Εγώ απλώς πρέπει να θυμάμαι το όνομα που έχω δώσει στο καθένα. Στην αρχή παιδεύεσαι λίγο, αλλά μετά δεν είναι τίποτε.
Και φυσικά έχω πάντα την δυνατότητα να πω ένα "Alexa turn on all lights" και τσουπ!
Γενικώς, κάποιους τους ξενίζει και είναι λογικό, αλλά αν το συνηθίσεις λίγο, είναι απλά γαμάτο. Οι γονείς μου πάντως τα ανοίγουν από τον διακόπτη, καθότι αγγλικά γιοκ!
Anonymous Founder έγραψε:Από χθες, και ενώ άλλο έψαχνα, ανακάλυψα πως πλέον τα ρολά μου που ελέγχονται με έξυπνους διακόπτες της Legrand, παίζουν με την Alexa!![]()
![]()
Άρα, μπορώ να ανοιγοκλείσω τα πατζούρια μου φωνητικά. Το εγκαινίασα σήμερα με εξαιρετική επιτυχία!
"Alexa open all windows"
Και αμέσως....
άρχισε να χτυπάει ο συναγερμός!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Τουλάχιστον πάντως δουλεύουν περίφημα! Οπότε, όσοι πιστοί, προσέλθετε!![]()
Δεν δημιουργεί πρόβλημα ασφάλειας αυτό όμως;
A-Viper7 έγραψε:Anonymous Founder έγραψε:Από χθες, και ενώ άλλο έψαχνα, ανακάλυψα πως πλέον τα ρολά μου που ελέγχονται με έξυπνους διακόπτες της Legrand, παίζουν με την Alexa!![]()
![]()
Άρα, μπορώ να ανοιγοκλείσω τα πατζούρια μου φωνητικά. Το εγκαινίασα σήμερα με εξαιρετική επιτυχία!
"Alexa open all windows"
Και αμέσως....
άρχισε να χτυπάει ο συναγερμός!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Τουλάχιστον πάντως δουλεύουν περίφημα! Οπότε, όσοι πιστοί, προσέλθετε!![]()
Δεν δημιουργεί πρόβλημα ασφάλειας αυτό όμως;
Οχι αν πεις πρωτα, "Alexa turn off the alarm"
Fiat Panda 7,6l/100km
Καταρχάς, η Alexa για να σε... υπακούσει, πρέπει να είσαι μέσα στο σπίτι και να μιλάς προς το ηχείο. Είναι έντονα κατευθυντικό.
Αν στήσεις και ένα σωστό firewall, δεν μπορεί κανείς να μπει.
Μόνον αν κάποιος παραβιάσει τα στοιχεία των λογαριασμών σου, γιατί ουσιαστικά ο τρόπος που επικοινωνεί η Alexa με όλες τις συσκευές, είναι μέσω των λογαριασμών.
Γενικώς δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα εδώ.
Το πρόβλημα σίγουρα μπορεί να υπάρξει αλλού, πχ στις κάμερες που γράφουν στο cloud. Αλλά αλλού δεν θα το έλεγα.
@Νίκος Παππάς
Ακόμη δεν έχω καταφέρει να τα συνδέσω, αλλά πού θα πάει;
Προς το παρόν, πρέπει να τον κλείνεις από την εφαρμογή του (γιατί εννοείται πως έχει και εφαρμογή, αμ' πώς!).
Anonymous Founder έγραψε:Πήγα χθες στον γείτονα επίσκεψη και για να ελέγχει τα φώτα στο καθιστικό/τραπεζαρία, είχε μια στήλη με καμιά 10αριά διακόπτες. Κρυφοί φωτισμοί, λεντοταινίες, σκατουλάκια, παπαράκια. Μου λέει "ούτε που θυμάμαι τι είναι το καθένα"!Μπορείς να στείλεις βιντεάκια στους γονείς όπου θα δίνεις τις εντολές . Θα τα παίζουν στην αλεξα .
