Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Chris
#662052 Σε τι χρωματα βγαινει; Ξερω σιγουρα το ασπρο και το πρασινο, δεν ειναι κι ενα τριτο; Ποιες οι διαφορες; Πως αποφασιζεται τι θα παρει ο καθενας; Δια;

< >
Άβαταρ μέλους
By DAP
#662056 Εμενα ειναι κιτρινο απο την πολυκαιρια........Λες να εχω προβλημα ; :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By edmond
#662062 Σαν ΣΝ εμένα μου είχαν πεί ότι ο βαθμός δεν μπορεί να χαθεί (λοχίας εγώ), ok λογικό. Σαν στρατονόμος όμως μπορεί να μην ξανακαλεστείς, απλός ΠΖ σε εμένα, οτιδήποτε άλλο σε άλλους. Την...κρίσιμη στιγμή δλδ που θα γίνει το μπράφ, ένα κλάσμα από τους στρατονόμους θα κληθούν να υπηρετήσουν ωσάν εκπαιδεύτηκαν. Οι υπόλοιποι "απλοί" δεκανείς και λοχίες.
Γενάρη '00 απολύθηκα και Οκτώβρη '04 με κάλεσαν μετεκπαίδευση στην Λάρισα για 3 μερούλες. Άνετα πήγαινα μια φορά τον χρόνο, το εγγεφαλικούλι του boss που υποχρεούται να σου δώσει άδεια μετ' αποδοχών==>αξία ανεκτίμητη. :lol: , χώρια τον χαβαλέ με τους υπολοίπους εκεί, τέσπα.
Το απολυτήριο μου παρεμπιπτόντως δεν έχω ιδέα που είναι, μετά τν Λάρισα μου το άλλαξαν καναδυό φορές και έκτοτε αγνοείται. Στρατολογία πρέπει να ρωτήσω; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By dimik
REALZEUS έγραψε:Σου είπα τι ισχύει στον ΕΣ σήμερα. Αν αποφασίσεις να δηλώσεις Εθνοφρουρίτης.... ΟΚ.

ΥΓ: Προφανώς είσαι ΣΝ, άλλωστε η ΣΝ παίρνει στελέχη από όλα τα Όπλα και Σώματα.
Βασικά είμαι υποχρεωμένος να δηλωθω σαν Κύπριος πολίτης άσχετα που εκπλήρωσα αλλού την θητεία μου. Απλά αν δεν το κάνεις δεν θα σε ψάξει και κανείς.

Για την ΣΝ ισχύει κι αυτό που έγραψε ο edmond, δεν χρειάζονται όλοι αυτοί που υπηρέτησαν στην ΣΝ στην εφεδρεία της ΣΝ.

< >
Άβαταρ μέλους
By cosneo
edmond έγραψε:Το απολυτήριο μου παρεμπιπτόντως δεν έχω ιδέα που είναι, μετά τν Λάρισα μου το άλλαξαν καναδυό φορές και έκτοτε αγνοείται. Στρατολογία πρέπει να ρωτήσω; :hmmm:

Μάλλον ναι.
Βασικά ψάξε να το βρεις.
Είναι δημοσιο έγγραφο -και σε βαθμό ασφαλείας Άκρως Απόρρητο αν θυμάμαι καλά-και ίσως η απώλεια του θέλει δήλωση στην Αστυνομία όπως η απώλεια ταυτότητας, ασφαλιστικού βιβλιαρίου, διαβατηρίου κλπ
Παρεμπιπτόντως και εγώ δεν θυμάμαι που το έχω καταχωνιασει...
Άβαταρ μέλους
By Serf
#662072 Με αφορμή αυτό, υπάρχει κάποιο όριο ηλικίας που κάποιος θεωρείται επιστρατεύσιμος;

DAP έγραψε:Εμενα ειναι κιτρινο απο την πολυκαιρια........Λες να εχω προβλημα ; :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
dimik έγραψε:Βασικά είμαι υποχρεωμένος να δηλωθω σαν Κύπριος πολίτης άσχετα που εκπλήρωσα αλλού την θητεία μου.

Πολίτης ή κάτοικος; Έχει διαφορά νομίζω.

