Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Chris
#663845 Ειπε για κυριες που κυκλοφορουν Κηφισια, και για κυριες που κυκλοφορουν Γλυφαδα. Δε νομιζω να υπαρχουν κυριες που κυκλοφορουν Κηφισια-Γλυφαδα :lol:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#664361 Είδα από κοντά το Tesla Model 3 στο Golden Hall
Τα 55 + 7 το autopilot, χιλιάρικα που κοστίζει δεν τα είδα κάπου. Εγώ πίσω δεν κάθομαι άνετα ( 1,87 ). Ενώ έχει επαρκή χώρο για τα ποδια, οι μπαταρίες στο πατωμα το ανεβάζουν ψηλά με αποτέλεσμα όχι άνετες γωνίες στα γόνατα.
Εντυπωσιακό το ταμπλετ όπως και η διπλή γυάλινη οροφή.
Μου άρεσε όμως.
Σε δύο μήνες θα έχουν σέρβις στην Αθήνα.
ΕικόναΕικόναΕικόνα

Από το Redmi Note 8 Pro
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#664367 Τα χρήματά του είναι σε σημεία που δε φαίνονται. Αν έπρεπε και να φαίνονται (δηλαδή να έχει ποιότητα υλικών και σχεδίαση και δεν ξέρω τω τι άλλο πουλάνε για premium), τότε θα κόστιζε παραπάνω και θα ήταν πιο απλησίαστο για τον αγοραστή.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#664372 Το πιο ψαρωτικό που βλέπω στα Tesla πάντως είναι το μόνιτορ που έχουν χώσει στην καμπίνα...

Dimsaba, είναι ήδη πολλά τα 50+ για να γίνονται συμβιβασμοί σε θέματα ποιότητας, συναρμογής κλπ...
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#664391 Να μην ξεχνάμε βέβαια πως μιλάμε για μια αυτοκινητοβιομηχανία με ηλικία λίγο πάνω από τα δέκα έτη. Τι να πούμε και για αυτοκινητοβιομηχανίες με σχεδόν έναν αιώνα διάρκεια ζωής, που παρά την τεράστια εμπειρία τους, συνεχίζουν να βγάζουν αναξιόπιστα ή μη ποιοτικά προϊόντα.

Να σημειώσουμε επίσης, πως η Tesla επένδυσε κυρίως στο κομμάτι της καινοτομίας και της τεχνολογίας. Μου θυμίζει λίγο την φάση με την Αρχαία Ελλάδα, που λέμε ότι όταν στην Αθήνα φτιάχναμε τον Παρθενώνα, στην υπόλοιπη Ευρώπη ζούσαν πάνω στα δέντρα.
Κάπως έτσι και η Tesla, όταν επένδυε στην ηλεκτροκίνηση και την αυτόνομη οδήγηση, οι παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες, επένδυαν στην ανάπτυξη λογισμικού για την συγκάλυψη των υψηλών τιμών εκπομπών καυσαερίων. :whistlink:

Και τώρα τρέχουν να φτάσουν πρωτίστως την Tesla και δευτερευόντως τους Κινέζους κατασκευαστές.

Τα 55 χιλιάρικα μπορεί να μας φαίνονται αρκετά (και είναι), αλλά δεν γνωρίζω τι καλύτερες επιλογές υπάρχουν σε ηλεκτροκίνητο σε αυτό το επίπεδο τιμής.

Μακάρι ο ανταγωνισμός να βελτιώσει το προϊόν και να μειώσει τις τιμές!

ΥΓ. Αυτό με τα πίσω καθίσματα και την χαμηλή απόσταση του εδράνου από το πάτωμα, υπάρχει σε αρκετά ηλεκτρικά λόγω μπαταριών. Προφανώς είναι πιο έντονο σε sedan και hatchback όπου εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να δώσουν αρκετό ύψος στο κάθισμα. Πιθανότατα η κατάσταση να είναι καλύτερη στα ηλεκτρικά SUV.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
kubiak έγραψε:Το πιο ψαρωτικό που βλέπω στα Tesla πάντως είναι το μόνιτορ που έχουν χώσει στην καμπίνα...

Dimsaba, είναι ήδη πολλά τα 50+ για να γίνονται συμβιβασμοί σε θέματα ποιότητας, συναρμογής κλπ...

Το οποιο ταμπλετ ειναι οπως φαινεται στην τελευταια φωτο, πολυ φωτεινο και δεν ξερω ποσο επηρεαζει στην οδηγηση νυχτα.
Θελω να πιστευω οτι χαμηλωνει αρκετα η φωτεινοτητα του και απλα ο πωλητης το ειχε σε υψηλη για την επιδειξη. Ακομα και η ρυθμιση κατευθυνσης των αεραγωγων γινεται απο εκει.

Κατι αλλο. Οταν εκατσα πισω το κεφαλι μου μπηκε μεσα στο πλαισιο της γυαλινης οροφης, ειχε οριο δηλαδη στην κινηση του ειδικα απο την μια πλευρα. Οχι πολυ ωραιο και βολικο και μαλλον μη ασφαλες.

Για την συναρμογη, ποιοτητα εσωτερικου , το μονο ευκολο να βελτιωθει στο επομενο μοντελο.

Ο πωλητης ελεγε οτι περιμενουν να μπουν ταχυφορτιστες μεσα στον επομενο χρονο και οτι πολλοι ρωτουσαν για ταξι

Μου αρεσε πολυ ομως, ειναι διαφορετικο, ειναι το μελλον και αν εψαχνα για αυτοκινητο σε αυτα τα λεφτα θα εβαζε γερη υποψηφιοτητα, αλλωστε ποτε δεν καθομαι πισω στο αμαξι μου :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#664411 Αν τα 55Κ φαίνονται πολλά για ένα Tesla, τα περίπου 45Κ για μια αντίστοιχα (και χωρίς Autopilot...)εξοπλισμένη Χ1-Χ2 με τον καταπληκτικό 1.5 τρικύλινδρο, μάλλον είναι κλοπή...
Να πω εδώ πως με 55Κ, αν πας να πάρεις σειρά 3 στην BMW, αγοράζεις ή βασικό μοτέρ και πλούσιο εξοπλισμό, ή την βασική 2.0Τ. Που δεν έχει ΠΟΥΘΕΝΑ επαφή με το Model 3.
Άρα, ναι τα 55Κ είναι πολλά λεφτά για εμάς τους άφραγκους Έλληνες. Κατά τ' άλλα, ουσιαστικά σε αυτά τα λεφτά, είναι μονόδρομος και σίγουρα θα σβήσει τους υπόλοιπους από τον χάρτη, αν δεν προσαρμοστούν (και γρήγορα).
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#664420 Καθε μπαλκόνι και μπαλαντεζα!

< Note 8 >
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#664424 Στη σύγκριση των τιμών μήπως θα έπρεπε να βλέπουμε και τι τέλος ταξινόμησης και τιμή χωρίς επιδοτήσεις θα είχε ένα Τesla; Γιατί κάτι μου λέει ότι αν είχαν το ίδιο ζύγι, το model 3 δεν θα ήταν στα ίδια βαλάντια με την X1.

Αναγνωρίζω ότι μας νοιάζει κυρίως τι θα βγει από το πορτοφόλι μας (πολύ σωστά), αλλά η φιλολογική σύγκριση τιμής/ποιότητας να είναι δίκαιη.

Με την ίδια λογική, οποιοδήποτε 2+λιτρο αυτοκίνητο στην Ελλάδα υστερεί σε οποιαδήποτε σύγκριση.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#664428 Είναι άδικη η σύγκριση με Χ1 - Χ2 γιατί είναι overpriced όπως τα περισσότερα SUVs και το model 3 δεν είναι SUV. Το "μικρό" SUV της Tesla τιμολογιακά είναι μακριά κατά 10+ χιλιάρικα από το βασικό Model 3 (άρα αναλογικά αν πωλούνταν στην Ελλάδα, μιλάμε για σχεδόν 70.000€).

Σήμερα δικαίως η Tesla παίρνει το Pass σε πολλά πράγματα γιατί ουσιαστικά είναι μία κατηγορία μόνη της τόσο ως προς το προϊόν της όσο και ως προς τη φιλοσοφία της (φιλοσοφία καθαρά tech company και όχι αυτοκινητοβιομηχανίας) και έχει κάνει σοκαριστική πρόοδο αν σκεφτεί κανείς πως ξεκίνησε από το 0 να μπει σ' έναν χώρο με παίκτες που είναι 100+ χρόνια εκεί.
Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως για πάντα ο κόσμος θα είναι διατεθειμένος να πληρώνει προϊόντα που σε ορισμένους τομείς είναι ίσως subpar σε σχέση με τον ανταγωνισμό και για το λόγο αυτό νομίζω πως είναι επιτακτικό να γίνει λίγο πιο hardware oriented η προσέγγιση τους, γιατί με βάση τα περισσότερα reviews και την εικόνα που αφήνουν τα αυτοκίνητά της σου δίνει την εντύπωση πως απλά "ντύνει" με μέταλλο και ένα υποτυπώδες εσωτερικό την άριστη κατά τ' άλλα τεχνολογία που έχει αναπτύξει η εταιρεία.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#664431 σε ένα βιντεάκι είχα δει και τον χρόνο που γλυτώνεις από την αποφυγή του βενζινάδικου και του σέρβις και δεν είναι καθόλου αμελητέος :help:

:sorry:
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#664439 Υποθέτω ότι όταν οι δημοσιογράφοι/ιδιοκτήτες/δοκιμαστές επισημαίνουν προβλήματα ποιότητας/συναρμογής αναφέρονται σε σχέση με την τιμή του προϊόντος και όχι στο ότι όλοι οι άλλοι σταμάτησαν να βγάζουν λεμόνια και έμεινε μόνη της η Tesla...

Δεν συγκρίνω την Tesla με κάποια άλλη εταιρεία ή μοντέλο...