![]()
Εγώ απλώς πρέπει να θυμάμαι το όνομα που έχω δώσει στο καθένα. Στην αρχή παιδεύεσαι λίγο, αλλά μετά δεν είναι τίποτε.
Και φυσικά έχω πάντα την δυνατότητα να πω ένα "Alexa turn on all lights" και τσουπ!
![]()
Γενικώς, κάποιους τους ξενίζει και είναι λογικό, αλλά αν το συνηθίσεις λίγο, είναι απλά γαμάτο. Οι γονείς μου πάντως τα ανοίγουν από τον διακόπτη, καθότι αγγλικά γιοκ!
![]()
< Note 10 >
sknipper έγραψε:Μπορείς να φτιάξεις ρουτίνες πχ "Αλέξα κωδικός έγερση" και να σου κλείνει συναγερμό, σβήνει φώτα νυκτός, ανάβει καφετιέρα και θερμοσίφωνα, ανοίγει μπατζούρια και κουρτίνες, σου ανακοινώνει τις ειδήσεις της ημέρας ή στοχεία από το ημερολόγιό σου κλπ.
Έχω φτιάξει και τέτοια εννοείται. Υπάρχει πχ το" Alexa, let there be light" που ανοίγει όλα τα φώτα. Ή το Goodnight, Alexa" που ανοίγει τα φωτιστικά νυχτός και κλείνει τα παντζούρια.
Θυμόμουν ότι οι αποσυνδέσεις ξεκίνησαν περίπου από τότε που έβαλα τις 3 λάμπες της Yeelight, αλλά θεώρησα πως ήταν σύμπτωση, μιας και την ίδια περίοδο είχε προστεθεί και μια smart TV. Δοκίμασα προχθές να βγάλω τις λάμπες και το wi-fi επανήλθε στα φυσιολογικά του. Ούτε μια αποσύνδεση και από ταχύτητα σφαίρα. Δοκιμάζω μετά από πολλή ώρα να βάλω τη μια λάμπα. Μια χαρά και πάλι. Προσθέτω μετά από κανένα 3ωρο τη δεύτερη λάμπα, πέφτει το wi-fi. Αφαιρώ τη δεύτερη λάμπα, το χαβά του το wi-fi. Φουλ αποσύνδεση. Αφαιρώ και την πρώτη, μια χαρά.
Σημειωτέον, το wi-fi πέφτει είτε οι λάμπες είναι σβηστές, είτε αναμμένες.
Τι λέτε φταίει; Τόσο για τα μπάζα είναι τα ρουτεράκια που δίνουν; Αλλά φταίει αυτό; Το ασύρματο δίκτυο χρησιμοποιούν (όχι ταυτόχρονα) 3 wi-fi κάμερες, η roborock, δύο smart TVs, 2 κινητά και 3 tablets. Οι κάμερες είναι μόνιμα συνδεδεμένες, αλλά πέραν αυτών οι αποσυνδέσεις συμβαίνουν ακόμη κι αν λειτουργεί μία εκ των υπολοίπων συσκευών. Να διευκρινίσω πως το λεντάκι του wi-fi στο ρούτερ δεν σβήνει, απλά οι συσκευές δεν συνδέονται.
< >
Πήρα ενα tplink που σηκώνει ως 150 συνδέσεις και δεν ειχα ξανά θεμα
< >
Εξαρτάται το σπίτι και τα τετραγωνικά.
Εγώ πάντως το Μ4 έχω και απο τότε που το έστησα (Ιανουάριος) δεν εχω ασχοληθεί ποτέ ξανα
< >
Εγω για μονοκατοικία με 2 ορόφους πήρα το Μ9 με τρία AP.
Το στήσιμο είναι πανεύκολο και ο χειρισμός, όλα μέσω app στο κινητό.
Δεν ξέρω για το M4 αλλά το 9 έχει και χειρισμό automation στο app και υποστήριξη zigbee

< >