- 22 Ιαν 2015, 19:48
Anonymous Founder έγραψε:Ανεξάρτητα ποια είναι η εργατική νομοθεσία, πρέπει να τηρείται, αυτό λένε οι αποπάνω αν κατάλαβα. Και στην Ελλάδα η νομοθεσία προστατεύει τον εργαζόμενο, στην ουσία όμως δεν ισχύει τίποτε απ' όλα αυτά, ειδικά με τους νέους νόμους, ακόμη και οι αποζημιώσεις που αναφέρει ο kacey έχουν πάει φούντο, τα ποσά είναι ελάχιστα ακόμη και για πολλά χρόνια εργασίας.

Αν εσυ θεωρεις ελαχιστο το να πρεπει να δωσω ΕΦΤΑ ΜΗΝΙΑΤΙΚΑ σε εναν υπαλληλο που για οποιοδηποτε λογο δεν χρειαζομαι πια, μετα απο 12 χρονια που τον χρειαζομουν, ή να του δωσω ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ προειδοποιηση για να παρει τα μισα, κινδυνευοντας να βρεθω με καποιον που τον πληρωνω ΕΠΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΤΣΑΜΠΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΠΙΑ, ΚΑΙ μετα να του δωσω 3.5 μηνες αποζημιωση, τοτε θα σου ελεγα να πας να ανοιξεις ενα δικο σου μαγαζι ΤΩΡΑ ΠΟΥ "ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΤΑ ΠΟΣΑ", να μοιραζεις χρημα...
Στο δικο μου παραδειγμα επρεπε ή να δωσω 7χ1150 = 8050ε και να φυγει σημερα, ή να δωσω 3.5χ1150 = 4025ε και πιθανως να τον εχω 4 μηνες να καθεται. Ναι μωρε, σιγα τα ποσα, μικρολεπτομερειες...
QsisVTS έγραψε:kacey έγραψε:
Θες να συζητησουμε το ενδεχομενο μιας ΜΙΚΡΗΣ αποζημιωσης, γιατι ο υπαλληλος ξαφνικα μενει χωρις εισοδημα? Το δεχομαι. Αλλα δεν δεχομαι να θελω (ή να χρειαζεται) να απολυσω υπαλληλο 12ετιας και να πρεπει ή να του δωσω 7 μηνες μισθους, ή να του δωσω 3.5 μηνες αλλα με 4 μηνες προειδοποιηση μεσα στους οποιους ο υπαλληλος θα μπορει να ειναι ενα αχρηστο βαριδι (στη δικη μου περιπτωση πχ, και εχω και γνωστη - πρωην κοπελα μου - που εκανε ακριβως αυτο το πραγμα γιατι κατα τη γνωμη της το αξιζαν οι εργοδοτες της). Οπως και το παραδειγμα που ανεφερα μερικες σελιδες πριν στο ταξιδιωτικο πρακτορειο.
άμα σου πάρει 12 χρόνια να καταλάβεις ότι ο υπάλληλος είναι κακός δε φταις εσύ; φταίει ο υπάλληλος;
τι παραπονιέσαι; μια χαρά φρόντισαν οι πρόσφατες κυβερνήσεις με αφορμή τη τρόικα για την εργοδοσία και θα συνεχίσουν να κάνουν και άλλα χατήρια
edit mod.Την επόμενη φορά, χρησιμοποίησε καλύτερο ύφος και καλύτερες εκφράσεις, αλλιώς θα έχει warn. Είναι η πολλοστή φορά που στο ζητάμε.[Admin] ΟΧΙ ΜΑΣΤΟΡΑ, ΔΕΝ ΜΟΥ "ΠΗΡΕ" 12 χρονια να καταλαβω οτι ο υπαλληλος ειναι κακος.
α) ΑΛΛΑΞΕ ο τροπος δουλειας και δεν μπορει να ανταποκριθει. Μεσα σε 6 μηνες. Πχ βαλαμε κομπιουτερομηχανοργανωση με scanners & barcode και ο συγκεκριμενος υπαλληλος δεν μπορει ή δεν θελει να μαθει πως να αναβει ενα PC.
β) αποφασισε να παει να γινει ταξιτζης και εξυνε τη ΠΑΠΑΡΑ του, μετα απο χρονια που ηταν ικανοποιητικος, ΓΙΑ ΝΑ εκβιασει την αποζημιωση.