@DAP
Μια σειρά σου πάντως προ ετών, την ειχε τσακώσει η Στρατολογία στη Σκύρο με ένα τρικ με γυαλισμένα σπαθιά και βέλη. Φαντάσου ότι είχε ντυθεί και γυναίκα ο τύπος μπας και πάρει απαλλαγή.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#662134 Πολίτης, πήρα κι εγώ χρυσό διαβατήριο εδώ και χρόνια

Έχει τύχει μάλιστα να επισκεφτώ τοπική στρατολογια για χαρτί εκπλήρωσης στρ υποχρεώσεων όπου πέτυχα καλαμαρα πλοίαρχο διευθυντή και μου τα εξήγησε.
Χαρτί δεν πήρα αλλά δεν πειράζει, το κυπριακό δημόσιο έχασε.

ΥΓ για να πάρω τέτοιο χαρτί έπρεπε να τους πάω χαρτί από Ελλάδα να γραφτώ έφεδρος εδώ γιατί είμαι κάτω από 40 και να πηγαίνω και στις τοπικές ασκήσεις 2 φορές τον χρόνο. Thanks but no thanks.

< >
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Arrow έγραψε:Χμ δεν ενημερώθηκα να κάλεσαν υπαξ ΣΝ εκτός άμα εννοείς πρώην δόκιμους (πολύ μικρός αριθμός βέβαια για ΣΝ μόνο)

< 9T Pro >

Κάλεσαν πολύ κόσμο. Τώρα αν ξέρεις κάποιον που την γλίτωσες, μάλλον η εξαίρεση είναι.

Chris έγραψε: Ποιες οι διαφορες; Πως αποφασιζεται τι θα παρει ο καθενας; Δια;

Λευκό = άμεσα επιστρατευόμενος. Πράσινο = όταν φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Με ένα πολύπλοκο αλγόριθμο θεωρητικά, ανάλογα με τις ανάγκες. Πολλές φορές και στην τύχη... :lol: Μάλλον θυμάσαι και την Ροζαλία (ροζ). :lol: Δεν υπάρχει πια.
Άβαταρ μέλους
By Arrow
REALZEUS έγραψε:
Arrow έγραψε:Χμ δεν ενημερώθηκα να κάλεσαν υπαξ ΣΝ εκτός άμα εννοείς πρώην δόκιμους (πολύ μικρός αριθμός βέβαια για ΣΝ μόνο)

< 9T Pro >

Κάλεσαν πολύ κόσμο. Τώρα αν ξέρεις κάποιον που την γλίτωσες, μάλλον η εξαίρεση είναι.

δεν ειδα να κελαηδανε στα καρακωλογκρουπς γιαυτο μου φανηκε περιεργο, ενδιαφέρον παντως
Άβαταρ μέλους
By cabala10
REALZEUS έγραψε:

< 9T Pro >

Λευκό = άμεσα επιστρατευόμενος. Πράσινο = όταν φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Με ένα πολύπλοκο αλγόριθμο θεωρητικά, ανάλογα με τις ανάγκες. Πολλές φορές και στην τύχη... :lol: Μάλλον θυμάσαι και την Ροζαλία (ροζ). :lol: Δεν υπάρχει πια.

οταν ο οχτρος ειναι στον σειριο και πινει φραπε ενα πραγμα

απο εμας παντως δεν επιστρατευτηκε κανεις περα απο τα γνωστα χαρτια για συντηρησεις
Άβαταρ μέλους
By Chris
REALZEUS έγραψε:

Ωπ, αναποδα τα θυμομουν. Ασπρο εχω. Μεχρι ποια ηλικια πρεπει να τρεξεις οταν καλεσουν; Ή θα ενημερωσουν απο τη στρατολογια οταν δεν υποχρεουσαι πλεον;

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#662166 Οταν καλέσουν το γράμμα που υπάρχει πάνω στο χαρτί τότε τρέχεις αν θυμάμαι καλά και έχει απόκομμα που χρησιμοποιείς αντί εισητηριου για να φτάσεις στο μέρος που λέει το χαρτί σου.
Για επιστράτευση μιλάμε έτσι;

Γενικά πόσες σειρές θα επιστρατευτουν έχει να κάνει με τις ανάγκες.

Γνωρίζατε ότι επιστρατευονται και οχήματα; Αγροτικά κυρίως που θα παίξουν ρόλο στον εφοδιασμό.

< >
Άβαταρ μέλους
By edmond
#662168 Νομίζω πως και τα "τζίπ" έχουν κάποια ένδειξη(;) περί επιστράτευσης όταν έρθει η ώρα. Παλιότερα νομίζω ίσχυε :hmmm: