παρεμπιπτόντως, τα "Θα" του Ανδρέα εγώ ποτέ δεν τα ψήφισα, οπότε δεν έχω ενοχικά σύνδρομα. Αυτοί που έχουν, ας επανεξετάσουν την προοπτική ψήφου σε όσα κόμματα υπόσχονται και πάλι τα πάντα.
Πασοκ δεν ψήφισα ποτέ, ενώ ΝΔ ψήφιζα μέχρι την 1η φορά που βγήκε ο Κωστάκης. Και είδα ότι άλλαξαν απλά χρώμα τα σκατά.
Τελικά μέχρι σήμερα, ΠΟΙΟΣ έχει φορολογήσει το αυτοκίνητο και τα ακίνητα; Και αυτά στα γράφει κάποιος που λόγο δουλειάς έχει πάνω από 2500τ.μ.
Κανένα πρόβατο δε σώθηκε βελάζοντας

Επισης αν εχεις 10 σπιτια που δεν εκμεταλλευεσαι, παλι πρεπει να θεωρεισαι φτωχος;
< >
Τώρα, είναι προ των πυλών ένα κόμμα που προαναγγέλλει ακόμα περισσότερο κράτος, και στελέχη του οποίου έχουν μιλήσει ακόμα και για επανακρατικοποίηση εταιριών όπως η Ολυμπιακή.
Ποιος θα κληθεί να βάλει το χέρι στην τσέπη για αυτά; Ποιος είναι τελικά "ο πλούτος";
xenos έγραψε:Ερωτηση: αν εχεις bmw 3λιτρο, μαξ 5ετιας, πρεπει να θεωρεισαι φτωχος; Θα τρελαθουμε τελειως;
Επισης αν εχεις 10 σπιτια που δεν εκμεταλλευεσαι, παλι πρεπει να θεωρεισαι φτωχος;
< >
Δεν είναι ερωτηση αυτή. Κοινη λογικη είναι ότι προφανως και εισαι πλούσιος όμως άλλο τα περουσιακα στοιχεια και άλλο η ρευστοτητα (δηλ τα μετρητα που φερνει ειτε η δουλεια σου ειτε νοικια και άλλες επενδύσεις ειτε να μπορεις να πουλήσεις τα αυτακινητα και τα σπιτια). Μπορεις να εχεις μεγαλη περιουσια αλλα με μηδενικη ρευστοτητα να χρεοκοπήσεις και να χασεις τα παντα...
Ο πατέρας μου έχει μία Ε280 του 94 χωρίς πινακίδες, εμπορικής αξίας περίπου οσο και τα τέλη κυκλοφορίας της, 900ε.
Είναι δυνατόν να φοβόμαστε οικογενειακώς το Συριζα για θέματα φορολογίας αυτοκινήτου;
Μπορώ να φοβηθώ τη βλακεία που θα βγάλουν σε πάρα πολλά πράγματα, αλλά όχι στα ΤΚ, εφόσον -όπως γράφτηκε παραπάνω- το έχει τερματίσει ο Σαμαράς κ η παρέα του.
< > 2
Nikos! έγραψε:
Κυριακή κοντή γιορτή λοιπόν.
Για να δούμε ποιόν θα θεωρήσει πιο πλούσιο.
Αυτόν με Α3 ή με Καγιέν...
γιατι δεν εγραφες trabant vs cayenne turbo gemballa να το κανεις πιο δικαιο ρε Νικο?
Χρήστος Λάππας έγραψε:Ανάμεσα στο πλούσιος και το φτωχός υπάρχει ξέρεις και μια άλλη οικονομική τάξη, η μεσαία. Και είναι αυτή στην οποία πριν την εξοντωτική φορολογία (ώστε να μην πειραχτεί το κράτος) βρισκόμασταν οι περισσότεροι.
Τώρα, είναι προ των πυλών ένα κόμμα που προαναγγέλλει ακόμα περισσότερο κράτος, και στελέχη του οποίου έχουν μιλήσει ακόμα και για επανακρατικοποίηση εταιριών όπως η Ολυμπιακή.
Ποιος θα κληθεί να βάλει το χέρι στην τσέπη για αυτά; Ποιος είναι τελικά "ο πλούτος";
και με τη νδ κοσμος πουλαγε ,και ακομα πουλαει,τζαμπα και δεν τα αγοραζαν τα αυτοκινητα τους,πολλοι εχασαν σπιτια και οικοπεδα.Ο φιλος σου ο Νικος θεωρουσε φυσιολογικο να το πουλησεις το 2λιτρο και να χασεις 30κ σε 2 χρονια.Εκει δεν σε ενοχλει/ενοχλουσε?Μιλαμε για πολλς χιλιαδες αυτοκινητα και σπιτια.
Δεν θυμαμαι να εχεις κανει μερες σερι ποστ για αυτα?

.