γ) για λογους περα απο τον ελεγχο μου, χασαμε το 35% της δουλειας μας (τζιρος ΚΑΙ ογκος εργασιας). ΑΡΑ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ. ΟΠΩΣ τον προσελαβα οταν χρειαζομουν ενα επιπλεον ατομα, ΕΤΣΙ και τωρα θελω να μπορω να τον διωξω γιατι ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ. Οχι γιατι δεν μου αρεσει η φατσα του, οποτε πρεπει να τιμωρηθω με το να του τα σκασω.
Καταλαβες τωρα ή θα ξαναπεις την εξυπναδα απο πανω?
Panosss έγραψε:
Αφού το να προσλαμβάνεις υπαλλήλους έχει τόσο πολλά μειονεκτήματα, και το ξέρεις πριν τους προσλάβεις, γιατί τους προσλαμβάνεις;
Σε απειλεί κάποιος με περίστροφο στον κρόταφο;
Στο κάτω κάτω, αν ρωτήσεις τον εργαζόμενο που απολύεται, θα σου πει ότι η αποζημίωση είναι ΜΙΚΡΗ.
Οπότε αυτό το αίτημά σου έχει ικανοποιηθεί
.
Πάντως, από αυτά που λες, βλέπω ότι τραβάς πάρα πολλά και υποφέρεις σαν εργοδότης.
Γιατί δεν γίνεσαι υπάλληλος να μην υποφέρεις;
Κι άμα λάχει και γουστάρεις, γ#μάς και κάνα εργοδότη...
Δυσκολευτηκα πολυ να βρω τη καταλληλη απαντηση:

@mjacob
Δηλαδη ΔΕΝ θεωρεις ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ οι εισφορες να ειναι ~40φευγα % του εργατικου κοστους?
ΔΕΝ θεωρεις ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ κατι αποζημιωσεις 5-6 εως 15-16 ή και 24 μηνων, που για να δωσεις ακομα και τις μισες πρεπει να δωσεις κατι κουλες προειδοποιησεις με αποτελεσμα να κινδυνευεις να μεινεις με εναν υπαλληλο που επιτηδες θα ξυνεται αυτους τους μηνες της προειδοποιησης?
αεροζολ έγραψε:Οποιος εργοδοτης πιστευει οτι στην Ελλαδα το εχουμε παραχεσει, ας παει στο UK , στην Κυπρο , στα Εμιρατα να διαπρεψει ως επιχειρηματιας. Εδω το κακο κρατος τους κραταει κατω και δεν τους αφηνει να μεγαλουργησουν.
Επιχειρημα επιπεδου "οποιος πακιστανος δεν γουσταρει να τον δερνουμε μονο και μονο επειδη ειναι πακιστανος, ας γυρισει στη χωρα του"...
Μπορω και εγω πολυ ανετα να σου πω οτι οποιος υπαλληλος δεν γουσταρει να εκλογικευτουν οι αποζημιωσεις, ας παει να ανοιξει ενα μαγαζακι για να μοιραζει μετα ανετα χρηματα στους υπαλληλους του, ετσι για το παλιο καλο καιρο που ηταν και αυτος υπαλληλος.
Εδω το κακο κρατος ειναι κακο και προς τις δυο πλευρες. ΚΑΙ τον εργαζομενο δεν προστατευει οταν πρεπει και απεναντι σε αυτους που πρεπει, ΚΑΙ το σωστο εργοδοτη γαμαει με κατι τετοιες πρακτικες, οταν εχει απεναντι του καριολη υπαλληλο.
αεροζολ έγραψε:@νασσ
Πλακα με κανεις ? Ως προς το τι σημαινει το "εχουμε παραχεσει" , αυτο εγραψες .
nass έγραψε:Στην Ελλάδα ως συνήθως το έχουμε παραχέσει και παίζουν κάτι αποζημιώσεις ετών μισθών[, που βέβαια λειτουργούν αποτρεπτικά για προσλήψεις, όπως σωστά είπαν οι παραπάνω, και ο εργαζόμενος άμα γουστάρει φεύγει αύριο κτλ. κτλ. Και από την άλλη πλευρά, οι απολύσεις + επαναπροσλήψεις πριν συμπληρώσει έτος και άλλα 
δηλαδη αυτο που εσυ εχεις βαλει με μεγαλη γραμματοσειρα, το θεωρεις φυσιολογικο? Να θες ή να πρεπει να διωξεις εναν υπαλληλο και να τον πληρωνεις σαν να τον κρατας αλλα 2 χρονια απο τη μερα που τον εδιωξες?